|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
xxxx napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
Pro xxxx: Klobouk dolů za trpělivost. Co zastřelit, to by nebylo jednodušší?
Myslím jeho...
...ty se tomu směješ...
...je mi jich obou líto a jak říkáš střelit ho jateční pistolí bude asi jediné normální řešení![]()
Nesměju. Myslela jsem to smrtelně vážně, fakt. Protože je to fakt děs. Psychohorror. Bŕŕŕ...
Není tady

laureene napsal(a):
xxx
Tak to bych možná hledala číslo i na psychiatra...![]()
Připadá mi to jako závislost. Akorát ne na drogách nebo alkoholu, ale na chlapovi. střídání absťáků a extáze.
Jak si myslíš, že to skončí?
jak si myslím že to skončí?? nevím, taky o tom často přemýšlím, včera byla kamarádka úplně mimo mluvila pořád o tom co by provedla jeho ženě/seděli jsme spolu 4 hodiny/, docela se bojim aby neudělala nějakou pitominu a ještě se někde neservali kvůli tomu zmetkovi, taky přemýšlím, jestli za ním nemám jet a zkusit s ním promluvit,ale to by se ona k smrti urazila /už kvuli tomu nemluví se svojí sestrou/ a on by jí pak vykládal jak jsem hrozná a at se mnou nemluví/dělá to pravidelně u všech co ho za ty roky navštívili a nebylo jich málo/ Kamarádce jsem koupila i pár knížek o zavislosti, nevěře aj ale ona to snad ani nečte
nebo čte a nevnímá to. Respektiva ona mi všechno odkýve, řekn:" jo už to bude jak mi radíš", ale během třeba jedné minuty kdy on jí zavolá tak, jak říkám, úplně vypne a letí za ním i když je to naprosto nehodné, třeba jsme byly na výstavě koček lístek stál 500 kč a ona v první hale řekla, že jí to nebaví /přitom kočky milujeme obě/ a už mi to bylo divné, za pět minut seděla v jeho autě a nechala mě tam samotnou, on jí hodil domu a jel taky domu
mám pocit, že on nesnese aby s někým někde byla, umyslně jí vytrhává ze všech aktivit, při kterých není i on...navíc jí nepokrytě zakazuje najít si někoho jiného, jak má pocit, že by někde s někým byla/ nevěří jí že je se mnou/ hned tam přijede a musí s ním domu /každý k sobě domu /
já ho asi fakt nakopu
Není tady

xxxx napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
xxxx napsal(a):
Nevíte někdo co té mojí kamarádce říct, aby to konečně ukončila a přestala se trápit? Ona je navíc klasicky upnutá k tomu, že za její neštěstí může ta hrozná manželka, se kterou on nespí /naivní víra
/ ona mu neuklízí a nevaří má doma všude nevkusné věci /takhle mluví o své ženě její zbabělý milenec/aj aj aj
Na to si snad musí přijít sama, ne? Je dospělá a svéprávná.
...ano prot se tu vedou tolika stránkové diskuse kterých se i ty účastníš
...teď vážně: je to moje kamarádka, záleží mi na ní chtěla bych jí pomoc nevím už jak, proto se tu ptám, třeba někdo místo věčnýho rýpání bude mít nápad???
Ale ty s tím opravdu nemůžeš nic udělat. Myslím, že ve chvíli, kdy začne člověk předělávat druhého k obrazu svému, tak nadělá víc škody jak užitku, byť by to myslel sebelépe.
Vždyť si představ, že tobě by někdo, byť v dobrém, kafral do života. Byla bys z toho nadšená? Nebo jinak, když se ti nedaří a svěříš se kamarádce, očekáváš od ní, že ti začne vysvětlovat, co všechno děláš špatně a co bys podle ní měla změnit nebo udělat nebo neudělat ... nebo se chceš jen vyplakat na ramínku a pak si to v klidu ujasnit sama?
Není tady

Míša Kulička napsal(a):
xxxx napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Na to si snad musí přijít sama, ne? Je dospělá a svéprávná.
...ano prot se tu vedou tolika stránkové diskuse kterých se i ty účastníš
...teď vážně: je to moje kamarádka, záleží mi na ní chtěla bych jí pomoc nevím už jak, proto se tu ptám, třeba někdo místo věčnýho rýpání bude mít nápad???Ale ty s tím opravdu nemůžeš nic udělat. Myslím, že ve chvíli, kdy začne člověk předělávat druhého k obrazu svému, tak nadělá víc škody jak užitku, byť by to myslel sebelépe.
Vždyť si představ, že tobě by někdo, byť v dobrém, kafral do života. Byla bys z toho nadšená? Nebo jinak, když se ti nedaří a svěříš se kamarádce, očekáváš od ní, že ti začne vysvětlovat, co všechno děláš špatně a co bys podle ní měla změnit nebo udělat nebo neudělat ... nebo se chceš jen vyplakat na ramínku a pak si to v klidu ujasnit sama?
to si ale vedle, ona mi volá a žádá mě abych jí nějak pomohla se té závislosti zbavit, kdyby byla spokojená a chlubila se tím jakou má prču z jeho ženy i z něj tak bych jí jako svojí skutečné kamarádce akorát držela palce aby jí to tak nebolelo až to blbě dopadne...předělávat někoho k obrazu svému? co to je za ptákovinu? to je jako když si tu někdo naivně myslí, že předělá to co píše zklamaná že??
nic takového nedělám nechci a není v mojí moci...
...jinak je fakt, že my k sobě máme hodně blízký vztah a do život si běžně kafráme, dokud neznala jeho i to občas padalo na úrodnou půdu i u ní, teď když mi ona něco říká co dělám jinak přemýšlím o tom a beru si z toho to co dokážu strávit a docela jsem z toho nadšená protože některý věci vidí jinak a to je v životě docela přínosnej reguátor, ale jak říkám platí to jen pro ní....máme spolu hezkej přátelskej vztah a já jí pomůžu kdykoli to bude potřebovat a vím, že ona udělá to samé, je to jinak hodná holka
Upravil(a) xxxx (1. 4. 2009 10:02)
Není tady
on pro ní někam přijel před restauraci/např/ naložil jí odvezl domu tam jí vyložil a odejel k manželce, tahle situace se opakovala několikrát
Hele, ono ji to tejrání asi fakt vyhovuje - dovolit mu jen tak ji "odtáhnout" z příjemné akce a posadit samotnou mezi čtyři stěny... no! Ještě bych pochopila, kdyby si ji odvezl proto, aby mohli být spolu, ale cíleně ji odtrhávat od ostatních kontaktů (on) a nechat si to líbit (ona), to už je poněkud šílené - od obou.
zkusit s ním promluvit,ale to by se ona k smrti urazila
Hm - koukám, že jsem to odhadla celkem přesně... ale radost z toho nemám 
Není tady

helena napsal(a):
on pro ní někam přijel před restauraci/např/ naložil jí odvezl domu tam jí vyložil a odejel k manželce, tahle situace se opakovala několikrát
Hele, ono ji to tejrání asi fakt vyhovuje - dovolit mu jen tak ji "odtáhnout" z příjemné akce a posadit samotnou mezi čtyři stěny... no! Ještě bych pochopila, kdyby si ji odvezl proto, aby mohli být spolu, ale cíleně ji odtrhávat od ostatních kontaktů (on) a nechat si to líbit (ona), to už je poněkud šílené - od obou.
zkusit s ním promluvit,ale to by se ona k smrti urazila
Hm - koukám, že jsem to odhadla celkem přesně... ale radost z toho nemám http://fora.babinet.cz/img/smilies/sad.png
jj odhadla si to dobře, to tu píšu, že je krutej...tohle už jí provedl někoikrát a já jí melduju furt dokola, že jedině ona se může zachránit,ale ona mu furt věří, že ted už s ní fakt bude - pěěět léééét
Není tady

