Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 22. 12. 2008 14:36

rainbow
♥♥♥----
Místo: Praha

L-Tryptofan

Dobrý den, zdravím všechny... mám prosbu a dotaz, zda jste se setkali s tímto preparátem - má to být "přirozené antidepresivum" - a pokud ano, zda má skutečně anoncované účinky - a to že pomáhá proti... cituji... depresím, úzkostem, strachu, vnitřnímu neklidu...
... je určen osobám trpícím...
- poruchami usínání a spánku, plytkým spánkem
- abstinenčními příznaky při odvykání kouření, alkoholu a jiným závislostem
- nutkáním se přejídat
- každodenními stresovými situacemi ....

Děkuji a přeji veselý den :-)

Okamžik, kdy je člověk pánem svého osudu, se nevyskytuje nikdy dvakrát. /Zeyer/

Není tady

#2 22. 12. 2008 15:53

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Re: L-Tryptofan

Hmm, mě to zní jako reklama neutral

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#3 22. 12. 2008 17:33

pajaja
♥♥♥♥♥--
Web

Koupila jsem si ho,jedla jsem ho tři týdny,žádné účinky jsem nepozorovala asi to chce zkusit delší dobu.Podívej se na www.deprese.cz,lidé si tam zdělují různé zkušenosti.

Není tady

#4 25. 12. 2008 12:29

vikyrek
♥♥♥----
Místo: Benešov

Já mám zkušenosti s tímhle, s přípravkem DLPA (a Felis nepočítám). Používala jsem to ve dvou životních situacích. Poprvé to byly závažnější problémy, takže jsem příliš účinek nepociťovala. Podruhé to bylo v době, kdy jsem měla "nervy nadranc" a působilo to na mě zklidňujícím účinkem. Byla jsem víc v pohodě, neřešila jsem vše a když už, tak s klidnou hlavou. Možná to byo placebo, možná ne.
Myslím však, že pokud to nejsou už skutečné deprese, ale "jen" mírné úzkosi, strach a nervozita, za pokus to stojí. Netvrdím, že to je 100%, ale já mám dobrou zkušenost.

Není tady

#5 28. 12. 2008 11:21

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

L - tryptofan jsem užívala, když jsem se dostala do konců smile ale on nepomáhá sám je třeba ještě kobinace s dalším produktem a také je třeba vědět z jakého důvodu (chemického pochodu v mozku) depka vznikla

L-Tryptofan - Životně nezbytná aminokyselina, která je potřebná pro každou tělesnou buňku. S pomocí tryptofanu tělo vyrábí klíčové neurohormony serotonin, melatonin, nespočet druhů enzymů, vitaminy řady B3 a tisíce dalších látek. Denní příjem l-tryptofanu z běžné potravy se odhaduje na 1000-1500mg. Hlavním důvodem užívání doplňkového tryptofanu je zvýšení hladiny serotoninu, jehož snížená hladina je prvotní příčinou úzkostí a depresí, změn nálad a chování, poruch usínání a spánku či sklonu k užívání návykových drog nebo přejídání se.

Radí se k němu užívat i DLPA
Přípravek aktivuje a zesiluje činnost tělesných opiátů - endorfinů, dynorfinů a enkefalinů, které jsou klíčovými látkami pro samoregulační a samoléčebné tělesné procesy. Mimo jiných funkcí potlačují bolest a vyvolávají dobrou náladu.
DL-PA je jedinou přírodní látkou, kterou uznává věda jako zdravotně naprosto bezpečný prostředek k tlumení chronické bolesti a depresí.

Jeden z těch preparátů se bere před jídlem, druhý po, ale to si fakt už nepamatuju. Dál je třeba užívat vitamíny skupiny B ale pouze takové kde je ve složení i B3 niacin, který je v tomhle případě nezbytný.

Pouze kombinace těhle preparátů pomáhá, ale ne u těžkých depresí!

Není tady

#6 28. 12. 2008 11:51

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

chtěla jsem se zeptat, jestli to není návykové... všeobecně by mě zajímalo, jestli jste neměly po vysazení antidepresiv nějaké problémy?

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#7 28. 12. 2008 18:17

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

tohle jsou rostlinné doplňky stravy, nejsou návykové, ani spavost nebo tak jako u AD po tom nebyla
ale je to opravdu na mírnější formy deprese.

Není tady

#8 30. 12. 2008 14:00

rainbow
♥♥♥----

Chtěla bych ho vyzkoušet..... nemám totiž deprese ani výkyvy nálad, ale přistihla jsem se, že se poslední dobou (cca 2-3 měsíce) docela dost přejídám.... je to o psychice..... asi mi něco chybí :-)

Okamžik, kdy je člověk pánem svého osudu, se nevyskytuje nikdy dvakrát. /Zeyer/

Není tady

#9 10. 10. 2017 14:52

klaruska22
♥------

Beru 5-HTP, měl by mít lepší účinky než L-tryptofan, zatím  pouze týden, tak uvidíme, ale je fakt, že spím jako miminko wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí