|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
br79 napsal(a):
CHtěla bych se zeptat na Váš názor... Poznala jsem před 2 lety přítele přes internet, po roce vztahu jsem se dozvěděla, že má syna. Styděl se za to. Odešla jsem od něj, ale nakonec jsem mu dala ještě šanci. To byla asi chyba. Nicméně vztah se urovnal a my plánovali rodinu. Chodili jsme do CARu a když už to vypadalo, že jsem těhotná, přítel reagoval tak, že mě řekl, že to není možný a s kým to mám... ŠOK. Nakonec to nedopadlo (naštěstí pro mě). Byla jsem úplně na dně, protože tohle jsem nečekala. Problém nastal v tom, že on má postavený RD, já si tam nesmím dát podle jeho názoru trvalé bydliště - to mě mrzelo, ale ..(radši jsem si koupila menší byt - ale ve městě 20km od mého pracoviště.., který teď budu splácet) Myslela jsem si, že ho budu pronajímat a tím splatím část úvěru, přítel mi s tím i pomáhal. Pak ženit se nechtěl, teď zase ano, jen pokud budeme mít děti (když ne, tak si najde jinou... začal chodit po domě, málem s bílou útěrkou, že není utřený prach, že bych měla cvičit, zhubnout, že nezvládnu 24-hodinovou péči o děti, vařím stále stejná jídla, nedbám o sebe, a další a další šílenosti apod. Když jsme se poznali přibral 15 kg.. , já teď za měsíc zhubla 6kg.Už jsem dál nemohla, tak jsem si začala balit věci a stěhovat, ale on si najednou na svoje řeči nepamatuje, vidí problém jen u mě a já blbá bych pro něj snesla modré nebe. Teď vím, že nejlepší řešení je odejít, ale začal mi říkat, že 90% chlapů chodí do hospody, že nejsem typ, který by si někoho našel a další. K tomu v práci mám slušný fofr a mám strach, že budu sama. Navíc nemám čas na další čekání, bude mi 30, chtěla bych manžela a děti. K tomu budou ty vánoce, ale vím že to u něj doma do té doby nevydržím...
a) nějak nerozumím tomu, proč se styděl za své dítě? Možná jsi mu řekla něco jakože "chlapa s děckem ani omylem" nebo takovou zkušenost měl dříve
b) ve skutečnosti to, co říká tobě, že nezvládneš, si myslí o sobě, a nikoliv nutně vědomě. Jsou to zástupné drobnosti, které by ve fuknčním vztahu buď vůbec nepřišly na přetřes, nebo by byly snadno vyřešeny.
c) že si nenajde někoho jiného má strach on, ty nemáš důvod. Možná spíše zkus reálný život, internet je trochu zvláštní prostředí na seznámení (ne, že by to nemohlo vyjít). Ty jeho manipulativní výlevy (jsi doma = má tě, je protivnej x odcházíš = ztrácí tě, je zoufalej) jsou průhledné a hloupé.
d) jsi mladá, času máš pořád dost. Moje bývalá skorošvagrová se měla vdávat někdy ve 25ti, ale chlapec si to rozmyslel, tak z toho byla chvíli dost vykolejená, pak dlouho sháněla partnera, je trošku nemocná, tak nemůže moc diskotéky a hospody, byla dlouho sama (to není nemoc) no ale vloni (to jí bylo myslím 32) byla svatba a dnes má doma kromě manžela dvě krásné holčičky. A z IVF.
Z toho, co píšeš: Uvědom si, co chceš. Uvědom si svou hodnotu, ta není malá. Běž od něj, věnuj se sobě, sestře/neteři, práci. Dej si na čas.
Není tady
Protože byl přítel v týdnu pryč, včera jsme si promluvili a já se večer odstěhovala. Je mi z toho smutno, protože on si neuvědomuje, co říkal... Při stěhování se rozhodl odjet, ale po chvíli se vrátil, zda jsem si to nerozmyslela, že mi věřil atd. Byl na měkko a já taky.. Pak někam odjel a já se odstěhovala k ségře... Sliboval mě, jak mi bude pomáhat, byl najednou hrozně hodný, ale já už tomu nevěřím. Říkala jsem příteli, že bych nikdy nedokázala říct to, co on si dovolil, ... Potom uznal, že je pedant na pořádek, ale je to až chorobný... Já nejsem žádná nepořádnice, když je něco v nepořádku, tak to uklidím, ale ta jeho chorobná čistota... V práci mi říkají, že jsem udělala dobrou věc, ale je mi z toho fakt mizerně.. Mám strach s někým chodit, teď je to jasný, ale budoucnost vidím špatně... Navíc na diskotéky ani do hospod nechodím, spíš se budu věnovat splácení úvěru...
Není tady

br... hlavně budeš mít klid a jenom s odstupem času uvidíš tenhle krok jako jeden z nejlepších ve svém životě - i když to teď asi tak nevypadá 

