Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 12. 12. 2008 22:51

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: Proč tolik lidí nemá rádo vánoce ?

A víš, že máš pravdu, Taurus?
Ježíšek si chudák s tím konzumem nemůže poradit grater
Já nemám ráda vánoce proto, že je toho prostě moc najednou. Kdyby byl konec roku v březnu - jako v antickým Římě - bylo by to všechno mnohem splavnější a míň stresující..... usch

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#52 12. 12. 2008 23:07

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Nemám ráda vánoce kvůli histerii matky, jak tady psaly holky předemnou. Uklidové šílení, řvaní, nervy, stres, co řeknou sousedi? Na tyto slova jsem velice alergická! A vydírání, že musíme být s ní, protože zrovna má narozeniny.
Ale pak dodržuji to, že první den patřím jenom dítěti, celý den je její a hrajeme si nebo děláme to, co si přeje. Když se nám povedlo konečně si udělat 1x vlastní Vánoce, byly jsme málem absolutně štastné...ten klid, ta pohoda! Jen snížek chyběl.
Dárky nakupuji celoročně, na balení se moc těšim, většinou se nemohu dočkat, takže u nás Ježíšek chodil už i den předem...a to ne jednou. Když byla holka menší, tak jsem se těšila, jak se bude těšit a že si o ten den pohrajeme spolu díl.
Jestli pečeme s dítětem, tak to mne baví, jen normálně..2-3 druhy, stačí. Spíše jsem dávala na stromek cukroví-vanilková kolečka třeba, které jsme pak do Silvestra snědly a muselo se péct znova... Kolekce nekupuji, jen kdyby byly želeové a nepředražené.
Můj sen by byl, Vánoce na horách, hlavně hodně sněhu, dobrá parta, klid, pohoda, srandičky a pak event. malá koulovačka a lyžování. Ne Vánoce z povinnosti.

Není tady

#53 12. 12. 2008 23:10

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Já má asi štěstí. Vánoce mám ráda pořád. Mám ráda předvánoční atmosféru, svíčky, vyzdobený byt. Uklízením se nezatěžuju, to nechávám na jaro a na pečení cukroví se těším. I když se mi dnes podařilo dva plechy lehce připálit. I když je syn velký, nedokážu si to přestavit bez živého stromečku. A pak mám ještě moc ráda vánoční koncerty. Dárky se u nás naštěstí nijak nehrotí - jen maličkosti. Syn je na Štědrý den doma, pak jede druhý nebo třetí den k tatínkovi. Taky vše v pohodě. Je pravda, že s konzumem se to přehání, ale je jen na nás, jak moc se tím necháme pohltit.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#54 12. 12. 2008 23:12

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Každoročně jsme večeřeli při svíčkách a při koledách. Můj syn chtěl asi vnést do své domácnosti trochu vánočních tradic. No , minulý týden mi povídá: Filda (vyženěný třeťák) se mě ptal, jesli zase bude muset posloucht ty hymny.
Vůbec jsem to nepochopila, mladý muž měl na mysli koledy.
Tak to jen na odlehčení.
Máš pravdu Lupi, je to stále větší fofr, ale i tak mám Vánoce ráda. Hudrám, ale kdyby nebyly najednou vůbec, asi by to bylo divné.

Není tady

#55 12. 12. 2008 23:12

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Jessika napsal(a):

no ale to přece neznamená, že musím stát naštvaně a účastnit se hádek wink
jojo, Ivánku, nic jsi nepochopil ...
udělat si to člověk musí uvnitř a když už ho to s.e.r.e, tak ať s tím aspoň netravuje ostatní...

Nojo když já se ale nedokážu tvářit šťastně a mít srdce plné vánoční pohody, když jsem nucen prodírat se davem kvůli pár rohlíkům.
Jinak já bych navrhoval všem těm "milovníkům vánoc" vyčlenit dvě haly s "dárkama" kde se mohou dosytosti vyřádit a my ostatní bychom si mohli v klidu nakoupit věci každodenní spotřeby. reta

Nééé já nejsem Jehovista a vánoce mám vcelku taky rád, jen je mi prostě nevolno z toho co z nich dělá naše hypermarketová doba a penězma zblbnutí spoluobčané.

My už pár let máme v rodině hodnotu dárků omezenou na 100Kč a nemám pocit že bychom byli méněcenní. Prostě nám jen připadá poněkud idiotské nadělovat si vzájemně mixéry, sedací soupravy, televize a nebo vibrátory. tongue

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#56 12. 12. 2008 23:13

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Musim napsal(a):

A vydírání, že musíme být s ní, protože zrovna má narozeniny.

Jako pres kopirak. Taky jsem to tak mela s mamou. A kdyz jsem ty Vanoce slavila konecne u ni, tak z toho asi mela takovou radost, chudak, ze stravila cely Stedry den v hospode a ja jen sedela a cekala, kdy prijde...dumbom.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#57 12. 12. 2008 23:20

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Jeňýk napsal(a):

retaNééé já nejsem Jehovista a vánoce mám vcelku taky rád, jen je mi prostě nevolno z toho co z nich dělá naše hypermarketová doba a penězma zblbnutí spoluobčané.

Je pravda, ze hypermarkety o Vanocich se blbe travi. Sedela jsem o Vanocich za kasou v Tescu a muzu rict, ze to bylo maso. To, co jsem si vyslechla tam, za jediny tyden, to do smrti nezapomenu. Ale co me nejvic dostalo, bylo to, ze tam v klidu nechali stat mezi sebou v silene dlouhy fronte tehotnou zenu se trema vecma v ruce. Nikoho absolutne nenapadlo ji pustit pred sebe.
Pred Vanocema to bylo v oukeji. To se k sobe lidi chovali tak nejak hezky a lidsky (bez ironie). O Vanocich se to promenilo v dravou zver. Nestacila jsem zirat, byl to velmi silny zazitek.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#58 12. 12. 2008 23:21

Musim
♥♥♥♥♥♥-

NO, a k tomu vždy hodí záchvat nějaké nemoci, takže od 19,30 mlčíme, protože je jí zle...anebo náhle onemocní dítě (asi z toho dusna) a já letím na pohotovost s teplotou, co se nedá snížit.... Kromě toho, že co je v důchodu zakaždým hlásí, už umřu, přístí Vánoce tu nebudu.... už dost let...
Jo, a já nakoupila jídlo na Vánoce, jen tak normálně už minulý víkend, takže bude chybět jenom chleba nebo tak. A od mala zpíváme koledy, nebo je posloucháme, než mne to bude zaraženo. Vše dělám tak,aby se to líbilo holce. Mne stačí ke štěstí vonící stromek (jak píšu jinde, už máme svůj ministromeček v květináči, možná má, spíše nemá ani půl metru). Ale mít tu možnost jít o Vánocích navštívit lidi, které mám fakt ráda a oni mne, tak to se mne líbí.
Ta horda lidí všude, to určitě ne. Jen nechápu, proč je takový rozdíl ve vánoční náladě třeba v Německu nebo Rakousku. Tam je cítit něco hezkého, lidi jsou milí, neženou se...to tady nevidím. Tedy v Praze určitě ne.
Jo, a matka nás nutí jít na půlnoční, protože se to patří. Nestačí, kdybych se nato dívala povinně v TV, pak povinně to poslouchat další den a pod.
Už mne má za burana, kdybych chtěla raději jen tak ven bruslit z holkou... Když jsme u ní, to jsou 3 vánoční dny  v base u tv, že mne bolí zadek. Protože se nic nesluší, ani telefonovat, ani jít k někomu, kdo není rodina. brr.

Není tady

#59 12. 12. 2008 23:29

Malaika
♥♥♥----

no rozumný názor! mě ten konzum taky deptá..
zavedli jsme pravidlo jednoho dárku v "normální hodnotě", první roky se to porušovalo, ale teď již se snažíme smile

Jeňýk napsal(a):

Nééé já nejsem Jehovista a vánoce mám vcelku taky rád, jen je mi prostě nevolno z toho co z nich dělá naše hypermarketová doba a penězma zblbnutí spoluobčané.

My už pár let máme v rodině hodnotu dárků omezenou na 100Kč a nemám pocit že bychom byli méněcenní. Prostě nám jen připadá poněkud idiotské nadělovat si vzájemně mixéry, sedací soupravy, televize a nebo vibrátory. tongue

Není tady

#60 12. 12. 2008 23:36

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Atmosféru našich vánoc většinou ocením až při "střetu s jinými kulturami" ... Např. minulý týden s Číňany - vzali jsme je na Svoboďák, dali si s nimi medovinku, poslechli několik koled (jsem netušila, že Tichá noc má svou verzi aj v čínštině smile), vysvětlili naše zvyky a tradice ... a jejich "It's amazing" a nadšení mě totálně nakazilo - ikdyž nestíhám vygruntovat, napéct a dokonce ještě nemám koupený jediný dárek, užívám si díky nim příchod vánoc plnými doušky - poslouchám si tu koledy od Čechomoru a Jethro tull a těším se na ně smile.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#61 12. 12. 2008 23:45

mashanka
Zablokovaný

Mně Vánoce připadají spíš takové trochu pochmurné. Rozhodně mi nesedí výraz Veselé Vánoce. Pro mě představují klid, pohodu a rozjímání.  Pokud bych se nechala zatáhnout do nějakých honiček a stresů, ztratily by pro mě význam.

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#62 12. 12. 2008 23:45

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Já je chápu, Míšo...mně by se asi taky líbilo objevovat asijský slavnosti storstark Z toho mála, co jsem viděla na dokumentárních kanálech je vidět, že mají kráásný! tummenupp
A to ještě nebyli ve Vídni, nebo Drážďanech, co? smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#63 12. 12. 2008 23:46

Musim
♥♥♥♥♥♥-

No, a já tam byla a to byla nááááááádhera!

Není tady

#64 13. 12. 2008 0:24

leontyna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Severni morava

.

Upravil(a) leontyna (4. 9. 2011 14:42)

http://lb4f.lilypie.com/CNhEp2.png

http://lb3f.lilypie.com/88Yhp1.png

Není tady

#65 13. 12. 2008 7:19

majkafa
Host

Miluju vánoční čas. Rozsvícený stromek. Pociťuju zvláštní pohodu a trošku i nostalgii. Vzpomínám na svou milovanou babičku a kamarádky, které už tady nejsou. Užívám si přítomnosti svých dětí. Příjemné atmosféry v práci. Času, kdy se vše zklidní a do nočního ticha tiše padají vločky vzpomínek.

#66 13. 12. 2008 7:55

lepista
♥♥♥♥♥♥-

Nesnáším vánoce od dětství, tedy tak od 8 let, co se naši rozvedli. Vánoce se staly najednou strašným závodem, kdy nervy doma tekly, gruntovalo se jak o život, nervozita šla krájet. K tomu jsem vždy dostala méně dárků než nové děti mých rodičů (dost dobře to nelze si nevšimnout a nebýt z toho zklamaný). V každé jejich nové rodině jsem se cítila cizí a navíc. Kapr mi nechutná a musela jsem ho jíst povinně, salát bohužel se u nás v rodině dělá nejhorší, co jsem kdy jedla (je samý celer a petržel, brambor aby člověk hledal, zkoušela jsem přinést jiný, neprošlo to). Sladké také nemusím a při koledách šplhám hrůzou po stropě ( výraz hymny mi přijde trefný, někdo to tu psal).

A jak z toho ven? Moc to nejde. Z povinnosti s rodiči o vánocích jsem, některé roky se mi podaří se vymluvit, že někam jedu na hory a to pak si užívám tím, že jsem doma, sama a neslavím vánoce vůbec. Dokonce existuje jeden klub, který má akci "pro všechny ty, co nesnáší vánoce", párkrát jsem tam byla a opravdu jsem si to užila.

Vánoce v dnešní době mi přijdou vynuceným svátkem ( kdo je nemá rád je divný), plným klišé (hlavně, že jsme spolu, na dárkách nezáleží) a falešnosti (ta ryba se ti letos povedla). Jediné, co je na nich hezké je právě to dávání dárků. Těší mě to, ráda dárky dávám i dostávám.

Chápu, že když jsou malé děti, asi to je jinak.

Není tady

#67 13. 12. 2008 8:00

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

lepista napsal(a):

Vánoce v dnešní době mi přijdou vynuceným svátkem...

Mně osobně přijde jako "vynucený" svátek Silvestr... (Vánoce mám rád) ... nesnáším, když se mám bavit a radovat "na povel", "protože musím", apod.... sad

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#68 13. 12. 2008 8:21

erace
♥♥♥♥---

Mám Vánoce ráda -i když v mém dětství byly také poznamenané TOTÁLNÍM úklidem všeho, tzn. kredenc zevnitř, komplet špajz, čištění a klepání koberců, napínání záclon, mytí oken, všeho skleněného,pečení, a protože jsme bydleli ve starém měšťanském domě, tak i SKLEPA, OBROVSKÉ PůDY, schodiště, dvora...UFFF...Pak matka UKAZOVÁČKEM jezdila po všem co jsem si já ubohá myslela, že jsem opravdu poctivě uklidila, a BĚDA, jestli někde zbyl prášek! SmršŤ facek....jo na třepení na koberci jsem zametala...muselo být v pravidelných řadách..jenže pak se jelo hned 25.12. na týden na soustředění na lyže(závodně jsem lyžovala) a tak PARÁDA do 1.1...Každé Vánoce ale u nás trávila moje milovaná babička, takže zase musím říct, že Štědrý den u nás probíhal v pohodě, to už bylo v klidu, všichni nastrojení...Vdaná jsem už 26 let, máme už dospělé děti, a myslím, že na každé Vánoce budou rádi vzpomínat, rozhodně jsem nepodědila šílenství matky, takže uklidím, upeču 3 druhy cukroví, dětem jsem se vzdycky snažili splnit jejich přání, neběží u nás TV ale po nastrojení stromku a obědě vyráží ven s tchýní(každé Vánoce u nás - je vdova) a pak zpět, v klidu povečeříme,další dny pokud je sníh jezdíme lyžovat, když jen mrzne bruslíme, výletujeme..Pohoda!!!

Není tady

#69 13. 12. 2008 8:21

lepista
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

lepista napsal(a):

Vánoce v dnešní době mi přijdou vynuceným svátkem...

Mně osobně přijde jako "vynucený" svátek Silvestr... (Vánoce mám rád) ... nesnáším, když se mám bavit a radovat "na povel", "protože musím", apod.... sad

No jo, ale ten slavit nemusíš, pokud jej neslavíš, nikdo se nepodivuje a společnost to akceptuje, kdežto do vánoc tě naváží okolí ať chceš či ne.

Není tady

#70 13. 12. 2008 8:43

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Vánoce miluju, nemám uklizeno, napečeno, vůbec nic. O tom to přece není, co stihnu, stihnu, co ne, tak to nebude. Ale budou Vánoce.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#71 13. 12. 2008 9:38

vera
♥♥♥♥♥♥-

vánoce nijak neprožívám..........ale ta nějaká atmosféra tam je
no a Silvestr?................ráno uděláme tatarák, pravý nefalšovaný, ze syrového masa...............jdeme na dlouhou výcházku...........event. do divadla odpoledne, na koncert...........návrat domů co nejpozději a pak trpím do půlnoci, teď se už díváme na filmy, ty estrády v tv nemůžu, ve 12 spat..............co je dobré, že "požírám" celý den tataráček a ještě třeba i prvního ledna

Není tady

#72 13. 12. 2008 9:41

Ota
Moderátor(ka)

Vero, tak je to spravne, tak to ma byť big_smile Z masa dostaneš sílu a energii tummenupp

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#73 13. 12. 2008 10:23

helena
♥♥♥♥♥♥♥

kdežto do vánoc tě naváží okolí ať chceš či ne
A není úniku. Když nechceš "slavit" jako ostatní, okamžitě tě ocejchujou jako divnou osobu. Už jsem zažila několik ošklivých Vánoc a hodně blbě se mi vysvětlovalo, že si radši vezmu prášek a půjdu spát, než bych přijala něčí pozvání a zbytečně se tejrala "atmosférou radosti a povinného štěstí".

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#74 13. 12. 2008 10:54

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Myslím že většina z těch co nesnáší vánoce to tak mají proto, že se cítí tlačeni do něčeho, čemu se neumí bránit. Jiní mají zásadnější důvod: mé kamarádce loni na vánoce uhořela sestra v domku, který chytl od zapálené svíčky. Takže celkem chápu, že se rodina letos na vánoce netěší grater

Já sama vánoce miluju: nestresuju se, upeču když chci a mám čas (letos tedy ne), uklidím jen tak, abych se cítila dobře, zato ale hodně chodím koukat do kostelů na betlémy, na vánoční trhy, na koncerty, upletu věnec a zapálíme svíčky.
Taky si letos každý den přečtu kapitolu z krásné knížky Josteina Gaardera o putování do Betléma: 24 kapitol, na každý prosincový den jedna. 24. dorazím do Betléma v době narození ježíška big_smile Pro mě jsou vánoce vnitřní, duchovní čas a ve vztahu k okolí pak čas dávání - dávání času, lásky a jsou-li peníze, i hmotných věcí. Nenahraditelné. Nádherné.

Upravil(a) Ronja (13. 12. 2008 10:55)

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#75 13. 12. 2008 11:26

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Erace. ano, tedy u matky probíhal samozřejmě tento totální úklid, + leštění křištálu a všeho co se dá, t.j. se vším se hlo a muselo to být čisté. Ještě jsem navíc šroubovákem vyždubávala-odstraňovala smůlu z parket, aby nebyly bouličky nad terén parket... tedy ještě před vybroušením parket..ručně, pak navoskovat, vyleštit...
Silvestr je mne fuk, taky povinná zábava.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí