29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám problém, který mě trápí už delší dobu. Cca před 5 lety jsem prodělala samovolný potrat a zhruba od té doby se mi stále opakují "záněty močového měchýře". Tyto záněty však mám pouze po pohlavním styku. Pokud se styk neopakuje, příznaky("nafouknutí" podbřišku, pálení při močení, časté nutkání) zmizí samy. Pokud se opakuje, zhoršují se až do zánětu, kdy při neléčení opravdu mám až krev v moči a horečky. ATB beru i každý měsíc a je to opravdu úmorné. Byla jsem vyšetřena na různé infekce-nebyly potvrzeny, dokonce ani u přítele minulého ani nynějšího. V době bez pohlavního styku záněty nemám. Z nastydnutí nebo dříve jsem ho nikdy neměla.Nevím, zda to může souviset, ale v minulosti jsem měla EBV virus a mám různé alergie. Ani rentgen nic neprokázal. Jsem ze současného stavu velmi nešťěstná, ale z doslechu vím, že to není uplně ojedinělý příklad, řešení jsem se však nedozvěděla. Neznáte podobný případ a řešení??
Není tady
Ahoj, mě se to stalo bohudíky jen jednou... ale napadlo mě, jestli používáte kondom? Někomu to pomáhá, ale někde ani svěcená voda nepomůže. Z přípravků, co znám, je účinný furantoin a rowatinex...
Není tady
Lapko, mám taky ten problém. Furantoin zabírá, jenže taky není dobré, ho pořád brát. Jsem z toho nešťastná. Ale nikdo mi taky nepomůže. Když se přeléčím léky, tak mám na chvíli pokoj, ale zase se to vrátí. Furantoin se myslím přestal vyrábět.
Není tady
Měla jsem stejný problém. Pravidelný sex= pravidelný zánět. Jedna známá mi poradila Lichořeřišnicové kapky.
Vždy, když jsem cítila náběh na zánět, tak jsem je dle návodu užívala. Už je to několik let, co jsem zánět neměla. A sex mám pravidelný
nejsem jediná, kdo vyzkoušel a kdo má stejný výsledek
Cena asi 50,-
Není tady
Ahoj holky, díky moc za tohle téma
Měla jsem podobný problém s bývalým přítelem, myslela jsem si vždycky, že jsem někde nastydla, ale ten důvod byl zřejmě někde jinde...U nás to nebylo po každém styku, ale tak jednou za měsíc se to objevilo....Nevíte náhodou, proč se to děje? Můžu se o tom někde dočíst více? Jinak já taky absolvovala nespočet zánětů a 2 operace děložního čípku
Není tady
Tak já bych řekla, že společný problém se jmenuje chlamydie trachomatis ! Obzvláště ten potrat tomu naznačuje. EBvirus je sám o sobě potvora a pokud kamarádí s chlamydií, můžou napáchat velké škody v celém těle.
Takže zpět na gynekologii, nebo obvodní, ale i infekční a udělat druhově a specifické testy. Elisa není dost spolehlivá, raději Western bloty !
doporučuji se podívat na: http://www.chlamydie.info/
Upravil(a) Aneri (16. 12. 2008 0:19)
Není tady
Ja som to mala raz, dočasne a okrem dôkladného preliečenia(s abstinenciou
) pomohlo potom posilniť imunitu... celkovú.
Není tady
Holky doporučuju se napít před stykem a po styku se jít hned vyčůrat a umýt. Taky mě to jednou překvapilo po styku,ale bylo to teda asi spojený s použitím antikoncepčního vaginálního krému Pharmatex....Ale četla jsem pak někde na netu rady, jak na to a bylo tam právě to vyčurání a tím pádem vyplavení případných bakterií....
Není tady
stefi napsal(a):
Holky doporučuju se napít před stykem a po styku se jít hned vyčůrat a umýt. Taky mě to jednou překvapilo po styku,ale bylo to teda asi spojený s použitím antikoncepčního vaginálního krému Pharmatex....Ale četla jsem pak někde na netu rady, jak na to a bylo tam právě to vyčurání a tím pádem vyplavení případných bakterií....
Stefi, to jsem dělala pravidelně a stejně mě to postihlo....
Není tady
Děkuju za rady! No, uvidíme, abstinovat nehodlám, ale je to někdy boj. Když jsem bez chlapa, jsem uplne OK! Ty chlamydie me docela vydesily. Mela jsem na ne testy a neprojevily se, tak si je necham zopakovat! A ted jeste k tomu kaslu, tak snad..nebudu malovat certa na zed...
Jenom..pochopila jsem spravne, ze s chlamydiema se leci clovek i leta antibiotikama a jeste se nevi jestli je to znici? to snad v dnesni dobe ne?!!!
Není tady
pro tohle existuje i pojmenování, ač neoficiání, říká se tomu líbánková cystitida (nevím, jak se to slovo přesně píše, tak pardon:-)). Jde o to, že při sexu dostanou bakterie z pochvy do močového měchýře (zvlášť, když je třeba sex vášnivější, opakovanějí, nebo penis větší atp.). Řešení je jednoduché. Před sexem a po sexu se jít vyčúrat a po sexu se napít vody. Mluvím z vlastní zkušenosti. Než jsem si tohle někde na netu našla, měla jsem cystitidu 3x za sebou. Vždy začala po sexu.
Mimochodem, pokud to začíná bolet, nuti na močení atp., pomáhá vypít půl litru obyčejné vody, v akutním případě k tomu ještě jeden ibalgin.
Než jsem tohle pochopila, doktoři do mě narvali třikrát antibiotika, bez výsledku, zase se to vrátilo. Řešila jsem to tak, jak píšu o řádek výš... a nemusela si tělo zatěžovat ATB. Už jsem dlouho v pořádku.
Není tady
Já jsem sice pro babské rady, to jo, ale problém s potratem nebude vyléčen díky vodě, to určitě ne.
Potrat způsobuje jak chlamydie, tak si roupi, ale může tam jít i o gardnerelu vaginalis a jiné infekty. Alůe pozor, boletsi břich, opuchlost a pod. způdobují i paraziti. Takže nenechat se odbýt jen nějakým vyšetřením, protože pokud není vyšetření zacíleno vyloženě proti nějaké infekci, třena EBV/to je také potvora/ a pod, nikdy není odhaleno !
Ale může jít také o eschericia coli, papilomavirus, mukor, ale i hádátka a tasemničky,mykoplasmata, to vše může být v ledvinách, močáku i pochvě. Horší pak je echinokok, ten může být spojen i s problémy očí. Pokud se nenajde, co tě trápí, bude potíží jen přibývat ! Takže pátrat !
Není tady