Není tady
br79 napsal(a):
já se večer odstěhovala. Je mi z toho smutno...
Gratuluju k tomu, že ses odhodlala, br79.
Je mi jasný, že to nebylo lehký. Přeju hodně štěstí.
Není tady
Děkuju, z toho rozchodu a to co říkal přítel - mám strach, že je chyba u mě...ale vždycky jsem každému pomáhala, nikdy neublížila a teď jsi připadám jako ta nejhorší... Vánoce bych nejradši neslavila, učím na škole, takže mě čekají bohužel delší prázdniny ...
Není tady

br79 napsal(a):
Děkuju, z toho rozchodu a to co říkal přítel - mám strach, že je chyba u mě...ale vždycky jsem každému pomáhala, nikdy neublížila a teď jsi připadám jako ta nejhorší... Vánoce bych nejradši neslavila, učím na škole, takže mě čekají bohužel delší prázdniny ...
Ale přece když Ti někdo předhazuje, jak jsi špatná, tak tomu třeba časem i uvěříš - je to těžký nasměrovat se jinam, třeba že problém má on - ale to se fakt časem ukáže, uvidíš. 

Není tady

br79 napsal(a):
br79, nepodceňuj se...podle toho, co jsi psala máš podobnou povahu jako já...hledala jsem chyby na sobě a žila s člověkem, ktarý ze mě vysával jen energii a peníze...také vše otočil proti mě a vše zapřel - mám z toho husinu, když si na to vzpomenu...buď ráda, že s ním nemáš děti, protože bys skončila jako svobodná matka.
Zeptej se jeho bývalky, proč se rozešli a proč nemá mázem o VLASTNÍHO syna - to už mluví za své.
Není tady

Br, ja by som niekam na tie prázdniny vypadla... aspoň na chatu. Skrátka zmeniť prostredie, podľa mňa.
Není tady

taky gratuluju k rozhodnutí. Věřim že to bylo těžké, ale jak píšou holky, určitě jednou budeš ráda žes to udělala. Drž se
Není tady

br 79, gratulujem ti tiez, a aj ked sa teraz citis smutne, uvidis za rok to budes vidiet ako svoje dobre rozhodnutie. Len neurob chybu a nevracaj sa k nemu, nech by ta prosil na kolenach. On je typ, ktory by ta robil nestastnou cely zivot. Moj exmanzel bol vecne kritizujuci; kritizoval skoro vsetko (a tiez nikdy nebolo upratane podla jeho predstav), snazil sa ma stale zmenit - zila som v tom vela rokov a nebola stastna. Najviac si uvedomis, ako dobre si sa rozhodla, ked si najdes niekoho normalneho, co ta nebude kritizovat a bude si ta vazit.
Zivot mas len jeden, je skoda ho marnit s niekym, kto sa k tebe sprava tak ako tvoj internetovy priatel.
Není tady
br79 napsal(a):
gratuluji k odchodu, uvidíš že bude lépe
držím ti palečky 
Není tady
Tak jsem opět tady, abych se s Vámi podělila se svojí situací.. S přítelem jsem se před vánoci rozešla (byli to pro mě nejhorší vánoce, které jsem rozešla)... psal mě, že si chce promluvit, abych se vrátila... ale přesto měl již několik dní na internetu podané seznamovací inzeráty i s fotkama... Dozvěděla jsem se to přes známé... Teď jsem sama, v práci zůstávám dobrovolně přesčas, protože nevím, co mám kde dělat. Na jednu stranu bych s někým chtěla žít, ale na druhou stranu potřebuji čas a nevím, jestli jsem schopná, po tom co se mi stalo důvěřovat ... Bojím se, že budu sama, brzo oslavím třicetiny. Mám byt, ale nedá se tam bydlet.. nefunguje topení atd. K tomu musím splácet úvěr.. Takže, nevím, co dál. Sebevědomí se mi snižuje jako ručička na venkovním teploměru.. Provizorně bydlím u sestry, tak tam raději jezdím jen večer, abych je tam moc nerušila... Co teď? Jak se vzpamatovat?
Není tady
Dej tomu čas a posmutni si. Tahle fáze musí proběhnout. A až si dost posmutníš , vykroč, jednojakýmkoli směrem, jestli k fungujícímu bytu nebo k dalšímu chlápkovi. Ale vykroč.
Není tady