6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vítáme Vás na nástěnce
snažilky
Zdravím všechny maminy, co jim jedno "zvířátko" doma nestačí a snaží se o další... !
Jelikož jsme se rozjely v našem povídání a už se nás sešlo docela dost, tak stojí za to, vytvořit si svojí vlastní nástěnku a doplňovat novinky.....
Vzhledem k tomu, že to zakládám poprvé, tak to nebude hned tak pěkné jako v jiných chlívkách , ale nebojte, postupem času to určitě všechno, s Vaší pomocí, zvládnem a dovedem k dokonalosti !
Jinak, kdo by se chtěl přidat k mamkám snažilkám, kdokoli i "nemamky", tak prosím písněte mi SZ s troškou povídání o Vás a já to co nejdřív "připíchnu" na nástěnku !
"NAŠE BACILONOŠKY"
Dadula
32 let, doma roční slečna Anetka, po 2 letém snaženíčku nakonec přirozenou cestou
snažení o druhé mimi od 03/2008
V minulosti úspěšně operována endometrióza
Manžela čeká SPG ... Příští cyklus naordinován Utrogestan, jinak užívá homeopatika na srovnání cyklu - což se zdrárně daří
24.9. hCG v krvi, 29.9. těhu potvrzeno na UTZ (gestační váček),
20.10. v 8+6tt potvrzeno ale bohužel v 11tt (4.11.08) začala krvácet a o dva dny později o mimíska definitivně přišla při revizi. .....
Po domluvě s gyndr po vánocích povoleno nové snažení
Danano
46 let, doma - Veronika 1985
Terezka 1987
Jan 1990
- počaty přirozenou cestou
-v roce 83 a 88 revize
-nyní Art České Budějovice
-snažení od 1 / 06
-vyšetření SPG v pořádku
HP v pořádku
HSK v pořádku
-5x IUI - únor , květen , červenec 07 a červenec a září 08
-nasazen clost a hurá do dalšího kola ...
Dey
- věk 22 let, manžel 26
- snažení o první mimi od srpna 2008, HA vysazena po cca 6 letech - s přestávkami
- asi v únoru 2008 samovolně praskla cysta
- po vysazení HA trochu nepravidelná MS..
- 4.prosince objeveny //
Dinosaurus
30 let, snažení o druhé mimi.
Doma syn 5let - otěhotnění po dvouletém snažení, 6 léčený cyklus (agolutin, neofolin, duphaston), v roce 2004 znova nasazeny hormony-nezabraly.
V Unice Brno, zjištěn dermoid - operace, levý vaječní odstraněn, pravý ponechán, ale zjistilo se, že je špatný, pak nezdařené IVF, všechna vajíčka se přestala vyvíjet - doporučena dárkyně.
-2005 homeopatická léčba - nezdařilo se.
-2006 léčba- nezdařilo se.
-2007 léčba- nezdařila se.
-asi jediná možnost IVF s dárkyní... Manžel odmítá přistoupit.
Nynější léčba clostík, pregnyl a mamavit
Ivka75
33 let, CAR ..., snažení o 2.dítko od ledna 2007, doma už 4letá slečna Alička po 2letém snažení nakonec přirozenou cestou
- SPG OK
- hormonální nerovnováha a nepravidelná ovulace, polycystická ovaria
- snížená funkce štítné žlázy - léčená
- vejcovody průchozí - laparoskopie
- březen 2008 zamklý potrat v 10tt
- Utrogestan a listovka, E 100, B komplex
- od srpna povoleno další snažení, zkouší kontryhel, měření BT, cvičí
Mojžíšovou, orientální tanec, počkají do října ...
7.10.08 potvrzeno , 6+4tt, 2x hospitalizace pro špinění, ale držej se Ivka i mimísek
- bude to KLUK
Lusyl
27let, SANUS Jihlava,
snažení o 2.dítko od listopadu 2006,
doma skoro 3letá slečna Nelly, po 20ti měsících přirozenou cestou
-manželův SPG dost pod spodní hranicí ,
anovulační cykly- clost...
- 2x IUI - bohužel nevyšlo
- genetické tesky a pak hned IVF
Mamina M.(Libuška)
- doma Terezka narozená 10.8.06 tri týdny pře TP cisarskym rezem pro krvaceni.
- povedla se přirozeně po 5ti měsících
- po vysazeni HA - problem s dlouhymi cykly MS prichazela i po 50 dnech
- antikoncepce vysazena od 9. listopadu - čeká zda se nastartuje normalni cyklus po 28 dnech
Mirka755
23 let, snaženíčko o 2.dítko od září 2008
doma 1,5letá slečna Anetka
po dvouměsíčním snažení objeveny //
SluniJani
27 let, snažení o mimi od svatby , tj od října 2007
místo mimi mají "zatím jen" boloňského psíka , aby se z těch všech léků a vyšetření
nezbláznili
-Léčba - provera a estrofem (od 7/2008),pregnyl (od 08/2008).
