29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pracuje nebo pracoval někdo podle této autorky? Napsala více knih, ale nejvíce mě oslovila: Síla je ve vás.
Není tady
Mala som jej motivačné karty Miluj svoj život a teraz sa prepacúvam pracovnou knihou Miluj svoj život.
Oboje sa mi zdá dobré, aspoň pre mňa a moju momentálnu fázu a duševné rozpoloženie. Karty som teda už vyhodnotila ako že ich práve nepotrebujem a posunula kamoške.
Není tady
mám její karty....myšlenky síly... nosím je všude s sebou a dávám z nich tahat i všem v okolí
Není tady
Lujzička byla dlouho mojí biblí a její instantní rady mě vytáhly z nejhorších průserů Nedám na ni dopustit - nenašla jsem nic, co by bylo účinnější pro někoho, kdo vůbec netuší kde a hlavně jak začít. Dneska už musím jinudy, ale stejně mě vždycky potěší číst si v ní.
Netušila jsem ale, že jsou od ní nějaký karty...hned po novém roce letím do Dobry
Není tady
Na mě pozitivní myšlení nefunguje, četla jsem Miluj svůj život. Nemám chuť si říkat do zrcadla že mi to sluší, když si zrovna ten den příjdu jak strašák do zelí.. Jsem pro reálný pohled na svět s vírou v pozitivní výsledek a v to, vše je tak jak má být.
Není tady
Když jsi s tím spokojená, tak je to vpořádku - proč bys to chtěla měnit?
Tohle je pro lidi, co nejsou spokojení s tím, jak se cítí a chtěj s tím něco udělat....
Není tady
Já jsem nikde neřekla, že jsem se vším spokojená.. Jen jsem chtěla říct, že tohle na mě nefungovalo.. učím se spíš brát realitu taková jaká je.. ale opakovat si třeba, jak se cítím úžasně, když se cítám pod psa, mi prostě nejde.. našla jsem si absolvováním různých kurzů jiné způsoby, které na mě fungují víc..
Není tady
Vidím to podobně jako pencila...
Miluj svůj život jsem objevila jako jednu z prvních knížek někdy v sedmnácti a asi tři čtvrtě roku ji zkoušela aplikovat, ale potom přišlo prakticky dvojnásobně dlouhé období, kdy se mi všechny odstrčené negativní myšlenky obloukem vrátily a já jsem si je poctivě musela odžít Možná jsem to vzala za špatný konec, možná to pro mě nepřišlo v pravý čas, kdo ví. Bytostně jsem ale ctitelkou rovnováhy a harmonie, která nemůže vzniknout jinak než z rozporů a protikladů
Z knížek, které jsou na trhu delší dobu, mnohem víc souhlasím s Martinem S. Peckem a jeho knihou Nevyšlapanou cestou. Ta začíná v souladu s Čtyřmi vznešenými pravdami větou "Život je těžký"
Také nedám dopustit na S.Pecka a jeho "Nevyšlapanou cestu". Všem bych ji vřele doporučila, protože každý z nás se někdy dostane do úzkých a neví jak dál. Ta kniha má velký morální náboj, to co v dnešním světě postrádáme. Burcuje naši sílu a postoje. Podržela mě v nejtěžších chvílích a díky ní jsem věděla, že mám jednat, mít odvahu, že má rozhodnutí neubližují a jsou správná.
Není tady
pencila napsal(a):
Na mě pozitivní myšlení nefunguje, četla jsem Miluj svůj život. Nemám chuť si říkat do zrcadla že mi to sluší, když si zrovna ten den příjdu jak strašák do zelí.. Jsem pro reálný pohled na svět s vírou v pozitivní výsledek a v to, vše je tak jak má být.
Abych tomu dobře rozuměla:
Na tebe pozitivní myšlení nefunguje - koukáš do zrcadla a vidíš strašáka - ale jsi pro REÁLNÝ pohled na svět s VÍROU v POZITIVNÍ výsledek, tudíž OČEKÁVÁŠ, že strášák -podle tebe REÁLNÝ-se jaksi sám od sebec -VÍRÁ? - promění v NĚCO -POZITIVNÍHO = co to asi bude?-, aby to bylo jak má být???
Opravdu tomu nerozumím a i takto tomu rozumět lze, protože všechno LZE.
Není tady
Judita napsal(a):
Z knížek, které jsou na trhu delší dobu, mnohem víc souhlasím s Martinem S. Peckem a jeho knihou Nevyšlapanou cestou. Ta začíná v souladu s Čtyřmi vznešenými pravdami větou "Život je těžký"
Hmmm.... a tohle není "manipulace"?
Život je takový, jaký ho vnímáš.
Pro pana Pecka nejspíš těžký
Není tady
Nevzpomínám si, že bych mluvila o manipulaci
Peck mi prostě nějak víc sedí, a je mi bližší způsob, kdy člověk nejdřív pojmenuje to, co je a jak to cítí, než aby se přesvědčoval, že věci jsou nějak, jak je v té chvíli nedokáže vnímat, protože pak si může dál připadat blbě a ještě cítí rozpor mezi tím, jak se cítí a tím, co si snaží vsugerovat
Rozhodně si nemyslím, že život je třeba boj, nebo že lidi jsou v jádru špatní nebo něco takového, ale že je těžký, s tím souhlasím a společně s Milanem Kunderou se domnívám, že lehkost bytí nemusí být to pravé
Vnímám to tak, že člověk překonává různá úskalí, zanechává stopu a sám se přitom rozdává, jako tužka, se kterou se píše - na konci jsou hromady popsaných stránek a unavený špaček, který se vydla ze všech svých vloh a sil - a považuju to za správné, že se se světem popasujeme a on se popasuje s námi, že každý vydá, co v něm je, a nebojí se ušpinit si ruce A že to někdy stojí za prd, to si klidně přiznám
Pozitivní myšlení ani sebeláska se nelze naučit, pokud člověk žije v zajetí bludů
Vaše bludy - Wayne W. Dyer
Není tady
pencila napsal(a):
Mám to podobné. Pokud mám pocit, že vypadám strašně, spíš bych si řekla : "Jó, jsem jak strašák do zelí, ale přesto se mám ráda
Není tady
Pandorraa napsal(a):
pencila napsal(a):
Na tebe pozitivní myšlení nefunguje - koukáš do zrcadla a vidíš strašáka - ale jsi pro REÁLNÝ pohled na svět s VÍROU v POZITIVNÍ výsledek, tudíž OČEKÁVÁŠ, že strášák -podle tebe REÁLNÝ-se jaksi sám od sebec -VÍRÁ? - promění v NĚCO -POZITIVNÍHO = co to asi bude?-, aby to bylo jak má být???
nepsala, že se změní sám od sebe, ale že pro to něco udělá
Není tady
Já se začala probouzet po odchodu mého BM knížkou Partneři a rozchody.
Pak Murphy - Moc podvědomí. Pak se mi dostaly do rukou knížky Luisy Hay. Miluj svůj život je v podstatě to samé, jako Murphyho Moc podvědomí, jen napsáno jiným způsobem, dle mého vnímání. Moc mi pomohla knížka Cesta pokojného bojovníka od Dana Millmana. Našla jsem si v ní to, co mi vždy zaručeně pomáhá, co je mým způsobem žití tady a teď - Nedostávám vše, co chci, chci vše, co dostávám.
Přečetla jsem 4 toltécké dohody, jednou, jsou na mě zatím moc "těžké", musím je nechat chvilku ležet. Až přijde ta správná chvíle, vrátím se k nim.
Pak jsem měla asi roční přestávku s ezoterickou literaturou, cítila jsem to tak. Teď mě zaujala knížka Moc přítomného okamžiku od Eckharta Tolla.
Přečetla jsem i jiné knížky, tyto mě zatím zaujaly nejvíc.
Luisa Hay je má oblíbená, svým psaním mě hladí na duši.
I má psychoterapeutka na skupinové terapii měla knížku Miluj svůj život vždy při ruce, na skupině jsme ji občas použili v některých situacích.
Upravil(a) majkafa (28. 12. 2008 13:10)
hm...tak nečetla jsem žádnou knížku o pozitivním myšlení...vystačím si s příslovím...vše zlé je k něčemu dobré...a pak ještě....nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř...
ted nedávno jsem četla knížku...Jak se věci mají..od Oleho Nydahla... a pak jsem na ezoterickém veletrhu potkala "vílu" a uviděla ty karty Myšlenky síly:)..."víla" mi dala ten správný impulz pro koupi karet... kdo o tomhle nic neví jsou fakt supr...tedy mně se to tak jeví a okolí to potvrzuje...
Není tady
Judita napsal(a):
Vidím to podobně jako pencila...
Miluj svůj život jsem objevila jako jednu z prvních knížek někdy v sedmnácti a asi tři čtvrtě roku ji zkoušela aplikovat, ale potom přišlo prakticky dvojnásobně dlouhé období, kdy se mi všechny odstrčené negativní myšlenky obloukem vrátily a já jsem si je poctivě musela odžítMožná jsem to vzala za špatný konec, možná to pro mě nepřišlo v pravý čas, kdo ví. Bytostně jsem ale ctitelkou rovnováhy a harmonie, která nemůže vzniknout jinak než z rozporů a protikladů
jj, taky jsem to tak měla, že po čase to negativní muselo prostě ven...
Není tady
pencila napsal(a):
jj, taky jsem to tak měla, že po čase to negativní muselo prostě ven...
protože sis vytvořila skladiště a vše negativní jsi tam jen zavírala a skladovala, a jinak nic s tím nedělala...ani jsi nezvětšovala sklad, což není řešení...ale ani jsi nerecyklovala...což řešení je
chi, jsem zase chytrá
Není tady
Pandorraa napsal(a):
pencila napsal(a):
to jsem fakt napsala tak blbě, že se to dá přeložit takhle divně, že to ani já nechápu?
sám od sebe se nezmění...
vše je jak má být = přijímaní reality (to neznamená, že se ji nemůžu a nechci měnit), přijímaní negativních zkušeností jako možnosti se učit a posouvat dále. Ne snažit se je nevidět.
Není tady
Pro mě je tato kniha stále "biblí" .... pomohla mi ze všeho nejvíc,a pomáhá i nadále
Není tady
Pencilo, já jsem dvakrát tuto knihu odložila s tím, že jsou to děsné plky. Napotřetí jsem se začetla a byla jsem nějak naladěna, najednou mi to šlo číst a chápala jsem jinak než v předchozích pokusech, co mi autorka říká. A pomohla mi. Třebas to máš podobně.
Upravil(a) lepista (29. 12. 2008 9:36)
Není tady
lupina montana napsal(a):
Lujzička byla dlouho mojí biblí a její instantní rady mě vytáhly z nejhorších průserů
Nedám na ni dopustit - nenašla jsem nic, co by bylo účinnější pro někoho, kdo vůbec netuší kde a hlavně jak začít. Dneska už musím jinudy, ale stejně mě vždycky potěší číst si v ní.
Netušila jsem ale, že jsou od ní nějaký karty...hned po novém roce letím do Dobry
Nie je to tarot, sú to také afirmácie... motivačné karty alebo ako to nazvať. Ale aj tak je to zaujímavé, lebo ich je spolu asi 49 a ja som si rok ťahala dokola stále tých istých 14... zjavne tematicky to, čo som si potrebovala riešiť a afirmovať.
Není tady
Pre mňa je Lousie práve o tom, že dobre môže byť aj to, čo je teraz - aj strašidlo v zrkadle, aj bolesť v krížoch, aj únava. A určite môže byť ešte lepšie. Som sa dočítala, že zdravie vlastne neexistuje, apsoň nie 100% zdravie, že existuje len rovnováha tela, ktorá fugnuje, a v istom bode potom už teda nefunguje. Vtedy treba tú rovnováhu opäť trochu ovplyvniť, posunúť, vylepšiť. Ale tak ako zdravie, asi neexistuje 100% krása, 100% šťastie, 100% dokonalosť. Existuje rovnováha, ktorá obsahuje aj prvky bolesti, smútku, škaredosti, choroby... balíček VšetkoV1. Hlavne, že to fugnuje.
Není tady
Důležité je se mít rád i jako strašáka Respektive vše je relativní a onen pocit "strašákovosti" je jen subjektivní pohled na sebe samu. Někdo jiný to třeba tak nevidí. Co lidí na světě, tolik pohledů a úhlů pohledů. Proč si říkat, že jsem ošklivý a špatný, když zrovna někdo z toho milionu lidí si to myslet nemusí? I kdyby si jeden člověk na světě myslel, že jsem supr a bomba, tak už to je supr a čí pohled je ten správný? Má většina pravdu nebo menšina? Je to nerozhodnutelné. Tak co si vyberu? To lepší pro sebe. To je to pozitivní myšlení, alespoň podle mého
Není tady