|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahoj holky!
Jsem dneska rano zjistila, ze vlastne nevim na cem zavisi delka trvani menstruace. Minuly mesic jsem to mela i tyden, ted tri dny a konec. Jak je to mozne? Antikoncepci neberu asi 4 mesice, po dlouhych letech jsem si udelala pauzu kdyz jsem se rozesla s pritelem. Proste me jen tak napadlo, ze fakt nevim co delku krvaceni ovlivnuje. Nejaky napad?
Není tady
Stačí číst odbornou literaturu. 

lovemusicsun napsal(a):
Ahoj holky!
Jsem dneska rano zjistila, ze vlastne nevim na cem zavisi delka trvani menstruace. Minuly mesic jsem to mela i tyden, ted tri dny a konec. Jak je to mozne? Antikoncepci neberu asi 4 mesice, po dlouhych letech jsem si udelala pauzu kdyz jsem se rozesla s pritelem. Proste me jen tak napadlo, ze fakt nevim co delku krvaceni ovlivnuje. Nejaky napad?
Já taky neberu HA a taky se mi to postupně prodlužuje, někdy i týden...
Ale nevím, čím ty pilulky způsobujou, že menstruace trvá tak dva tři dny... 

Není tady
Délka menstruace je závislá na síle děložní sliznice která se odlučuje. Alespoň tak to vidím já
Naposledy jsem to měla den a půl, takže něco bude špatně 
Není tady

Definitiv napsal(a):
Délka menstruace je závislá na síle děložní sliznice která se odlučuje. Alespoň tak to vidím já
Naposledy jsem to měla den a půl, takže něco bude špatně
já myslela, že když beru HA, tak nedochází k ovulaci, tudíž se nevylučuje vajíčko a všechno okolo - no a když jí neberu, tak zas jde ven všechno, takže asi i víc sliznice? 

Není tady
A já jsem z toho úplně tumpachová, páč já to měla silnější s HA a bez HA je to o moc mírnější...dny zůstaly stejné 5-7 dní...na mě nějak ty teorie nesedí 
Upravil(a) Račice dračice (11. 12. 2008 11:35)

Není tady
želvi - když bereš HA tak k ovulaci ndochází, je pozastavena doplněním hladiny hormonů, dochází k tzv menstruaci z vysazení - tj odliv hormonů. Soudím že i tam nárust děložní sliznice probíhat bude, ale asi o hodně menší
Rači - to by mohlo být různou výškou hormonů (které máš ty sama o sobě, ne s pomocí HA), takže když se ti do těla dostane HA hladina se ještě zvýší (ppř sníží) a dochází k vyššímu nárustu než bez HA
Ale jsou to jen teorie, nejsem doktor, takže spíš jen tak spekuluju 
Není tady

ale teď jsem z toho jelen tuplovanej 

Není tady

Želvička17 napsal(a):
ale teď jsem z toho jelen nejjelenovatější

Není tady
Ja HA vysadila uz davno. Me spis zajimalo jaktoze se to mesic od mesice meni?!? Proc to jednou trva 7 dni, jednou 3 dny.. Nejak mi to neleze do hlavy..
Není tady

lovemusicsun napsal(a):
Ja HA vysadila uz davno. Me spis zajimalo jaktoze se to mesic od mesice meni?!? Proc to jednou trva 7 dni, jednou 3 dny.. Nejak mi to neleze do hlavy..
no jo no, když mně se to nemění
. Já jsem furt jak slonice - tejden

Není tady
Želvo - jestli jako slonice, tak to jsi taky musela být těhotná dva roky
lovemusic - může to být třeba kvůli tomu že nedochází k ovulaci - ale to už vařím z vody a nechci nikoho strašit 
Není tady
Hm, tak já teda asi nejspíš vůbec, ale co jsem měl možnost zjistit
tak od 4 dnů (bez HA) do skoro 2 týdnů
s HA
Po vysazení HA chvíli trvá, než se organismus "stabilizuje" a ta chvíle trvá déle, než 4 měsíce, bych řekl, ale lékař to bude vědět lépe.
Upravil(a) Nedoma (12. 12. 2008 9:31)
Není tady
Když jsem brala HA tak celkem asi 5 dní, teď bez to mám 2-3 dny.
Slyšela jsem, že délka cyklu je i podle toho z kterého vaječníku krvácíš, jestli z pravého nebo levého, ale nevím to na 100%
Není tady

Definitiv napsal(a):
Želvo - jestli jako slonice, tak to jsi taky musela být těhotná dva roky
![]()
![]()
lovemusic - může to být třeba kvůli tomu že nedochází k ovulaci - ale to už vařím z vody a nechci nikoho strašit
Tady v ZOO byla slonice uměle oplodněná a po dvou letech, co se s tím chudinka tahala, tak to mláďátko bylo nakonec mrtvý
ale jak dlouho menstruuje slonice, to tedy vlastně vůbec nevím. 

Není tady
želvi, zeptej se domorodců, kolik se jim ztratí matrací - slonice je prý mají místo vložek 
K tématu - můj gynekolog říkal, že síla krvácení závisí na množství sliznice - takže potvrzuji, co říká Definitiv. Jinak já s HA krvácela tak 4 dny, bez ní 5 a teď s nehormonálním tělískem sice taky jenom 4-5, z toho jeden den silně, jinak celkem málo, ale předtím tak pět dní špiním - a nevím proč
.
Není tady
Já s HA tak týden a bez HA max 3-4 dny 
Není tady

Jsem se ptala tady v ústecké ZOO - prý si vystačí s prostěradly 

Není tady
To Tina: mám také nehormonální tělísko a mám úplně stejné problémy se špiněním, nikdy pořádně nevím, jestli to už je MS nebo není a pak se najednou z pár kapek spustí silnější krvácení .... 

A s tou sílou sliznice to tak asi opravdu je, sestra má sliznici velmi nízkou, až tolik, že vůbec nemenstruuje, pokud chce mít menses, tak musí brát HA 
Měla problémy s váhou, byla strašně hubená a menses se jí ztratila, váha se sice opět zvedla, ale problémy s MS má nadále, takže jí prorokují i neplodnost ...
Není tady
A není to třeba tím, že jeden měsíc ztratíš víc krve, tak ten další tělo víc šetří? Taky vařím z vody, bez HA jsem to měla od dvou dnů do dvou týdnů s periodou deset až padesát dní, na prášky nedám dopustit (zkuste si párkrát po sobě dva týdny PMS + dva týdny bolestivé menstruace).
Není tady
Já měla MS při HA asi 5 dní, bez ní týden. Pořád není moc silná, spíš slabší. 6 dní jsem krvácela a špinila i v cyklu, ve kterém neproběhla ovulace. Teoreticky by ale Ms měla být slabší, protože v tom cyklu hormony na podporu růstu sliznice produkovány nebyly. Jinak souhlasím s tím, že když má žena vysokou sliznici, krvácí více než když je nižší.
Od vysazení HA si se mnou tělo celkem hraje, ale ještě je to v mezích. Ale už je to skoro rok, tak doufám, že se to ještě nějak doupraví. Není to sranda no.
Není tady
A berete někdo HAK více měsíců po sobě bez přesávky?Já už to tak praktikuju 2 roky,tak po 3 měsících vynechám,mám tedy hroné PMS,ale kvůli té frekvenci se to dá vydržet.Vždy jsem ale dostala normální menstruaci.Ale teno měsíc jsem vysadila,,bolesti břicha,jak před menzes a pak jen 2 dny mírné špinění.Může to být tou HAk bez přestávky myslíte?
Není tady