-léčí se také na crohnovu chorobu a doufá že operace, které jsou spojené s ní nejsou příčinou nezdarů
-pokud se nezadaří do ledna, je naplánovaná laparo, genetika a další vyšetření
-LPSK proběhla a ted už snad konečně bude
Sluníčko
22let, snažení o mimi od listopadu 08
doma Lukášek narozen září 2008
- snažení přirozenou cestou, ale zatím nedorazila MS, takže doufají, že ani nedorazí a hned budou //
Susi
29 let, doma 2,5 letá slečna Lenička
-od 9/08 vysazena HAK, snažení o druhé
- jediný problém je nepravidelná MS
- 1.prosince objeveny // - bohužel začala krvácet a o mimíska přišla
- zatím bez snažení
Verynka
24let, snažení o druhé mimi od jara 2007
Doma slečinka Kristýnka 3,5roku-otěhu po 7 měsících přirozenou cestou
porod CS v 31+2 tt s váhou 1270g.
těžká preeklampsie komplikace Hellp syndrom-selhání jater, ledvin, rozpad červených krvinek...
Léčba: gynex, kyselina listová, clostibegyt, "věříme, že léčba bude úspěšná
Pokud se do ledna nezadaří, doporučení do CAR
Upravil(a) lusyl (24. 1. 2009 17:14)
Není tady
Tož su tu, a kde jste vy????
Není tady
Tak jsem tu první.
Lusyl fotečky dorazily a jsou moc pěkné, díky. Jak Nelda dopadla u lékaře? Dělali jí výtěr z krku?
Ivi, neboj, dopadne to dobře, držím co se dá a v Brně je pozdravuj, já tam taky chodila.
Dey, gratuluju, přeju ať jste oba v pořádku a zvládnete to bez komplikací až dokonce těhu.
Holky, jsem úplně KO. Představte si, co já zase vyvedla, zahušťovala jsem omáčku a místo mouky jsem tam nasypala moučkový cukr, bylo mi divné, že to nehoustne a pak mi došo, jaký jsem kůň.
Není tady
Very, ahóój....
koukám, že tě čeká test na Štědrý den....budu poctivě držet všechny palečky, co mám. Pane jo to by bylo tak krásný....
Já jsem MUDru poprosila o HAK, zatím se nějaký čas snažílkovat nebude.
Upravil(a) susi (18. 12. 2008 19:38)
Není tady
Susi díky, ale myslím, že to by bylo moc veliké scifi, počítám, že mrcha dorazí, i když člověk nikdy neví.....
Holky, teď jsem dočetla jeden blog, jestli chcete kukněte. Je o holčině, která žije s HIV+, docela síla. http://www.e-katerina.eu/2008/01/20/dej … i/#more-12
Není tady
Very teď jsem to dočetla.
Není tady
Ahoj jsem tu nová. Hledala jsem místo, kde si budu moci promluvit s někým, kdo má stejné radosti i starosti a kdo pochopí jak se cítím. V lednu mi bude třicet, mám doma dcerku Vendulku 2,5 roku a rok se snažíme o druhé. Minulý měsíc poprvé s asistencí mudr. . Dostala jsem prášky na tvorbu vajíček a bylo mi řečeno, že já jsem maximálně připravená. Bohužel zase nic. Dnes zase přijela tetička :grater:. Chtěla bych se přestat na to těhotenství tk upínat, jenže nevím jak:usch:.
Není tady
Ahoj, prostě se na to neupínej, to se přece tak lehce vynese z pusy. Nesmysl, nemyslet na to nejde, jde jen dělat víc věci,které tě baví, ke kterým dřív nebyla odvaha.
Není tady
Very to víš že jsou, na mě když jde krize, tak si vždycky řeknu, že jsou lidi co mají rakovinu, aids, a já žiju(o zdraví by se dalo podebatovat), mám syna, jsem tam i manžela. Tak to člověk musí taky nějak vydržet ne.
Není tady
Já vím. To jen že mám depku. Taky jsem v jádru spíš optimista. Snažím se na to dívat tak že mám aspoň to jedno dítko a jiný, jako třeba zrovna moje sestra nemá žádné a má malou šanci otěhotnět. Nevím jestli by taky nebylo lepší se teď na chvilku na snažení vyprdnout, jít za půl roku normálně do práce a počkat až se zklidním, beztak za ten neúspěch může moje psychika . S Vendulou jsme si jeden měsíc řekli že chceme rodinu a druhý měsíc to bylo:)
Není tady
Jestli se chceš k nám přidat, tak se přidej, jsme tu dobrá parta, probíráme spoustu věcí, někdy smutných, jindy veselých a při depce se umíme povzbudit. Mě osobně babinet pomáhá, je fajn vědět, že je nás víc s podobným problémem.
Není tady
ahojky Kaldo - moc moc vítej mezi námi a dofuám, že ty letošní Vánoce budou pro nás všechny poslední bez vytoužených prvo i druhomiminek !!!!!! Veruška to napsala krásně, je tu místo na radosti i bolístky, prostě to všechno sebou život nese. V partě se to táhne líp !!!!
Není tady
Já už byla i u kartářky a prorokovala mi do tří měsíců dvojčata, teď je to třetí měsíc, tak jsem zvědavá, jestli se nespletla. Brala jsem Gynex, bylinné pročišťovadlo, prý se po něm do tří měsíců těhotní, jestli ne, tak zkusím ještě tohle http://diochi.prirodni-leciva.cz/estrozin/d-37531/. Baštím listovku a clotík, ale ten už nechci nikdy vidět, ty stavy co jsem měla byly děsné.
Není tady