Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 12. 12. 2008 14:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Proč tolik lidí nemá rádo vánoce ?

Okna jsem umyla začátkem listopadu (páč to už potřebovala), takže mám odfajfkovanej bod 1
Cukroví mám objednané z úžasné pekárny, kde pečou skoro jako já http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png, takže mám skoro odfajfkovanej bod 2- ještě vyzvednout, donést domů a nenechat sežrat psovi dřív než na Štědrý den
Brambory na salát mám ve sklepě, zeleninu do salátu ve špjazu, takže mám odfajfkovanej bod 3
Maso z domácího chovu taky objednané, přivezou až domů, zbývá jen naporcovat a uložit, takže mám odfajfkovanej bod 4
Dárky jsem koupila v rozmezí září-listopad, takže mám odfajfkovanej bod 5
Zbývá
- stromeček (není problém, jsou všude)
- běžný úklid + odstranění křehkých věcí z dosahu batolat
- zabalit dárky
- na Štědrý den uvařit a připravit si na druhý den, protože s tou smečkou nebude čas

Hypermarket jsem nenavštívila ani jednou, drobnosti od jídla pořídím v nejbližší samošce a větší úklid budu dělat na jaře, až bude teplo.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#27 12. 12. 2008 14:27

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

no to my stromek jedině živý, miluju jak voní!! zdobíme vždycky se ségrou ráno na štědrý den, a pustíme is k tomu Popelku,ale letos ji prý ségra už nevydejchá:-) tak pustíme něco jinýho. pak jdu do kuchyně, pomáhám s vařením, pouštíme na hifině rybovu vánoční mši. a odpoledne koukáme na pohádky, házíme pantoflem, lijeme vosk, pouštíme v lavoru ořehcový skořápky...

Není tady

#28 12. 12. 2008 14:42

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

U nás mama vyrábala hystériu niekedy od novembra/listopadu, na Štredý večer bola taká unavená a otrávená, že sme sa zaručene všetci pohádali... roll Mala som naposledy Vianoce rada asi ako dieťa a potom pár rokov, keď som ich ja vyrábala pre malé dieťa. Inak tiež skôr zhon, hystéria s pečením, varením, nakupovaním... Pamätám si, že na 1. sviaotk vianočný som nevládala vstať z postele od únavy želala som si zobudiť sa niekedy v lete. hmm
A Vianoce pdoľa seba si asi fakt môže urobiť len osamelý a totálne izolovaný človek(najepšie na púšti alebo na samote), inak sme viac-menej rukojemníkmi ostatných, obchodov, masmédií, atď.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#29 12. 12. 2008 14:47

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Vanoce,uz me tolik neberou jako,kdyz byli deti maly.To jsem je mela rada.Deda vzdycky vzal deti na prochazku a ja za 3 hodiny co deti hlidal deda jsem musela stacit ozdobit stromecek,zabalit darky,poklidit a udelat salat a kapra.No byla to honicka,ale tesila jsem se na ty rozzarene detske oci,kdyz cekali na jeziska.Dodnes to mam pred ocima jak reagovali na rozsviceny stromecek.
Dneska me vanoce neberou vubec.Cukrovi upecene nemam,ale,uz se skoro chystam,protoze dcera chce,uz pect.
Darky koupene taky nemam,deti si vyberou boty co chteji,kamaradce musim koupit taky nejaky ten darek jenomze nevim co,protoze ma ode mne uplne jiny vkus takze ji vzdycky koupim co se me nelibi a trefim se do jejiho vkusu.To same dela i ona.
Vanoce beru jako kazdy jiny den.Zadny kvanta jidla nekupuju,protoze me toho vzdycky hromadu zbylo a pak jsem to vyhazovala.Kolekci taky nekupuju,protoze je to prehnane drahe.To radci detem koupim normalni cokoladu.Stromecek ozdobime,ale nemame ho dlouho,protoze zabere moc mista a stini v mistnosti a pak me kvuli tomu zacnou zloutnout kytky.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#30 12. 12. 2008 14:50

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

mirka.. napsal(a):

no to my stromek jedině živý, miluju jak voní!! zdobíme vždycky se ségrou ráno na štědrý den, a pustíme is k tomu Popelku,ale letos ji prý ségra už nevydejchá:-) tak pustíme něco jinýho. pak jdu do kuchyně, pomáhám s vařením, pouštíme na hifině rybovu vánoční mši. a odpoledne koukáme na pohádky, házíme pantoflem, lijeme vosk, pouštíme v lavoru ořehcový skořápky...

A učit se budeš kdy? wink wink wink

Není tady

#31 12. 12. 2008 14:53

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

no to byl příklad dokonalých vánoc z minulých let.zdobit asi budu, ale odpoledne s budu učit. jinak vánoce pro mě znamenaly mnohem víc dnů, před i po štědrém dnu, to mi učení vzalo. a taky se ted nedokážu tak uvolnit. když vim, že bych měla radšu drtit, at je co nejmín otázek co nestihnu.

Není tady

#32 12. 12. 2008 14:53

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Taky nemusím moc vánoce, ale co jsem s manželem a máme miminko, tak už je mám o trošku raději. A předvánoční shon nemám taky ráda. A k vánocům patří Ježíšek, a néééééé Santa Klaus.

Není tady

#33 12. 12. 2008 14:55

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Zajímají je, že ať příjdu kam příjdu, všude lidi nadávají, že vánoce jsou konzum bla bla bla, že to oni by nikdy, skoro mám někdy pocit, že to je většinový názor celé populace. Pak mě tady ale zaráží, kde se berou ty davy v obchodech :-)).

Nicméně...jaký si to uděláš, takový to máš.

Není tady

#34 12. 12. 2008 14:56

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mirka.. napsal(a):

no to byl příklad dokonalých vánoc z minulých let.zdobit asi budu, ale odpoledne s budu učit. jinak vánoce pro mě znamenaly mnohem víc dnů, před i po štědrém dnu, to mi učení vzalo. a taky se ted nedokážu tak uvolnit. když vim, že bych měla radšu drtit, at je co nejmín otázek co nestihnu.

to byl ode mě zlý vtip pussa Přeju ti abys to učení zvládla a nestresovala se, mám to ještě v živé paměti a byl to děs sad

Není tady

#35 12. 12. 2008 14:57

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tiina napsal(a):

Zajímají je, že ať příjdu kam příjdu, všude lidi nadávají, že vánoce jsou konzum bla bla bla, že to oni by nikdy, skoro mám někdy pocit, že to je většinový názor celé populace. Pak mě tady ale zaráží, kde se berou ty davy v obchodech :-)).

tummenupp vissla

Není tady

#36 12. 12. 2008 15:00

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

vzpomínám si, jak jsme na gymplu courala v zimě po náměstí, vánoční zdobení svítilo a my obcházely obchůdky a kupovaly dárky, smály se kravinám a měly dost času...to byly ty vánoce.

Není tady

#37 12. 12. 2008 15:04

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

jindra napsal(a):

Proč nakupuješ v hypermarketech ? big_smile

Tak to ti řeknu přesně....... protože jsem takovej blbec, že žiju na sídlišti v Praze kde není jedinej malej obchod ale pouze jedna Billa a Albert.
V době nevánoční to nemá chybu ale teď to je magorárna. roll

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#38 12. 12. 2008 15:06

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Ti co nemají rádi vánoce jsou pravděpodobně příbuzní a kamarádi od Grinche tongue .

Není tady

#39 12. 12. 2008 15:06

XYZ
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Morava

Já se na ně vždycky těším, ale nikdy to pak není "ono"...Vánoce mají být svátky rodiny a já jsem sama s mamkou, ta v půl osmé usne u pohádky a je... ale stejně se letos za budu těšit....nějak jsem neodbytná. Ale letos jsem měla krásnou vánoční náladu s přítelem v Olomouci na vánočních trzích, mají to tam fakt kráásnéé smile tma, stánečky, hudba, punč, vůně odevšad...ani ten sníh mi nechyběl.

You cannot know wine by the barrel.

Není tady

#40 12. 12. 2008 15:15

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

jindra napsal(a):

Proč nakupuješ v hypermarketech ? big_smile

Tak to ti řeknu přesně....... protože jsem takovej blbec, že žiju na sídlišti v Praze kde není jedinej malej obchod ale pouze jedna Billa a Albert.
V době nevánoční to nemá chybu ale teď to je magorárna. roll

Ja pracuju v Albertu na malem meste a zatim tam zadne nakupni silenstvi neni.Zatim pohodicka uvidime jak to bude pred vanocema.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#41 12. 12. 2008 15:28

Anjika
♥♥♥♥♥--

ja mám rada Vianoce, ale nemám rada zimu

Není tady

#42 12. 12. 2008 15:30

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Já Vánoce ráda mám....vlastně celý prosinec, protože už okolo 1.12 strojíme stromek( umělohmotný, ale každý večer  ho rozsvěcíme),letos už i dárky mám koupené ( je nás širší příbuzenstvo - takže mám i hodně dárečků malých finančně nenáročných, náročných pouze na zabalení), balit  budu snad v neděli, takže mě už zbývá jen koupit kapra a udělat brambor. salát ...a budu odpočívat a odpočívat - jestli u telky, nebo u knihy, nebo ve společnosti přátel...to se uvidí.

Není tady

#43 12. 12. 2008 15:31

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

a kdyby napadlo ještě cca 30 cm sněhu  ( nemluvím o silnicích :-)).....

