6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vanda napsal(a):
Nojono, Axi....já ale potřebuju (a snad mám) partnera. Hra na (morálního) vítěze a případně následné (Pyrrhovo) vítězství by mě k pohodě nejspíš nepřivedlo...ajooo, pochopila jsem již tvůj špatný vtip (promiň )
To víš Vandi, rychlý šmik a je po problému, ví na čem je a je klídek a pohoda . A hlavně je třeba nechat v diskuzi někomu poslední slovo neboť jen někdo přesně určený má pravdu. Jo s Pyrrhovým vítězstvím v kapse. My blbější raději podumáme pokecáme uděláme si dobře a tak, že Vandi. Jo pěkný nový rok Tobě přeji a hlavně, aby ti pěkně šla zahrádka.
Není tady
Mikeš napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
...a nejsem chlap, tak teda nevím co si myslí, ale ty jsi a když už jsi vypustil to moudro, tak mi pls řekni, proč nebo nač a jak si to myslíš TY díky
Heřmanko, já tam s nima nebyl, takže nevím, o čem si povídali
A do bordelu nechodím, ani za účelem šu...., ani za účelem popovídání, takže já si nemyslím vůbec nic ... jak jsem koupil, tak prodávám...
tak co mi říkáš, že to může být i jinak když sám víš prdek ? ale jinak všechno dobrý
Není tady
Heřmanka napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
...a nejsem chlap, tak teda nevím co si myslí, ale ty jsi a když už jsi vypustil to moudro, tak mi pls řekni, proč nebo nač a jak si to myslíš TY díky
Heřmanko, já tam s nima nebyl, takže nevím, o čem si povídali
A do bordelu nechodím, ani za účelem šu...., ani za účelem popovídání, takže já si nemyslím vůbec nic ... jak jsem koupil, tak prodávám...tak co mi říkáš, že to může být i jinak když sám víš prdek ? ale jinak všechno dobrý
Heřmanko, popopsedni si, třeba to pomůže
Housenko, příběh, který napsal Mikeš klidně může být příběhem tvého muže.... myslím, že ty mu - tomu příběhu - rozumíš.
Ovšem ale také nemusí, pak se řiď tím, co cítíš.
Mít ráda je hodně, ale nemusí to stačit....
Není tady
Heluška napsal(a):
Bez Housenky jsou to stejně jen dohady.
Zklamčo, na karvinsku se říká: "Vartki guvno řiť targo"
Všechno má svůj čas a každý má své tempo, ale to už tu někdo psal, tak nic nového pod sluncem, jen se tím umět řídit a nevrhat se do zbytečných šarvátek.
Jsi taková rázná a rozhodná, ale štěstí a radost z Tebe teda neprýští, takže je Ti to taky k ničemu, stejně jako moje nerozhodnost.
Uznávám ovšem, že nesprávné rozhodnutí je lepší , než žádné rozhodnutí.
au au au - další vědma, co mi vidí do duše? Prosím vysvětli, jak si k tomuto závěru ohledně štěstí a radosti došla
Není tady
Vanda napsal(a):
Nojono, Axi....já ale potřebuju (a snad mám) partnera. Hra na (morálního) vítěze a případně následné (Pyrrhovo) vítězství by mě k pohodě nejspíš nepřivedlo...ajooo, pochopila jsem již tvůj špatný vtip (promiň )
Zajímalo mě to z hlediska přitažlivosti. Pro mě by to ztrátu přitažlivosti asi znamenalo. Ale nechme to být.
Není tady
Ano, Axi, myslím, že máš pravdu, znamená to ztrátu přitažlivosti, bez asi..a zřejmě pro oba účastníky, řekla bych. Přeju krásný víkend.
Podle mě tě neopustí a časem ho to přejde, ale můžeš čekat třeba deset let. Mám kamaráda, který si v padesáti osmi letech udělal s milenkou dítě, nakonec milenku opustil a jen plní povinné alimenty a je s manželkou, která to nějak rozdýchala. Ale nevím, jestli to za to stojí. Po 26 ti letech začínat znovu není nic lehkého, máte asi děti, příbuzný, kamarády, majetek, všechno společné. A taky ty nový chlapi jsou už zadaný a značně přebraný, mají svoje děti a svou minulost. Strašně záleží na tom, jaká jsi, jestli umíš žít sama, jestli ho miluješ, jestli rozchod zvládneš finančně, taky jak se k tomu postavěj děti. I pro dospělý děti je zamilovanej táta těžký trauma. Je to děsná móda starejch chlapů s tou druhou mízou, po 26 letech už by měli bejt manželé nejlepší kamarádi, který se na sebe můžou spolehnout. Kamarádku taky neopustíš proto, že stárne. Tak já drím housenko palce, abys to zvládla tak, abys byla šťastná.
Není tady
Jessika napsal(a):
Salen napsal(a):
Jessiko - tak to ale nejde - dokud jsi s manželem pod jednou střechou a máš neustále na očích jeho zamilované chování, odchody, příchody, tak to pořád bolí a drásá nervy - to se fakt nedá začínat si svůj život.
ale to jen , pokud ho stale miluje ...
pookud ho nemiluje, mohla by zachovat zdravy rozum , protoze cit rozum zatemni
a uprimne - jak by mohla housenka [ nebo kterakoli jina zena ] milovat nekoho, kdo ji nechce
...
Jessiko - ono mluvit o nějaké zamilovanosti po 20 a více letech je docela úsměvné :-). Housenka to v dalším taky napsala - tak, jak jsme to zažila skoro každá, co tak dlouho v manželství vydržela. To je už vztah o jiných věcech a vůbec to nemusí znamenat, že je horší, než když lidi k sobě váže hormonální bouře :-). Já jsem se jen ohradila proti tvojí radě, že má Housenka klidně dál bydlet s manželem a vedle něj si začít zvykat na svůj nový samostatný život.
Ono to určitě může jít - u lidí, kteří jsou schopní si vzájemně dát tu volnost - pokud znám takovou realitu (a jeden pár opravdu znám), tak to potom funguje tak, že spolu normálně dál žijí, hospodaří, tráví třeba dovolenou, vychovávají děti, milují se spolu, ale zároveň tomu druhému tolerují milence - milenku.
Ale myslím, že to není případ Housenky a kdyby toho byla schopná, určitě by tady nepsala o radu.
Mě můj BM taky říkal, že mě k ničemu nenutí, že mě přece nevyhazuje, že žádný dvojí život nevede, protože on přece miluje tu druhou, se mnou už nežije, jenom doma v týdnu přespává a to mi snad nemusí vadit. Dneska už mohu srovnávat ..... dokud jsem s ním ještě musela být, byla jsem zralá na psychiatra, co to se mnou dělalo. A určitě to nebylo o tom, že bych ho nějak milovala horoucím srdcem. Prostě jsem s ním jenom tolik let byla a nedovedla si představit, že bez té jistoty jde žít dál a hlavně, jak mi tohle může dělat. A když jsem se pak odstěhovala a hlavně když se odstěhoval následně i on z našeho města, byla to velká, moc velká psychická úleva.
Není tady
Salen, tvůj BM je odstěhovaný z vašeho domu? Takže tam je jen syn?
amazonka2008 napsal(a):
Podle mě tě neopustí a časem ho to přejde, ale můžeš čekat třeba deset let. Mám kamaráda, který si v padesáti osmi letech udělal s milenkou dítě, nakonec milenku opustil a jen plní povinné alimenty a je s manželkou, která to nějak rozdýchala. Ale nevím, jestli to za to stojí. Po 26 ti letech začínat znovu není nic lehkého, máte asi děti, příbuzný, kamarády, majetek, všechno společné. A taky ty nový chlapi jsou už zadaný a značně přebraný, mají svoje děti a svou minulost. Strašně záleží na tom, jaká jsi, jestli umíš žít sama, jestli ho miluješ, jestli rozchod zvládneš finančně, taky jak se k tomu postavěj děti. I pro dospělý děti je zamilovanej táta těžký trauma. Je to děsná móda starejch chlapů s tou druhou mízou, po 26 letech už by měli bejt manželé nejlepší kamarádi, který se na sebe můžou spolehnout. Kamarádku taky neopustíš proto, že stárne. Tak já drím housenko palce, abys to zvládla tak, abys byla šťastná.
A s tímto dost souhlasím - bohužel je to realita. Taky si myslím, že ti chlapi, co nechtějí odejít, se časem s milenkou rozejdou. Ale ten čas může jít na roky a je otázka, jestli nám to čekání za to má vůbec stát. Prostě tou dlouhodobou neutajovanou nevěrou se to všechno pos...... Jenže zůstat sama v tomhle věku není taky žádnej med. Některá má štěstí a zase si někoho najde - ale dost často je to takový to, abychom nebyli tak sami. Prostě v 50 letech už není šance budovat takový vztah, jako byl ten první, založený na dětech a postupném budování všeho společného. Ale zase nechci vyvolávat pesimismus - i v 60 se lidi seznámí a stihnou spolu prožít lepší stáří než ti, kteří spolu jsou třeba 50 let a nemohou si přijít na jméno :-). Všechno je relativní.
Jsou tu holky, co po rozvodu chodí samy se ženáčema, ačkoliv jim muže odvedla jiná žena.
Jsou tu holky, co zůstaly samy a tvrdí, že je jim tak nejlíp.
Jsou tu holky, co mají zpátky nevěrného manžela a tvrdí, že jsou vděčné za tu lekci a že mají daleko lepší manželství až teď.
Není tady
Vando - ano - a je to neskutečná úleva, že to všechno tak dopadlo :-).
Není tady
Já se taky nechci vzdávat bez boje. "Ona" prý pláče a stále čeká, že se k ní přestěhuje.
Není tady
Housenko - já mít na krku pět dětí bez chlapa a cítit šanci jednoho urvat, tak budu nejspíš taky bojovat všemi prostředky :-))) Kterýpak chlap by si dobrovolně takovou rodinku uvázal na krk. Proto se nechce ani tomu tvému. Ono je lepší docházet jen za pěknými chvilkami, než to živit a řešit každodenní problémy.
Není tady
housenka napsal(a):
Já se taky nechci vzdávat bez boje. "Ona" prý pláče a stále čeká, že se k ní přestěhuje.
a vis, o co konktetne chces bojovat? ¨
a reknes nam to?
Není tady
Bojovat o něj. Ono se lehce řekne, abych mu sbalila kufry, ale my máme za sebou vážně spoustu pěkných roků. Už i to myšlení máme stejný, říkáme stejný věci ve stejný schvíli. Nikdy jsme se nijak zvlášť nehádali. Tohle je prostě něco jinýho, nečekanýho. Kdyby se mi život s ním nelíbil, vůbec bych nepřemýšlela a ty kufry mu sbalila.
Není tady
pro boj je teba mit co nejvice informaci...
zacneme u tech, ktere momentalne muzes dat dohromady
co to slovo ON skryva? je to sex? je to pratelstvi? je to bezpeci?
o co muzes prijit, kdyz ho nechas jit ?
co muzes ziskat, kdy ho nechas jit ?
a naopak ...
a je to ON, o koho chces bojovat? neni to nahodou zabehnuty zpusob zivota
pohodle stojate vody ve kterych se zeny zabydli a v podstate jiz nebojuji o nic
a najednou jsou vyburcovane - hledme , on jeste stale zije a co ja?
Není tady
housenka napsal(a):
Bojovat o něj. Ono se lehce řekne, abych mu sbalila kufry, ale my máme za sebou vážně spoustu pěkných roků. Už i to myšlení máme stejný, říkáme stejný věci ve stejný schvíli. Nikdy jsme se nijak zvlášť nehádali. Tohle je prostě něco jinýho, nečekanýho. Kdyby se mi život s ním nelíbil, vůbec bych nepřemýšlela a ty kufry mu sbalila.
Na balení kufrů je vždy čas a balí se až v tom momentě,. kdy máš sama jasno - zabalíš, vyhodíš...a nemusí se vrátit Ona ta potrefená ješitnost by jim taky nemusela dovolit sklonit hlavu a cokoliv uznat.
Zabal kufr sobě - odjeď na týden, na 14 dní někam, neříkej kam, nech dopis se sdělením, že mu dáváš prostor, aby si sám mohl utřídit myšlenky a své priority, že i ty jdeš do ústraní popřemýšlet, jak se svým životem naložíš, ale že už nyní mu dáváš jasně najevo, že život ve třech pro tebe není a aby s touto alternativou při svém přemýšlení počítal. Že se tedy vrátíš a ráda by si znala jeho definitivní rozhodnutí. Tak bych to udělala já.
Ten čas bude mít nejen na přemýšlení, bude ho mít i na to, že se bude muset chtě-nechtě o sebe postarat - takže, žádné navařené jídlo v mražáku, žádné připravené čisté trenky a fusekle, odjeď a nech to tam, jak to právě stojí a leží (osobně bych tam nechala větší čurbes, aby měl už od počátku představu, jak asi bude žít, nebiude-li mít vedle sebe toho, kdo se vždy postará). No a pokud by tento čas využil k tomu, že by se náhodou chtěl přistěhovat k milence, jen aby měl o sebe postaráno, věř tomu, že ten čas nebude jen o radostech - vždyť 5 dětí určitě dá záhul, musí (snad teda) se o ně postarat, nebude mít čas jen na něj, jak to bývá při těch chvilkách, co dosud pro sebe ukradli.... třeba mu to otevře oči, že pohoda domova, na co byl zvyklý by se jeho rozhodnutím mohla změnit právě na to, co by prožil těch několik dní bez tebe.
Není tady
Já si nemůžu dovolit odjet ani na týden. V práci nemám šanci dostat volno a ani nemám peníze nazbyt. A jestli to není jen ten stereotyp, který by mi chyběl? To bych lhala, kdybych tvrdila, že 100% ne. Určitě tam něco takového bude. Vždyť je to i o těch společně strávených letech. Ono to není tak jednoduché.
Není tady
ON pro mě byl vždycky jistota, že se mám o koho opřít.
Není tady
Takže z toho, co jsi dnes napsala jasně cítím, že nejsi ve stavu mu kufry sbalit....
Nevím, jestli to je dobře, nebo špatně.... Ale jedno vím zcela určitě- měla bys rychle najít "zástupný" program. Nemyslím chlapa, ale činnost, která tě zaměstná a přitom ti dá prostor si uvědomit , jestli ti boj o někoho stojí za to.
Nemusíš odjet daleko, ale třeba jen začni chodit ven- dlouhé procházky( já to také tak dělala ve fázi rozhodování, co dál - pes měl ze mě radost- denně až 10km ) Ale přestaň dělat automaticky práce pro rodinu, potažmo pro zamilovaného manžela.
Prostě se pokus lehce odpoutat- podívat se na vás dva "zvrchu".... Třeba ti trochu pomůže se zorientovat.
Já jen vím, že chlap, kterého doma čeká klidná a všechápající manželka a někde za rohem vášnivá odpočatá milenka nemá chuť ani moc sil něco měnit.... Většinou počká až to ty baby udělají za něho....
Není tady
Salen napsal(a):
A když jsem se pak odstěhovala a hlavně když se odstěhoval následně i on z našeho města, byla to velká, moc velká psychická úleva.
No to Ti MOOC přeju !! Sešel z očí...
Měj se !!!
Není tady
housenka napsal(a):
Já si nemůžu dovolit odjet ani na týden. V práci nemám šanci dostat volno a ani nemám peníze nazbyt. A jestli to není jen ten stereotyp, který by mi chyběl? To bych lhala, kdybych tvrdila, že 100% ne. Určitě tam něco takového bude. Vždyť je to i o těch společně strávených letech. Ono to není tak jednoduché.
Co tedy nějaká kamarádka - nastěhovat se na chvíli k ní - nebo někam poblíž na chalupu, do ubytovny, do penzionu - aby si měla možnost docházet nebo dojíždět do práce. Peníze nemáš nazbyt? Tak tenhle krok nedělej hned teď - udělej to po výplatě Nech jemu na starosti byt 4+1 s jeho výplatou - aby zaplatil veškeré poplatky, co se k tomu váží, ty si ponech svou výplatu na tento "experiment" A klidně bych to prodloužila na měsíc - chtěl-li by se s tebou sejít, tak na neutrální půdě - můžete spolu "začít randit" ponech ho, aby o tebe zabojoval, pokud to chce. Myslím si, že on hrát na dvou hřištích dlouho nezvládne. Má-li opravdu zájem na tom, že chce být s tebou a rodinou, nech ho o to snažit....
Není tady
Já se připojuju, odjeď na chvíli, neříkej mu kam, k rodičům, příbuzným, kamarádům, na dovolenou. DOVOL SI TO, DOPŘEJ SI TO. Neříkej ,že nemůžeš. Neseď doma jako umučení boží, udělej si radost s hodnejma lidma, zkus se odreagovat, dej sobě i jemu prostor. Sama dobře víš, kolik prostoru zaberou děti. Snad nevěříš, že se bude trvale starat o pět cizích dětí. Ať si zkusí, co mu jeho milenka nabízí, neboj se, já si myslím, že je to jen poblouznění.
Není tady
Zklamaná, nevím, o jaké vědmě ve mně to mluvíš, prezentuji jen, jak na mně působíš, k tomu nemusím oplývat znalostí nitrospytu
Není tady
No jo, odjet, vypadnout - ale co když se po týdnu Housenka vrátí a zjistí , že má byt vyluxovaný od věcí a manžu nastěhovaného u chápavé milenky.... I to by se mohlo stát....
Proto právě nevím, jestli na takové věci Housenka je uchystaná....
Právě proto bych asi volila cestu " sama k sobě" bez opouštění pozic.... To je jak ve válce....
Není tady