29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tady jsme na jeho začátku zkoumali, jaký asi bude http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=26962 jak to vidíme teď?
Co vám rok 2008 dal a vzal, jaký pro vás byl, co byste si z něj chtěli ponechat a co rádi necháte upadnout v zapomnění?
Rok 2008 byl snad za posledních několik předchozích maximálně v pohodě a super.
Dal hodně zajímavé četby a tím pádem informací, utříbení životní stezky.
Vzal staré zaměstnání, ve kterém jsem bylů stejně stále jako na trní a opět dal nové se super pracovní náplní.
Dal několik zajímavých nových přátel, ty staré ovšem tak nějak odnesl, něco v tom smyslu, jako by již nebylo třeba se dále kontaktovat.
Takže pouze pozitivní hodnocení. ( to špatné asi bylo tak nepodstatné, že upadlo v zapomění
Není tady
Pro mě byl rok 2008 plný zvratů, pádů a vstávání. Nejprve jsem došla k pochopení, že se svým mužem nemůžu bojovat, když chci, bychom byli rovnocenní. Pak jsem také pochopila, že když chci, aby mě lidé chápali, tak si o to musím říct a pojmenovat, co mě tíží.
Pak mi umřela b bolestech milovaná babička, která mě defacto vychovávala, protože mamka byla ještě moc mladá na to, aby převzala odpovědnost za dítě, takže mi vlastně umřela máma. S tím jsem si odnesla, že mám celý život naplnit nějakým smyslem a mít radost z maličkostí, protože tu nejsme věčně.
Pak jsem se vydala poprvé v životě na masáže a poznala, jaké je to příjemné být hýčkán, i když to není osoba nejbližší, a málem se zamilovala a byla minimálně 14 dní v rauši jen z toho pocitu, že mi je dobře! A konečně si vyřešila a přijala se i se svou postavou.
Pak jsem padla na hubu, bo vlastní rodina pokračovala v lekci, "jak to vypadá, když skuhráte a nic pro to neděláte" a já se musela naučit nepřebírat břímě odpovědnosti ostatních, ale nést si jen SVOJE, to je fakt těžké!
No, a momentálně už jsem zase na příjmu duchovna a čerpám další podněty, protože do začátku Černošic jsem musela řešit finanční problémy.
Ráda bych sedla do křesla a zakutala se a nepřemýšlela, neorganizovala a jenom vegetila, ale cesta, na kterou jsem se vydala, mě nutí jít dál. Také mi odpadlo spousta přátel, a nové , ještě lepší , jsem nalezla.
Suma sumárum, kdyby tu nebyly vleklé zdravotní problémy dětí a nenaladěnost a deprese manžela, tak bych byla velmi vděčná za vše, co mě potkalo. Peníze se dají vyřešit vždycky, ale bolest svým dětem neodejmu a manžela nepředělám.
Není tady
Rok 2008 byl rokem velkých změn, změna práce, stěhování, a i když to nebylo jednoduchý, tak věřím že to všechno bylo k dobrému a tím správným směrem :-)
Není tady
Vypadá to, že bych mohla kopírovat příspěvek Martinky . Stěhování, těhotenství, porod, krize ve vztahu, zdravotní problémy po porodu moje i malého, myslím, že toho bylo na jednoho člověka až až
KRÁSNÝ
Není tady
Hezký. Jsem spokojená.
Rok 2008 - nioc moc. Nic strašného mě nepotkalo, ale ani nic úžasného. Změnila jsem práci, ale ani tak nejsem spokojená. Byla jsem na dovolené u moře, což byl nejhezčí zážitek roku. Jinak šeď šeď šeď. Málo peněz, nijak zvlášť úžasné zážitky, pár setkání s pár kamarádkama, která stála za to, jinak hodně smutnění a bolení srdce. Jsem sama, osamělá, bojím se budoucnosti. Nechci takhle žít, jak jsem žila minulý rok, ale nevím, co mám udělat, aby to bylo jinak. Bojím se, že takový, jako byl rok 2008, bude už každý z mých dalších roků. Jestli ne horších.
Není tady
Silný na zážitky. A vyrovnaný materiálno-duchovno. Od všeho kousek...zasmála jsem se i plakala z bolesti srdce, byla jsem sama i s přáteli, hodně jsem komunikovala s blízkými i mlčela jako hrob...
V práci se mi toho víc nepovedlo než povedlo, ale přestává to být pro mě důležité, to co dřív bylo priorita , už dávno není a nastupují jiné...
Zřejmě stojím na přelomu svého osobního období a něco se láme. Myslím, že mi tak bude líp... nějak cítím, že už bych mohla utéct z "civilizace a honby za kariérou " a víc se ukotvit v přírodě, toužím po klidu.
Zvládla jsem po 21 letech přestěhovat všechny svoje materiální statky o 5 km dál z města na vesnici a nebylo to zas až tak příšerné fyzické vypětí, jak jsem si předem představovala... a nebo je moje paměť milosrdná
.
Pro mě osobně to nebyl špatný krok, ale přesto doufám, že 2009 bude lepší. Už jsem zachytila první pozitivní vlaštovky ...
Upravil(a) Somaia (22. 12. 2008 16:51)
rok 2008 ... ? ... ač místy dřina, tak v zásadě pohoda ..... celkem se neudálo nic, co bych chtěla přeskočit ...
Není tady
Tento rok byl vlastně je rokem zvláštním. Moc problémů, změna zaměstnání, ale i moc krásných a hlubokých zážitků a pozitivních změn. Doufám, že to byl rok, kdy bylo hůř, aby bylo už jen lépe.
Není tady
Rok 2008 mě také nenadchl. Dostala jsem se do spousty situací, o kterých jsem si myslela, že by mě nikdy nepotkaly, ale zase jsem prozřela a otevřela si oči. Jinak jsem také sama a nikdo do mého života nevstoupil tak, aby mi ho obzvláštnil a změnil:-) Každý rok si přeji, aby to bylo jinak a bohužel se to neplní, také nevím, co sama pro to můžu už víc udělat, možná si to nepřát a brát to jak to je...ale pak by ten život byl opravdu smutný, kdybychom neměli aspoň ty sny....
Není tady
Pro mě to bylo hodně předělové období. Jsem ráda, že jsem jej přežila. Přestěhovala jsem se, začala jsem chodit zase do školy. Učím se komunikovat a sdělovat své potřeby. A jak už to tady zaznělo, snažím se brát jen to, co je moje. Jsem vděčná za vztah, snažím se z něj učit a také na něm nelpět. Kamarádka, které jsem ublížila mi dala najevo, že je vše, jak má být, že minulost je minulost. Taky jsem se učila, že domněnky jsou na obtíž, snad budu mít víru a nebudu je příště poslouchat. Rozdíl mezi přáním a lpěním jsem si taky uvědomila letos. A taky, že nemoc je někdy i rádce a učitel, ukazuje problémy a hranice.
Hledám své místo, ale to ještě hledat budu. A taky se budu zas a stále učit, že nic není černobílé. Mám toho ještě spoustu na učení a jistě i na těšení!
A poznala jsem spoustu úžasných lidí, kteří mě obohacují a učí mě! Budu jmenovat aspoň to světýlko Estel.
Děkuji i za ty, co je již znám a jsou na blízku, když potřebuju! Mám vás ráda a děkuju!
Není tady
Já myslím, že snad ani nic psát nemusím, že už o mně víte všechno díky mým častým příspěvkům.
Snad jen to, že jsem se v tomto roce opravdu hodně naučila, hodně si uvědomila a to ve velké míře díky Vám!
Zjistila jsem, že i když si budu myslet kdykoliv, že už mám téměř vše vyřešené, tak to nikdy nebude pravda. Že nic není černbílé (jak už tu bylo psáno) a hlavně jsem se konečně tak nějak smířila a přijala to, že rány osudu jsou tady pro mé dobro (dříve jsem vždycky byla strašně naštvaná, že nejsem svobodná, že nade mnou stále někdo tahá za nitky mého osudu a že mě omezuje).
Uvědomila jsem si, že nic se nemá brát osobně a hlavně že žádný člověk na této planetě už nemá právo mě vychovávat a zvláště já sama se nesmím nechat vychovávat .
A ještě jedna věc: dozvěděla jsem se strašně moc mouder v knížce Hladači světla spojených se zrcadlením a díky nim si připadám o moc volnější .
Upravil(a) Tulipánka (23. 12. 2008 11:06)
Není tady
Zajímavé bilancování....dalo by se říct, že to byl rok plný klidu a pohody až na pár maličkostí, jako jsou problémy s dětma....ale spíš bych řekla, že je to stále vyčkávací období...cítím, že se děje něco unitř mně a že to ještě není dokončeno...a co bude potom?....nevím, čekám ....snad mi to poví ten příší rok....
Není tady
Rok velkých změn - dcera udělala zkoušku z dospělosti, manžel odešel po 31 letech z práce a nastoupil " ke mně" a pár "maličkostí" by se ještě našlo. Naštěstí nás nepotkalo nic špatného a doufám, že to tak bude i v příštím roce.
Není tady
lueta napsal(a):
Rok velkých změn - dcera udělala zkoušku z dospělosti, manžel odešel po 31 letech z práce a nastoupil " ke mně" a pár "maličkostí" by se ještě našlo. Naštěstí nás nepotkalo nic špatného a doufám, že to tak bude i v příštím roce.
To jako že šel do důchodu, nebo jsi ho zaměstnala ve své firmě?
Není tady
náročný a obohacující
Není tady
Martinka1 napsal(a):
lueta napsal(a):
To jako že šel do důchodu, nebo jsi ho zaměstnala ve své firmě?
Zaměstnala a musí poslouchat
Ale zatím poslouchá rád, je to pro něj nezvyk, v práci vždy "velel" on, tak teď "odpočívá"
Upravil(a) lueta (23. 12. 2008 21:06)
Není tady
Rok plnych zmen a novych zacatku. Pro me nove bydliste, manzelstvi, potomek. Ne nadarmo to je rok pod vibraci cislo 1.
Není tady
Změny, změny, změny. Konečně jsem se po dvou letech vrátila domů, abych hned za měsíc odjela někam jinam. Našla jsem si přítele, s kterým jsem se zase rozešla, byla jsem kupodivu hodně nemocná, hodně moc jsem přibrala a teď před Vánoci mi konečně došlo, že s tím jak žiju nebo spíš nežiju můžu něco udělat. A tenhle rok se mi taky hodně ulevilo.
Není tady
taurus napsal(a):
Změny, změny, změny. Konečně jsem se po dvou letech vrátila domů, abych hned za měsíc odjela někam jinam. Našla jsem si přítele, s kterým jsem se zase rozešla, byla jsem kupodivu hodně nemocná, hodně moc jsem přibrala a teď před Vánoci mi konečně došlo, že s tím jak žiju nebo spíš nežiju můžu něco udělat. A tenhle rok se mi taky hodně ulevilo.
Gratuluju
Není tady
Letošní rok byl nádherný stejně jako dnešní štědrý den, přeji vám všem
krásné vánoce...
Upravil(a) Bety (24. 12. 2008 18:16)
Není tady
Letošní rok byl nádherný stejně jako dnešní štědrý den, přeji vám všem
Není tady
lueta napsal(a):
taurus napsal(a):
Gratuluju
A ja dekuju .
Není tady