29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Není tady
jindra napsal(a):
a už je to tady
Není tady
protože spousta lidí je samo, ať mladých nebo starých. Mě vždycky mrzelo, že jsem sama, nemám kluka, všichni mi to předhazovali.. Na druhou stranu moje babi je sama a vím, že to pro ní není jednoduché. Za další Vánoce nejsou to co bývaly, teď je to akorát předvádění kdo co dostal a za kolik:(
Není tady
Každoroční téma
Není tady
Já je ráda mám... co mi vadí, že se každý honí za dražšími a dražšími dárky.... ja bych nechala vse, a dala bych treba darky za stovku nebo tak... neco co udela radost,ale malickosti, neco jako kdyz nekdo dava drobnosti k svatku nebo k mikulasi, tak takove darky k vanocum.. aby to nebylo jen o darkach. pro me je to vse okolo hezky a tesim se na to, na to ze se uvidime s rodinou, na ty posezeni, svaracky, cukrovi, atd, ale dost se mi stává ze prave to jak okoli vanoce nema rado, tak mi je taky tim kazi:(
jako moje tchyne, vanoce nema rada, musi kupovat darky, musi pect, musi uklizet, rikam ji, tak nepec.. a ona, to musim, co by lidi rekli....
a proc je radi nemaji lidi? protoze jak bylo zmineno, jsou sami, nemaji tu rodinu o ktere tu pisu, tim vic jim prijde lito, jak ostatni se schází, dostanou darky, a oni nic.. pripadne ten stres ktery maji jako moje tchyne.
Není tady
Z vánoc se stal KONZUM a Santa Klaus. Vytratil se ten pravý smysl Vánoc a zbyl jen konzum a několik dní volna.
Není tady
tak santa klause taky neberu:(...
Není tady
Lidi se zbláznili, ale já se toho nemíním účastnit
Není tady
protože očekávají instatní zázrak...
myslím, že lidi, co mají rádi život obecně, mají rádi i Vánoce
Není tady
Tak tahla škatulka na mě neplatí
Není tady
já nemám ráda vánoceod tý doby kdy jsme na výšce, protože to je akorát učení, pak sejdu dolů, snim večeři, rozbalim dárky a jdu se zase učit. a vlastně celý prosinec a skrz to "volno" cítím tíhu těch zkoušek. jiankm předtím jsme vánoce milovala a myslim, že až skončí škola tak zase budu.
Není tady
Já je miluju i s tím konzumem, ale časem, až přijdou rány v podobě ztráty rodičů, případného rozvodu a podobně, tak už je taky budu dělat jen pro děti a z donucení, bude mi smutno a budu čekat na úlevu v podobě konce svátků.
Není tady
Jess, dovolím si lehce nesouhlasit - vždycky to nemusí tak být.
Není tady
Na Vánoce obecně nejlepší vzpomínky nemám. Respektive si žádný pěkný nepamatuju. Přístí budou doufám co nejvíc v mé režii, takže
a) se dá nějaký limit na dárky (nejraději bych nařídil rukodělné dary only)
b) nebude se uklízet jak u šílenců, žádný okna lustry apod., stejně je venku tma a svítí se stromečkem
c) místo kynutí u bedny s naprosto neočekávaným, novým a zajímavým programem pěkně potýrat tělo venku
Nesnáším baňky ve výlohách od prvního října, nemožnou snahu prodejců vnucovat lidem ten jejich svinčik za nehorázný ceny, které pak mírně klesnou v rámci výprodejů... pořady o vánočním shonu - jelikož je celkem okurka, tak novináři alespoň vykřikují o nákupní hysterii, předávají informace (= pro některé jedince takřka befel) kolik asi průměrná vohnoutská rodina utratí apod. Hysterii mé matky, která se dokáže kvůli úklidu nesčetněkrát pohádat (letos zatím 1x), aby pak seděla u ryby a salátu s výrazem: a teď teda budete všichni šťastni, nebo uvidíte! A když někdo není dostatečně šťastnej, tak nastane Itálie, talíře lítaj z okna, průběžně se zamykají dveře, aby uražení nemohli utéct... celkem komedie, kdybych to viděl v televizi.
Není tady
Mám a vždycky jsem měla ráda Vánoce
Není tady
helena napsal(a):
Jess, dovolím si lehce nesouhlasit - vždycky to nemusí tak být.
Jo tak s tím já nesouhlasím zcela zásadně a přesně to tady napsal Kalik.
Ono sice stále platí ono známé "jaké si to uděláš, takový to máš" jenže i já když si chci v hypermarketu nakoupit potraviny abych neuhynul hlady, tak jsem nucen se prodírat davem dychtícím za harampádím přezdívaném "dárky"
Takže já ač si chci ten svůj život užívat bez front, strkanic a hádek, tak jsem nucen tohle absolvovat neboť se přece blíží ty krásné svátky klidu a míru.
Jo a v jiném vlákně to dobře napsal PetrV: "Škoda, že Mařenka tehdy nepotratila, mohli jsme mít klidnou zimu a netrávit ji ve frontách v hypermarketech"
Upravil(a) Jeňýk (12. 12. 2008 13:56)
Není tady
Nedomo, tak to je síla
Já jsem taky pro rukodělné dárky. Respektive už asi třetí sezónu praktikuju dárky tím stylem, že nakoupím tolik tělových šampónů, kolik hodlám obdarovat lidí (variace jsou možné, třeba tělové mléko a podobně). Všechny jsem instruoval stejně, že od nich chci jen takovéto maličkosti (výjimkou je přítelkyně, tam bych se šamponem asi neuspěl ). Vánoce mě vyjdou celkem levně, dostanu praktické dárky (šampóny atd.), které bych stejně potřeboval.
Naprosto mi tento způsob vyhovuje
Není tady
Jeňýk napsal(a):
helena napsal(a):
Jess, dovolím si lehce nesouhlasit - vždycky to nemusí tak být.Jo tak s tím já nesouhlasím zcela zásadně a přesně to tady napsal Kalik.
Ono sice stále platí ono známé "jaké si to uděláš, takový to máš" jenže i já když si chci v hypermarketu nakoupit potraviny abych neuhynul hlady, tak jsem nucen se prodírat davem dychtícím za harampádím přezdívaném "dárky"
Takže já ač si chci ten svůj život užívat bez front, strkanic a hádek, tak jsem nucen tohle absolvovat neboť se přece blíží ty krásné svátky klidu a míru.
Jo a v jiném vlákně to dobře napsal PetrV: "Škoda, že Mařenka tehdy nepotratila, mohli jsme mít klidnou zimu a netrávit ji ve frontách v hypermarketech"
Proč nakupuješ v hypermarketech ?
Není tady
No nevím co znamená TOLIK lidí.Mně hrozně vadí poslední měsíc prosinec jak začne ten předvánoční stres se sháněním dárků,uklidem,pečením,lítáním
.Ted' příjde leták z krámu a nedej bože když tam je velká sleva!!!Už to nejsou ty Vánoce co bejvávaly,je to už fakt jen o dárcích.Vadí mi jak najednou chtějí všichni pomáhat chudým a nemocným,přispívat tam a tam.Jindy v roce o tom ani neuslyšíte.Program v televizi???Už jste ho někdo četl?Já jo,fakt vánoční
.Kdybysme neměli děti tak je ani neslavím.
Není tady
Tajgr napsal(a):
No nevím co znamená TOLIK lidí.Mně hrozně vadí poslední měsíc prosinec jak začne ten předvánoční stres se sháněním dárků,uklidem,pečením,lítáním
![]()
![]()
.Ted' příjde leták z krámu a nedej bože když tam je velká sleva!!!Už to nejsou ty Vánoce co bejvávaly,je to už fakt jen o dárcích.Vadí mi jak najednou chtějí všichni pomáhat chudým a nemocným,přispívat tam a tam.Jindy v roce o tom ani neuslyšíte.Program v televizi???Už jste ho někdo četl?Já jo,fakt vánoční
![]()
.Kdybysme neměli děti tak je ani neslavím.
Kdo tě nutí mít zlevněné zboží z letáku ?
kdo tě nutí koukat na blbej program v TV ?
Kdo tě nutí lítat, péct, uklízet ?
Vždyť si to všechno děláme sami
Není tady
já to nechápu, proč všichni anděláte s tím úklidem? tak ukliďte jen normálně, jako třeba v sobotu a je to. a s pečením, u nás se peče jen tak dokud nás to baví. stačí přece tři čtyři druhy,ne? a pokud nejsou děcka, který by pomohly, tak i míň. k večeři řízek a salát. mi nikdy nepřišlo, že bysme doma nějak lítaly. právě proto mám na vánoce super vzpomínky. a dárky, to je trochu pruda někdy,ale my si nedáváme nic drahýho. máma ví, čím nás potěší-kosmetika, knížka atd. takže nechápu, proč lidi nemají rádi vánoce:-)
Není tady
a mě se vánoční výzdoba líbí, lidi mě štvou v obchodech celý rok, takže jinak než tím učením vánoce zkažený nemám.
Není tady
Mirka: s uklidem mum nazor, ja tedy uklizim cely rok, behem roku, takze pokud vikend pred vanoci udelam uklid tako jako bezne, uklidim toaletu,koupelnu, vytru, vyluxuju, utru prach, finish.. okna jsem myla na podzim, beztak je furt tma... a abych zrovna na vanoce uklizela skrine? proc? navstevy nam do skrini nelezou... radeji to necham na jaro nebo leto...
Není tady
taky si udělám Vánoce tak, jak je mám ráda - teď mě baví péct i uklízet, tak to dělám, dárky už vesměs mám - dělá mi radost vymýšlet, čím druhému udělám radost
proč je lidi nemají rádi? možná si je nedokáží užít po svém - nechají se moc ovlivňovat
Není tady
mirka.. napsal(a):
já to nechápu, proč všichni anděláte s tím úklidem? tak ukliďte jen normálně, jako třeba v sobotu a je to. a s pečením, u nás se peče jen tak dokud nás to baví. stačí přece tři čtyři druhy,ne? a pokud nejsou děcka, který by pomohly, tak i míň. k večeři řízek a salát. mi nikdy nepřišlo, že bysme doma nějak lítaly. právě proto mám na vánoce super vzpomínky. a dárky, to je trochu pruda někdy,ale my si nedáváme nic drahýho. máma ví, čím nás potěší-kosmetika, knížka atd. takže nechápu, proč lidi nemají rádi vánoce:-)
Vidím to naprosto stejně !
U nás byla vždy pohoda, nikdy žádnej stres.
Pekli jsme , když mamka měla čas a náladu a když jsme chtěli, řízek a salát je hotovej za hodinu.
Uklid o nic větší, než o víkendu. A zapojit všichni. ( za dvě hodiny hotovo )
Stromek byl umělej, vždy ve sklepě a ozdoby máme stejný už 30 let
Dárky - každému jeden do 200 - tradice už několik let. Večer pěšky na půlnoční a druhý den u tety kachna.
Vše v pohodě a v klidu.
Miluju Vánoce
Není tady