29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tulipánka napsal(a):
Mně tedy osobně nic neřekl, ale tchánovi řekl doslovně větu: že s tou rozmazlenou holkou nechce už nic mít
.
No co, rozmazlená být můžu. Ale to neznamená, že jsem špatná a že si nezasloužím pomoc.
Každý člověk zajisté má právo na pomoc, ovšem ne každému může pomoci každý. (Ať již léčitel, lékař, či ten, kdo se tím nějak zaobírá.)
Proč to vlastně říkám... Vůbec to nemusí být pýcha, ale jen narazí určitá vlastnost na jinou podobnou v tom druhém a již se nesoustředí. A protože při stanovení diagnosy (lékař), tím více při posílání energie (léčitel), je nutný vnitřní klid, nemůže takový člověk pomoci, ani kdyby sebevíce chtěl. A jelikož sám vlastně nechápe, co se to odehrává, vyloží situaci nejsilnějšími pocity, jež v něm přitom vznikají. Nu a my víme, že nejsilnější vnitřní hlas pochází z ega, jež překřičí všechny hlasy jemnější, co patří Duši.
Nepředpokládejme u léčitele hned duchovně hledajícího, on většinou "jen" léčí. Málokdy se tyto hodnoty plně setkávají, obvykle to zkrátka přijímá jako Dar. A tím získáme vysvětlení jeho, dalo by se říci, tak trochu hysterické reakce.
Není tady
Proč se tady tolik zaobírám tím léčitelem?.. Protože on Tuli tímto přístupem poměrně dost ublížil. Nejprve jí opravdu pomohl a pak ji zasáhl v nejcitlivějším místě. Proto díky vám, děvčata, za vaši empatii, s kterou jste psaly své příspěvky pro ni, a leckdy i hluboký vnor do podstaty věci. V takových okamžicích si člověk uvědomí, že opravdu není sám, a zachytí ona neviditelná vlákna od člověka k člověku, takže od toho okamžiku je mu tak lehko u srdce...
Zároveň je ale nutné podotknout, že tam někde (přes propast zrození) leží i řešení této situace. Mnohé z toho již chápu, ale celý obraz zdaleka nemám poskládaný. Jen vím, že právě tento léčitel odzrcadlil něco, co má přímou souvislost s problémem Tuli, ovšem leží to skryté pod mnohými vrstvami niterných hlasů, až někde v rozpité dáli. Nevím, jestli se k tomu dostanem, ale můžem se společně snažit.
Není tady
Crabat napsal(a):
A jelikož sám vlastně nechápe,(lecitel) co se to odehrává, vyloží situaci nejsilnějšími pocity, jež v něm přitom vznikají. Nu a my víme, že nejsilnější vnitřní hlas pochází z ega, jež překřičí všechny hlasy jemnější, co patří Duši.
A tím získáme vysvětlení jeho, dalo by se říci, tak trochu hysterické reakce.
A pritom se sam o sobe mohle neco dovedet a nebo i dovedel.Kdo vi?
Není tady
Děkuji vám za znovuotevření vlákna .
Momentálně nevím, co přesně mi setkání s tímto léčitelem mělo dát, možná právě poučení: nehledej cestu v zázračném vyléčení, musíš si ji najít sama a pěkně "odmakat" .
Crabate,
přiznávám, že rozmazlená asi trochu jsem. Od dětství jsem byla "to vypiplané dítko", které nejdříve trpělo ukrutnými kašli a když zkončili, přišla cukrovka. Takže jsem měla veškerou péči, servis ... . Snažím se to uvědomovat, pracovat na tom, neprojevovat je. Ale občas mi to asi "ujede".
Upravil(a) Tulipánka (22. 1. 2009 11:19)
Není tady
No, Tuli, tohle je pěkné poučení a jestli z toho tento závěr opravdu vyvozuješ, tak už jsi udělala veliký krok kupředu. Já bych to řekl ještě takhle: Ukázal Ti, že možné to je. Ovšem pokud nepůjdeš sama (cvičení), pak se všechny positivní účinky zase rozptýlý. V takovém případě bych to viděl jako skutečně hodnotný směr. Navíc projevené vlastní úsilí překonává případné negativní vlivy povahy, tudíž v posledku i naši Karmu.
A co se týče (Hirondel) poučení onoho léčitele, tak to už je jeho cesta, to s Tuli nemá nic společného.
Není tady
Crabat napsal(a):
A co se týče (Hirondel) poučení onoho léčitele, tak to už je jeho cesta, to s Tuli nemá nic společného.
A co se tyka tehle vety od Crabata,to Tuli velice dobre vi a chape. No a me to taky nemusis vysvetlovat. Mas dojem ze to nevime?
Není tady
Včera jsem poprvé shlédla Tajemství. Je to opravdu k zamyšlení...
Není tady
Je ten film totéž, co kniha? Přemýšlím, že si tu knihu koupím, ale váhám.... Je opravdu tak dobrá? Nebo je to totéž jako Louisa Hay Miluj svůj život?
Není tady
Ivanko, je to spíš (ta kniha, film jsem neviděla) jako Vesmírný objednávkový servis...myslím si, že tyhle knížky mají všechny stejný základ....ale asi nejvíc záleží na našem přístupu a pochopení souvislostí.
Ivana napsal(a):
Je ten film totéž, co kniha? Přemýšlím, že si tu knihu koupím, ale váhám.... Je opravdu tak dobrá? Nebo je to totéž jako Louisa Hay Miluj svůj život?
Ano, film je totéž co kniha.
Není tady
Ivana napsal(a):
A jaká je kniha Miluj svůj život?Taky jsem už o ní uvažovala...A já si The Secret knihu objednala - neváhala jsem...A jak píšou - je to přesně o tom, jak to člověk pochopí..Musím říct sama o sobě, že jsem veselejší, snažím se neuvažovat nad špatnýma prkotinama.Vždy jsem vše viděla černě - bála jsem se.Jsem příjemnější a nenaštve mě spousta věcí, které by mě tenkrát naštvaly...Jsem ráda, za to co mám a pořád si to opakuji...Teď už jen čekám na ten vysněný dům
Není tady
Pravda o "Tajemství" ?
http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=8622
Mně osobně se film velmi líbil...
Připadá mi, že na zmińovaných stránkách se nic pozitivního nenajde a to je velká škoda
Není tady
Nejde o to hledat něco pozitivního, ale to, co nás posune dopředu, ne?
Není tady
Regina napsal(a):
Nejde o to hledat něco pozitivního, ale to, co nás posune dopředu, ne?
No Regi, si myslím, že když to pozitivní najdeš právě v sobě, najdeš ten soulad se svým bytím, tak to tě zákonitě posune dopředu.
Není tady