Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 30. 12. 2008 13:15

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Web

Závislost na výherních automatech

Ahoj všem... ani moc snad nepotřebuju radu,spíš se vykecat...
Můj táta (tedy nevlastní) se asi zbláznil...ve svých 50ti letech začal hrát automaty a to v takové míře, že prohrává všechny peníze, bohužel i ty, které mu nepatří. Začalo to začátkem minulého roku, začal do "bedny" házet malé částky, vždy to co zbylo z tržby (nutno podotknout, že je číšník v restauraci - spíš hospodě, tzn. u zdroje) takže třeba 20, 50 kč... někdy to prohrál, někdy vyhrál... v létě začal hrát víc, to už jel ve stovkách a dost vyhrával, ale teď to vygradovalo do šílených částek... cca před měsícem prohrál 7 tisíc, to byla pro moji mámu rána jako z děla (peněz namají nazbyt, dvě děti, jedna puber´tačka, jedna devítiletá) takže po měnších prohraných částkách byl tohle vrchol a s tátou se pohádala a začala vyhrožvat rozvodem, jenže je to jednas z těch co melou, ale nekonají, takže on si z výhrůžek nic nedělal a hral dál. No na štědrý den prohrál 5tisíc, na Štěpána taky 5 a včera 11... jenže z tržby, šéfovi odevzdal jen papírek s číslem. Ani mu neni trapně, necítí vinu, naopak viní lidi okolo sebe... už je to závislost? Já myslím, že jo... máma je zničená. Není to ukázková rodina, peníze nemaj, děti jí trápí (starší fetuje) s tátou se vždycky dost hádali... ale tohle je moc i na ní. Jenže nemá sílu odejít.
Argumenty jako ať jde už kvůli dětem sice zabírají, ale nemá odvahu, nemá peníze na jiné bydlení, nemá sebevědomí...
Jak jim oběma pomoct???
To by ještě chtěl on podnikat a otevřít si vlastní hospodu va střechu nad hlavou si prodávají a chce úvěr. Mám strach, že ty prachy zase jenom prohraje a nebudou mít vůbec nic. sad

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#2 30. 12. 2008 13:26

rainbow
♥♥♥----
Místo: Praha

Re: Závislost na výherních automatech

Milá Markéto, tady je fakt každá rada drahá... můj bývalý přítel, se kterým jsem žila, byl také gambler a jediná má rada k tomu je - utéct, dokud je čas a to za každou cenu. Protože hraní na automatech, elektronická ruleta, apod. je stejná závislost jako závislost na drogách. Už se nepamatuji, kolik scén typu "hoď ty peníze radši z okna" nebo "dej je bezdomovcům na hlaváku" u nás proběhlo, kolik bezesných nocí jsem strávila a další den brečela v práci. K tomu jsem měla doma dvě ještě docela malé děti.
K tomu narůstající dluhy..... díky hraní...... nezplacenej nájem... telefon.... splátka..... No nápor na psychiku jak blázen.
To, že peníze z prodeje tatínek prohraje, je velice pravděpodobné, pokud se nebude urychleně léčit a také nezmění práci.
Je mi to jasné, že se to dobře říká, ale existuje jediná možnost jak z toho ven - dát mu na vybranou. Buď se bude léčit nebo .... K tomuhle řešení jsem se odhodlala i já, ale nějaký čas to trvalo. Člověk si totiž myslí, že láskou, důvěrou či domluvami je možné bořit zdi....
Můj přítel hrát nepřestal a tak jsem se s ním rozešla. Trvalo mi rok, než jsem se trochu psychicky srovnala, ale dnes jsem šťastná, že jsem to dokázala.
Je to dva roky a on už nemá nic, jen čím dál tím větší dluhy....stěhuje se od ženské k ženské..... a dokáže jen nadávat, jak je k němu život zlý.

Držim palec, dej vědět....

Upravil(a) rainbow (30. 12. 2008 13:54)

Okamžik, kdy je člověk pánem svého osudu, se nevyskytuje nikdy dvakrát. /Zeyer/

Není tady

#3 30. 12. 2008 13:51

marica
♥♥♥♥♥--

Toto jsou jenom začátky ještě bude húř nadělá pujčky aby vrátil stracené peníze nejdříve šéfovi pak manželce. A všem bude chtít dokázat jaký je on číman. Navzory všem. Takže dluhy se vyšplhají do státisícu.
Takže ber maminku začni připravovat rozvod. Ať řekne manželi buď přestane hrát anebo bude rozvod.
Požádá o zúžení SJM a pokud to nepřestane a oba chlapy jednoduše vyhodí na ulici. Syna muže tedy - kolik má let? Jakmile 18 vyhazov. Pokud mají s manželem spolu byt bude to složité ale jsou techniky kdy i to lze. Bude to těžké ale dá se to. Ať mu ukáže pár bezdomovcu aby si zvykal. To je totiž jeho budoucnost.
Ještě je jen na začátku - nejde do vyšších proher ale i to bude.

Není tady

#4 30. 12. 2008 20:13

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Já tedy nevím... ale:
Napsat "Závislost na VÝHERNÍCH automatech" je nesmysl - prostě proto, že žádný automat tohoto druhu není "výherní".
Nikdy z něho nikdo nevyrazí víc, než kolik se do něj naháže.
Každý automat je konstruovaný tak, aby přinášel ZISK provozovateli.
Ale to my - tady - asi všichni moc dobře víme.... Že?
dumbom

Není tady

#5 30. 12. 2008 22:36

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Jeden z mých bývalých byl taky gambler....U něj to trvalo dost dlouho asi rok, možná dýl....Všichni jsme byli z něj nešťastní - já i celá jeho rodina...Snažili jsme se mu všelijak "pomoct", chodil k psychologovi, omezili jsme mu přísun peněz.....NIC nepomáhalo....půjčoval si peníze od všech známých a i od pofiderních "společností", poskytujících půjčky....byl v tom pak už za půl milionu.....dostal se do situace, kdy už neměl žádné peníze na splácení  a jednou si na něj počkali dva Rusáci a zmlátili ho, protože nevrátil včas peníze....hrůza....Já už se s ním pak kvůli tomu rozešla - byla jsem z něj psychicky na dně, už jsem neměla sílu na to, ho tahat z dalších prů..rů a být mu neustále oporou a zkousávat nekonečné lži a výmluvy....je to hnusnej kolotoč a už bych to zažít nechtěla.....

Není tady

#6 30. 12. 2008 22:41

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

sandra napsal(a):

Jeden z mých bývalých byl taky gambler....U něj to trvalo dost dlouho asi rok, možná dýl....Všichni jsme byli z něj nešťastní - já i celá jeho rodina...Snažili jsme se mu všelijak "pomoct", chodil k psychologovi, omezili jsme mu přísun peněz.....NIC nepomáhalo....půjčoval si peníze od všech známých a i od pofiderních "společností", poskytujících půjčky....byl v tom pak už za půl milionu.....dostal se do situace, kdy už neměl žádné peníze na splácení  a jednou si na něj počkali dva Rusáci a zmlátili ho, protože nevrátil včas peníze....hrůza....Já už se s ním pak kvůli tomu rozešla - byla jsem z něj psychicky na dně, už jsem neměla sílu na to, ho tahat z dalších prů..rů a být mu neustále oporou a zkousávat nekonečné lži a výmluvy....je to hnusnej kolotoč a už bych to zažít nechtěla.....

Sandro, a jak to s ním dopadlo? yikes

Není tady

#7 5. 1. 2009 18:23

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Slávku va no díky za rozbor, ale o tom tohle téma fakt neni... chtěla jsem zkušenost, rady...
Holky to je strašný co tu píšete... táta je teď jak milius...teda máma spíš mlčí abych zase neřádila, ale ono se to donese i tak. Mamce jsem sehnala byt, nechce odejít...prý ho má ráda dumbom Tátovi hrozí vyhazov, má poslední šanci... je sprostý a nepříjmný i na hosty hmm

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#8 5. 1. 2009 18:33

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Má ho mamka ráda...to je moc hezký, ale nechá se stáhnou do toho bahna s ním. Je to jako s každou jinou závislostí. Zavřít kohoutek - peníze. Odejít od něj, protože pokud bude s ním, bude si myslet, že je vše v pořádku. A pak si musí padnout hubou na dno aby si to připustil, že je závislý a aby se mohl ode dna odrazit. Je to moc těžké pro všechny a bolestivé, ale jinak to nejde .
Znám i případ, taky pán tohoto věku, taky automaty...a pak skočil ze skály. Promiň, ale i takové konce to má.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#9 5. 1. 2009 18:54

rainbow
♥♥♥----

Markétko, moc ti držim palec, ale - jak říká jeden můj kamarád - doufej v nejlepší - a čekej nejhorší.

Není tady

#10 5. 1. 2009 22:08

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Kubula napsal(a):

sandra napsal(a):

Sandro, a jak to s ním dopadlo? yikes

No, my jsme se rozešli. A já už nereagovala na jeho nářeky a sliby, takže on pochopil, že já ani jeho rodina už ho z jeho prů...ů tahat nebudeme, tak se vzpamatoval a začal na sobě makat a splácet dluhy. Dneska je ženatý, má syna, jednu práci a ještě si rozjel  vlastní firmu, takže super tummenupp

Není tady

#11 5. 1. 2009 22:22

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Martkéto,
promiň, mimo téma, dívala jsem se, že máš už další metřík s cyklem. Plánujete už další mimi? wink

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#12 6. 1. 2009 8:54

Nedoma
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Pokud máma nechce, aby jí hodil, jakožto manželce, na krk půlku či větší část dluhů, je rozvod nevyhnutný, a do té doby peníze škrtit co to dá a co případně zbyde navíc, dávat "do úschovy" k někomu spolehlivému.

Není tady

#13 6. 1. 2009 10:47

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava

S gamblerem jsem žila 20 let, z toho 10 let hrál, je to táta mých dětí, nyní díkybohu exmanžel - nepomáhalo nic, ani domluvy, ani léčba, pořád jsem jak blbá husa čekala, kdy že se dostane "na dno" od kterého se odrazí - přišel o mně, o děti, nás všechny připravil o byt a všechny úspory, i své blízké......evidentně ani tohle pro něj dno nebylo......když jsem konečně našla odvahu odejít, po několika měsících jsem jenom nevěřícně zírala, jak a proč jsem byla schopna všechno snášet...
Tvoje maminka potřebuje povzbudit, pomoct, ale dokud sama na sebe a svou situaci nedokáže pohlédnout očima někoho jiného, všechny rady a pravdivé hodnocení situace bude vnímat jinak......
Když jsem odešla, tak mi kolegyně z práce říkaly: "to co vidíš teď jsem ti přece denodenně říkaly i my"....a měly pravdu, akorát já nebyla zralá ji slyšet sad

Upravil(a) jaspinn (6. 1. 2009 10:47)

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#14 6. 1. 2009 13:13

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jaspin to je právě mamka... hluchá, slepá... hmm hledá stále výmluvy proč od něj neodcházet...naprosto nesmyslný. Její nejvážnější byla, že nemá kam jít, tak jsem jí sehnala byt v Praze za 4tisíce se vším všudy (jelikož nemá peníze tak si myslím, že je to víc než dobrý) a ona mi ta řekla, že do Prahy nepůjde va přitom by ani nezajížděla do centra, je to na okraji, blízko je OC a taky škola pro děti... va no prostě nechce jít od něj. Sama má zdrav. problémy a jako nejhorší na tom všem vidim, že to má vliv i na tu nejmenší... když jde za tátou do hospody, tak jí dá dvacku ať si jí hodí do automatu yikes samozřejmě to dítěti nevysvětlíš, že je to nebezpečné, bere to jako hru grater je to s prominutím blbec...

Není tady

#15 6. 1. 2009 14:18

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Nedoma napsal(a):

Pokud máma nechce, aby jí hodil, jakožto manželce, na krk půlku či větší část dluhů, je rozvod nevyhnutný, a do té doby peníze škrtit co to dá a co případně zbyde navíc, dávat "do úschovy" k někomu spolehlivému.

tak ať zažádá alespoň o zúžené SJM.

Není tady

#16 6. 1. 2009 16:09

rainbow
♥♥♥----

markéta napsal(a):

Jaspin to je právě mamka... hluchá, slepá... hmm hledá stále výmluvy proč od něj neodcházet...naprosto nesmyslný. Její nejvážnější byla, že nemá kam jít, tak jsem jí sehnala byt v Praze za 4tisíce se vším všudy (jelikož nemá peníze tak si myslím, že je to víc než dobrý) a ona mi ta řekla, že do Prahy nepůjde va přitom by ani nezajížděla do centra, je to na okraji, blízko je OC a taky škola pro děti... va no prostě nechce jít od něj. Sama má zdrav. problémy a jako nejhorší na tom všem vidim, že to má vliv i na tu nejmenší... když jde za tátou do hospody, tak jí dá dvacku ať si jí hodí do automatu yikes samozřejmě to dítěti nevysvětlíš, že je to nebezpečné, bere to jako hru grater je to s prominutím blbec...

Markétko, mám pocit, že tady jsou všechny tvé snahy opravdu marné.... jak vidno, maminka to změnit nechce, takže akorát ztrácíš energii.

Není tady

#17 6. 1. 2009 18:03

jaspinn
♥♥♥♥---

To je právě ten zamotaný kruh - "však mu dojde o co přichází" - "až nebude mít ani korunu tak přestane" - "až se začne léčit" - "kromě automatů je to skvělý chlap, má rád děti, mně, i po x letech to dává najevo, nechodí za ženskýma, nekouří, nepije"...a tak dál a dál až do pekla. Pak se jednou ráno vzbudíš a zjistíš, že  ten "báječný chlap" je zbabělec a zoufalec, který je kvůli dvacce na automat, sázkovou kancelář a vlastně jakoukoli závislost ochotný slíbit i vlastní orgány, co víc, i orgány své rodiny a neštítí se ničeho. Pak teprve ti dojde, že tohle si nezasloužíš ani ty, ani tvoje děti. Ale je to většinou vykoupeno majetkovými ztrátami, v nejhorším případě výčitkou dětí "mami, za všechno můžeš ty, protože jsi od něj zavčas neodešla".
Držím moc a moc mamince palce, aby na tohle všechno přišla co nejdříve, ale je to těžké. Buď jí oporou, neustále dávej najevo, že na tebe se může spolehnout, a hlavně, že i když tvé rady a pomoc zatím odmítá, přesto všechno jsi tu pro ni pořád. hjarta

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#18 6. 1. 2009 18:43

Asha
♥♥♥♥---

Mému otci se rožlo až po tom, co mu hlavou prolétla kulka .... pokus o sebevraždu. Žije, k automatům se nevrátil - ale nám připravil krušné chvilky... myslím rodině. Je to asi 15 let. Dluhy naši spláceli do nedávna. Mamce se docela divím, že to s ním vše prošla. Dnes nehraje - ale je závislý na kouření, což při jeho zdraví je asi stejný hazard :-( ale to je jiná. Myslím, že se i léčil .... pak normálně pracoval, aby vše splatil. Já od 14 doma nežiju. A nějak tu dobu nepamatuju (raději) asi blok. Já ho tenkrát našla - bylo mi 12 let. Myslela jsem si, že je mrtvý. Hlavně musí chtít on nebo je to všechno jen cesta do pekla.

I pád na d*žku je pohyb kupředu http://www.kolobok.us/smiles/standart/black_eye.gif

Není tady

#19 7. 1. 2009 7:40

jaspinn
♥♥♥♥---

BM o sebevraždě ke konci mluvil denně, dokonce šel s provazem a nožem do lesa, a skákal pod tramvaj.......zezačátku jsem byla vynervovaná, až mi psycholožka řekla, že za svůj život a jak s ním naloží je každý odpovědný sám. já za sebe zastávám názor, že sebevrazi - pokud se nejedná o smrtelně nemocné lidi - jsou nebetyční zbabělci, kteří si sami pro sebe vyřeší sebevraždou všechno, ale zanechají tu po sobě lidi, kteří s tím žijí do konce života. Nedávno se kamarádce oběsil manžel - nechal po sobě 14 letou dceru, sama kamarádka má svoje dvě děti, takže teď je s 3 dětmi sama, s dluhama jaké není schopna splatit, a protože neplatil pojištění, jeho dcfera ani nedostane sirotčí důchod. Někdo možná řekne, že spáchat sebevraždu chce odvahu - ale zbabělec najde kousek odvahy v sobě právě jenom na tu malou chvilku....... sad

