Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 31. 12. 2008 11:50

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Re: Karmická propojení

Salve, časoprostorové vnímání jako další rozměr člověka je fakt nádherná myšlenka. Na tom se ještě vyřádím, až všechno zpracuji. tummenupp Díky.

Crabat

Není tady

#27 31. 12. 2008 11:52

x62358
Host

majkafa napsal(a):

Crabate, ty a ffly jste mé současné já přivedli k tomu, co jsem si tady měla přečíst a proč. Vím to naprosto přesně a mockrát vám oběma děkuju. Moc jsem to v tuto chvíli potřebovala. pussa

Jo a ještě Oxi, i když o tom asi ani netuší. Oxi, taky děkuji. pussa

BI.

Majko já na tom zásluhu nemám. Větu jsem vypíchla od Craba, protože si myslím, cítím a vím, že je důležitá.
Crabe já za tu větu děkuji.

#28 31. 12. 2008 12:19

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

pussa Všem, kteří naslouchají. pussa Pro Majky bylo důležité, Ffly, že jsi jí upozornila na ono těžiště významu. Takže přeci jen díky. pussa

Crabat

Není tady

#29 31. 12. 2008 12:21

Somaia
Host

pussa i tobě, Crabate , čaroději godlike

#30 31. 12. 2008 12:29

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Dnešní den je tu od toho, abychom se v něm radovali! Proto číše hore a nechť nás čekají jen prozářené dny láskou a pochopením, plné inspirace. storstark

Crabat

Není tady

#31 31. 12. 2008 16:03

majkafa
Host

Judita napsal(a):

Pssst... Láska nebolí!!! Bolí všechen ten balast okolo, a bolí taky, než na tohle přijdeme wink

Pan Vinklář  neřekl, že láska bolí. smile

Upravil(a) majkafa (31. 12. 2008 16:20)

#32 31. 12. 2008 16:29

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Crabat napsal(a):

Átmá (duše) si tedy v okamžiku vtělení do hmoty vytváří plán, který sahá od prvotního zrození až po vyvanutí z hmotné sféry. Budeme zde hovořit jen o lidských vstupech, aby se nám celá problematika lépe chápala, ale musíme si uvědomit, že tomuto bytí, v němž jsme již schopni racionálně uvažovat, předchází mnohá zrození na nižších úrovních. Tj. v okamžiku prvotního promítnutí do hmoty jsou odstartována i všechna následující narození až do konečné realizace, probíhají však v jiných časoprostorových kriteriích. Existuje zde jakási posloupnost vývoje, kdy jednotlivé životy navazují na předchozí vstupy, ale nemusí probíhat lineárně v časovém kontinuu, tj. deset jich kupříkladu proběhne po sobě vždy po nějakých sto letech během jednoho tisíciletí, avšak následující mohou zasahovat, řekněme, o dva tisíce let dříve. Jde totiž o procesy, které v jednotlivých érách probíhaly a které si Átmá potřebuje v daném sledu zrovna prožít, proto může vstupovat střídavě do různých období. Tolik z hlediska lidské existence, jež se projevuje v časoprostorových hranicích.

Ahoj Crabate smile
Tohle je pro mě nová informace. Tedy to že v našem pojetí času mohou být inkarnace na nižší úrovni v čase dál než inkarnace vyšší.
Kdo tuto informaci vynalezl?  (U Newtona jsem ji nezachytila.)

Trochu inklinuji k názoru Judit, doufám, že postupem času a vývoje máme možnost zasahovat do učební osnovy, že to není naplánováno od A-Z. Možnost trochy vlastní kreativity v průběhu učení mi přijde víc motivující. smile

Není tady

#33 31. 12. 2008 16:40

majkafa
Host

Nu, zaujalo mě u pol - kdo tuto informaci VYNALEZL. Jestli je to pravda, skutečnost, tak to přece nemohl nikdo vynalézt. A zas jsem z toho jelen letěl jetelem. BI. Já si myslím, že my lidé nemůžeme vědět, jak to doopravdy je. Tohle všechno jsou POUZE domněnky.

Upravil(a) majkafa (31. 12. 2008 16:41)

#34 31. 12. 2008 16:47

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

No možná jsem použila špatné slovo...vynalezl, hmm, ale možná mi jiní třeba rozuměli

v každém případě asi bude mnoho způsobů jak zjistit takovéto informace, jsou lidé, Majko, kteří se už informace nedozvídají, jako ty a já, ale prožívají je... takže se ptám jen, kde či kdo je zdroj.

Upravil(a) poletucha (31. 12. 2008 16:47)

Není tady

#35 31. 12. 2008 16:48

x62358
Host

Ale to tu nikdo netvrdí, že ví jak to je. Ani to nikoho nevidím podsouvat. Prostě je to konstatování konkrétní osoby ať už vyčtené, ať už prožité, ať už se to pouze domnívá.

#36 31. 12. 2008 17:00

majkafa
Host

Někdy pociťuju některé příspěvky jako podsouvání, že tohle jediné je správně. Salvator mi dokonce jednou vynadal, jinde, že ON to vidí správně, že ON to ví. To mi na tom celém vadí.
Byla to causa Salvator a koncentrák. Protože ON VÍ, že byl v minulém životě v koncentráku a přes to nejede vlak. Řešili jsme to i SZ.

Upravil(a) majkafa (31. 12. 2008 17:02)

#37 31. 12. 2008 17:41

x62358
Host

Majko ale co tě na tom tak prudí? To je Salvovo né tvoje.

#38 31. 12. 2008 17:54

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Všechno to, co píše Crabat o naší duši  je mi blízké. Někde jsem to četla, slyšela,nebo si o tom povídala s někým , nevím už kdy a kde. Neumím tak bravurně prezentovat. godlike
Jen to, že to temné , co na nás působí, jsme my sami , ale odjinud, je pro mě úplně nové a moc se mi to líbí. Nebo celkově, že sami sebe z různých úrovní a časů , či ze souběžnosti našich životů, se tlačíme do situací, kterými ať po dobrém, či v utrpení naše duše roste a zraje.
No , teda , ale pro mé nic moc abstraktní myšlení je tohle téma dost náročné lol dumbom

Veselého Silvestra všem:hjarta: hjarta hjarta

Jo Ffly, tak nějak jsem to taky chtěla písnout, ale povídám si, nebudu se do toho montovat, to není moje věc. stolt

Není tady

#39 31. 12. 2008 18:17

majkafa
Host

ffly napsal(a):

Majko ale co tě na tom tak prudí? To je Salvovo né tvoje.

Můj nedostatek pokory.

#40 31. 12. 2008 19:23

x62358
Host

Tož to jó.

#41 31. 12. 2008 22:52

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Zdravím Poletucho a moc Tě vítám! Inu, podstata spočívá právě v tom, že čas probíhá lineárně jen v daném zrození. Jakmile se narodíme, rosteme, stárneme, zemřem. Tedy v daném časovém úseku toho kterého života skutečně čas plyne po své ose. Od minulosti do přítomnosti směrem k budoucnosti. Avšak jakmile zemřeme a ocitneme se na druhém břehu, čas jako takový nás přestává poutat. Ten je závazkem jen pro živé! Tehdy podle naší přirozenosti si vybíráme nové zrození. A pokud v nás dochází k nějaké kvalitativní přeměně, můžeme si vybrat dobu dávno minulou, třeba před třemi tisíci lety, jestliže lépe vyjadřuje charakter našeho poslání. Posloupnost inkarnací tím ale nebude narušena. Neboť jsme žili na počátku jednadvacátého století a potom 1.000 let před Kristem. Důležité je ono potom! Neboť inkarnační řetězec probíhá od jednoduššího poznání ke složitějšímu. Alespoň z této premisy standartně vycházíme, jinak by všechno bylo podstatně složitější k pochopení.

Snad nejlepší literatura k tomuto tématu je již Salvatorem zmiňovaný Monroe. Takže své odpovědi můžeš hledat přímo tam.

Crabat

Není tady

#42 31. 12. 2008 22:59

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ale co je s vámi lidičky?., vy vůbec neslavíte. Tož tedy storstark na zdraví a ať jsme tlustý na tři prsty. stolt

Crabat

Není tady

#43 31. 12. 2008 23:06

x62358
Host

Na zdraví!!!!

#44 31. 12. 2008 23:45

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Silvestrovská

Dnešek se nachýlí,
půlnoc je za chvíli,
hodiny odbijí,
lidé si připijí,
bim bam, bim bam,
náladu mám.

Za tiché nostalgie,
co v srdci dýchá, žije,
uslyším známý chór,
zas mezi stromy hor
kráčí jak rychle umí,
jen lesy v pozdrav šumí.

Crabat

Není tady

#45 1. 1. 2009 0:01

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Tak ať je krásný a veselý.

Crabat

Není tady

#46 1. 1. 2009 0:51

katafyge
♥♥♥♥♥--

všetkých - všetkých - všetkých     pussa       Vás pozdravujem  hjarta hjarta hjarta

dlhšie som sa neukázala  rodna ale dočítam poctivo gloria  big_smile

nech sa nám spoločne par pussa ten nový rok dobre žije, rodinkám aj priateľom

/ a spolubojovníci zo slovenska - držme si klobúky vážení yikes yikes yikes  idemééééé lol lol lol jazda z kopca  - EURO lol   lol  lol /

Není tady

#47 1. 1. 2009 1:02

katafyge
♥♥♥♥♥--

mám Vás rada  hjarta

Není tady

#48 1. 1. 2009 11:40

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Judita napsal(a):

Takhle napsané to na mě působí, že si duše před vtělením něco vybere a pak se narodí, aby si to "odkroutila" big_smile My sami jsme o svém životě rozhodli - rozhodli o čem? O konkrétním detailním průběhu? Ta poslední zvýrazněná věta ve mně posiluje dojem, jako by to bylo myšleno takhle.

Konkrétní a detailní průběh je to poslední, na čem v tomto případě záleží...

Myslím, že člověk má i v rámci běžného pozemského života světlejší chvilky, kdy posuzuje situaci v širší perspektivě, přijme třeba nějaké rozhodnutí a potom přijdou chvíle, kdy si musí připomínat, že tohle opravdu chce podstoupit. Překoná překážky, protože ví, proč to celé dělá. Podobně téměř celé lidstvo bylo schopné ve své světlé chvíli přijmout Všeobecnou deklaraci lidských práv a svobod, byť je to s jejím naplňováním někdy velmi složité big_smile Myslím, že člověk v nepokrouceném stavu (do kterého se z karmického hlediska dostal tím, že sešel z cesty) vnímá a rozlišuje - tohle nedělej, to škodí. Ale to odbíhám.

Přečti si Oshovo povídání "O lidských právech". Pochopíš, co vlastně deklarace je a komu doopravdy slouží.
Byl to sice hezký pokus přesvědčit nás o tom, jak to snámi myslí dobře, ale mně to připadne jako dobře učesaná manipulace.

Řekla bych, že ten "život, o kterém jsme rozhodli (jako duše)" je spíš jen ta výchozí situace, kterou si duše naplánovala, aby byla v konkrétním životě schopná se rozpomenout na svou pravou podstatu. Něco jako když si člověk udělá uzel na kapesníku. Někdo, kdo o sobě ví, že má tvrdý spánek, si nařídí třeba i tři budíky - podobně některá duše si "naordinuje" tvrdé probuzení prostřednictvím dramatických životních okolností. Nebo spíš ty dramatické okolnosti jsou tím druhým a třetím zvonícím budíkem, když jsme ten první přeslechli nebo si mysleli, že se přece nic nestane, když si chvíli přispíme.

Ve chvíli, kdy se člověk probudí, má podle mě možnost o cestě spolurozhodovat - protože je v kontaktu se svou duší. A protože má právě proto, že je v konkrétní situaci, svým způsobem lepší přehled o tom, co je teď třeba a co by se dalo, může reagovat pružněji. A nedávalo by mi to smysl, kdybych nepřipustila, že i v téhle situaci může korigovat samotný směr. Že tedy nemá jenom splnit to, co si před vtělením duše naplánovala, aby si to tato mohla odfajfkovat, ale že se na tomto plánování může podílet - podobně jako slovo archetyp neznamená jenom vtisk působící odněkud z minulosti, ale taky možnost sám nějaký první vtisk udělat, být původcem a průkopníkem.

V plánu existují klíčové okamžiky, do kterých bychom se měli strefit životem a rozpoznat je. Ono se to doopravdy stává. Poznáme je podle deja vu.
Plán je stanoven, ale nikoli konkrétně, co budeme, co dosáhneme, ale spíše formou plánu zvládnutí určitých inteligencí. TO je pro duši podstatné.

Kdo máš uši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

#49 1. 1. 2009 11:53

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Někdy pociťuju některé příspěvky jako podsouvání, že tohle jediné je správně. Salvator mi dokonce jednou vynadal, jinde, že ON to vidí správně, že ON to ví. To mi na tom celém vadí.
Byla to causa Salvator a koncentrák. Protože ON VÍ, že byl v minulém životě v koncentráku a přes to nejede vlak. Řešili jsme to i SZ.

Ano, m., byl jsem v minulém životě v koncentráku... Máš s tím problém??? Je to můj minulý život a tebe se to netýká a ni zbla... navíc o tom houbelec víš a neustále do toho kecáš. Jeden VÍ,  zatímco druhý nemusí ani tušit... to už je zákon života. Giordana Bruna taky hlupáci upálili za to, že VĚDĚL. Hlupáci si ovšem mysleli, že vědí oni... jak pošetilé chování...

Mám dojem, že tady na duchovním jenom víříš vodu a navážíš se do všech kolem. Lidem jako jsi ty se v normálním běžném životě vyhýbám na sto honů, protože jsou obvykle nesnesitelní, otravní, a život s nima nebývá nic moc podnětného...
Možná by bylo vhodnější, kdybys o sobě začala přemýšlet více... přišla bys na mnohé souvislosti a zbavila se mnoha svých iluzí...
Ovšem, to asi nehrozí, že...? Naopak, je jednodušší všude strkat nosánek, vše okomentovávat, všude šířit zlou krev a každého posuzovat...
inu, dělej jak myslíš, sama sebe stavíš do nevábného světla... já přesto věřím, že nejsi zlá a nechceš apriori škodit... možná jsi nešťastná, ale takto sosat energii odtud ti štěstí nepřidá...
Řešení tvého života je v pochopení, že jsi duše a žes jí vždy byla a přestat se ztotožňovat se svým ukřivděným a nazlobeným egem...
Přeji hodně štěstí v objevování toho, kdo vlastně doopravdy jsi...

Není tady

#50 1. 1. 2009 11:57

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Judita napsal(a):

Pssst... Láska nebolí!!! Bolí všechen ten balast okolo, a bolí taky, než na tohle přijdeme wink

Souhlas, bolí jenom naše iluze. Láska rozumí, proč jsou věci tak, jak jsou a přijímá vše.
Vše ostatní je jen glamour ega...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí