Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 23. 12. 2008 21:09

Petunka
♥♥♥♥---
Místo: Praha

Proc se tak chova?

Zdravim vas,

potrebuju se nekomu vypovidat a slyset nejaky nazor treti nestranne osoby. Jsem momentalne v zhranici a neni tu zadny pritel, nikdo, komu bych se mohla sverit.. Nejde o nic velkeho (snad).. Vcera mi pritel oznamil, ze je podle nej lepsi, kdyz si nebudeme kupovat zadny darky, ze jsme spolu hodne casto a ze je to zbytecne hrat na sebe divadylko, jako ze s kupovanim a balenim darky pro druheho. To mi celkem vyrazilo dech, protoze me ani ve snu nenapadalo, ze bych mu nekoupila neco pod stromecek, navic, kdyz slavime prvni spolecne Vanoce. Meli jsme mensi neshodu, protoze me to celkem zarazilo, ale dobre, kdyz nechce, nebudu ho nutit. Byla jsem z toho ale porad takova presla a musela nad tim premyslet. proc... No a dneska, kdyz jsme se byli domluveni, ze pujdeme nakupovat veci na vanocni veceri a volne dny, se na me urazil, ze ho nutim se mnou chodit na nakupy, ze je unaveny z prace a chce byt doma a ze ja jsem ho vytahla do toho prelidneneho obchodaku a ze jsem to mela koupit sama vcera, kdyz jsem tam byla... celou cestu do obchodu se se mnou nebavil, byl urazenej, ignoroval me a kdyz jsem teda zacala, proc je na me nastvanej, ze snad je jasny ze musime nakoupit neco k jidlu atd, tak jsme se pohadali a ja odesla a nechala ho v obchode... prisela asi po hodine, bez nakupu a opet nasledovala hadka, kdy vsechno svedl na me, ja jsem ho nutila jit na nakup, ja jsem urazena, ze mi nechce koupit darek, ja jsem pricinou vseho... ted sedime kazdej v jinem pokoji a nemluvime spolu.. Muzete mi nekdo poadit, co mam delat? Asi mi hrabne... neni tady kam uniknout, ale ja v tyhle dusny atmosfere asi zesilim.... dekuji

"Nešťastná láska není to nejhorší. To pravé neštěstí je nemilovat."  E. Bass

Není tady

#2 23. 12. 2008 21:25

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Re: Proc se tak chova?

Tohle jsou takové žabomyší války a já se tomu chlapovi na jednu stranu nedivím,to nemá rád asi žádnej chlap nakupování,ale mohl to říct jinak to je pravda.Asi to dělá i ta předvánoční nervozita.Já jsem spíš taková mírumilovná a tak bych ti asi poradila nech to plavat a klidně buď ty ta první kdo teď přijde a řekne mu,broučku tak se na mě nezlob,já vím,že jsem to měla radši koupit sama a netahat tě unavenýho do histerického davu,nebudem si kazit pohodu.A pokud nechce kupovat dárky,neptej se ho na nic a ty mu klidně nějakou drobnost kup,pokud ti to udělá radost a řekni,že ti nic kupovat nemusí,že ale tobě dělá největší radost dávat a ne brát,třeba budeš příště překvapená.tummenupp

Není tady

#3 23. 12. 2008 21:31

Petunka
♥♥♥♥---

zni to pekne, ale ja jsem nastvana.. ja nevim, za co bych se mela omlouvat, byli jsme domluveni, ze pujdeme nakoupit, nemame auto, prece nebudu sama tahat tezkej nakup... navic pracujeme spolu, delame skoro stejnou praci, unaveny jsme oba....ja bych rada mela vanocni pohodu, ale ja fakt nevim, za co bych se mela omluvit. On vzdycky vsechno svadi na me, vzdycky se jamusim omlouvat i za to, co jsem v podstate ani nezpusobila....ja chci, aby mu doslo, ze se chova jak sobec a omluvil se on...

Není tady

#4 23. 12. 2008 21:33

Petunka
♥♥♥♥---

zadna predvanocni nervozita ho ozhodne netrapi, o vetsinu veci se staram ja... viz ten dnesek, kdybych mu nepripomela, ze bysme meli jit nakoupit, tak on zadnou iniciativu nevyvine, nechava to na me, az mi prijde, ze mu je to jedno, jestli budem vubec nejaky vanoce slavit

Není tady

#5 23. 12. 2008 21:42

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Tak za sebe můžu říct, že s dárkem by mě to mrzelo , ale asi bych zvládla říct : dobře nic mi nekupuj, to je Tvá věc, ale já Ti dát dárek chci ..čili je to zase jen má věc .
Co se týká nákupu, já bych byla asi naštvaná , protože nikdo nechodí rád do přecpanýho obchoďáku a tak holt v dobrým i ve zlým spolu ...muž se smál, když jsem mu to takhle předestřela , ale na nákupy jel, bez reptání ... jíst musíte oba .. asi bych si to taky nenechala celý hodit na hrb ..nejsem žena oběť, která s vyplazeným jazykem stihne vše sama.
Ale co vy dva ? Každej teď trucujete ... já bych se asi taky neomluvila, v téhle situaci bych si přišla ukřivděná.Jenže hýčkat si křivdu je nesmysl .. co takhle vysvětlující rozhovor bez nějakýho omlouvání ?
A jinak asi bych začala pracovat na tom - beze mě ho nic nenapadne ..pokud Ti to nevyhovuje - změň to ...

Upravil(a) Amriana (23. 12. 2008 21:45)

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#6 23. 12. 2008 21:53

majka.r.63
♥♥♥♥---

Petunko, podle mě by bylo dobře změnit atmosféru. Asi bych se snažilo dusno rozdýchat a nastolit poklid v sobě samé. Asi bych se i vybodla na vánoční večeři a dělání slavnostní nálady. Umím si sama sebe představit s knížku a skleničkou. Třeba se k tobě přidá a nakonec budete mít hezkej večer. Když nechce slavit, tak proč se do něčeho nutit. No a až bych získala svoji vnitřní pohodu a nadhled, tak bych buď počkala co on, nebo bych načala debatu na téma jak to bude příště - nákupy se dají udělat v předstihu a v klidu. A do budoucna bych si chtěla vyjasnit, zda je schopen kompromisu. A rozhodně bych se neomlouvala. cool

Není tady

#7 23. 12. 2008 21:54

Petunka
♥♥♥♥---

u nas vysvtlujici rozhovor vede k dalsi hadce, to yz mam vyzkouseny... kolikrat jsem za nim prisla, kdyz uz jsem to nemohla vydrzet tu debilni situaci, kdy polu nemluvime a vetsinou js e se zase pohadali...nevim, co mam delat, ja se omlouvat nechci, nemam za co, on by si me uvedomit, ze se zachoval blbe a omluvit se, ale to se nestane...

Není tady

#8 23. 12. 2008 21:55

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

No já to vyloženě nemyslela jako omlouvání,asi jsem to špatně napsala,jen spíš takový krok ke smíru,ale pokud má takovou povahu a chová se tak pořád,asi bych ho nechtěla za partnera,to už mám za sebou v horší formě.Pokud se dva nedokážou domluvit a ani jeden nikdy neustoupí,tak to stejně nebude nikdy dobrý.Jestli je sobec a ženskou bere jako služku,tak bych to neakceptovala a kopla ho časem do řitky.

Není tady

#9 23. 12. 2008 21:56

Petunka
♥♥♥♥---

majka.r.63 napsal(a):

Petunko, podle mě by bylo dobře změnit atmosféru. Asi bych se snažilo dusno rozdýchat a nastolit poklid v sobě samé. Asi bych se i vybodla na vánoční večeři a dělání slavnostní nálady. Umím si sama sebe představit s knížku a skleničkou. Třeba se k tobě přidá a nakonec budete mít hezkej večer. Když nechce slavit, tak proč se do něčeho nutit. No a až bych získala svoji vnitřní pohodu a nadhled, tak bych buď počkala co on, nebo bych načala debatu na téma jak to bude příště - nákupy se dají udělat v předstihu a v klidu. A do budoucna bych si chtěla vyjasnit, zda je schopen kompromisu. A rozhodně bych se neomlouvala. cool

jenze ja si neumim zisat vnitrni pohodu, kdyz spolu nemluvime... nejhorsi je, ze spolu pracujeme, jsme spolu skoro porad a v tyhle situaci je to vazne o nervy...

Není tady

#10 23. 12. 2008 21:58

majka.r.63
♥♥♥♥---

Tak tak. Bič a pryč. (To jsem ale vostrá, když jde o někoho jinýho !).

Není tady

#11 23. 12. 2008 22:05

majka.r.63
♥♥♥♥---

Mě pomáhá jít do přírody. Sama. Když se zadaří, připadám si proti horám, moři, větru ... tak nicotná a moje problémy tak maličký, že mě pak chvilku nic nerozhází. Ani "nespravedlivý" partner. smile  Občas zabírá i poslech tý správný hudby. Hlavně se nelitovat, to je pak ztracenej boj.

Není tady

#12 23. 12. 2008 22:10

Petunka
♥♥♥♥---

Ona se v devet vecer uprostred Dublinu tezko hleda priroda a uz vubec spriznena duse... ale vim jak to myslis, jenze to se lehko rika... ja vim, ze nejde o nic tragickeho, ale stve me to, nevim co mam delat, kdyby aspon nebyly ty Vanoce zitra...

Není tady

#13 23. 12. 2008 22:11

maricka
♥♥♥♥♥--

Tak jednou se na všechno vykašli a až se zeptá, kde je to a to, řekni, žes neměla čas a náladu a bla bla... Možná si něco uvědomí. Nebo má prostě divné "období" a má chuť vše vyhrocovat...jako ženy;)

Není tady

#14 23. 12. 2008 22:17

Petunka
♥♥♥♥---

To nema cenu neco mu vracet nebo se snazit o to, aby si uvedomil moji situaci, to je k nicemu, to mam taky vyzkousene... on prost vidi jen to, ze jsem byla cely den presla z toho, ze si nedame darky a pak ze jsem  ho nutila jit nakoupit a nakonec jsem si dovolila ho tam nechat a odejit.... jsem ta spatna proste, nic jinyho nevidi nez to, ze jsem se k nemu chovala zle, protoze on chudak musel na nakup atd atd.....

maricka napsal(a):

Tak jednou se na všechno vykašli a až se zeptá, kde je to a to, řekni, žes neměla čas a náladu a bla bla... Možná si něco uvědomí. Nebo má prostě divné "období" a má chuť vše vyhrocovat...jako ženy;)

Není tady

#15 23. 12. 2008 22:19

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Ivča K. napsal(a):

broučku tak se na mě nezlob,já vím,že jsem to měla radši koupit sama a netahat tě unavenýho do histerického davu

Jasně, já hysterický davy vyloženě miluju, hlavně ať ty jsi v pohodě, zlatouši. usch

Není tady

#16 23. 12. 2008 22:22

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

A tohle je jeho normální způsob, jak komunikovat? Jakože urážet se, dělat tichou domácnost, všechno házet na druhý a tak?

Není tady

#17 23. 12. 2008 22:24

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Kubula napsal(a):

Ivča K. napsal(a):

broučku tak se na mě nezlob,já vím,že jsem to měla radši koupit sama a netahat tě unavenýho do histerického davu

Jasně, já hysterický davy vyloženě miluju, hlavně ať ty jsi v pohodě, zlatouši. usch

usch no přesně ... v dobrým i zlým ..jak říkám ... já taky nesnáším davy a jíst chceme oba ... koupit raději sama ? Ivko to nééé kapitulation

Není tady

#18 23. 12. 2008 22:25

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Petunka napsal(a):

To nema cenu neco mu vracet nebo se snazit o to, aby si uvedomil moji situaci, to je k nicemu, to mam taky vyzkousene... on prost vidi jen to, ze jsem byla cely den presla z toho, ze si nedame darky a pak ze jsem  ho nutila jit nakoupit a nakonec jsem si dovolila ho tam nechat a odejit.... jsem ta spatna proste, nic jinyho nevidi nez to, ze jsem se k nemu chovala zle, protoze on chudak musel na nakup atd atd.....

maricka napsal(a):

Jinými slovy podle toho co  píšeš,  momentálně vidí sám sebe ... to je zbytečný cokoliv řešit ... nejlíp nechat bejt a asi fakty mlčet ...

Upravil(a) Amriana (23. 12. 2008 22:25)

Není tady

#19 23. 12. 2008 22:33

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Amriana napsal(a):

Kubula napsal(a):

Ivča K. napsal(a):

usch no přesně ... v dobrým i zlým ..jak říkám ... já taky nesnáším davy a jíst chceme oba ... koupit raději sama ? Ivko to nééé kapitulation

Já si to asi můžu dovolit s nynějším partnerem,protože vydrží být podrážděnej chvilku,ale samozřejmě se mnou do toho davu půjde znova.

Není tady

#20 23. 12. 2008 22:38

Petunka
♥♥♥♥---

Ne to zas ne, neurazi se casto, ale hazet vsechno na druhy, to dela vzdycky...on nikdy za nic nemuze..

Kubula napsal(a):

A tohle je jeho normální způsob, jak komunikovat? Jakože urážet se, dělat tichou domácnost, všechno házet na druhý a tak?

Není tady

#21 23. 12. 2008 23:01

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Petunko... i chlapi mají své dny, no...
Já vidím jako chybu, že spolu pracujete, lezete si pak a nervy a  máte "ponorku".
A Ty nejedeš na svátky třeba k rodičům domů? Copak spolu musíte být na Vánoce když z toho nemáte radost? Teda zdá se, že ho tím vysloveně otravuješ.

Jo a první "společné" Vánoce s přítelem jsme slavili každý zvlášť - já u svých rodičů a on zase u svých. Nedovedla jsem si představit, že bych poprvé trávila svátky jinde než u našich. Podruhé jsme už chtěli být spolu...

Ale není nutné, když jste spolu míň než rok, abyste NUTNĚ trávili Vánoce spolu, když určitě každý máte svoji rodinu (rodiče, sourozence...)...

Není tady

#22 24. 12. 2008 15:38

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

To může být taky fakt,že když spolu jste i v práci,tak si lezete víc na nervy,já si to neumím představit,ale u tebe to bohužel nejde,aby jsi byla jinde aspoň na vánoce.když jste v cizí zemi to chápu.

Není tady

#23 24. 12. 2008 23:15

leontyna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Severni morava

..

Upravil(a) leontyna (6. 9. 2011 16:03)

http://lb4f.lilypie.com/CNhEp2.png

http://lb3f.lilypie.com/88Yhp1.png

Není tady

#24 25. 12. 2008 10:00

kristian
Host

Petunko,možná bude dobré zamyslet se nad takovým vztahem vůbec.Jsi v zahraničí,vím,ale i tam se k sobě musí lidé chovat jako partneři-možná o to víc,aby člověk věděl,že ¨přijde-li chvíle zlá,či dobrá,není sám.Ale tohle mi připadá,jako slabost a velké sobectví z jeho strany.Ty všechno zařiď a já si milostivě sednu ke stolu.A s těmi dárky-co je krásnějšího na této nemocné planetě,než poděkovat člověku,kterého máme rádi,kterého si vážíme tím,že mu koupíme dárek a s láskou věnujeme?Hodně štěstí.parhjarta

Upravil(a) kristian (25. 12. 2008 10:01)

#25 26. 12. 2008 17:13

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Petunka napsal(a):

... ja nevim, za co bych se mela omlouvat, byli jsme domluveni, ze pujdeme nakoupit, nemame auto, prece nebudu sama tahat tezkej nakup... navic pracujeme spolu, delame skoro stejnou praci, unaveny jsme oba....ja bych rada mela vanocni pohodu, ale on vzdycky vsechno svadi na me, vzdycky se ja musim omlouvat i za to, co jsem v podstate ani nezpusobila....ja chci, aby mu doslo, ze se chova jak sobec a omluvil se on...

Ahoj Petunko! - To co popisuješ mi až podezřele moc připomíná dobu, kdy jsme spolu byli už přes 10 let (ovšem jako manželé, ty píšeš o příteli, což může být označení pro dosti různé vztahy) a začalo to mezi náma hodně skřípat... Přesněji, můj miláček začal být permanentně nespokojený, nabručený...
A já hledal chybu na své straně ?! a taky se furt omlouval....
Pchááá !!! - Jak bláhové počínání !!!!!!!!!!!

Můžu ti jen popsat, jak to tenkrát dopadlo u nás:
Nic se nezlepšilo. Jen se všechny viny přesunuly na moji hlavu. - Následoval rozvod.

Dnes už k tomu mohu jen dodat pár slov, která se mi líbí v jedné slovenské písničce:
Krásne je milovať, ale krajšie je byť milovaný!
tummenupp stolt

Upravil(a) Slavek17 (26. 12. 2008 17:18)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí