29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtěla bych se s Vámi podělit o vynikající punč,zvláště dobrý v těchto mrazech
1,5 l cerveného vína
20 kostek cukru
3 ks skořice
10 ks hřebíčku
2 sáčky vanilkového cukru
šťáva z 1 pomeranče
1 dcl pomerančového sirupu
2 dcl rumu
Dame svarit vino a 10ti kostkama cukru,skořicí vanilkovým cukrem a hřebíčkem.Tesne pred varem odstavime a prikryjeme poklici.V hrnecku rozpustime zbylych 10 kostek cukru na karamel,zredime vodou.Prilijeme do svareneho vina,postupne pridame stavu z pomerance,sirup a rum a podle chuti dosladime nebo pridame vice sirupu ci rumu.O5 privedeme tesne pred bod varu,scedime a pijeme.Podava se ve sklenicich jejichz hranu potreme citronem a preklopime do jemneho krystaloveho cukru.Ozdobime platkem citronu.Muze se podavat horke nebo studene...je to fakt vyborne na zahrati:)doporucuji:)))
Není tady
Díky, to je výborný !!! Přidám ještě něco pro děti a nebo abstinenty :
Banánový punč (na 4 sklenice)
4 žloutky, 1 sáček vanilkového curku, 100g cukru, 200ml šlehačky, 500ml mléka, 1 citron, 2 banány
Žloutky s vanilkovým cukrem a cukrem promíchej v hrnku a na mírném ohni ušlehej do pěny. Postupně přidávej šlehačku, mléko a rozmixované banány. Stále šlehej, dokud nevznikne pěna. Směs se NESMÍ vařit !!!
Hotový nápoj nalej do punčových sklenic a ozdob nastrouhanou citronovou kůrou.
Upravil(a) Verča (30. 1. 2006 12:45)
Není tady
mnam to muze byt taky vyborne:))))
Není tady
Já uspěla na vánoční besídce s tímhle:
voda
cukr
citrön, pomeranč (nakrájet i s kůrou na půlkolečka)
celá skořice
hřebíček
badyán (důležitý pro chuť i vzhledový efekt)
Vše svařit v hrnci nebo přímo ve skleněných pohárcích v mikrovlnce (když to dělám jen pro sebe a sousedku). V každé skleničce musí být vše - koření i ovoce.
Do horkého nalít RUM.
Množství není třeba uvádět, každý to odhadne podle své chuti.
Není tady
Verča:tak jsem zkousela ten bananový punč a mohu ho vsem doporucit:)Dala jsem si jednu sklenicku a byla jsem po obede:)Je to pekne syte ale kdyby nebylo tak bych vypila asi litr a to by kilicka sly asi hoooodne rychle nahoru:)))
Není tady
Tak to jsem ráda, že punč chutnal....nejlepší je asi po pořádné lyžovačce na zahřátí, aby ty kila se srovnala. (Přiznám se ale , že osobně jsem viděla lyže na školním lyžařském výcviku a to už je hóóódně let......)
Není tady
Banánový punč vypadá fakt dobře, taky odzkouším....
Není tady
Napiš, jaký to mělo úspěch.........je to fakt dobrý, ale tak na tloustnoucí "dietu"......
Není tady
Verča: odzkouším to na dětech a příteli Já si jen tak líznu
Není tady
jsem.sva:a vsad se ze neliznes:)nakonec dopadnes jak ja a vypijes celou sklenicku:)
Není tady
Punč jsem udělala a byl fakt vynikající. Elementgirl děkuji. Sára
Není tady
sarah:neni zac,jsem rada ze Ti chutnal:)
Není tady