|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ota napsal(a):
Vero, tak je to spravne, tak to ma byť
Z masa dostaneš sílu a energii
nebo nějaký fajnový brouky........
Tatarák mám ale taky v oblibě. 
Není tady
Mikeš napsal(a):
lepista napsal(a):
Vánoce v dnešní době mi přijdou vynuceným svátkem...
Mně osobně přijde jako "vynucený" svátek Silvestr... (Vánoce mám rád) ... nesnáším, když se mám bavit a radovat "na povel", "protože musím", apod....
Já myslim že Silvestr je v pohodě.
K večeři se udělají topinky aby se nemuselo do obchodu narvanýho lidma toužícíma po Bohemia sektu a pak už stačí si pořádně utěsnit okna a jít kolem desátý večer spát.
Jo a hlavně nezapínat televizi!
Upravil(a) Jeňýk (13. 12. 2008 13:32)
Není tady
Silvestra neprožívám vůbec. V televizi není nic, co by mě bavilo, takže si čtu a většinou jdu normálně spát. Beru si prášwk, aby mě nevzbudily petardy o půlnoci.
Není tady

No, Silvestra taky nijak nežeru a nemám ráda ani Velikonoce. Ale Vánoce, ty fakt miluju
Není tady
Tak to já o Silvestru koukám na tu zatracovanou televizi. Ne, že by tam bylo něco zábavného či zajímavého, každým rokem mě to zklame, ale do půlnoci vydržím. Slavení Silvestra jsme odbourali před několika roky, teď společně s přáteli slavíme mezi svátky. Na Silvestra pak vyrážíme s jednou kamarádkou na půldenní pěší výlet po okolí a na to se těším.
Není tady
No,tak teda je fakt,že souhlasím s Mikešem a ostatníma,které nebere Silvestr..(já sice remcám i na vánoce,ale zas je mám rozhodně radši-s dětma) Nechápu,co mám jako slavit,že jsem "přežila" starý rok a že nevím,co zase! přinese ten nový? Že roky letí.. lidí v mém životě odešlo,už několik,máma je po vážných nemocech..má 68 let. Takže já spíš,nový rok vítám trochu s napětím. A v duchu vyslovuji přání pro další nový rok,které je spíš o udržení zdraví,mých blízkých..dětí,manžela..přátel..a ať jsme tak nějak v pohodě. A střískat se na povel..neříkám,že jsem nikdy Silvestra " neslavila",když známí řekli stavte se,ale,už mě to tolik nebere a nepovažuji to za nutné.. Proč bych měla,protože to v tento den koná většina? Kdo chce si důvod k oslavě vždycky najde,že..
Ani náhodou,bavit se a "pít",budu,až budu mít chuť v kterýkoliv jiný den a né jen proto,že je právě Silvestr.. 
Modroočka napsal(a):
No, Silvestra taky nijak nežeru a nemám ráda ani Velikonoce. Ale Vánoce, ty fakt miluju
mám to taky tak
Není tady
Vánoce mi přišli v posledních letech vyčerpávající, z důvodů ,které tu už ze všech stran zazněly. A to uklizím normálně a peču nepeču.
Za velký přelom jsem považovala, když jsem jednou rozhodla, že na Štědrovečerní večeři nebude kapr (nejsem už sto jít kolem těch kádí), ale bude normální filé. Nu co, snížila jsem poptávku aspoň o jednoho kapra :-)
Můj sen dostat se z té šílené konzervativní tradice se povedl tyto Vánoce, kdy jedeme už 19.12. do Alp lyžovat. Štědrý den celý o sjezdování, pak chata, tam už bude vonět jídlo, dětem dáme do sněhu nějaký dárek, rozsvítíme prskavku. A druhý den zase na lyže... Konečně žádné nádobí, žádní příbuzní.... jen sport, klid, knihy, víno a pečení holubi do pusy...
Není tady
Silvestr jsem si zvykla neslavit, ale dělat takový tichý. Minulý rok jsme trochu vyjímečně se sestrou dělaly velmi složitý a dlouze trvající výklad tarotových karet, ale voněla tam pohoda, víno, svíčky, symbolika, naděje... nic spešl, ale zároveň velmi spešl. 
Není tady
poletucha napsal(a):
Vánoce mi přišli v posledních letech vyčerpávající, z důvodů ,které tu už ze všech stran zazněly. A to uklizím normálně a peču nepeču.
Za velký přelom jsem považovala, když jsem jednou rozhodla, že na Štědrovečerní večeři nebude kapr (nejsem už sto jít kolem těch kádí), ale bude normální filé. Nu co, snížila jsem poptávku aspoň o jednoho kapra :-)
Můj sen dostat se z té šílené konzervativní tradice se povedl tyto Vánoce, kdy jedeme už 19.12. do Alp lyžovat. Štědrý den celý o sjezdování, pak chata, tam už bude vonět jídlo, dětem dáme do sněhu nějaký dárek, rozsvítíme prskavku. A druhý den zase na lyže... Konečně žádné nádobí, žádní příbuzní.... jen sport, klid, knihy, víno a pečení holubi do pusy...
No poletucho, to je SUPR a schvaluju!! Já už druhý rok nabízím, že bychom mohli jet lyžovat do Alp přes Štědrý den, ale ne, naše "malé" velké dětičky chtějí být doma na Štědrý večer....Takže TOHLE zrealizuji hned, jakmile vyletí z hnízda!!!Doufám!!!!!
Není tady