Jan Werich

Není tady

#20 7. 1. 2009 7:44

Asha
♥♥♥♥---

Ano, takhle to bylo - naštěstí - se to nepovedlo, jinak by jsme dopadli podobně - tak trochu to bylo "štěstí" v neštěstí smile mám na to podobný pohled ... ale těm lidem to nedochází - prostě to vidí jako řešení - a neví, že to tím nekončí - myslí v tu chvíli jen na úlevu pro sebe.... můj otec než to udělal, tak vyhrožoval - ale vykládal, jak se oblékne a půjde někam daleko - aby jsme ho my nenašli a bla, bla.... na konec to udělal doma a .......... no to je jedno. Raděj na to nemyslet. Důležité je, že to jakš takž - pro rodiče dobře dopadlo. I když ten život lehký neměli - ani jeden. Ale, kdo za to je odpovědný ? Jen zese oni sami :-(

I pád na d*žku je pohyb kupředu http://www.kolobok.us/smiles/standart/black_eye.gif

Není tady

#21 7. 1. 2009 8:02

jaspinn
♥♥♥♥---

Tak tak, souhlasím s tebou Asho - sama vím, že moje děti si prošly ve svém skoro dospěláckém věku obdobím, které bych jim nejraději vymazala z paměti. Ale bohužel to nejde. Vaši jsou spolu, minulost zvládají, za svůj život jsou odpovědní. Asi je to jeden z mála případů, které nakonec dobře dopadly co znám. BM se z automatů přešaltroval na sázkové kanceláře, začlo to dvackou denně, a skončilo taky dvackou denně - po vytvoření víc jak milionových dluhů. Je zvláštní, jak jsou banky v našem státě benevolentní k těm, co mají na potvrzení o příjmu razítko policie................
Teď žije u paní, která mu poskytuje stravu, nocleh a teplou náruč, odešel ze zaměstnání, s dětmi se vídá asi 2x ročně, ani jim nevolá, to jenom ony, prostě přežívá...... a ještě dva roky po rozvodu v sobě živí pocity ublíženosti a mé zrady, kdy přece on měsíc po rozvodu "byl hodný" - v jeho řeči to znamená "nevzal si žádnou půjčku, úvěr, lichvu", tak jak já jsem si mohla dovolit najít přítele, během těch dvou let vybudovat novou rodinu a vdát se, když on chudáček se tak snažil a teď nemá nic a já všechno......
Po těch 20 letech manželsrtví už je mi ho jenom líto - ale ne jako blízkého člověka, pouze jako lidské trosky

Jan Werich

Není tady

#22 7. 1. 2009 8:58

Asha
♥♥♥♥---

Já ti napíšu SZ. Nechci to tady lepit na monitor.

Není tady

#23 9. 1. 2009 14:17

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Holky to je strašný co to tu píšete va Úplně mi běhá mráz po zádech hmm
Teď jobovka... dostali ten úvěr a prodávají barák... hmm je mi jasný jak tohle dopadne, takže se musim pokusit zachránit aspoň sebe (můj veškerý majetek je psán na mamku) Nejvíc je mi líto nejmenší ségry, je to ještě čistej nezkaženej človíček, ale takhle si zakusí krušný časy, jen doufám, že ne tak krušný jak tu píšete.

Není tady

#24 11. 1. 2009 19:49

Jesika74
♥------

Strašný  to je . Hlavně je to nemoc, která je těžko léčitelná. Můj bratr má non stop bar hernu , a zná mnoho lidí kteří tomu podhlehli. Naposledy mi říkal příběh 28 letého kluka, který byl dva měsíce po svatbě, jeho paní čekala miminko a skočil z mostu. Měl hodně dluhá .... vše prohrál.

Není tady

#25 18. 1. 2009 12:14

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Markétko..
Je to hrozný.Mám kamaráda taky gamblera..Přítelkyni už ztratil..teď už je v situaci,kdy myslí na sebevraždu..Dokonce se lěčil..snad mu to vše i došlo ...Jenže.....téch dluhů kolem,...To je opravdu šílený....Myslím ,že platit bude do smrti....teď už se jen bojí ,aby nepřišel o střechu nad hlavou...
a tvá maminka ,tvého otce má ráda,takže si myslím,že s tím nic neuděláš..budeš pouze přihlížet jak se trápí...je to smutné,ale je to tak..

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí