|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Barusja napsal(a):
kdybych měla PC doma, tak bych určitě 24 přišla, aby mi nebylo smutno. Ještě nevím, jak to bude u nás vypadat.
Mě na Vánocích vadí i to, že když jsem byla malá, dostala jsem dárky a většinou to fakt bylo překvapení a teď dostanu peníze a kup si co chceš. Je to sice fajn, ale to překvápko bych brala, ikdyž u jsem velká
tak písni Ježíškovi dopis
...píšu doted
a to už "velká" holka jsem 
Není tady
jindra napsal(a):
Tajgr napsal(a):
No nevím co znamená TOLIK lidí.Mně hrozně vadí poslední měsíc prosinec jak začne ten předvánoční stres se sháněním dárků,uklidem,pečením,lítáním
![]()
![]()
.Ted' příjde leták z krámu a nedej bože když tam je velká sleva!!!Už to nejsou ty Vánoce co bejvávaly,je to už fakt jen o dárcích.Vadí mi jak najednou chtějí všichni pomáhat chudým a nemocným,přispívat tam a tam.Jindy v roce o tom ani neuslyšíte.Program v televizi???Už jste ho někdo četl?Já jo,fakt vánoční
![]()
.Kdybysme neměli děti tak je ani neslavím.
Kdo tě nutí mít zlevněné zboží z letáku ?
kdo tě nutí koukat na blbej program v TV ?
Kdo tě nutí lítat, péct, uklízet ?
Vždyť si to všechno děláme sami
No nemyslela jsem tímto zrovna sebe,já to myslela tak nějak "hromadně".Nikdy nepotkám tolik lidí jak v prosinci.A já a uklid?
.Tak nějak normálně,snad trochu víc že vyperu koberce a záclony.Peču jen pro nás,malý do školky na besídku,když někdo dorazí na návštěvu tak ke kafíčku...Zato moje sousedka má asi 3 krabice(těch od nějakýho zboží z krámu
.

Není tady
Heřmanka napsal(a):
Barusja napsal(a):
kdybych měla PC doma, tak bych určitě 24 přišla, aby mi nebylo smutno. Ještě nevím, jak to bude u nás vypadat.
Mě na Vánocích vadí i to, že když jsem byla malá, dostala jsem dárky a většinou to fakt bylo překvapení a teď dostanu peníze a kup si co chceš. Je to sice fajn, ale to překvápko bych brala, ikdyž u jsem velkátak písni Ježíškovi dopis
...píšu doted
kdysi jsem psávala taky. od doby, co blbě pochopil a mě pod stromeček nadělil další vibrátor a sobě milenku, už to nedělám.
jj není nad osobní dárek 
Není tady
Tajgr napsal(a):
jindra napsal(a):
Tajgr napsal(a):
No nevím co znamená TOLIK lidí.Mně hrozně vadí poslední měsíc prosinec jak začne ten předvánoční stres se sháněním dárků,uklidem,pečením,lítáním
![]()
![]()
.Ted' příjde leták z krámu a nedej bože když tam je velká sleva!!!Už to nejsou ty Vánoce co bejvávaly,je to už fakt jen o dárcích.Vadí mi jak najednou chtějí všichni pomáhat chudým a nemocným,přispívat tam a tam.Jindy v roce o tom ani neuslyšíte.Program v televizi???Už jste ho někdo četl?Já jo,fakt vánoční
![]()
.Kdybysme neměli děti tak je ani neslavím.
Kdo tě nutí mít zlevněné zboží z letáku ?
kdo tě nutí koukat na blbej program v TV ?
Kdo tě nutí lítat, péct, uklízet ?
Vždyť si to všechno děláme samiNo nemyslela jsem tímto zrovna sebe,já to myslela tak nějak "hromadně".Nikdy nepotkám tolik lidí jak v prosinci.A já a uklid?
.Tak nějak normálně,snad trochu víc že vyperu koberce a záclony.Peču jen pro nás,malý do školky na besídku,když někdo dorazí na návštěvu tak ke kafíčku...Zato moje sousedka má asi 3 krabice(těch od nějakýho zboží z krámu
.
No jooo tak třeba ji to pečení baví , jako mě
a nebo má rozsáhlý příbuzenstvo, jako my a dveře se u nich netrhnou .. kdybych neměla dost napečíno tak už 25. nemám co dávat ke kafi
.Jinak co se týká úklidu ..velmi zběžný úklid jako každej týden, jen vyperu záclony a a převlíknu peřiny...
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
Barusja napsal(a):
Mě na Vánocích vadí i to, že když jsem byla malá, dostala jsem dárky a většinou to fakt bylo překvapení a teď dostanu peníze a kup si co chceš. Je to sice fajn, ale to překvápko bych brala, ikdyž u jsem velkátak písni Ježíškovi dopis
...píšu doted
kdysi jsem psávala taky. od doby, co blbě pochopil a mě pod stromeček nadělil další vibrátor a sobě milenku, už to nedělám.
jj není nad osobní dárek
... teda pardon já vím že to není legrační ale ta hláška o osobním dárku ..mě prostě dostala
Upravil(a) Amriana (15. 12. 2008 12:00)
Není tady
což o to, to já bych se chechtala taky, kdyby se to týkalo někoho jinýho, víš jak to je - cizí neštěstí vždycky potěší
ale vono se to týkalo mně, tudíž to bylo na zabití, ne k smíchu 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
což o to, to já bych se chechtala taky, kdyby se to týkalo někoho jinýho, víš jak to je - cizí neštěstí vždycky potěší
Ale tak ani ne obsah jak formulace bylo to, co mě potěšilo ..mi přijde, že pokud si člověk z toho dokáže udělat tak trochu srandu tak je z nejhoršího venku...
Není tady
Amriana napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Ale tak ani ne obsah jak formulace bylo to, co mě potěšilo ..mi přijde, že pokud si člověk z toho dokáže udělat tak trochu srandu tak je z nejhoršího venku...
tak to já jsem už dávno, i ty vibrátory od něj jsem mu přibalila když se stěhoval se slovy, že ty jsem potřebovala jen když jsem byla s ním, ale teď už je potřebovat nebudu 

Není tady
PPavlaa napsal(a):
Amriana napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
tak to já jsem už dávno, i ty vibrátory od něj jsem mu přibalila když se stěhoval se slovy, že ty jsem potřebovala jen když jsem byla s ním, ale teď už je potřebovat nebudu

Není tady
PPavlaa napsal(a):
Amriana napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
a vzal si je ? A předal dál ??

Není tady
zpátky je po mě nemrskl, jen takovej divnej pohled
na chvíli jsem ucítila krev ve vzduchu, tak to si je asi vzal. třeba jsou putovní 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
zpátky je po mě nemrskl, jen takovej divnej pohled
na chvíli jsem ucítila krev ve vzduchu, tak to si je asi vzal. třeba jsou putovní
Mi připomnělo ..Slunce seno ..Velebnosti ..já cejtím krev ...
Ale to už jsme od Vánoc fakty
...

Není tady
třeba jsou putovní
Já vím, že je to
, ale nedalo mi to - že by je potřebovala každá, která s ním je???
Ale zpátky k Vánocům - já vím dost přesně, proč je nemám ráda, dokonce tak, že všdchno to okolo dělám z pouhopouhé povinnosti. Jenže mě napadlo, že mezi "tolika lidmi", kteří je nemají rádi, můžou být i ti, kteří doposud nevědí, že Vánoce se prostě nedají koupit...
Není tady
to Helen samo nefffím, ale vzhledem k tomu, že je věčně v prde.i, tak pokud je zdravá, asivá ji nebude stačit sex jen víkendově 
mně je dal tenkrát se slovy, že raději bude kupovat baterky, než ze mě stahovat chlapa 
Není tady

Asi je to o lidech, takže chápu, že někdo nemá Vánoce rád.
Já je mám docela ráda. Asi je to i tím, že u našich se neuklízí jak u magorů, nepeče se (protože to nikdo nejí), jíme krevety místo kapra, pijem martini, mastíme scrabble nebo hrajem pantomimu, povídáme si a je nám fajn. Dárky se kupovaly velký jen když my jsme byli děti a až po revoluci (předtím jsme sice byli ještě menší, ale to na ně nebylo), takže každýmu je buřt, co pod stromkem najde, ale zase se pěkně sejdem a pobavíme se.
Letos jsou naši ještě bohatší o téměř narodivší se vnouče (první v rodině), takže se budou nadělovat i ty malý srandovní věci na ty srandovní pidilidi, stromeček voní, zdraví jsme, takže pohoda. Dárky nenakupuju v hyperblázincích, protože se mám ráda, oběhnu si pěškobusem město a každýmu koupím maličkost, která ho potěší. Nákupní horečka se mě netýká. Take it easy.
Jo a nemusí se do práce

Není tady
Sice první příspěvek je smazán....tomu moc nerozumím...
Já Vánoce ráda mám a jsou to jediný svátky, které "prožívám". Velikonoce a pod. jdou kolem mě, i když pro děti se něco vždy dělalo.
Myslím si, že Vánoce -mít rád a nemít rád - je otázkou toho, jak ty Vánoce dokážeme zařídit prožít.
Záleží i na tom, jaké jsme měli Vánoce jako děti...to se mi zdá docela logické. Jako malí jsme je přijali takové jaké byli, to jsme změnit nemohli.
Ale určitě jdou dopělými udělat pěkné pohodové a příjemné, pokud chceme. Jsou to svátky zejména pro děti, a tak se jim je snažíme udělat hezké, aby měly vzpomínky a nešly do nich, coby dospěláci, s odporem..
Moje holka (ač už má občanku a většinou výraz cool), pravidelně už asi 10dní, první co udělá, když přijdu domů z práce, začne řvát: "budou Vánoce, Vánoce, stromeček..!!" - sice legrace, nadsázka, ale já vím, že jsem jí je dovedla (dovedli jsme) udělat hezké a to mě uspokojuje. No a taky motivuje. Pokud peníze jsou, tak se pokouším uspojit i náročnější přání harantů, ale to není podmínka pěkných Vánoc, ne? Pokud mít nebudu, vyhlásím situaci a je to. Také to tak bylo a nikomu to nevadilo. Mám ráda tu atmosféru a pokud budu stačit, tak ji budu dělat i nadále....
Jestli budou Vánoce konzumní nebo ne, si každý zařídí sám
Upravil(a) Wiki (15. 12. 2008 13:45)
Není tady

ADFka2 napsal(a):
Já je mám docela ráda. Asi je to i tím, že u našich se neuklízí jak u magorů, nepeče se (protože to nikdo nejí), jíme krevety místo kapra, pijem martini, mastíme scrabble nebo hrajem pantomimu, povídáme si a je nám fajn. Dárky se kupovaly velký jen když my jsme byli děti a až po revoluci (předtím jsme sice byli ještě menší, ale to na ně nebylo), takže každýmu je buřt, co pod stromkem najde, ale zase se pěkně sejdem a pobavíme se.
Letos jsou naši ještě bohatší o téměř narodivší se vnouče (první v rodině), takže se budou nadělovat i ty malý srandovní věci na ty srandovní pidilidi, stromeček voní, zdraví jsme, takže pohoda. Dárky nenakupuju v hyperblázincích, protože se mám ráda, oběhnu si pěškobusem město a každýmu koupím maličkost, která ho potěší. Nákupní horečka se mě netýká. Take it easy.
Jo a nemusí se do práce![]()
Neuklízí se jako u magorů? 

jsem si po dlouhý době zase poprskala monitor 
My měli kapra snad jednou v životě, to jsem byla malá, mazlila se s Pepíčkem ve vaně - furt jsem ho vytahovala.. a pak tatínek ho klepnul, dal do kýblu, asi abych ho neviděla, ale nevšiml si, že je mu vidět ocas... no a od té doby zřejmě jenom řízky 

Není tady

Želvička17 napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
My měli kapra snad jednou v životě, to jsem byla malá, mazlila se s Pepíčkem ve vaně - furt jsem ho vytahovala.. a pak tatínek ho klepnul, dal do kýblu, asi abych ho neviděla, ale nevšiml si, že je mu vidět ocas... no a od té doby zřejmě jenom řízky
No uznej, přijedu k rodičům toho mýho, kde je běžně vycíděná i žárovka na půdě, aby se prádlo neurazilo, boty se mejou i s pozdrážkou a z prošlých časáků se stříhaj "dečky na šlupky" v rozměru dvacet na patnáct, každej nákup se pečlivě zapisuje už rovnejch padesát let do halíře přesně, a maminka meje okna, otírá kytkám lístky, dejchá na ledničku i zezadu, aby se blejskala, a usne večer totál regál ještě před večerníčkem. To je podle mě fakt u magorů, ve vší úctě k pseudotchánovcům teda. Možná kdyby jim někdo řek, že Ježíšek neni, tak by se před nim nepotřebovali tak vytáhnout. 
Jo a taky bez třiceti druhů cukroví by to nebyly Vánoce prej. No tak se musim doma poptat, co že to vlastně slavíme 
Není tady

ADFko2, to bych se bála, aby to ten Tvůj nechtěl třeba i po Tobě...? Tak jako to měl vždycky doma...

Není tady

Želvička17 napsal(a):
ADFko2, to bych se bála, aby to ten Tvůj nechtěl třeba i po Tobě...? Tak jako to měl vždycky doma...
Neblázni, ten na takový nesmysly nebude mít čas. Když si někdo píše na baterky datum, kdy je šoupnul do ovladače, aby si jako řek, až je bude měnit - ahá, vydržely mi rok! - no to fakt ne. Neber to tak vážně, to je jejich osobní úlet, jeho do toho nikdy nenutili, jen vyžadovali, aby jim to nebortil, čili když trhá papírovou utěrku, musí to chytit tak, aby tam nenechal důlky po prstech
a už se těší, až to jednou dělat nebude.
Já bych se spíš bála, aby z něj nebyl opak, haha.
Není tady

Na baterky datum 

Pokračuj - tohle mě bavíííí

Není tady
Želvička17 napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
já jako dítě kapra v té vaně otrávila 
Není tady

PPavlaa napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
My měli kapra snad jednou v životě, to jsem byla malá, mazlila se s Pepíčkem ve vaně - furt jsem ho vytahovala.. a pak tatínek ho klepnul, dal do kýblu, asi abych ho neviděla, ale nevšiml si, že je mu vidět ocas... no a od té doby zřejmě jenom řízkyjá jako dítě kapra v té vaně otrávila
No dejme tomu, si přestav, že bys ho třeba utopila 

Není tady
ADFka2 napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
My měli kapra snad jednou v životě, to jsem byla malá, mazlila se s Pepíčkem ve vaně - furt jsem ho vytahovala.. a pak tatínek ho klepnul, dal do kýblu, asi abych ho neviděla, ale nevšiml si, že je mu vidět ocas... no a od té doby zřejmě jenom řízkyNo uznej, přijedu k rodičům toho mýho, kde je běžně vycíděná i žárovka na půdě, aby se prádlo neurazilo, boty se mejou i s pozdrážkou a z prošlých časáků se stříhaj "dečky na šlupky" v rozměru dvacet na patnáct, každej nákup se pečlivě zapisuje už rovnejch padesát let do halíře přesně, a maminka meje okna, otírá kytkám lístky, dejchá na ledničku i zezadu, aby se blejskala, a usne večer totál regál ještě před večerníčkem. To je podle mě fakt u magorů, ve vší úctě k pseudotchánovcům teda. Možná kdyby jim někdo řek, že Ježíšek neni, tak by se před nim nepotřebovali tak vytáhnout.
Jo a taky bez třiceti druhů cukroví by to nebyly Vánoce prej. No tak se musim doma poptat, co že to vlastně slavíme
Tak to znám. Jen jako třešinku na dortu má skorotchýně druhýho syna postiženýho (když tak toho svýho občas pozoruju, přemýšlím, který z nich tu diagnózu vlastně má stanovenou) a je vědecká pracovnice. A barák jak ze škatulky. A bydlíme ve vedlejším domě. Letos se mi obzvlášť na okna fakt ukrutně nechtělo a pořád jsem přemýšlela, jak s minimálním úsilím nevypadat jako snacho-prase.Dalo mi to zabrat, ale nakonec duch zvítězil nad hmotou, já nachystala kýbl, hadr a spol. a vyčkávala, až padne 17. a tchýně pomašíruje domů z práce. V okamžiku, kdy procházela, cídila jsem v potu tváře jak o život. Jakmile zašla, dopucovala jsem to načaté, ale tím to taky zhaslo. A jestli se o Vánocích někdo (rozuměj maminka) dlouze zahledí na šmouhatý okna, mohu bez mrknutí oka konstatovat, že já se mohu strhat, zatímco zbytek rodiny nelení a mou práci hatí zevlováním u oken a jejich matláním. Prostě na to drbu a ostatní prosklené části naší domácnosti zůstaly nedotčené. Co se pečení týká, tam mám svědomí čisté, mám hotovo a jsem na sebe hrda. Dárky ze dvou třetin, třetina se už nějak zvládne. Za sebe můžu říct, že Vánoce teoreticky miluju už v listopadu, to se jak debil těším i na to piglování, v prosinci, když zrovna makám jak barevná, je nenávidím a konvertuju na judaismus či islám a od 24. prosince dál je zase beru na milost a bahním si, jaká je to pohoda.
Upravil(a) Anda (15. 12. 2008 15:48)
Není tady
Ando - termín "snacho-prase" mě moc vlídně naložil..
Cením si tvé upřímnosti. Dodnes přemýšlím, jak to udělat se záclonama. Na jednu stranu je blbý je oprat a věšet na "špinavý" okna a na druhou, to se pak ty okna musí umýt...no. Dobře se to dělá potmě. Jako když je venku tma. To mi přijde rozumný, páč to se dá omluvit. 
ADFko, já si stále představuju ty důlky v papírových utěrkách - ale mám obavu, že se zase srovnaj - ty vytlačeniny...ne? Prvně jsem myslela, když jsem došla ke slovu "papírový" , že musí ty utěrky trhat rovně - v těch spojích - ale to je asi samozřejmé,že?
Není tady