Mně Vánoce nevaděj... já osobně je moc neprožívám 

Není tady
erace napsal(a):
No poletucho, to je SUPR a schvaluju!! Já už druhý rok nabízím, že bychom mohli jet lyžovat do Alp přes Štědrý den, ale ne, naše "malé" velké dětičky chtějí být doma na Štědrý večer....Takže TOHLE zrealizuji hned, jakmile vyletí z hnízda!!!Doufám!!!!!
můžeš dřív 
moje dcera 12 let to hystericky obrečela, proč prej nemůžeme být jako všichni ostatní. 
syn 5let se zajímal, aby tam hlavně Ježíšek do těch hor trefil.
Není tady
Proč tolik lidí nemá rádo vánoce ?
Žijeme ve světě peněz, kdo je má žije, kdo ne, pouze přežívá a má smůlu.... 

Není tady
Nepaušalizovat. Že to tak máš ty, to neznamená, že to platí pro všechny. Spousta z nás nepotřebuje k vánoční pohodě peníze.
Upravil(a) majkafa (14. 12. 2008 10:26)

Slavek17 napsal(a):
Tak to není, Slávku... já jsem chudej jako kostelní myš, ale rozhodně si nemyslím, že si žiju špatně... 
Není tady

Mikeš napsal(a):
Slavek17 napsal(a):
Tak to není, Slávku... já jsem chudej jako kostelní myš, ale rozhodně si nemyslím, že si žiju špatně...
Mikeši, trefa 
Není tady
Slavek17 napsal(a):
Proč tolik lidí nemá rádo vánoce ?
Ale vánoce nejsou o penězích!!!
Není tady
Mikeš napsal(a):
Jedině že by kostelní myši vlastnily nemovitosti. 
Nepřehánět. 
A už jdu, protože mě brzy toto vlákno rozčílí. 
Jdu si užívát předvánoční pohody a ozdobit balkon. 
Upravil(a) majkafa (14. 12. 2008 10:28)

proč by nemohl někdo vlastnit nemovitost?

Není tady

majkafa napsal(a):
A už jdu, protože mě brzy toto vlákno rozčílí.
A to jsem tu napsal pouhé dva příspěvky... 
Teda vlastně, tenhle je třetí... 
Není tady

ale tos jí přece nerozčílil Ty, ale to vlákno 
Já se začínám na Vánoce hrozně těšit... jsem asi hodně přízemní, ale na tu kýčovitost, až mimino navlíknu do vánočního oblečku a bude si jako rozbalovat dárky. a sedět s náma na jídelní židličce u večeře 

Není tady
Byla jsem nakupovat, měla štěstí, na podruhé našla místo na zaparkování, vystoupím, davy lidí s přeplněnými vozíky, ani jeden volný, a do toho z lampače koledy, přitočil se jeden přičmoudlý.......asi jsem rasista.....už........a nabízel mi CD..............na to nemáááááááááááám, sebrala jsem se a jela domů............nejvíc mě dostaly ty koledy, v tom šílenství................neposlouchám je ani v rádiu, na 24.12. si nepustím rádio ani tv, půjdu do lesa s tvrdým chlebem.........pro srnečky..........zapomněla jsem zase zavřít branku a v noci klapal kopýtky po terase........ a vánoce nemusím, příští rok odjedu do teplých krajin..........tak
Není tady
Želvičko, s miminem je to o něčem jiném, a ve vánočním oblečku, to si užij, to jsou krásné vánoce...........taky jsem to tak kdysi měla................já si to podobně užiju 25.12. s vnoučátky, taky v oblečku........ale přiznám se, že kvůli nim budu tak v divadelním kostýmu a trošlu si zahraju divadlo, ale těším se na to
Není tady
majkafa napsal(a):
Nepaušalizovat. Že to tak máš ty, to neznamená, že to platí pro všechny. Spousta z nás nepotřebuje k vánoční pohodě peníze.

Není tady
Želvička17 napsal(a):
proč by nemohl někdo vlastnit nemovitost?
Mohl. Ale pak lže, že je chudý jako kostelní myš.