taky jí pořád říkám :"Co by si s takovým manipulátorem dělala" a ona furt věří, že až by se zbavil své po*né ženy měli by ráj na zemi 
Není tady
Tak ji fakticky někam objednej. Sama to neudělá. Když Tě prosí, ať jí zbavíš závislosti. Nemůžeš jí víc pomoci, jsi v tom hrozně zaangažovaná, nedokážeš být nestranná. Ale někdo cizí, kdo má ten odstup a zkušenosti..
Ale dobře vybírej, aby to nebyl nějaký ten okusovač tužek, jak psala zuzi.
A taky nečekejte zázraky po hodinovém sezení. Jedna moje známá si terapií prošla. A pomohlo jí to. Nebylo to kvůli nevěře, ale srovnala si v hlavě spoustu věcí. Neradila bych to, kdybych nevěřila, že to může fungovat.
Není tady

laureene napsal(a):
Tak ji fakticky někam objednej. Sama to neudělá. Když Tě prosí, ať jí zbavíš závislosti. Nemůžeš jí víc pomoci, jsi v tom hrozně zaangažovaná, nedokážeš být nestranná. Ale někdo cizí, kdo má ten odstup a zkušenosti..
Ale dobře vybírej, aby to nebyl nějaký ten okusovač tužek, jak psala zuzi.
A taky nečekejte zázraky po hodinovém sezení. Jedna moje známá si terapií prošla. A pomohlo jí to. Nebylo to kvůli nevěře, ale srovnala si v hlavě spoustu věcí. Neradila bych to, kdybych nevěřila, že to může fungovat.
...znám jí nikam nepujde/už jsme to řešili hned to shodila ze stolu, vidí jedinou příčinu v tom, že manželka je k... která se ne a ne odstěhovat/ ...navíc kdyby narazila na někoho kdo jí na prvním sezení nabídne "něco na hlavu" tak by se zatvrzela ještě víc...
Není tady

xxxx napsal(a):
...jinak je fakt, že my k sobě máme hodně blízký vztah a do život si běžně kafráme, dokud neznala jeho i to občas padalo na úrodnou půdu i u ní, teď když mi ona něco říká co dělám jinak přemýšlím o tom a beru si z toho to co dokážu strávit a docela jsem z toho nadšená protože některý věci vidí jinak a to je v životě docela přínosnej reguátor, ale jak říkám platí to jen pro ní....máme spolu hezkej přátelskej vztah a já jí pomůžu kdykoli to bude potřebovat a vím, že ona udělá to samé, je to jinak hodná holka
No právě ... spousta takových kamarádství zařvala na to, že jedna začala řešit vztah druhé. Tak si to nepokaž. Určo by to byla škoda, no ni?
Není tady
xxxx napsal(a):
Mikeš napsal(a):
To zuzi77a:
Mikeš - upřímně - nelezla by ti tvoje švagrová na nervy, kdyby byla tvojí manželkou?
Já se vžívám( tedy spíš pokouším) do té její situace a vychází mi z toho všechno jiné , než čekání na vyblbnutí... Možná, že se časem tomu jejímu přestaneš i divit, nebo ne?
Já se nedivím... zeptal jsem se jí na to, proč se nechce rozvádět, a sdělila mi, že jde o prachy... její muž, byť se odstěhoval k milence, za ní platí nájem, inkaso, školku, přispívá jim na stravu apod...
a jak už jsem napsal na jiném vlákně, občas ji potěší i v posteli, tak wo co gou?
Ale já bych takhle žít nechtěl, to fakt ne......tak tomu říkám nevážit si sám sebe
navíc ona se stejně nemůže spolehnout na to, že to on bude navždycky platit ...brrr
Nu, když některé se nedokáží-nechtějí-nemají na to-je to pohodlnější (nehodící se škrtni), postarat o sebe a podělit se o péči o dítě s druhým rodičem, pak je to těžký.
Měli bychom vybírat to, co je dobré pro nás. Zřejmě je tohle pro ní lepší, než všechny ostatní varianty.
To ví jenom ona sama. Ale není nikde psáno, že žádost o rozvod nepodá manžel. Může ona stokrát nechtít. 

to jako až mi bude přště volat tak jí mám poslat do háje? na to jí znám moc dlouho a moc dobře
Není tady

majkafa napsal(a):
xxxx napsal(a):
Mikeš napsal(a):
To zuzi77a:
Mikeš - upřímně - nelezla by ti tvoje švagrová na nervy, kdyby byla tvojí manželkou?
Já se vžívám( tedy spíš pokouším) do té její situace a vychází mi z toho všechno jiné , než čekání na vyblbnutí... Možná, že se časem tomu jejímu přestaneš i divit, nebo ne?
Já se nedivím... zeptal jsem se jí na to, proč se nechce rozvádět, a sdělila mi, že jde o prachy... její muž, byť se odstěhoval k milence, za ní platí nájem, inkaso, školku, přispívá jim na stravu apod...
a jak už jsem napsal na jiném vlákně, občas ji potěší i v posteli, tak wo co gou?
Ale já bych takhle žít nechtěl, to fakt ne......tak tomu říkám nevážit si sám sebe
navíc ona se stejně nemůže spolehnout na to, že to on bude navždycky platit ...brrr
Nu, když některé se nedokáží-nechtějí-nemají na to-je to pohodlnější (nehodící se škrtni), postarat o sebe a podělit se o péči o dítě s druhým rodičem, pak je to těžký.
Měli bychom vybírat to, co je dobré pro nás. Zřejmě je tohle pro ní lepší, než všechny ostatní varianty.
To ví jenom ona sama. Ale není nikde psáno, že žádost o rozvod nepodá manžel. Může ona stokrát nechtít.
...jestli se manžel odstěhoval k milence, nejspíš se rozvodu nevyhnou...
Není tady
xxxx napsal(a):
to si ale vedle, ona mi volá a žádá mě abych jí nějak pomohla se té závislosti zbavit, kdyby byla spokojená a chlubila se tím jakou má prču z jeho ženy i z něj tak bych jí jako svojí skutečné kamarádce akorát držela palce aby jí to tak nebolelo až to blbě dopadne...předělávat někoho k obrazu svému? co to je za ptákovinu? to je jako když si tu někdo naivně myslí, že předělá to co píše zklamaná že??
xxxx přece víš, že dokud sama nechce, NIKDO jí nepomůže.

majkafa napsal(a):
Selima napsal(a):
Mávala som ťa za inteligentnú ženu, ktorá chápe, že sú neoficiálne vzťahy a neoficiálne vzťahy, každý je iný a aj tie, ktoré sú si podobné, sa môžu líšiť od iných typov. Alebo aj manželstvá sú všetky úplne rovnaké? Moje domnienky, moja chyba. Emócie asi občas prevážia racionálne myslenie a chladný úsudok(ktorý ti určite inak nechýba).
Seli, preto, že si nemala za éry Tercily zadaného milenca. To by si sa čudovala, čo by ti od nej chodilo za SZ.
Ona to totiž Tercila na sklo nenapíše, aby si nekazila reputáciu asi.
Aj mne chodili SZ, neboj... tiež o všeličom. Jedovatosti omojej bezdetnosti, nevydatosti... až som prestala odpovedať a už aj čítať. Nič mi to nedávalo, nič to vo mne nevyvolávalo. Napriek tomu o jej inteligencii nepochybujem, len mi tam niektoré ukazatele škrípu. A hlavne nechápem tie emócie... voči veci, ktorá sa jej (zrejme) netýka a voči úplne neznámym ľuďom. No nič, to bolo len tak na okraj.
Housenka, ty sa naozaj snaž zistiť, ČO CHCEŠ ty - a za tým si choď. To ti nikto durhý nepovie, nikto to za teba neurobí, maximálne ťa môžeme povzbudiť, že JE SPRÁVNE robiť to, čo TY cítiš ako dobré pre teba - bez oľhadu na to, ako takúto situáciu vyriešili ostatní. Nikto iný nie je v tvojej situácii, len ty sama... a pôsobí to na mňa sľubne, tak skús vydržať a vyčkať, ako sa vec vyvinie a skončí.
Není tady
Asi bych to zkoušela znovu, až bude zase někdy zoufalá, říct: hele tady je číslo, je to machr, žádné prášky na hlavu, jen povídání, zkus to, nemůžu se dívat na to, jak se moje nejlepší kamarádka trápí a já s tím nedokážu nic udělat. Uvědom si, že trápíš i mě. (No, je to trochu manipulace, ale snad pro dobrou věc).
Takhle bych na to šla.Ale máš pravdu, že s některými lidmi je potíž. Mám takového kolegu, pořád kafrá, jak jsou všechny ženské ku.., že si žádnou slušnou nedokáže najít, jak kafemlejnek pořád dokola. Na každý nápad hned řekne - to je zbytečný, zůstanu sám a přitom tak strašně po někom touží. ale neumí to a sám se to podle mě nenaučí. ale pomoc odmítá. Asi mu to taky svým způsobem vyhovuje, je to jeho styl, jak si získávat pozornost, i když už ho hodně lidí má plné zuby. Přitom pěkný, vysoký, chytrý a šikovný chlap. Někdo to má holt těžký.
Není tady

