|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Dobry den,
neni mezi Vam pediatr ci nekdo, kdo by mi mohl zodpovedet otazku, zda je dulezite, aby novorozene bylo v kocarku vzdy ve vertikalni poloze ? Tim myslim, jestli nestaci - kdyz napr. nemate korbicku - aby miminko bylo mirne s hlavickou nahoru.. zda mu to skodi pro pater apod. ?
dekuji
Ahoj xlu!!! V horizontální poloze!!!:-)) Nám kvůli tomu doktor vynadal!!! prý je to nezbytně nutné!! Musí ležet cca až do 8. měsíce, kdy jsme teprve na doktorovo doporučení mohli začít používat sporťák, který má právě tu nejnižší polohu nepatrně zvednutou. Zakázal nám i používat klokanku a jiná nosítka. To samé nám řekli i na rehabilitaci, kam chodíme..
Není tady
Jeje, jasne ze horizontlani.. proste lezaci.. ono se mi to plete:lol:
Aha, tak ja nevim, kazdy taky rika neco jineho... jsem z toho jelen..
v horizontální nesmí být až do doby, než si samo sedne. Pak už má vypracované svalíky na to, aby mohlo být i trochu nadzvednuto. S tím nošením jsem to taky slyšela, ale neumím si představit, že bych Verču nosila jen na ležato, to by mě pěkně vyřvala. Ona se chce koukat. Takže ji nosím normálně na stojato. Vím, že se to asi nesmí, ale nejde to jinak 
Není tady
Co se týče polohování miminek moc doporučuju knížku paní Evy Kiedroňové - Něžná náruč rodičů. Je tam spousta zajímavých věcí a hlavně praktické návody, jak s mimi zacházet.
AHoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli se nošení v klokance, nebo spíš nenošení, má týkat každého miminka, nebo jen při nějakých potížích?
Nic jsem o tom neslyšela, navíc jsem si pro mimi chtěla klokanku pořídit.Vím, že na dlouhé nošení by to nebylo, ale jinak...?
Není tady
Tynas raději miminko uvazuj do šátku. Já klokanku koupila, ale miminko tam nedávám. Ani se mu tam nelíbí. Opravdu to pro novorozeňata není. Jejich zádové svaly na to nejsou přizpůsobené.
Není tady
Misha1 napsal(a):
Tynas raději miminko uvazuj do šátku. Já klokanku koupila, ale miminko tam nedávám. Ani se mu tam nelíbí. Opravdu to pro novorozeňata není. Jejich zádové svaly na to nejsou přizpůsobené.
Misho, díky za radu.Šátek se mi moc líbí, jen se budu muset někam zajít vyškolit, jak ho vázat, abych v něm mimi i sebe neuškrtila 
Není tady
Aby se miminku nedrazdil nervovej system, tak by se nemelo nosit ve svisle poloze dokud se samo neposadi. Klokanka, kde miminko je ve svisle poloze, se nedoporucuje az skoro do devateho mesice. Miminko pak muze byt vic podrazdene a plactive. Podle toho, co pise pani Kiedronova ve sve knizce, by sme se jako rodice uplne meli vertikalnich poloh vyvarovat a hlavne nezaklanet hlavicku. To co pise ve sve knizce je moc zajimavy, ale novy, takze to svetsina lidi zatim asi moc nebere...
[/url]
Není tady
mě dala školení paní, která mi ho prodávala. Nemůžu si to vynachválit, ale to už jsme řešily v jiném tématu 
Není tady