Není tady

#44 12. 12. 2008 15:33

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

v mém okolí nemají rádi Vánoce lidé, kteří mají buď špatné vzpomínky z dětství, že nebyly hezké.... a nebo v období kolem Vánoce někoho ztratili.... hmm
Docela jim rozumím.

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#45 12. 12. 2008 15:42

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Mám ráda Vánoce.Mám ráda vánoční trhy a tam punč a svařák a grog(teda letos jen čajík  smile ) ... a horký kaštany a koblížky a jak se lidi tlačí ... a mám ráda svíčky na stole a vůbec.
Nevadí mi ten shon v hypermarketech.A pečení cukroví mě baví. A uklízím úplně běžně, takže se nestresuju.Víc řeším jarní úklid.To to pak lítá i ze skříní a z polic smile.
A když se pak 25. sejde celá rodina a překřikujeme se a cpeme a tak ...
Asi je to proto, že mám na Vánoce odjakživa hezký vzpomínky.Nemám je spojený s žádným traumatem , ale s milejma vzpomínkama.
Třeba jak jsme s bráchou na Štědrej den zdobili stromeček při pohádkách a u toho jedli kolekci, takže na stromek jí přišla tak čtvrtina smile. A tak smile

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#46 12. 12. 2008 15:48

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Jeňýk napsal(a):

...Ono sice stále platí ono známé "jaké si to uděláš, takový to máš" jenže i já když si chci v hypermarketu nakoupit potraviny abych neuhynul hlady, tak jsem nucen se prodírat davem dychtícím za harampádím přezdívaném "dárky"

Takže já ač si chci ten svůj život užívat bez front, strkanic a hádek, tak jsem nucen tohle absolvovat neboť se přece blíží ty krásné svátky klidu a míru....

no ale to přece neznamená, že musím stát naštvaně a účastnit se hádek wink
jojo, Ivánku, nic jsi nepochopil ...
udělat si to člověk musí uvnitř a když už ho to s.e.r.e, tak ať s tím aspoň netravuje ostatní...

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#47 12. 12. 2008 15:49

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Ti co nemají rádi vánoce jsou pravděpodobně příbuzní a kamarádi od Grinche tongue .

a ti, co mají , jsou asi příbuzní od Clarka Grieswolda smile

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#48 12. 12. 2008 21:31

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Od té doby, co odešel BM mě Vánoce vůbec neberou. Dělám je jen kvůli dětem a mamince. Kdyby jich nebylo, učitě nic neslavím. Vzala bych si dovolenou, to ano, ale strávila bych ji čtením knížek, chozením na procházky a do bazénu a měla-li bych dostatek peněz, odjela bych někam do teplých krajin.

Není tady

#49 12. 12. 2008 21:55

Mihule
♥♥♥♥---
Místo: kousek od Prahy

U nás probíhaly vánoce ve znamení hysterie od matky, která musela mít vypíglovaný celý kvartýr, vyblejskaný okna bez jediný šmouhy(nevím proč, bydleli jsme v 7.patře v paneláku), vypulírovaný skleničky(7 sad) v obývákový stěně,15 druhů cukroví ... Takže místo svátků klidu a lásky to byl pravý opak.
Dnes jsem vdaná, mám svojí domácnost a vánoce si konečně dělám podle sebe-hlavně žádný násilnosti, když nestihnu umýt okna, tak prostě nebudou umytý a cukroví si klidně koupím. Jsem ráda za ten večer, kdy si s manželem dám véču, dáme si dárky a jsme spolu. Myslím, že i on to oceňuje.
Šťastné a veselé!

http://smileys.on-my-web.com/repository/Babies/small-stork.gif

máme vlasatou holčičku Barunku  ** 10.6.2010 ve 12,51 hod., 47 cm, 3 310g **

máme druhou vlasatou holčičku Verunku  17.7.2012 v 8,13 hod. ,51 cm, 3 240g

Není tady

#50 12. 12. 2008 22:47

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Jsem z tech, kteri Vanoce opravdu nemusi. Zhruba od deviti let jsem nezazila Vanoce, ktere by se mi libily a pote, co se rodice rozvedli to byla jeste vetsi lahudka. Kazdorocni dohadovani, u koho budeme na Stedry den, nasledne pocity viny, ze druheho rodice nechavam samotneho. Hruza a des.
Ted se k tomu jeste prave pripojil ten nechutny stres. Sice chapu, ze jaky si to udelas, takovy to mas ale obcas mam pocit, ze tomu stresu se fakt neda uniknout, kdyz vsude zni koledy a vetsina lidi se bavi jen o tom, kolik maji napecino nebo ze darky uz nakoupili. Pro me osobne Vanoce nemaji sebemensi kouzlo.
Jinak se priznam, ze Santa mi k tomu konzumu sedne mnohem lip nez Jezisek.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí