Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 12. 12. 2008 13:07

jindra
♥♥♥♥---

Proč tolik lidí nemá rádo vánoce ?

va

Není tady

#2 12. 12. 2008 13:07

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

Re: Proč tolik lidí nemá rádo vánoce ?

jindra napsal(a):

va

a už je to tady smile

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#3 12. 12. 2008 13:10

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

protože spousta lidí je samo, ať mladých nebo starých. Mě vždycky mrzelo, že jsem sama, nemám kluka, všichni mi to předhazovali.. Na druhou stranu moje babi je sama a vím, že to pro ní není jednoduché. Za další Vánoce nejsou to co bývaly, teď je to akorát předvádění kdo co dostal a za kolik:(

Není tady

#4 12. 12. 2008 13:13

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Každoroční téma smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#5 12. 12. 2008 13:17

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Já je ráda mám... co mi vadí, že se každý honí za dražšími a dražšími dárky.... ja bych nechala vse, a dala bych treba darky za stovku nebo tak... neco co udela radost,ale malickosti, neco jako kdyz nekdo dava drobnosti k svatku nebo k mikulasi, tak takove darky k vanocum.. aby to nebylo jen o darkach. pro me je to vse okolo hezky a tesim se na to, na to ze se uvidime s rodinou, na ty posezeni, svaracky, cukrovi, atd, ale dost se mi stává ze prave to jak okoli vanoce nema rado, tak mi je taky tim kazi:(
jako moje tchyne, vanoce nema rada, musi kupovat darky, musi pect, musi uklizet, rikam ji, tak nepec.. a ona, to musim, co by lidi rekli....

a proc je radi nemaji lidi? protoze jak bylo zmineno, jsou sami, nemaji tu rodinu o ktere tu pisu, tim vic jim prijde lito, jak ostatni se schází, dostanou darky, a oni nic.. pripadne ten stres ktery maji jako moje tchyne.

Není tady

#6 12. 12. 2008 13:24

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Z vánoc se stal KONZUM a Santa Klaus. Vytratil se ten pravý smysl Vánoc a zbyl jen konzum a několik dní volna.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#7 12. 12. 2008 13:26

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

tak santa klause taky neberu:(...

Není tady

#8 12. 12. 2008 13:34

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Lidi se zbláznili, ale já se toho nemíním účastnit wink

Není tady

#9 12. 12. 2008 13:37

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

protože očekávají instatní zázrak...
myslím, že lidi, co mají rádi život obecně, mají rádi i Vánoce smile

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#10 12. 12. 2008 13:38

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Tak tahla škatulka na mě neplatí wink

Není tady

#11 12. 12. 2008 13:39

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

já nemám ráda vánoceod tý doby kdy jsme na výšce, protože to je akorát učení, pak sejdu dolů, snim večeři, rozbalim dárky a jdu se zase učit. a vlastně celý prosinec a skrz to "volno" cítím tíhu těch zkoušek. jiankm předtím jsme vánoce milovala a myslim, že až skončí škola tak zase budu.

Není tady

#12 12. 12. 2008 13:45

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Já je miluju i s tím konzumem, ale časem, až přijdou rány v podobě ztráty rodičů, případného rozvodu a podobně, tak už je taky budu dělat jen pro děti a z donucení, bude mi smutno a budu čekat na úlevu v podobě konce svátků.

Není tady

#13 12. 12. 2008 13:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

myslím, že lidi, co mají rádi život obecně, mají rádi i Vánoce
Jess, dovolím si lehce nesouhlasit http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png - vždycky to nemusí tak být.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#14 12. 12. 2008 13:50

Nedoma
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Na Vánoce obecně nejlepší vzpomínky nemám. Respektive si žádný pěkný nepamatuju. Přístí budou doufám co nejvíc v mé režii, takže

a) se dá nějaký limit na dárky (nejraději bych nařídil rukodělné dary only)
b) nebude se uklízet jak u šílenců, žádný okna lustry apod., stejně je venku tma a svítí se stromečkem
c) místo kynutí u bedny s naprosto neočekávaným, novým a zajímavým programem big_smile pěkně potýrat tělo venku

Nesnáším baňky ve výlohách od prvního října, nemožnou snahu prodejců vnucovat lidem ten jejich svinčik za nehorázný ceny, které pak mírně klesnou v rámci výprodejů... pořady o vánočním shonu - jelikož je celkem okurka, tak novináři alespoň vykřikují o nákupní hysterii, předávají informace (= pro některé jedince takřka befel) kolik asi průměrná vohnoutská rodina utratí apod. Hysterii mé matky, která se dokáže kvůli úklidu nesčetněkrát pohádat (letos zatím 1x), aby pak seděla u ryby a salátu s výrazem: a teď teda budete všichni šťastni, nebo uvidíte! A když někdo není dostatečně šťastnej, tak nastane Itálie, talíře lítaj z okna, průběžně se zamykají dveře, aby uražení nemohli utéct... celkem komedie, kdybych to viděl v televizi.

Není tady

#15 12. 12. 2008 13:52

jindra
♥♥♥♥---

Mám a vždycky jsem měla ráda Vánoce smile

Není tady

#16 12. 12. 2008 13:56

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

helena napsal(a):

Jess, dovolím si lehce nesouhlasit - vždycky to nemusí tak být.

Jo tak s tím já nesouhlasím zcela zásadně a přesně to tady napsal Kalik.
Ono sice stále platí ono známé "jaké si to uděláš, takový to máš" jenže i já když si chci v hypermarketu nakoupit potraviny abych neuhynul hlady, tak jsem nucen se prodírat davem dychtícím za harampádím přezdívaném "dárky"

Takže já ač si chci ten svůj život užívat bez front, strkanic a hádek, tak jsem nucen tohle absolvovat neboť se přece blíží ty krásné svátky klidu a míru. usch

Jo a v jiném vlákně to dobře napsal PetrV: "Škoda, že Mařenka tehdy nepotratila, mohli jsme mít klidnou zimu a netrávit ji ve frontách v hypermarketech"  big_smile

Upravil(a) Jeňýk (12. 12. 2008 13:56)

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#17 12. 12. 2008 13:59

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Nedomo, tak to je síla big_smile

Já jsem taky pro rukodělné dárky. Respektive už asi třetí sezónu praktikuju dárky tím stylem, že nakoupím tolik tělových šampónů, kolik hodlám obdarovat lidí (variace jsou možné, třeba tělové mléko a podobně). Všechny jsem instruoval stejně, že od nich chci jen takovéto maličkosti (výjimkou je přítelkyně, tam bych se šamponem asi neuspěl big_smile ). Vánoce mě vyjdou celkem levně, dostanu praktické dárky (šampóny atd.), které bych stejně potřeboval. big_smile

Naprosto mi tento způsob vyhovuje wink

Není tady

#18 12. 12. 2008 14:06

jindra
♥♥♥♥---

Jeňýk napsal(a):

helena napsal(a):

Jess, dovolím si lehce nesouhlasit - vždycky to nemusí tak být.

Jo tak s tím já nesouhlasím zcela zásadně a přesně to tady napsal Kalik.
Ono sice stále platí ono známé "jaké si to uděláš, takový to máš" jenže i já když si chci v hypermarketu nakoupit potraviny abych neuhynul hlady, tak jsem nucen se prodírat davem dychtícím za harampádím přezdívaném "dárky"

Takže já ač si chci ten svůj život užívat bez front, strkanic a hádek, tak jsem nucen tohle absolvovat neboť se přece blíží ty krásné svátky klidu a míru. usch

Jo a v jiném vlákně to dobře napsal PetrV: "Škoda, že Mařenka tehdy nepotratila, mohli jsme mít klidnou zimu a netrávit ji ve frontách v hypermarketech"  big_smile

Proč nakupuješ v hypermarketech ? big_smile

Není tady

#19 12. 12. 2008 14:07

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mars

No nevím co znamená TOLIK lidí.Mně hrozně vadí poslední měsíc prosinec jak začne ten předvánoční stres se sháněním dárků,uklidem,pečením,lítáním usch usch usch .Ted' příjde leták z krámu a nedej bože když tam je velká sleva!!!Už to nejsou ty Vánoce co bejvávaly,je to už fakt jen o dárcích.Vadí mi jak najednou chtějí všichni pomáhat chudým a nemocným,přispívat tam a tam.Jindy v roce o tom ani neuslyšíte.Program v televizi???Už jste ho někdo četl?Já jo,fakt vánoční hmm roll .Kdybysme neměli děti tak je ani neslavím.

http://sign.kards.ru/images/sign/0a/00/10.jpg?rnd=6500
Člověk se narodí nahý,mokrý a hladový.Pak se věci začnou zhoršovat.

Není tady

#20 12. 12. 2008 14:10

jindra
♥♥♥♥---

Tajgr napsal(a):

No nevím co znamená TOLIK lidí.Mně hrozně vadí poslední měsíc prosinec jak začne ten předvánoční stres se sháněním dárků,uklidem,pečením,lítáním usch usch usch .Ted' příjde leták z krámu a nedej bože když tam je velká sleva!!!Už to nejsou ty Vánoce co bejvávaly,je to už fakt jen o dárcích.Vadí mi jak najednou chtějí všichni pomáhat chudým a nemocným,přispívat tam a tam.Jindy v roce o tom ani neuslyšíte.Program v televizi???Už jste ho někdo četl?Já jo,fakt vánoční hmm roll .Kdybysme neměli děti tak je ani neslavím.

Kdo tě nutí mít zlevněné zboží z letáku ?
kdo tě nutí koukat na blbej program v TV ?
Kdo tě nutí lítat, péct, uklízet ?
Vždyť si to všechno děláme sami wink

Není tady

#21 12. 12. 2008 14:11

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

já to nechápu, proč všichni anděláte s tím úklidem? tak ukliďte jen normálně, jako třeba v sobotu a je to. a s pečením, u nás se peče jen tak dokud nás to baví. stačí přece tři čtyři druhy,ne? a pokud nejsou děcka, který by pomohly, tak i míň. k večeři řízek a salát. mi nikdy nepřišlo, že bysme doma nějak lítaly. právě proto mám na vánoce super vzpomínky. a dárky, to je trochu pruda někdy,ale my si nedáváme nic drahýho. máma ví, čím nás potěší-kosmetika, knížka atd. takže nechápu, proč lidi nemají rádi vánoce:-)

Není tady

#22 12. 12. 2008 14:13

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

a mě se vánoční výzdoba líbí, lidi mě štvou v obchodech celý rok, takže jinak než tím učením vánoce zkažený nemám.

Není tady

#23 12. 12. 2008 14:15

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Mirka: s uklidem mum nazor, ja tedy uklizim cely rok, behem roku, takze pokud vikend pred vanoci udelam uklid tako jako bezne, uklidim toaletu,koupelnu, vytru, vyluxuju, utru prach, finish.. okna jsem myla na podzim, beztak je furt tma... a abych zrovna na vanoce uklizela skrine? proc? navstevy nam do skrini nelezou... radeji to necham na jaro nebo leto...

Není tady

#24 12. 12. 2008 14:16

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

taky si udělám Vánoce tak, jak je mám ráda - teď mě baví péct i uklízet, tak to dělám, dárky už vesměs mám - dělá mi radost vymýšlet, čím druhému udělám radost smile
proč je lidi nemají rádi? možná si je nedokáží užít po svém - nechají se moc ovlivňovat

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#25 12. 12. 2008 14:19

jindra
♥♥♥♥---

mirka.. napsal(a):

já to nechápu, proč všichni anděláte s tím úklidem? tak ukliďte jen normálně, jako třeba v sobotu a je to. a s pečením, u nás se peče jen tak dokud nás to baví. stačí přece tři čtyři druhy,ne? a pokud nejsou děcka, který by pomohly, tak i míň. k večeři řízek a salát. mi nikdy nepřišlo, že bysme doma nějak lítaly. právě proto mám na vánoce super vzpomínky. a dárky, to je trochu pruda někdy,ale my si nedáváme nic drahýho. máma ví, čím nás potěší-kosmetika, knížka atd. takže nechápu, proč lidi nemají rádi vánoce:-)

Vidím to naprosto stejně !storstark
U nás byla vždy pohoda, nikdy žádnej stres.
Pekli jsme , když mamka měla čas a náladu a když jsme chtěli, řízek a salát je hotovej za hodinu.
Uklid o nic větší, než o víkendu. A zapojit všichni. ( za dvě hodiny hotovo )
Stromek byl umělej, vždy ve sklepě a ozdoby máme stejný už 30 let big_smile
Dárky - každému jeden do 200 - tradice už několik let. Večer pěšky na půlnoční a druhý den u tety kachna.
Vše v pohodě a v klidu.
Miluju Vánoce big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí