|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

xxxx napsal(a):
Nevíte někdo co té mojí kamarádce říct, aby to konečně ukončila a přestala se trápit? Ona je navíc klasicky upnutá k tomu, že za její neštěstí může ta hrozná manželka, se kterou on nespí /naivní víra
/ ona mu neuklízí a nevaří má doma všude nevkusné věci /takhle mluví o své ženě její zbabělý milenec/aj aj aj
Na to si snad musí přijít sama, ne? Je dospělá a svéprávná.
Není tady

xxxx napsal(a):
já včera byla u té svojí kamarádky co už čeká pátým rokem až její ženatý milenec odejde od manželky. Třeba to bude někoho zajímat, navíc by to mohlo pomoci tomuhle vláknu, tak napíšu jak se to vyvíjí...
Mně zase dorazila moje švagrová (psal jsem tu o ní na jiném vlákně), která mi na otázku: "Budete se rozvádět, když Jarda odešel k milence?" odpověděla že ne, protože věří tomu, že on "se vyblbne a vrátí se k rodině."
Ale co, je to jejich život, ať si dělaj co chtěj... 
Není tady
Napadá mě, že tím zase rozjedeme novou diskusi, která se až tak netýká housenky...
Myslím, že jí můžeš říct cokoli a nepomůže to. Píšeš, že je vzdělaná, tak to bude asi hodně o emocích, ne? Protože rozumově to už určitě probrala odshora dolů a naopak nejmíň tisíckrát a patrně na nic nepřišla.
Asi bych zkusila kamarádku někam "nenápadně"
vzít mezi lidi, na nějaký večírek, oslavu, kde budou i sólo muži, kde by mohla potkat někoho zajímavého (nějakého alfa samce, ale bez postranních úmyslů
) nebo třeba jestli o někom takovém přímo víš, komu se líbí... Někdy pomůže, když si člověk uvědomí, že může být skvělý i pro jiného, než je ten, kdo mu ubližuje. Tím nemyslím hned sex, ale jen takové to příjemné popovídání a jiskření. Mně teda tohle pomohlo. Ale je fakt, že já na nikoho pět let nečekám.
Nebo ji objednej k dobrému terapeutovi. Sice je dospělá a svéprávná, ale někdy jsou kamarádi od toho, aby nás popostrčili... Co tím může ztratit?
Není tady
Nevíte někdo co té mojí kamarádce říct, aby to konečně ukončila a přestala se trápit?
Ať jí řekneš cokoliv, je velmi pravděpodobné, že budeš ta, která "tomu nerozumí, chce ji s milencem rozeštvat, nebo je na straně jeho manželky". Kdo nechce vidět, nevidí... a ona zjevně nechce. Téma "nemožné manželky" se vyčerpá zhruba do půl roku - netrvá pět let.
věří tomu, že on "se vyblbne a vrátí se k rodině."
I to se stává
Třeba ho zná líp, než ty.
Není tady
5 stránek zpátky jen hon na Zklamču a její sloní paměť- to je sranda...
Ještě že je apríla... 
Axi napsal jsi :
Když píšeš o vztazích, chybí ti tam poezie.
Když píšeš ty o vzatzích ( tedy spíše glosuješ)- chybí ti v tom cit..... 
xxxx- já bych se před takovou kamarádkou schovala... 5 let někomu vysvětlovat, že má zkusit změnu, je to samé jako snažit se přesvědčit tábority na předchozích 5 stránkách aby pochopili .... 
Pisatel- já vím, že si s písměnky nějaké velké starosti neděláš, ale chlívy čistil Augiáš....
Vanilka- znovu si troufám říct, že jsi ve svém vztahu vpodstatě učinila totéž co Zklamča, xxxx, já- jen to jinak popisuješ a jinak směřuješ dál.... :jojo:NIKDE není psané, že tvoje cestička je úspěšnější než ta naše...
Pochopila jsem, že tvůj muž s tebou dobrovolně tráví "babský víkend". Je to jistě také poučné- hlavně pro něho..
Jenže třeba já bych toho svého s sebou nevzala ani kdyby škemral... Nepotřebuji aby viděl svůj svět mýma očima.....
Ale pokud to funguje- tak proč , ne?! 
Tercila- jsem ráda , že tě vidím psát.
Mikeš- upřímně- nelezla by ti tvoje švagrová na nervy, kdyby byla tvojí manželkou?
Já se vžívám( tedy spíš pokouším) do té její situace a vychází mi z toho všechno jiné , než čekání na vyblbnutí... Možná, že se časem tomu jejímu přestaneš i divit, nebo ne?
Housenko- to máš materiálu na čtení, co? Vybereš si tutam z toho něco?
Upravil(a) zuzi777a (1. 4. 2009 8:52)
Není tady
Zklamaná, možná by sis měla upřesnit, co pro tebe znamená pojem - věřící. Ty za něj zřejmě pokládáš jen římskokatolického křesťana podle tvého psaní.
Ale to je pojem daleko širší.
Třeba já věřící jsem. Přesto nejsem v žádné církvi a neuznávám a nevyznávám žádné náboženství.

To zuzi77a:
Mikeš - upřímně - nelezla by ti tvoje švagrová na nervy, kdyby byla tvojí manželkou?
Já se vžívám( tedy spíš pokouším) do té její situace a vychází mi z toho všechno jiné , než čekání na vyblbnutí... Možná, že se časem tomu jejímu přestaneš i divit, nebo ne?
Já se nedivím... zeptal jsem se jí na to, proč se nechce rozvádět, a sdělila mi, že jde o prachy... její muž, byť se odstěhoval k milence, za ní platí nájem, inkaso, školku, přispívá jim na stravu apod...
a jak už jsem napsal na jiném vlákně, občas ji potěší i v posteli, tak wo co gou? 
Ale já bych takhle žít nechtěl, to fakt ne...
Upravil(a) Mikeš (1. 4. 2009 9:05)
Není tady

Míša Kulička napsal(a):
xxxx napsal(a):
Nevíte někdo co té mojí kamarádce říct, aby to konečně ukončila a přestala se trápit? Ona je navíc klasicky upnutá k tomu, že za její neštěstí může ta hrozná manželka, se kterou on nespí /naivní víra
/ ona mu neuklízí a nevaří má doma všude nevkusné věci /takhle mluví o své ženě její zbabělý milenec/aj aj aj
...ano prot se tu vedou tolika stránkové diskuse kterých se i ty účastníš 
...teď vážně: je to moje kamarádka, záleží mi na ní chtěla bych jí pomoc nevím už jak, proto se tu ptám, třeba někdo místo věčnýho rýpání bude mít nápad???
Není tady
Mikeš napsal(a):
To zuzi77a:
Mikeš - upřímně - nelezla by ti tvoje švagrová na nervy, kdyby byla tvojí manželkou?
Já se nedivím... zeptal jsem se jí na to, proč se nechce rozvádět, a sdělila mi, že jde o prachy... její muž, byť se odstěhoval k milence, za ní platí nájem, inkaso, školku, přispívá jim na stravu apod...
a jak už jsem napsal na jiném vlákně, občas ji potěší i v posteli, tak wo co gou?
Jo, jo ta "ekonomika provozu" , to je fakt mohutná tláča pro některé jedince....
Já bych radši šla pod most - a to nekecám... 
Není tady

Tercila napsal(a):
"Nebo bys byla někdy ochotná připustit, že hezký vztah může mít někdo i mimo svůj oficiální vztah?"
Omlouvám se, že jsem možná mimo mísu, nečtu všecko - ale tuhle větu že napsala Vanilka?![]()
Ta, která se zhroutila, když zjistila, že její manžel vodil cizí děti do školky?? (kde vzal tolik času?)
Ta, jejíž manžel jí řekl, že v sexu se mu jaksi víc líbila milenka? Který dokázal svou paní doma nechat těhotnou s dvěma dětmi a jít svlíkat kalhotky jiné ženské?![]()
Takže vlastně tato nová Vanilka připouští, že s nimi bude sedět o příštích Vánocích ta milenka u stolu? Že jejich děti budou nejlepšími kamarády - když zažily společné vodění do školky...? Že jí nevadí dosavadní esemeskování jejího muže s tou milenkou.... ?
Chápu to dobře, že vlastně Vanilka ty hezké neoficiální vztahy dokonce hájí?![]()
Vanilko, smekám, opravdu klobouk dolů.....to je panečku proměna - a stačily 3 roky
Ty jsi jednička, mám se co učit. Nebo - nemáš náhodou nějakého milence? Že najednou ta změna názorů....
Mávala som ťa za inteligentnú ženu, ktorá chápe, že sú neoficiálne vzťahy a neoficiálne vzťahy, každý je iný a aj tie, ktoré sú si podobné, sa môžu líšiť od iných typov. Alebo aj manželstvá sú všetky úplne rovnaké? Moje domnienky, moja chyba. Emócie asi občas prevážia racionálne myslenie a chladný úsudok(ktorý ti určite inak nechýba).
Není tady
xxxx napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
xxxx napsal(a):
...teď vážně: je to moje kamarádka, záleží mi na ní chtěla bych jí pomoc nevím už jak, proto se tu ptám, třeba někdo místo věčnýho rýpání bude mít nápad???
Já myslím, že to tu už padlo- vytáhnout ji mezi lidi. Ukázat svět bez toho jejího androida... Psycholog- zvlášť pokud to bude nějaký takový nejistý jedinec, co ohlodává tužku a škrábe se na čele- ten to nespraví... Potřebuje vidět jiné prostředí, jiné lidi, jiné modely chování naživo... Ono by třeba stačilo ji vzít k nějaké dýl vdané kámošce s pohodovým vztahem- aby viděla , že jde žít pod jednou střechou, ne s kufrem v ruce....
opravila jsem pár pravopisných- děsně spěchám- sorry..
Upravil(a) zuzi777a (1. 4. 2009 9:11)
Není tady

zuzi777a napsal(a):
Jo, jo ta "ekonomika provozu" , to je fakt mohutná tláča pro některé jedince....
Víš co - když je společný příjem domácnosti řekněme 40 litrů měsíčně, a každý z manželů tam přispívá dvaceti litry, pak je to o něčem jiném, než když je ten poměr 30:10.....
Není tady

zuzi777a napsal(a):
5 stránek zpátky jen hon na Zklamču a její sloní paměť- to je sranda...
Ještě že je apríla...
Axi napsal jsi :Když píšeš o vztazích, chybí ti tam poezie.
Když píšeš ty o vzatzích ( tedy spíše glosuješ)- chybí ti v tom cit.....
xxxx- já bych se před takovou kamarádkou schovala... 5 let někomu vysvětlovat, že má zkusit změnu, je to samé jako snažit se přesvědčit tábority na předchozích 5 stránkách aby pochopili ....
...hon na zklamču je fakt zajímavej, kolikrát ty honiči už říkali, že nikdy a furt jim to nedá 
k té mojí známe:
...však já už jsem si kolikrát řekla, že na to kašlu, že kašlu i na ní, protože mi kolikrát i něco zalhala/už se styděla přiznat jak kvuli němu šidí svoje děti, protože utratí peníze za běhání za ním/ , ale ona už za těch pět let ztratila tímhle všechny známé a kamarády, už i rodina se před tím jak říkáš "schovala", ale já jí znám 25 let a vím, že jinak je opravdu dobráčisko, tak mi to pořád leží v hlavě...hodit někoho přes palubu je samozřejmě rychlejší řešení jenže mě to nedá ona je sama z té závislosti zoufalá a tím, že mi volá vím, že volá o pomoc, vždycky se spolu hodiny bavíme, ona říká, že už na něj kašle, ale je to tak dokola už pátý rok a vidím jak jí to ničí a nedá mi to
Není tady
Selima napsal(a):
Mávala som ťa za inteligentnú ženu, ktorá chápe, že sú neoficiálne vzťahy a neoficiálne vzťahy, každý je iný a aj tie, ktoré sú si podobné, sa môžu líšiť od iných typov. Alebo aj manželstvá sú všetky úplne rovnaké? Moje domnienky, moja chyba. Emócie asi občas prevážia racionálne myslenie a chladný úsudok(ktorý ti určite inak nechýba).
Seli, preto, že si nemala za éry Tercily zadaného milenca. To by si sa čudovala, čo by ti od nej chodilo za SZ. 
Ona to totiž Tercila na sklo nenapíše, aby si nekazila reputáciu asi. 
Upravil(a) majkafa (1. 4. 2009 9:21)
Zuzi, já myslela dobrého terapeuta, ne nějakého zoufalce, co si sám se sebou neví rady...
I když i ten může pomoci např. tím, že si člověk řekne, teda takhle bych nechtěl(a) skončit
.
Teď jsem četla knížky od I. Yaloma, je to hodně o vztazích, nejistotě, hledání a taky o té terapii. (Autor je terapeut.) Teda k takovému bych šla klidně.
Spíš si myslím, že problém té kamarádky je v ní, sebedůvěře, v tom, proč se nechá takhle týrat, proč to někomu dovoluje a kde to vzniklo. Když si rozlouskne tohle, pak se jí bude žít líp s milencem i bez něj. Můj názor.
Není tady

Mikeš napsal(a):
To zuzi77a:
...tak tomu říkám nevážit si sám sebe
navíc ona se stejně nemůže spolehnout na to, že to on bude navždycky platit ...brrr
Není tady
xxxx napsal(a):
...hon na zklamču je fakt zajímavej, kolikrát ty honiči už říkali, že nikdy a furt jim to nedá
A taky mám pocit, že dostala nálepku "bláznivá" a mnozí ani nečtou, co píše, a automaticky zapnou program: tady něco najdu, do čeho MUSÍM zarejt...
... a přitom, podle mne je to chytrá a přemýšlivá žena, která si nenechá jen tak něco namluvit, a nemá potřebu se někomu cpat do pr... či být neutrální...

Není tady

zuzi777a napsal(a):
xxxx napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
...teď vážně: je to moje kamarádka, záleží mi na ní chtěla bych jí pomoc nevím už jak, proto se tu ptám, třeba někdo místo věčnýho rýpání bude mít nápad???Já myslím, že to tu už padlo- vytáhnout ji mezi lidi. Ukázat svět bez toho jejího androida... Psycholog- zvlášť pokud to bude nějaký takový nejistý jedinec, co ohlodává tužku a škrábe se na čele- ten to nespraví... Potřebuje vidět jiné prostředí, jiné lidi, jiné modely chování naživo... Ono by třeba stačilo ji vzít k nějaké dýl vdané kámošce s pohodovým vztahem- aby viděla , že jde žít pod jednou střechou, ne s kufrem v ruce....
opravila jsem pár pravopisných- děsně spěchám- sorry..
....já už jsem jí nekolikrát někam vytáhla i k nám /samozřejmě/ i muj muž uznal za vhodné jí tak pomoci, ale vždycky to dopadlo následovně: ona celý den zoufale rekogniskovala telefon, vůbec se nebavila, dokázala vyndat z kabelky telefon i dvacetkrát do hodiny /když jsme do ní horem dolem hučeli, že to musí zvládnouta zkusit se bavit nikoli vzývat jeho zavolání tak si chodila prohlížet mobil na záchod/ nakonec jí on skutečně napsal a ona uplně "zešílela" a třeba vprostřed pěkného výletu, oběda, výstavy aj utekla za ním. on pro ní někam přijel před restauraci/např/ naložil jí odvezl domu tam jí vyložil a odejel k manželce, tahle situace se opakovala několikrát. Naposledy jsem jí vytáhla na obídek a ona nechala celý obed na stole a odjela s ním, vyhodil jí doma a ona mi volala zpátky
už fakt nevím jak jí té zavislosti zbavit, on je navíc opravdu i dost krutý, minulý týden jí sliboval jak už fakt manželku opustil, domlouvali spolu stavbu domu dokonce!!! ona už se těšila že to po pěti letech myslí vážně, vybírali postel pro jejícho syna, syn už je skoro dospělý, si koupil i barvu, že si u něj vymaluje pokoj / milenec ho na to navedl/ a pak se po týdnu vrátil k manželce a dál už to znáte...
Upravil(a) xxxx (1. 4. 2009 9:28)
Není tady

Mikeš napsal(a):
To zuzi77a:
Mikeši, zmínil jsi se, že před časem jsi blbnul také.. Jseš si 100% jistej, že tvoje žena nevěděla ?
A nečekala také na tvé vyblbnutí ?
Není tady
Pro xxxx: Klobouk dolů za trpělivost. Co zastřelit, to by nebylo jednodušší?
Myslím jeho...
Není tady

Zklamaná napsal(a):
Nharte napsal(a):
Nick Zklamaná- neustále zapleveluješ vlákna osobními půtkami. Chceš aby ti jezevci vybrali na psychiatra, nebo o jde? Máš tu svůj ring, tak se běž ponižovat až do jádra zemského tam a nech taky prostor ostatním, kteří se snaží bavit jako lidi, ne jako jedovaté plynaté bubliny.
další osoba, co si vzala do hlavy, že bude kázat a ukazovat druhým své místo. Uvědom si ve své hlavě, co tu vlastně píšeš? Četla si to po sobě? Z jakého postu si to psala - z postu pána tvorstva, mého nadřízeného, z pozice "já jsem v jiném levelu" nebo co? Uklidni své hormony a jestli tě stresuju, vem si prášek
Nejjednodušší by však bylo nečíst, co ti zdvihá adrenalin
Jasné, Nharte, ja ju už dlhšie preskakujem a o nič neprichádzam, tak odporúčam to isté aj Tebe a ďalším. 
Není tady

Frigo napsal(a):
Mikeši, zmínil jsi se, že před časem jsi blbnul také.. Jseš si 100% jistej, že tvoje žena nevěděla? A nečekala také na tvé vyblbnutí ?
Já jsem si ovšem nesbalil kufry a "oficiálně" se k milence neodstěhoval...
Není tady
xxx
Tak to bych možná hledala číslo i na psychiatra...
Připadá mi to jako závislost. Akorát ne na drogách nebo alkoholu, ale na chlapovi. střídání absťáků a extáze.
Jak si myslíš, že to skončí?
Není tady

ViktorkaLove napsal(a):
Pro xxxx: Klobouk dolů za trpělivost. Co zastřelit, to by nebylo jednodušší?
Myslím jeho...
...ty se tomu směješ, ale já už jsem včera přemýšlela, že za ním pojedu a dám mu prvn facku v životě / to plánování té stavby už bylo moc i na mě a to jseem za ty roky zvyklá na různě perly z jeho strany/...ta moje kamarádka mě pořád lanaří at s ní jedu za jeho ženou, že si to s ní chce pořád vyříkávat a tak se "JEMU" pomstít, nejsem sto jí vysvětlit, že ta zoufalá manželka, která o nich ví a neví už pět let za to že on je zmetek nemůže, ale ona jí vidí jako příčinu neštěstí a nevidí neslyší
...je mi jich obou líto a jak říkáš střelit ho jateční pistolí bude asi jediné normální řešení

Není tady

Tercila napsal(a):
Vanilka: "neodsuzuji lidi, co byli nevěrní, věrnost není pro mě to hlavní měřítko hodnocení lidí, to není má žádná nedávná proměna. Já se snažím hledat, co lidi spojuje, ne co rozděluje.
1. nepsala jsem nedávná.
2. a přišla jsi na to, co spojovalo a dodnes spojuje Tvého muže a jeho milenku?
3. chlap si snadno spočítá, že platit alimenty na 3 děti není pro další vztah žádný med (navíc když manželka začne horečnatě nakupovat nové prádlo...)
4. "neodsuzuji nevěrné lidi" a "nevěra mého muže mě bolela" - to nějak vzájemně nekoresponduje, nemyslíš?
5. nevěra Tvého muže Ti nijak nepomohla, pořád máš smutný tón.
Od začátku čtení Tvého příběhu kdysi jsem s Tebou cítila.
Můžu naprosto lehce přemýšlet jakkoli o svobodě a právech každého jedince... ale nemůžu nějak jásat nad nevěrami, když zrovna u Tebe vidím, jak to s Tebou zamávalo. Tvoje věty o uznávání hezkých neoficiálních vztahů pak působí křečovitě. Nepřemáhej se, VanilkoDrž se.
Bolelo ma, keď zomrel môj deduško, ale nikoho za to neodsudzujem... Mal 94 rokov a tak nejako sme sa s tým vyrovnali. Ale bolieť to bolelo, nie že nie... Sú veci v živote, ktoré bolia - a proste sa stanú. Živlené pohromy, úmrtia - a ja k nim rátam aj niektoré nevery. Iné nevery sú skôr námet pre Dikobraz. Život je pestrý, vďakabohu.
Není tady