29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
zaujímajú Vás nezávislé hodnotenia šijacích strojov a ich kvality? Pozrite na www.patchworkparty.sk v sekcii poradňa alebo nové. Je tam odkaz aj na nezávislé stránky s recenziami. Mimochodom Bernina a Bernette získali prvé štyri miesta : -)
Není tady
Jsi "svadlena", nebo dealer???
Joo-o, par klikama jsem nabyla dojmu "posledniho", neva.
Info, ktere jsaem sem dala, je prospesne PRO SVADLENKY, ...
"tve info" at si kazdy probere po svem...
Upravil(a) ViktorkaM (19. 12. 2011 0:02)
Není tady
Mám šicí stroj Neckermann typ 132, máte někdo k němu manuál? Nepodařilo se mi ho zprovoznit.
zašlete mi prosím na email: lorpetr@seznam.cz
děkuji
Není tady
Ahoj všem, manželka získala nevyužívaný elektrický šicí stroj Veritas Rubina. Již jsem jej po důkladném promazání rozjel, ale nedaří se mi správně nastavit napětí vrchní nitě - vždy se tam nit zasekne a utrhne. Regulátor jsem rozebral, ale na žádnou závadu jsem nepřišel. Napadlo mne, že tento regulátor mohl(a) bývalý(á) majitel(ka) a složit nesprávně a proto byl nevyužívaný. Bohužel jsem nikde nenalezl schéma nebo popis jak tam mají jednotlivé prvky (kulaté plíšky, pružinka, podložky atd.) být. Nemáte někdo stejný typ a odvahu regulátor rozebrat a popsat, případně by stačila nějaké detailní foto nerozebraného regulátoru z boku. Potom mám prosbu o praktické zkušenosti s tímto typem stroje. Prošije švy na riflovině?
Díky
Není tady
a nejde moc ztuha spodní nit? Ona někdy tu horní urve...
Není tady
P.S. my máme Veritasku jinou, švy na riflovině prošije ale nesmí se šít moc rychle
Není tady
V návodu jsem nalezla další příčiny trhání vrchního vlákna:
Jehla je příliš nízko
Jehla není správně nasazená , nebo je tupá, nebo ohnutá, nebo nesprávná jehla pro tento stroj
Nedostatečný přítlak šicí patky
stehovací otvor ve stehovací destičce je rozpíchaný
Není tady
Dále:
Spodní nit nesmí být nikdy silnější než horní - buďto stejná nebo tenší
při trhání niti vyměni nedříve jehlu tak aby vzájemně odpovídala jehla, nit i látka
Není tady
Mou 25 let starou Veritasku jsem dala před rokem k panu opraváři, Vše promazal, vyčistil, něco vyměnil a je zase jako nová. Což to zkusit u opraváře? Majlant to nestojí. Džíny běžně prošije, třeba zkracování nebo výměnu zipu.
Upravil(a) majkafa (23. 3. 2012 23:14)