|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Míša Kulička napsal(a):
Každopádně skutečně spokojení lidé nemají potřebu denodenně prezentovat svou spokojenost někde na Netu, nemyslíš milý Mikeši?
Náš lid bude spokojený jen tehdy, bude-li spokojená strana a vláda, milá Míšo

A my vám jasně řekneme, kdy, a při jaké příležitosti, se budete spontánně radovat... 
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Vanilka69 napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Mikeši, Vanilka napsala jinčí věci, napsat mi, že jsem hloupá, není pro mě stresující...ostatně, kdekdo si tu o mě myslí, že jsem hloupá, myslíš, že mě to trhá žíly? ne....pro mě je směrodatné, jaký život vedu a jak se v něm cítím, takže řeči o hlouposti mě nechávají chladnou....ale tít se musí, to bych nebyla jájaký jinčí věci? Já jen psala, že ač si myslíš, že žiješ morálně, tak existuje docela dost velká skupina lidí, podle kterých žiješ docela nemorálně. A použila jsem slovo, kterým ty běžně hodnotíš ty, které se nechovají podle tvé morálky. A protože třeba podle křesťanské morálky já jsem daleko ctnostnější a morálnější než ty ( se tu chlámu tomu, co píšu, ale je to fakt, ze mně by opravdu křesťané měli radost), můžu podle tvé logiky tohle slovo použít pro tebe.
Jsi katolička, nebo uctíváš jiné vyznání k božstvu? Já ne, proto jsem si dovolila tu troufalost, rozvedla se a mám jiného muže. Pokud tobě vyznání tohle nedovolí, pak chápu tvé žití. Žít s někým v dobrém i zléma konkrétně, že se to týkalo otázky, tak ve zdraví a nemoci je velmi dobré...ale jestli to žití zejména v tom zlém překračuje meze, a víra ti to umožňuje, nevidím důvod se nerozvést. Ty jsi ale přesně ukázala jen na jeden úkaz...že jsem rozvedená, tudíž jsem rozhoďnožka. Nebylo to z toho důvodu, že bys mě chtěla nějak morálně kázat z pozice víry, z tvé strany to bylo čistě jen hrubé napadení v kontextu s tou rozhoďnožkou. nalej si čistého vína.
jestli jsi to pochopila jako napadání, tak to napadnání nebylo, bylo to jen poukázání na absurdnost hodnotit druhého, jeho morálku podle toho, jak se chovám já.
Byl to ten samý druh hodnocení, kterým ty hodnotíš druhé, kteří (které) se chovají jinak než ty.
Z jednoho svazku jsi vystoupila, protože jsi to považovala za vhodné. Na to máš plné právo. Jako konec toho svazku považuješ rozvod. Jiní lidé za konec svazku považují ten moment, kdy se vzájemně odcizí a necítí k druhému lásku, ač papírově ještě svoji a s čistým svědomým ač papírově nerozvedení začnou vztah jiný (třeba partner kukačky). A mají také na to právo. A jsou lidé, kteří si myslí, že jednou uzavřený sňatek je do smrti nezrušitelný (třeba praktikující katolík). A také mají právo si to myslet. A kdo z lidí rozsoudí, kdo má právo říct, kdo žije správně a kdo ne?
Je vzpupné myslet si, že zrovna já vím, co je a co není správné, je to děsné vyvyšivání se, projev ega jak prase, myslet si, že jen já vím, co je a co není morální.
Není tady
Mikeš napsal(a):
Vanilka69 napsal(a):
...neodsuzuji lidi, co byli nevěrní, věrnost není pro mě to hlavní měřítko hodnocení lidí...
Vanilka tu pár slovy popsala i můj názor... věrnost je určitě hezká a ušlechtilá vlastnost (bez jakékoli stopy ironie z mé strany), ale nelze na ni pohlížet jako na nějaké "zlaté tele", kterému se musí všichni klanět a uctívat ho... a kdo byť jen jednou sklouzne ze "světlé stezky manželské věrnosti", budiž u arciinkvizotora Tercilluse a superinkvizitorky Zklamané navždy proklet...
nepřeháněj..kdyby tomu tak mělo být, tak tu nesedí konkrétně vedle mě jeden člověk 
zapoměl si na jedno, co píšu, a to, že věrnost je jedním z pilířů....a těch pilířů ve vztahu je víc, ne jen věrnost, jak se tu snažíš vehementně poukazovat v konkrétním příspěvku za porejpnutí nejen mě, ale i Tercily. Ty bud rád, že máš tak skvělou ženu a máš domácí přístav, kam ti bylo možné se vrátit, věz, že mít mě, už bys neměl tuhle jisotu 
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
poukázání na absurdnost hodnotit druhého, jeho morálku podle toho, jak se chovám já.
.
Děkuji. Na rýpaly do mého "děkuji" mrkám. 

Protože to je BI. Vanilko, opravdu, dík, ani slovy neumím vyjádřit, jak mě tohle zasáhlo. 

Zklamaná napsal(a):
...nepřeháněj..kdyby tomu tak mělo být, tak tu nesedí konkrétně vedle mě jeden člověk
zapoměl si na jedno, co píšu, a to, že věrnost je jedním z pilířů....a těch pilířů ve vztahu je víc, ne jen věrnost, jak se tu snažíš vehementně poukazovat...
Já tady na nic vehementně nepoukazuju, ale tady jsme na "Životě po nevěře", tak jsem se vyjádřil k této problematice... až budeme řešit problém "Manželka neumí uvařit domácí knedlíky", vyjádřím se k tomu taky
... a rád... 
Není tady
Já umím jen bramborové, vaření kynutých nesnáším. Ale zato bramborové vařím skvělé, podle mé milé tchýně.
Ale pravda, nejsem manželka. 

Mikeš napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Každopádně skutečně spokojení lidé nemají potřebu denodenně prezentovat svou spokojenost někde na Netu, nemyslíš milý Mikeši?
Náš lid bude spokojený jen tehdy, bude-li spokojená strana a vláda, milá Míšo
![]()
![]()
A my vám jasně řekneme, kdy, a při jaké příležitosti, se budete spontánně radovat...
Ikdepak, milý Mikeši, náš lid je spokojený hlavně v době, kdy se mu strana a vláda ne*ere do života, a zda je či není spokojená je mu většinou u pr*ele
... To je taková paralela s principy nevěry, abychom nebyli ofťopíkoví 
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
jestli jsi to pochopila jako napadání, tak to napadnání nebylo, bylo to jen poukázání na absurdnost hodnotit druhého, jeho morálku podle toho, jak se chovám já.
Byl to ten samý druh hodnocení, kterým ty hodnotíš druhé, kteří (které) se chovají jinak než ty.
Z jednoho svazku jsi vystoupila, protože jsi to považovala za vhodné. Na to máš plné právo. Jako konec toho svazku považuješ rozvod. Jiní lidé za konec svazku považují ten moment, kdy se vzájemně odcizí a necítí k druhému lásku, ač papírově ještě svoji a s čistým svědomým ač papírově nerozvedení začnou vztah jiný (třeba partner kukačky). A mají také na to právo. A jsou lidé, kteří si myslí, že jednou uzavřený sňatek je do smrti nezrušitelný (třeba praktikující katolík). A také mají právo si to myslet. A kdo z lidí rozsoudí, kdo má právo říct, kdo žije správně a kdo ne?
Je vzpupné myslet si, že zrovna já vím, co je a co není správné, je to děsné vyvyšivání se, projev ega jak prase, myslet si, že jen já vím, co je a co není morální.
a jsi tedy věřící, že právě tvá zpupnost ti dovolila hodnotit zda jsem v očích věřících rozhoďnožkou? Pokud ano, mělo tvé psaní vyznít asi tak, že ty, jako věřící bereš můj rozvod jako něco neslučitelného s tvou vírou a pohlížíš na mě jako na rozhoďnožku, protože tvá víra ti to tak říká. Pokud se však zaštiťuješ nějakou skupinou lidí, kteří vyznávají nějakou víru a sama do ní nepatříš, tak to tvé poukázání beru jako rýpnutí.
No a když se vracíš zase ke kukačce, tak sama za sebe si myslím, že ten chlap by už měl mít téměř po třech letech v hlavě jasno, kam chce patřit...ale on se ještě nerozhodl, on si tu téměř tři roky hraje na osla a obě mu to baští.... resp. Kukačka mu to baští, jeho žena o tomdonedávna nevěděla...mmch - o tom, že milenec Kukačky provozuje paralerní vztah takovou dobu jeho manželka ví od začátku? Kdepak, ta se to dozvěděla teprve nedávno - a jelikož se začalo bouřit moře, teprve te´d pán zjišťuje, že mu teče do bot a měl by se uchýlit na jeden, nebo druhý břeh...ale rozhodnuto ještě nemá, tak tu nemluv o nějakém čistém svědomí...to jeho svědomí (a nejen jeho) je totiž zapráskané pěkným marastem.
Není tady

majkafa napsal(a):
Já umím jen bramborové, vaření kynutých nesnáším. Ale zato bramborové vařím skvělé, podle mé milé tchýně.
Bramborové miluji

Není tady
Mikeš napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
...nepřeháněj..kdyby tomu tak mělo být, tak tu nesedí konkrétně vedle mě jeden člověk
zapoměl si na jedno, co píšu, a to, že věrnost je jedním z pilířů....a těch pilířů ve vztahu je víc, ne jen věrnost, jak se tu snažíš vehementně poukazovat...Já tady na nic vehementně nepoukazuju, ale tady jsme na "Životě po nevěře", tak jsem se vyjádřil k této problematice... až budeme řešit problém "Manželka neumí uvařit domácí knedlíky", vyjádřím se k tomu taky
... a rád...
to nepřeháněj patřilo především tomu tvému rejpnutí o inkvizitorech... a poukázal si na "zlaté tele" čímž se snažíš říct, že to asi tak mám, protože ty si to myslíš 
O knedlíkách tu vůbec nemluvím...ale vyjádřit se k umění tvé ženy vařit ti nikterak nebráním 
Není tady

Zklamaná napsal(a):
...poukázal si na "zlaté tele" čímž se snažíš říct, že to asi tak mám, protože ty si to myslíš
Co já si myslím, neřeš. 
Ale - jelikož jsem na těchto stránkách už několikrát nakousnul, a jednou snad i dokonce dotáhnul do konce své povídání o tom, že u nás doma byla před asi 5 lety docela vážná manželská krize, která ale vůůůůbec nijak nesouvisela s nevěrou jednoho z nás, zajímal by mě Tvůj názor, zda jsi taky někdy něco takového zažila, resp. zda ses musela vyrovnat s něčím "horším", než je nevěra partnera... odtud pramení má víra v to, že nějaký "zásun jinde" zdaleka nemusí být tím nejhorším, co může manželství potkat...
Není tady
Mikeš napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
...poukázal si na "zlaté tele" čímž se snažíš říct, že to asi tak mám, protože ty si to myslíš
Co já si myslím, neřeš.
Ale - jelikož jsem na těchto stránkách už několikrát nakousnul, a jednou snad i dokonce dotáhnul do konce své povídání o tom, že u nás doma byla před asi 5 lety docela vážná manželská krize, která ale vůůůůbec nijak nesouvisela s nevěrou jednoho z nás, zajímal by mě Tvůj názor, zda jsi taky někdy něco takového zažila, resp. zda ses musela vyrovnat s něčím "horším", než je nevěra partnera... odtud pramení má víra v to, že nějaký "zásun jinde" zdaleka nemusí být tím nejhorším, co může manželství potkat...
ano...sice ne v tomto vztahu, ale v bývalém. A o nevěru také nešlo.
ještě dopisuju - musela jsme se stímvyrovnat,ale nehodlala jsem to dál překousávat....
Upravil(a) Zklamaná (31. 3. 2009 22:37)
Není tady
PPavlo, jen přitakávej. To by bylo, abys běco nehodila do placu, ale budiž.Každý máme právo napsat cokoliv.
Poslední dobou se tady hází dist špíny. A jnak že mě poučuješ at si zametu před svým prahem. Mám zametýno a i svědomí čisté, ju?
Pavla H.......
dobře jsi to vystihla a napsala. 
Není tady
Kerrin, jsi jediný člověk, kterého "znám", co má zametýno a čisté svědomí.
Já furt zametám a stále jsou tam nejmíň drobky.
A svědomí už ani nepucuju, vzdala jsem to. Halt ho budu mít špinavé.
No, spíš ušmudlané. 
Ale stejně chci do peklíčka, v nebi je moc zima. Mám už rezervované místo v kotlíku. 
Upravil(a) majkafa (31. 3. 2009 22:45)
Vanilka: "neodsuzuji lidi, co byli nevěrní, věrnost není pro mě to hlavní měřítko hodnocení lidí, to není má žádná nedávná proměna. Já se snažím hledat, co lidi spojuje, ne co rozděluje.
1. nepsala jsem nedávná.
2. a přišla jsi na to, co spojovalo a dodnes spojuje Tvého muže a jeho milenku?
3. chlap si snadno spočítá, že platit alimenty na 3 děti není pro další vztah žádný med (navíc když manželka začne horečnatě nakupovat nové prádlo...)
4. "neodsuzuji nevěrné lidi" a "nevěra mého muže mě bolela" - to nějak vzájemně nekoresponduje, nemyslíš?
5. nevěra Tvého muže Ti nijak nepomohla, pořád máš smutný tón. 
Od začátku čtení Tvého příběhu kdysi jsem s Tebou cítila.
Můžu naprosto lehce přemýšlet jakkoli o svobodě a právech každého jedince... ale nemůžu nějak jásat nad nevěrami, když zrovna u Tebe vidím, jak to s Tebou zamávalo. Tvoje věty o uznávání hezkých neoficiálních vztahů pak působí křečovitě. Nepřemáhej se, Vanilko
Drž se.
Není tady

Zklamaná napsal(a):
...ano...sice ne v tomto vztahu, ale v bývalém. A o nevěru také nešlo...
Tak to jsem rád 
Víš co - manželka může manžela nasrat různě (platí samozřejmě i obráceně) - pro zjednodušení uvádím pouze dva příklady:
1) Zahne mu
2) Nabourá auto
Co je lepší?
Obojí nasere, to jo 
ale pak se projeví povaha onoho chlapa - buď je to citová bačkora, nebo je to praktik:
1) Citová bačkora - začne v obou případech vyčítat, mlátit dveřma, brečet, atd. - nikam to nevede
2) Praktik - řekne si: Žena mi zahla, to vyřešíme tady v kuchyni u stolu. Dáme si panáka na uklidnění, pokecáme, a když mi slíbí, že už to s Pepou skoncovala, odpustím ji. 
Ale co s tím autem?
- musím do servisu
- musím do pojišťovny
- musím na policajty
- musím zaplatit za opravu (pojišťovna mi pošle prachy až za 3 měsíce)
- musím si kvůli tomu všemu vzít dovolenou v práci...
... no nebylo by lepší, kdyby mi zahla?

Upravil(a) Mikeš (31. 3. 2009 22:51)
Není tady
Majki, ted to můžu říct. Lépe se mi dýchá, když už mám vše vyřešené.(A nevěra v tom jen taky nebyla)každý jsme si představovali život trošku jinak.
Mám, odpadlo ze mě starostí, jako těžkej balvan, hlavně rozvod a ty dva roky mého trápení nazpět.
A jsem ráda, že je to vše za mnou a ustála jsem to.
Dobře vycházíme s ex maželem,starání se o dceru.Bez emocí, nějaké záště vůči jeden druhému. . Prostě ty vztahy jsou už na jiné úrovni a jsem za to ráda.
Také mi to trvalo všechno, ale at vše bylo jak bylo dnes je mi každopádně líp a ještě věřím, že bude.
Upravil(a) Kerrin (31. 3. 2009 22:52)
Není tady
Prostě ted vím, že když něco začne nového, tak s čistým štítem....obecně
Není tady
Mikeši

To je podobné, jako když někdo radí člověku, jehož bolí hlava, aby se řízl do prstu, že bolest hlavy zapomene...
A přece jen si myslím, že ta oprava auta je jednodušší než řešení nevěry
Zítra dávám svoje fárko do servisu, odpoledne už bude v pohodě... Ale při nevěře? Tam se počítají dokonce roky.... 
A jinak - ty táááák strašně kecáš....

Upravil(a) Tercila (31. 3. 2009 22:56)
Není tady
Kerrin napsal(a):
Prostě ted vím, že když něco začne nového, tak s čistým štítem....obecně
ale dnes už taky koukám na to, že papír,svatba i ten rozvod nejsou zase tak důležité věci. Hlavně jak si to každý uspořádá, cítí a chce vést svůj život.
Není tady
Tercilo....jo svatá pravda....auto je reapir odpolčo, ale vztah napravit, opustit, začít žít netrvá jedno odpolčo....
Není tady
Axi: "Dále pak budou působit různé prvky „monte carlo“,"
Abychom tedy stočili řeč směrem k tématu vlákna: třeba i Housenku by zajímalo, jaké prvky to jsou, Axi

Dobrou noc všem.
Není tady
Tercila napsal(a):
Mikeši
![]()
To je podobné, jako když někdo radí člověku, jehož bolí hlava, aby se řízl do prstu, že bolest hlavy zapomene...
A přece jen si myslím, že ta oprava auta je jednodušší než řešení nevěryZítra dávám svoje fárko do servisu, odpoledne už bude v pohodě... Ale při nevěře? Tam se počítají dokonce roky....
A jinak - ty táááák strašně kecáš....![]()
![]()
viď? jen kdyby mu žena předvedla reality show v přímém přenosu, ať už okolo auta, tak i kolem záletnictví, byl by z něj uzlíček nervů... 
Není tady
housenka napsal(a):
Sama se divím, ale přečetla jsem to až sem. Nestačím zírat. Vy nechodíte do práce? Já zaplať bůh jo. Byla bych radši, kdyby se tady psalo víc k věci.
Pro Nharte: mě je 48 roků. A dítě máme ještě jedno školou povinné, 2 dospělé.
A už nesmutním tak jako ze začátku. Občas mě popadne vztek a když to nezvládnu, tak udělám takovou pitomost jako s tím mobilem. A to jsem měla ještě jeden úžadný nápad, který jsem naštěstí nerealizovala. Chtěla jsem dojet k ní domů, protože vím, kde bydlí, a rozbít jí auto. Kladivem - to bych si přivezla na nosiči.

, promin že se směju - hele, ještě bys to musela platit. Já jí chtěla protáhnout štěrkovou cestou obličejem dolů , a cestou jí to vysvětlit , už ta samotná představa mě nadchla 
, ale u nás to bylo jinak .
Co se týká rad typu - sbal mu věci a odstěhuj ho - víš, to můžeš udělat až v situaci, kdy už budeš vědět , že s ním nechceš být / i když spíše pro pobavení dodávám, že zazvonit , říct ahoj, tak před barákem má tašky a odejít je možná chvilkově fajn . Stejně byl ráno zpátky 
/
Podle toho jak píšeš se rozhodl pro tebe , tak nedělej blbosti - viz. kladivo 
http://cs.wikipedia.org/wiki/Metoda_Monte_Carlo 
Upravil(a) majkafa (31. 3. 2009 23:07)