29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Letos nás opustilo moc lidí, snad ten příští rok bude lepší ...
Není tady
Asi v polovině roku mi došlo jak - moc - roky bojuji sama proti sobě. Celkově jsem měla rok Zvláštní , rok padání a vstávání a tak vůbec..
Lásku a sílu do toho příštího
Není tady
Rok 2008 byl pro mě transformační díky za něj, ať je ten příští alespoň takový jako byl tento. Přeji všem hodně štěstí do roku 2009......
Není tady
...vlastně....ať je ten příští aspoň takový, jako letošní. Letošní byl navenek pohodový, příjemný, ale ta práce na sobě! Vždycky se vynoří něco dalšího ke zpracování... Přeju zdraví, sílu a nadhled. (jako malá a mladá jsem se smávala, jak si starší přejou "hlavně to zdravíčko"...takže hlavně to zdravíčko!)
Upravil(a) Vanda (28. 12. 2008 7:44)
Náročný, mám-li zvolit neutrální slovo Hlavně v tom, že většina ran osudu v podobě úmrtí blízkých a nejrůznějších překážek zdravotních, úředních, komunikačních, praktických... padala na hlavu mých blízkých, zejména jednoho
takže mě to ovlivňovalo, ale mně samotné se vlastně nic nedělo, nemohla jsem s tím až tak moc udělat a vlastně jsem si nemohla ani zanadávat
Kdybych chtěla i teď být chápavá a ohleduplná, řekla bych, že tento rok jsem se učila být empatickým průvodcem, a přitom na sebe problémy druhých nenatahovat. Kdybych se na to chtěla dívat z té ušlechtilé a růstové strany, řekla bych, že mám velmi dobrou představu, co to obnáší mít děti a prožívat s nimi jejich trápení, s vědomím, že moje moc do jejich království nesahá, a nepopiratelná pravda je, že i v mém milém racionálním technokratovi ten záhul otevřel jisté prostory a on se stal přístupnějším k různým alternativním cestám a hlavně víc věří své intuici, neb si ověřil, že mu funguje velmi dobře... to všechno je fakt, ale já mám v tuhle chvíli naprosto neduchovní chuť shrnout to tak, že rok 2008 stál prostě za h.o.v.n.o a byl totálně na p.i.č.u
Tak tohle bylo doslova umělecké vyjádření, Judith, ony hluboce vnímané kadence prožitých procesů i závěr strhující! A teď, předpokládám, oním empirickým shrnutím se konečně v Tvé duši rozlil klid a celé to zpětně dostalo význam.
K čemuž blahopřeji a budu Ti z celého srdce přát do dalšího roku výrazně lepší pokračování.
Není tady
Ale abych k němu také něco řekl: Jak praví Šúnjatá, "ne nadarmo se jednalo o rok pod vibrací čísla 1". A to je mé číslo, obzvláště takhle poskládané! Měl jsem vyrazit tryskem pod jeho podmanivou mocí a hnát se dopředu, neohlížet nalevo, napravo, jen vytrvale usilovat dál na poli duchovním a visionářském. Měl. Ale neučinil tak. Nechal si ho proklouznout mezi prsty zatímco bloudil magickým světem na jiných úrovních virtuálních možností hledaje znamení.
"Leč znamení nebude tomuto pokolení dáno, než znamení Jonáše proroka..."
Otevíral dávno opuštěné portály, jimiž nahlížel do stále nových a nových dimenzí, prodchnut mocným úsilím a vytrvalostí, avšak jak nakonec shrnuje Judith, všechno definitivně na pitchu. A tak jsem ten rok 08 ve výsledku celý promarnil. Inu ale jak se říká: "Bůh z těch, co si myslí, že jednají moudře, činí blázny!" A na jiném místě: "Na každém kroku o svědectví Jeho Slávy můžeš zakopnout." A právě podle tohoto vzorce jsem ono trpce a marně hledané Znamení našel včera tady.
Není tady
Jaký byl...........divný. Měla jsem pocit, že jsem na houpačce - myslím psychicky. "Zvenku" se nic moc nedělo, "zevnitř" hodně.
A měl krásně harmonické zakončení
Zvláštní je, že taky ztrácím vazby se starými přáteli a to přesto, že se je snažím udržet
A získala jsem nové........
A znervóznil mě, tenhleten rok. Čichám - a nevím co. Nějakou stopu - a nevím čeho
Není tady
Tak na rok 2008 asi jen tak nezapomenu. Byla to pro mě taková malá smršť nového Složení absolutoria, první zaměstnání, komplikované těhotenství, od narození můj první pobyt v nemocnici, hrůzu nahánějící výroky doktorů, Vánoce úplně jinak než předchozích 22 let, možná ještě zvládnu stěhování...
Takže z příštího roku mám radost i strach zároveň, ale snažím se nic neočekávat. Změn bude taky kupa, ale věřím, že už to bude příjemnější
Všem vám přeju do roku 2009 jen to nelepší!
Není tady
V tomto roce jsem se musela hodně snažit, abych neuhnula z vytýčené náročné cesty. Jedna věc je změny naplánovat, druhá uskutečňovat, třetí dotáhnout do konce. Také jsem obohacena o nové hezké zážitky. A taky o nové lidičky. Záleží, jak se na to člověk podívá. Takže příští rok musím zase vytrvat, aby se vše posouvalo žádoucími směry. Mám plno práce....
Není tady
Byla to fuška přátelé, ale zvládli jsme každý tak, jak nejlépe uměl.
Právě jste mě inspirovali k zamyšlení nad tím příštím rokem. Zvládat egoismus, domýšlivost, nalézt víru v sebe sama a rozvíjet sounáležitost s lidmi. Inu nic jednoduchého, že? Ale to už my známe. A řídit se s citem a ještě k tomu dokončovat započaté dílo. To si zase na konci onoho roku řekneme...
Není tady
Tak sounáležitost? Proto mě ženou dojíždět do práce! Já jim ukážu, sounáležitost....aby nakonec ještě nelitovali
Není tady
Judito, tvoje poslední věta mě opravdu rozesmála . S tímhle výrokem souhlasím
.
Byl uzasny a plny zmen.
.
Upravil(a) Olympia (14. 4. 2010 17:20)
V tomto roce došlo u nás k několika úmrtím, jeden králík, tři akvarijní rybičky a část mne samé. A přišla jsem o dva body!
Na jaře jsem přeorala půl planety a vysela trávník.
V létě nade mnou tranzitovala snad celá naše sluneční soustava dohromady, jak to bylo hustý.
V září jsem vynesla nejvíc odpadkových košů.
Jsem o rok pomalejší. V úsudcích a v chápání jednoduchých situací.
Jsem o rok rychlejší v klikání myší, v chápání složitých situací a v sekání trávy. Co, v sekání trávy jsem nejrychlejší na světě.
Celý rok byl takový zemitý, já sama jsem byla taková hezky uzemněná. Země i země mne mnoho naučila.
A kamarádky mne mnoho naučily. Když mi rozuměly, i když mi nerozuměly.
V každém případě je asi brzo na hodnocení, tenhle rok ještě neskončil, že ano , stále je to ještě vtip bez pointy.
......................
Judit
Upravil(a) poletucha (30. 12. 2008 21:32)
Není tady
Poletuško,
navzdory tomu, že jsem ti někdy rozuměla a jindy ne, jsem šťastná, že už se zase umíš smát. Tudíž - byl to dobrej rok.
Pro mne osobně byl hodně zvláštní, plný zvratů a následně až nečekaného klidu a pohody.
Ňuf
Upravil(a) Hani (30. 12. 2008 22:55)
Není tady
Hafuško
Není tady
Takže teď už mi přijde ten dobrý okamžik pro hodnocení.
I když i poslední minuta může přinést nečekaný obrat.
Rok byl náročný, učím se zvládat nové povinnosti, ale raduji se pak za víc kulatých potvůrek, mám krásnou vnučku, všechny moje děti jsou v pohodě a vše, co život přináší zvládají dobře.
Mám radost, že jsem se seznámila s některými Babinetkami-- tímto zdravím duchny z Radíkova
Kolem sebe mám dost lidí, které můžu požádat o pomoc a to i na poli duchovním, což je pro mě moc důležité.
Co mi rok nedal, je větší počítačová gramotnost, chuť pokračovat v němčině a zanedbávám moje pastelky.
Není tady
Jo, a po půl roce jsem vlezla na váhu. Udělám to zas až kolem 30.prosince 2009, abych nebyla naštvaná v tom roce tak dlouho.
Zas vím, že pokuď sednu na Titanik, tak se neutopím a nezmrznu
Není tady
Rok 2008 mi něco vzal, něco dal, nebyl nijak dramatický, ani stojatá voda, ale....HLAVNĚ.....se jako malé dítě těším na ten letošní, co přinese - hledím dopředu s naivní důvěrou a motýly v břiše. Nevím, jaký bude, ale těším se na všechno, co přinese a doufám, že to zvládnu se ctí.
pro mě byl hrozně krátký,takhle rychle mi ještě nikdy rok neutekl.Měla jsem hodně starostí a řešení svých starostí,že jsem si dávala stále nějaké časové limity,kdy to musím vyřešit a pokaždé jsem je pak posouvala dále,takže možná proto mi to tak uteklo.Tak jako když se někam bojíte a ten termín se nezadržitelně blíží....Doufám,že tento rok najdu už klid a smíření se se vším co se stalo.
Už by bylo na čase,potřebuji to moc!
také vám všem přeji krásný nový rok 2009
Upravil(a) Janina08 (5. 1. 2009 17:00)
Není tady
Strašne bohatý na udalosti, aj dobré, aj zlé...
Sú celé roky, keď sa nedeje skoro nič, a potom roky, ktoré vydajú za desaťročia - tak tento bol z tých druhých.
Poprosila som, aby trochu pribrzdili, dali mi vydýchnuť s tými zmenami a transformáciami. A sľúbila som, že budem sama makať a nebudem sa flákať.
Není tady
Tak naprosto souhlasím s poslednímy řádky , co napsala Judita.
Jen doufám a chci věřit, že takovej hnusnej rok jakobyl tel 2008 už nechci zažívat. Období rozchodu, začátku rozvodu. neujasněných vztahů, špatného zdraví. Hodně síly mi to vzalo, probrečela jsem plno kapesníků, hodně smutku bylo.
Tak snad bude líp a karta se i zase obrátí. Už to trvá dlouho.
Přála bych si najít tu rovnováhu a mít kolem sebe fajn a nové lidičky.
Jinak všem tady na Babi..........hodně zdraví, štěstí a lásku.není hezčí věc na světě milovat a být milován.
At se vám splní Vaše tajná přání.
Není tady
V mém případě loňský rok vnímám jako značně přelomový, se spoustou událostí. To co jsem v něm prožil a jak, vydá za několik let předchozích. Byl plný očekávání, změn, ztrát a nalézání, uvědomování si. Obrátil mi se mi v něm život. Rok utekl rychle. Přiznám, že mne i dost vyčerpal, jak tělesně, tak duševně. Ten letošní bych si neskromně přál poněkud volnější, pomalejší.
Uff, zajímavé téma, potkalo mě až dneska U mě je to asi tak, že hladina je pořád stejně klidná, jen říční dno vede místy trochu jinou trasou. Někteří u těch změn byli a jiní viděli jen vlnky v západu slunce
Není tady