ViktorkaLove napsal(a):
xxxx napsal(a):
...hon na zklamču je fakt zajímavej, kolikrát ty honiči už říkali, že nikdy a furt jim to nedá
A taky mám pocit, že dostala nálepku "bláznivá" a mnozí ani nečtou, co píše, a automaticky zapnou program: tady něco najdu, do čeho MUSÍM zarejt...
... a přitom, podle mne je to chytrá a přemýšlivá žena, která si nenechá jen tak něco namluvit, a nemá potřebu se někomu cpat do pr... či být neutrální...![]()
Tak je jasné, že keď vyhlási za NEPRIATEĽA vonkocnom cudzieho človeka, ktorého v živote nevidela, tak asi nechce byť neutrálna... ani liezť do p.dele. Chcem vidieť, kto by si nechal vliezť do p.dele Zklamanú.
Ja nečítam, čo píše, lebo píše už asi dva roky fu tto isté a mňa nebaví ČÍTAŤ furt to isté. Iní sú občas aspoň srandovní, vtipní alebo tak... (Napr. Viktorka
).
Není tady

majkafa napsal(a):
xxxx napsal(a):
...jinak je fakt, že my k sobě máme hodně blízký vztah a do život si běžně kafráme, dokud neznala jeho i to občas padalo na úrodnou půdu i u ní, teď když mi ona něco říká co dělám jinak přemýšlím o tom a beru si z toho to co dokážu strávit a docela jsem z toho nadšená protože některý věci vidí jinak a to je v životě docela přínosnej reguátor, ale jak říkám platí to jen pro ní....máme spolu hezkej přátelskej vztah a já jí pomůžu kdykoli to bude potřebovat a vím, že ona udělá to samé, je to jinak hodná holkaxxxx přece víš, že dokud sama nechce, NIKDO jí nepomůže.
...to já vím taky jí to říkám pořád dokola, že je jediná kdo jí z toho může vytrhnout, že jemu to vyhovuje a manželka o nich střídavě neví nebo rezignovala nebo já nevim co, ona mi to odkýve a za pár dní je tam kde byla...psala jsem to sem vlastně aniž bych čekala něco co pomůže, protože už jsem fakt za ty roky vystřílela všechny náboje, ale spíš sem to napsala jako takové zamyšlení pro manželky a milenky....a taky aby se téma hnulo jinam než k útokům na zklamanou....
Není tady

laureene napsal(a):
Asi bych to zkoušela znovu, až bude zase někdy zoufalá, říct: hele tady je číslo, je to machr, žádné prášky na hlavu, jen povídání, zkus to, nemůžu se dívat na to, jak se moje nejlepší kamarádka trápí a já s tím nedokážu nic udělat. Uvědom si, že trápíš i mě. (No, je to trochu manipulace, ale snad pro dobrou věc).
Takhle bych na to šla.Ale máš pravdu, že s některými lidmi je potíž. Mám takového kolegu, pořád kafrá, jak jsou všechny ženské ku.., že si žádnou slušnou nedokáže najít, jak kafemlejnek pořád dokola. Na každý nápad hned řekne - to je zbytečný, zůstanu sám a přitom tak strašně po někom touží. ale neumí to a sám se to podle mě nenaučí. ale pomoc odmítá. Asi mu to taky svým způsobem vyhovuje, je to jeho styl, jak si získávat pozornost, i když už ho hodně lidí má plné zuby. Přitom pěkný, vysoký, chytrý a šikovný chlap. Někdo to má holt těžký.
....no jo ale já žádnýho šikovnýho psychologa neznám....nikdy jsem nic takovýho nepotřebovala a kámoška je v tomhle dost jako já, prostě jsme typ co se se vším počastuje sám a jedině tak je spokojenej...ale zkusím to nějak na ní koulet v tomhle smyslu/ už vidim jak mě pošle v pr...
/ a taky se poptám po někom schopném z jejího okolí, ona je z jiného města...
...taky se asi v tom marastu už opouzdřila jako ten tvuj kolega, nevěří chlapům a o toho největšího zmetka bojuje..
Není tady
Selima napsal(a):
Iní sú občas aspoň srandovní, vtipní alebo tak... (Napr. Viktorka
).
No nazdar. Sel ma vytiahla z vreca "Odpad, nečítať"! Čím som si to zaslúžila? Tiež tu už ako dlho meliem stále to isté...

Není tady

ViktorkaLove napsal(a):
Selima napsal(a):
Iní sú občas aspoň srandovní, vtipní alebo tak... (Napr. Viktorka
).
No nazdar. Sel ma vytiahla z vreca "Odpad, nečítať"! Čím som si to zaslúžila? Tiež tu už ako dlho meliem stále to isté...
![]()
...už jí prostě jen míň ssssštveš a taky něco číst musí že jo 
Není tady
xxx
Ještě mě napadlo, že třeba nechce jít k psychologovi, protože se bojí, že uslyší to, co sama vnitřně ví... že to jak žije není v pořádku, že musí něco změnit sama.... A určitě je v tom i kus lítosti za tolik promrhaného času a energie a pak taky vzdát to a nechat "zvítězit" tu hroznou manželku, to musí být taky těžký. To bude radši bojovat do úplného sebezničení, viď?
Není tady

xxxx napsal(a):
to jako až mi bude přště volat tak jí mám poslat do háje? na to jí znám moc dlouho a moc dobře
Ne, to jako, že můžeš tak leda foukat na bolístky a zbytek nechat na ní
Není tady

laureene napsal(a):
xxx
Ještě mě napadlo, že třeba nechce jít k psychologovi, protože se bojí, že uslyší to, co sama vnitřně ví... že to jak žije není v pořádku, že musí něco změnit sama.... A určitě je v tom i kus lítosti za tolik promrhaného času a energie a pak taky vzdát to a nechat "zvítězit" tu hroznou manželku, to musí být taky těžký. To bude radši bojovat do úplného sebezničení, viď?
no tak to si trefila uplně přesně, taky si myslím, že v tomhle případě jí jde o to vyhrát nad touu mrchou manželkou když už se tak dlouho trápila...přitom si určitě uvědomuje jaký je to nesmysl, kolikrát na něj tak nadává, že ho musí svým způsobem i nenávidět, ale on jí snad očaroval, jak se objeví jeho jméno na mobilu, promění se ve vílu, která kolem něj tančí oslavný tanec
....ona to určitě sama ví, není hloupá...navíc vede celé oddělení pro mentálně postižené, určitě tam mají i několik psychiatrů ,ale ona to v práci tají takže určitě ví, že to je špatně a stydí se za to...
Není tady

Míša Kulička napsal(a):
xxxx napsal(a):
Ne, to jako, že můžeš tak leda foukat na bolístky a zbytek nechat na ní
a ono by šlo i něco jiného??? 
Není tady