Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 26. 12. 2008 18:15

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Re: Proc se tak chova?

Petunka napsal(a):

.. ja nevim, za co bych se mela omlouvat, byli jsme domluveni, ze pujdeme nakoupit, nemame auto, prece nebudu sama tahat tezkej nakup.....ja chci, aby mu doslo, ze se chova jak sobec a omluvil se on...

"Zuzanko, já nechci, abyste zešedivěla beze mne! - Dovolte, aby Vaše starosti, byly i mými starostmi!"
(Oldřich Nový k Nataše Golové coby nápadník ve filmu Hotel Modrá hvězda).

vissla

Není tady

#27 26. 12. 2008 18:42

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Co nám mnohým chybí do života, je schopnost nevázat se hned na prvního člověka, kterého nám osud připlete do cesty.
Není to snadné, ale rozhodně stojí za to dát si tu práci  a hledat raději déle člověka, který lépe vyhovuje našim představám.
Člověka, se kterým je nám lépe, s kterým je nám opravdu dobře, skvěle... pohodově....
Není třeba snít o románovém hrdinovi, ale zase na druhé straně nemá smysl slevit na příliš nízkou laťku.
A hlavně, partnera si vybíráme v reálném čase, teď, ale on se může třeba i za 10 roků začít měnit.
Bohužel to obvykle bývá k horšímu. Zvláště když se zblázní do někoho třetího, že?!
To se pak s výčitkami roztrhne pytel...

A teď si polož otázku: Kdy bolí rozchod více? - Zkraje vztahu, anebo po letech společného soužití?
Hmmm.... ?
Anebo jinak: Když ti nepomáhá s běžnými starostmi nyní, jaká je šance, že ti bude pomáhat po letech?
No ale některých chuderkám není zatěžko se sedřít pro domácnost...

P.S.:
Stejně tak existují i přičinliví manželé (=muži), kteří by své milované snesli modré s nebe, ale stejně se jí nikdy nezavděčí...

Ono se říkává: Každý svého štěstí strůjcem..... a to platí!
Laťky si stavíme sami. Sobě - i našim protějškům.
A různí lidé mohou výšku těch latěk vidět velmi různě (to byste se divili !!!)

Není tady

#28 26. 12. 2008 19:19

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Petunka napsal(a):

zni to pekne, ale ja jsem nastvana.. ja nevim, za co bych se mela omlouvat, byli jsme domluveni, ze pujdeme nakoupit, nemame auto, prece nebudu sama tahat tezkej nakup... navic pracujeme spolu, delame skoro stejnou praci, unaveny jsme oba....ja bych rada mela vanocni pohodu, ale ja fakt nevim, za co bych se mela omluvit. On vzdycky vsechno svadi na me, vzdycky se jamusim omlouvat i za to, co jsem v podstate ani nezpusobila....ja chci, aby mu doslo, ze se chova jak sobec a omluvil se on...

Máš pravdu. Nemáš proč se mu omlouvat. To by ses příště mohla omlouvat za to, že jsi vydýchala vzduch Ale nepočítej s tím, že sobci něco dojde. Nemůžeš dělat nic, jen popřemýšlet, jestli s ním chceš příště Vánoce trávit. Je zbytečné, nechat si je kazit slonem v porcelánu.

Jinak, on může vánoční věci nenávidět z nějakého důvodu z minulosti. Třeba i podvědomě, aniž by si uvědomoval souvislosti. To ale neznamená, že se musí chovat jako hovado.
Můj muž je taky neměl rád, protože jedny kdysi strávil z rodinných důvodů v děcáku - dnes už je zase slaví rád, protože nás miluje a rád vidí, když jsme šťastní my - jestli někde v tomhle nebude zakopaný psík - láska je mimo jiné i to OBČAS překousnout něco, co nemusím, jen proto, že druhý to miluje a rád ho vidím šťastného

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#29 26. 12. 2008 19:46

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Petunko, podle toho co popisuješ by pro mne - po mých zkušenostech - tyto Vánoce byly těmi posledními, které bych s tímto přítelem trávila. Jeho chování mi totiž navlas připomíná chování mého manžela: nic neřešit, s ničím se nezatěžovat, všechno přehodit na partnerku a ještě ji sepsout, co všechno dělá špatně usch Nakonec to u nás vypadalo tak, že já jsem poskytovala a zařizovala veškerý full-service co se týkal provozu domácnosti, aby si chudák pracovně vytížený muž nemusel s ničím lámat hlavu a věnoval se naplno činnostem, které s manželstvím a blahem rodiny pranic nesouvisely dumbom Jeden ustavičně šlapal do pedálů a ten druhý se jen vezl.
Strašně nerada to říkám, ale ten člověk se kterým žiješ nemá absolutní předpoklady pro život v páru. Pro normálního partnera je snad samozřejmostí, že jídlo na svátky se samo nenakope, ale musí se pro něj dojít a donést ho domů. Že byly obchoďáky přeplněné??? Božíčku, kdo by to byl před Vánoci čekal, že?? Ježišmarjá, já zjistit, že mého přítele OBTĚŽUJE taková triviální věc, jako zajištění základních potravin před svátky a navíc se v obchodech vzteká jak nevychovanej spratek, ani minutu už bych dál nepřemýšlela o tom, jak miláčkovi napříště vyhovět. Začala bych totiž místo toho uvažovat o tom, jak se takového dárečka bleskurychle zbavit stolt Mužskýho, který není ochoten být nápomocen, uráží se, nemluví a dělá dusno si přece nezasloužíš. Takový vztah je bohužel o ničem.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#30 26. 12. 2008 19:47

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Láska však není, překusovat nevychovanosti svého neobdivovatele.
Láska ale ani není, nevychovanosti přehlížet.
To je totiž sebemrskačství.
Je to znakem ztráty sebeúcty.
Kvůli slepé lásce k nějakému idolu bychom neměli zapírat sebe a své oprávněné potřeby.
rock

Není tady

#31 26. 12. 2008 19:56

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Petunko, ještě jedna věc, kterou budeš strašně nerada chtít slyšet.
Proč se tak chová?
Nu - protože si to od něj necháváš líbit ... smile

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#32 26. 12. 2008 20:03

jancas
♥♥♥♥---

Petunka napsal(a):

To nema cenu neco mu vracet nebo se snazit o to, aby si uvedomil moji situaci, to je k nicemu, to mam taky vyzkousene... on prost vidi jen to, ze jsem byla cely den presla z toho, ze si nedame darky a pak ze jsem  ho nutila jit nakoupit a nakonec jsem si dovolila ho tam nechat a odejit.... jsem ta spatna proste, nic jinyho nevidi nez to, ze jsem se k nemu chovala zle, protoze on chudak musel na nakup atd atd.....

maricka napsal(a):

Tak jednou se na všechno vykašli a až se zeptá, kde je to a to, řekni, žes neměla čas a náladu a bla bla... Možná si něco uvědomí. Nebo má prostě divné "období" a má chuť vše vyhrocovat...jako ženy;)

Ahoj Petunko, s typem tohoto chlapa nic neudelas. On si to neuvedomi ze neco pokazil, ze mas pravo byt nastvana. On se bude jeste citit ukrivdeny,ze jsi si dovolila se nastvat na neho za neco co od neho nebylo fer a hezke. Vim to z vlastni zkusenosti, mam jeden takovy exemplar doma dumbom

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/25446.png

Není tady

#33 2. 1. 2009 14:21

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

V takové situaci nemá cenu nic řešit, nechala bych ho vydusit a v žádném případě se neomlouvala, nezdá se mi, že by bylo za co.

Není tady

#34 6. 1. 2009 20:25

Petunka
♥♥♥♥---

Dekuju Vam vsem za nazory...  potiz je totiz v tom, ze ja to vim, ze je to sobec, naucila jsem se ve spouste veci mu ustupovat, protoze jinak se hadame... ja vim, ze to delam blbe, jen si to nechci priznat... ja ho i pres to, jaky je, miluju.. a neni uplne zlej, je nam spolu dobre, akorat obcas vzvstane situace, kdy mam chut se s nim okamzite rozejit, protoze jsem nastvana a absolutne nechapu jeho chovani.... ja nevim co mam delat, chtela bych ho zmenit, aby nebyl tolik sobec... ale jak..

"Nešťastná láska není to nejhorší. To pravé neštěstí je nemilovat."  E. Bass

Není tady

#35 6. 1. 2009 21:08

Asha
♥♥♥♥---

buď sobec taky - nauč se to od něj .... buď se tím pádem on pohne - nebo se rozejdete ... ale pokud chceš změnit jeho - musíš začít u sebe ....

I pád na d*žku je pohyb kupředu http://www.kolobok.us/smiles/standart/black_eye.gif

Není tady

#36 6. 1. 2009 21:12

Asha
♥♥♥♥---

Ještě něco - my si dárky nedáváme - máme na to stejný názor oba ... takže jsme se tak domluvili  - děláme si hezký Štědrý večer - se vším všudy ... a jako dárek si dáváme dobrou náladu a lásku (pokud se tomu tak dá říkat), vy dva máte prostě jen odlišné představy o tom jak trávit svátky ... pokud on to má - jak to má ... je to jeho. Není to ani dobré - ani špatné.

I pád na d*žku je pohyb kupředu http://www.kolobok.us/smiles/standart/black_eye.gif

Není tady

#37 6. 1. 2009 21:39

Petunka
♥♥♥♥---

Ale jo, o ty darky tolik nejde... Taky si rikam, ze se budu chovat jako on a budu doufat, ze mu to treba dojde, jenze ja to dlouho nevydrzim, jsem takovej ten hodnej blbec. Mam ho rada a nedokazu a ani nechci se k nemu chovat nejak zle nebo sobecky...

"Nešťastná láska není to nejhorší. To pravé neštěstí je nemilovat."  E. Bass

Není tady

#38 6. 1. 2009 22:59

amba
♥♥♥♥♥--

Petunka:
Proč se tak chová?  Protože mu to dovolíš!
To je  základní chyba zamilovaných "holek". Snaží se svému miláčkovi dělat všechno, co mu na očích vidí, domácí pohodlíčko, dobré papáníčko, hlavně aby se páníček měl jako v bavlnce. On si časem zvykne a tuto péči považuje za standard, ne-li za povinnost partnerky. Nejen,  že  postupně  veškerou  domácí práci a zařizování  přesune na partnerku, ale ani si její péče a práce neváží, natož aby to uměl ocenit. Jo, zamilované holky kmitají, páníčka si rozmazlí a pak se diví,  že se pán  pomalu hroutí, když od něho vyžadují  pomoc.

Dobře si přečti, co píše Kiara ! Jestli nějaké signály takového chování ve vašem vztahu jsou, věř tomu, že jakákoliv změna se mu nebude   líbit.

Já, na moji povahu, bych se ho zeptala, jestli půjde nakoupit. Kdyby nechtěl, jen bych mu oznámila že já si jdu nakoupit. ( Šla bych sama a nakoupila jen pro sebe) .Udělala bych si večeři také jen pro sebe a kdyby se podivoval, tak bych mu řekla, že mi zapoměl říct, že jsem jeho služka a doufala bych, že mu to dojde.  To není o tom, že bych  byla zlá nebo sobecká, jen bych mu nastavila zrcadlo. Kdyby se nezměnil a aktivně se nezapojil do péče o domácnost vždy, když je to potřeba (ne když se mu náhodou chce),  zvážila bych svoji budoucnost s ním.

Není tady

#39 7. 1. 2009 7:39

Asha
♥♥♥♥---

Petunka napsal(a):

Ale jo, o ty darky tolik nejde... Taky si rikam, ze se budu chovat jako on a budu doufat, ze mu to treba dojde, jenze ja to dlouho nevydrzim, jsem takovej ten hodnej blbec. Mam ho rada a nedokazu a ani nechci se k nemu chovat nejak zle nebo sobecky...

Zkus si sehnat knížku - Proč muži milují potvory smile

Není tady

#40 7. 1. 2009 21:29

Klarka.S
♥♥♥♥---

Víte, ono je těžké řešit "rozchody", když je den před Vánoci... navíc daleko od domova, v cízí zemi, v cizím prostředí.

Není tady

#41 8. 1. 2009 18:09

amba
♥♥♥♥♥--

Klarko, ono nemusí nutně jít o rozchod, někdy opravdu stačí nastavit zrcadlo. Jde jen o to, aby si "pán" jasně uvědomil, že má doma rovnocennou partnerku, nikoliv služku, která má povinnost se o něho starat.  Pravda, někomu  takový stav věcí , jak píše Petuna,vyhovuje, někomu ne. Petuna si uvědomila, že takto  se jí to nelíbí a určitě má možnost pokusit se to změnit. Někdy se  zadaří, někdy holt ne.  V každém případě  už je na Petuně, jestli nadále v takovém  vztahu vytrvá, nebo miláčka vrátí mamince.

Není tady

#42 9. 1. 2009 14:45

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Petunka napsal(a):

Ale jde, Petunko. Jde o ty dárky. Totiž nemyslím o ty věci, ale o to, že si nedokážete vykomunikovat, jak chcete trávit vánoce a že nezvládnete navzájem si vysvětlit a pochopit, co je pro druhýho důležitý.... Mně by bylo líto, kdyby mi muž nedal aspoň malý dáreček (třeba i jen "blbou" Jesenku, což je to sladký mlíko v tubě asi za 10 Kč a já ho mám fakt ráda)...a já bych mu taky nevydržela nic nedat...třeba na oplátku sojový suk smile

Otázka nezní, proč se on tak chová. Otázka zní - proč se tak chováš ty? Když bys mu nic nedala, jak by ses cítila a proč by ses tak cítila? Atd. atd.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí