Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#26 12. 1. 2009 20:15

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: zase ta tchyně...

Někde jsem slyšela, že láska mezi příbuznými roste se čtvercem vzdálenosti. Dokud jsou děti s rodičemi blízko, pořád je budou mít za děti.

Není tady

 

#27 12. 1. 2009 23:46

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 7. 1. 2007
Příspěvky: 13354

Re: zase ta tchyně...

Já mám hodnou tchýni.  Udělá první poslední.a...Co mě akorát deptá..ty jejich předváděčky,na které neustále chodí.,protože pak si jen stěžujou ,že nemaj prachy.  .....ale jak říkám sama budu jednou tchýně..takže kdoví jaká jednou budu.. smile


http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

 

#28 14. 1. 2009 19:42

nmery
♥♥♥♥---
Registrovaný: 30. 1. 2007
Příspěvky: 365

Re: zase ta tchyně...

Tak jo moje tchýně mi na svatbě vyčetla že sem ji zebrala syna.Přitom on chtěl nᚠdům a bydlet jinde já ne.Pak začala počítat kolik hostů je z jejich strany a kolik z naší a že rozpočtem kávu a pivo na hlavu a každá si zaplatíme své.Mně krátce před svatbou umřel otec a maminka na to neměla sílu,aby mi dělala svatbu.Platila jsem si s toho co mi taka našetřil.Pak mi má milovaná tchýně chodila radit k nám a to bylo,, to už jsi měla mít hotovo a tohle uděléj takhle a tohle udělᚠtak a sama bo můj syn bude dělat něco jiného."Když jsem ji řekla že máme hospodárku a dvě děti řeklami že měli taky ovečky.To teda měli dvě a my krávu,koně,prase,8 ovcí s nich ty jejich dvě,býka,moráky a slepice.To jen pro představu jaká byla tchýně za mlada.Má 3 snachy a ke všem se chovala stejně,byly jsme cizí ,když nám dávala šicí stroje tak tuplovala, že to dostali synové prý co kdyby jsme se rozvedli.No a teď zestárla chytá alzhajmra věčně ji někdo něco ukradl a schoval a schválně vzal a já přes všechny špatné zkušenosti s ní a to jsem zdaleka nenapsala ty nejhorší nejsem schopná ji nechat na pospas osudu.Nechci být taková tchýně a doufám že nebudu.grater

Upravil(a) nmery (14. 1. 2009 19:46)


Láska je ta,která zůstává stále,a jí všechno dáváme,nebo všechno odepíráme.

Není tady

 

#29 14. 1. 2009 22:19

barca.b
♥------
Registrovaný: 14. 1. 2009
Příspěvky: 3

Re: zase ta tchyně...

Ahoj holky, opravdu tchýně je tchýně. Ta moje mi řekla, už před svatbou, že se ji vůbec nelíbím a po svatbě pořád popuzovala manžela proti mně. Ani jsem nesměla vybrat jméno mému dítěti, nemohla jsem vlastně skoro nic. Když jsme si pořídili auto, tak to byla hrůza, protože jsme se měli zeptat napřed jí, bylo to peklo, mluvila nám úplně do všeho - úplně...ale odstěhovali jsme se a já jí odpustila.

Není tady

 

#30 14. 1. 2009 22:34

Dey
♥♥♥♥♥--
Místo: obývák
Registrovaný: 1. 12. 2008
Příspěvky: 570
Web

Re: zase ta tchyně...

mám to podobný jako Ita.. nemá mě ráda, manžovi to řekla než jsme se vzali. Bydleli jsme u nich ve sklepě(teda jedno okno tam bylo, neměli jsme na výběr), pořád nám chodila kontrolovat obsah skříní a nočních stolků, i lednice, brala si tam co se jí zlíbilo. V zimě vypínala topení, nosila nám tam nepotřebné krámy(měli to přes naši kuchyň na zahradu), pořád bylo našlapáno a nespláchnuto na našem záchodě.Byla tam zima, v koup.13st., jinde tak 18, v kuchyni ale teplo nehrozilo, pořád musely být otevřené dveře ven, jinak bylo zle. Topit jsme nesměli, ale na rekonstrukci topení jsme přispět museli, manža dával i na nová okna. Pořád bylo všechno špatně, večer když jsme chodili z práce, ležela nám na posteli a dívala se tam na televizi !! nehledě na to, že se před námi chová jako milius, ve městě nás pomlouvá a není jí to blbý. Když se ptáme, co je nového, neřekne že strýc je na tom zle, ale začne pomlouvat mladšího švagra. Starší švagr tam bydlí, dostal od maminky totiž byt, tak je nejlepší. Ostatní synové jsou špatní, protože se uměli postavit na vlastní nohy i bez její "pomoci". Radši tam nechodíme, manža ani nechce, jen když je to nutné tak zajdeme na návštěvu. Když jsme oznámili moje těhotenství, byla opět nejchytřejší a ani neřekla, že blahopřeje, nebo že je ráda, jen že se s tím ještě tak brzo nedá počítat - jako by ji to snad obtěžovalo, ale kdybychom mlčeli, tak by to taky bylo špatně. Prostě všechno je špatně. Byla jsem z ní psychicky dost na dně, teď jak už ji nemusím vídat, tak je o 200% líp. Naši jsou v pohodě, tak s nima trávíme dost času a ta jak se to dozví, je zle, to se hned lituje, jak nikoho nezajímá. A to nekomentuju jak se "stará" o vnuka - já jí dítě ukážu asi jen na fotce. Tchán je v pohodě, ač nevlastní, ale je zlatej a snaží se, rozhodně to je úplně něco jiného než ona.


http://lb2f.lilypie.com/OxQ6p2.png

Není tady

 

#31 14. 1. 2009 22:56

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: zase ta tchyně...

Já vím, že je tchýně stará, ale neustále nám vypráví, jak jiné děti se o matku starají a my si jezdíme na chatu. Bydlíme v jednom domě a "nestaráme se o dům". Za ty peníze, co jsme vrazili do oprav starého baráku, jsme mohli mít nový a byli bychom sami. Nᚠsyn bydlel v podkrovní mansardě a když si tam chtěl udělat byt, dělala vše možné (dokonce mu nabízela byt jinde), jen aby s námi nebydlel. Když byl u nás vnuk, vymyslela si, že se jí ztratily peníze. Prostě, je to zlá ženská, můj manžel se jí vyhýbá a za všechno můžu já. Vždycky si říkáme, že nevíme, jací budeme až budeme staří, ale pokud takoví, a nás zavřou do blázince.

Není tady

 

#32 14. 1. 2009 23:01

Dey
♥♥♥♥♥--
Místo: obývák
Registrovaný: 1. 12. 2008
Příspěvky: 570
Web

Re: zase ta tchyně...

já to vážně nechápu, že by se nedokázaly smířit s tím, že i jejich děti mají už svůj vlastní život ? ale proč nám to kazí? špatná zkušenost? nevím..


http://lb2f.lilypie.com/OxQ6p2.png

Není tady

 

#33 15. 1. 2009 10:33

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: zase ta tchyně...

Kočenky stěžovací, vy ale nejste reprezenativní vzorek snach, že ne? http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Když něco dělám, něco řeknu, tak mám pocit, že je to podle ní špatně a z jejích řečí jsem vycítila, že mě má za blbečka, co nic neví. Mrzí mě to... Tak si říkám, že prostě nemám šanci se jí zavděčit.
Všechno ví nejlíp a neustále radí. Můj argument... ji nezajímá, mele to pořád.
Co mě akorát deptá..ty jejich předváděčky,na které neustále chodí.,protože pak si jen stěžujou ,že nemaj prachy.
...mluvila nám úplně do všeho
...neustále nám vypráví, jak jiné děti se o matku starají a my si jezdíme na chatu
Za ty peníze, co jsme vrazili do oprav starého baráku, jsme mohli mít nový a byli bychom sami. Nᚠsyn bydlel v podkrovní mansardě a když si tam chtěl udělat byt, dělala vše možné (dokonce mu nabízela byt jinde), jen aby s námi nebydlel.

Když tak koukám na tyhle výroky, dokážu pochopit, že vás to štve, ale na druhou stranu - rady se dají vyslechnout a stejně si udělat podle svého, na "výčitky" buď nereagovat nebo říkat "ano, možná se vám to tak zdá, ale já/my to dělám/e jinak" a když máte možnost jiného bydlení (viz ita), přece s ní bydlet nemusíte. Někdy se mi zdá, že tchyně jsou apriori ty... prostě "tchyně"  http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png, kterým se tak hezky nasazuje psí hlava aniž by se snacha zamyslela nad tím, jestli to ta bába přece jen nemyslí dobře, jen to blbě dělá. Ony ty nevyžádané rady jsou někdy jenom snaha o to, uchránit vás různých chyb, které tchyně zná ze zkušenosti - jenom si možná neuvědomí, že dost věcí se dneska dělá jinak, nemusí se třeba tolik šetřit a podobně. Jenže holt tahle generace má pořád ještě v paměti, že leccos nebylo nebo se těžce shánělo a toho už se nezbaví.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#34 15. 1. 2009 10:35

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: zase ta tchyně...

U mé tchýně to určitě není vlastní zkušenost. Jako dítě měla vždycky chůvu, podle toho, co vykládá,asi měla pevnou výchovu postrádající cit. Maminka jí umřela než se vdala, tchýně byla daleko, takže jí do ničeho nikdo nemluvil. Ovšem ona své děti vychovávala taky systémem trestů a příkazů. Klidně v noci vzbudila dceru, že neumyla schody. Dřív je to asi tím, že kromě drbů s kamarádkou nemá co dělat. Navíc u nich v rodině si všechno asi vzájemně platili, my jí platíme za místnost, o kterou je větší nᚠbyt, protože mají s mým mužem každý polovinu domu. Přitom platíme vodu pro celý dům, elektriku společných prostor, kabelovou televizi, noviny... Jednou nám půjčila na koupi chalupy a to jsme museli měsíčně splácet, přestože jsme na tom tenkrát byli finančně moc špatně. Prostě, takovou "lásku" k vlastním dětem nechápu.

Není tady

 

#35 15. 1. 2009 10:55

annie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 7. 2. 2006
Příspěvky: 2920

Re: zase ta tchyně...

Helena - samozřejmě že mᚠpravdu. Jako nezúčastněná osoba dokážu pochopit, že tchýně je o generaci starší, tudíž nasbírala za život více zkušeností, chápu, že neovládá výdobytky dnešní doby - např. mobil, obsluhu bankomatu, práci na PC /musím dodat, že někdy je nedotčenost technikou spíše k dobru/, chápu, že se snaží poradit - protože se k některým věcem musela propracovat sama a bylo to v té době hodně složité.
To všechno chápu.
V okamžiku, kdy se stokrát vnucuje stejnou věc, u které jsme jí hned v začátku vysvětlili, proč to takto nechceme, ježí se mi chlupy po těle. V okamžiku, kdy "bodne" do záležitosti, týkající se dudlik /ví, že máme problémy/, tak už bych jí nejraději kopla. Prosila jsem jí několikrát, že se o tomto tématu nechci bavit, že je to pro nás citlivé a když budeme chtít, tak jí řekneme sami. V hrubých rysech ví, o co jde...
Ono stokrát nic umořilo i vola...
Takže někdy stačí jedno odpoledne strávení s ní a odcházím naprosto vycuclá. Snažím se její názory přecházet mlčením - má na ně právo, ale když se mě zeptá na můj názor, tak nelžu - nemyslím tím pravdy typu: dneska vypadáte dost hrozně, asi je vám fakt blbě, že?
Poslední dobou bojuju sama se sebou - vím, že budu taky tchýně a třeba zrovna nebudu "poklad" a nepadnu si se snachou/zetěm do oka, na druhou stranu - po dlouhém boji jsme si vymezili hranice a je mi líp. Jen ten vztah není takový opravdový, což je mi líto. Ale co se dá dělat.hmm

Není tady

 

#36 15. 1. 2009 10:56

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: zase ta tchyně...

ito, já už se tu porůznu několikrát zmiňovala, proč by se v rodině mělo dávat všechno zadarmo. Když platíte za cimru navíc, proč se buď nedohodnete na tom, že se o ostatní platby podělíte, nebo neplatíte jen svoje spotřeby? A proč si půjčujete na chalupu, když nemáte finance? Mmmch - půjčka se splácí, to je normální. Jenom dary se dostávají bez podmínek.
annie - řekni si "zapla Pánbůh, že je ten vztah alespoň korektní". Podle mě je taky jeden z předsudků, že snacha/ze bude i v nové rodině dalším vítaným dítětem. Stačí, když si vyloženě nejdou po krku a slušně spolu vycházejí. Láska se vynutit nedá - ani z jedné strany, bohužel.

Upravil(a) helena (15. 1. 2009 11:01)


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#37 16. 1. 2009 16:04

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: zase ta tchyně...

Heleno, to bylo trochu jinak, samozřejmě se dluhy musí platit.  Děti byly ještě malé a pořád nemocné, tak jsme chtěli chalupu na venkově. Švagrová se chalupy zrovna chtěla zbavit. Koupila jim ji tchýně, měli ji 5 let a nebavilo je to, ale hlavně ani nezačali splácet. A tak se chalupa přepsala na nás a po nás to chtěla ihned. Vůbec mi nejde o peníze, teď už problém nemáme, ale o ten rozdíl v jejím chování ke svým dětem. My jsme jen na práci a ještě to pořád nestačí. Vím, že už to s ní lepší nebude, teď má zase období, kdy jí určitě někdo něco ukradl.

Není tady

 

#38 19. 1. 2009 22:40

Lavn
♥------
Registrovaný: 14. 1. 2009
Příspěvky: 5

Re: zase ta tchyně...

Tak já moznala několik maminek od bývalých přítelů a můžu říct,že byly skvělé.A teď.Mám tchýňi,co snad ani není člověk-asi po dvou měsících mi řekla,že jsem pěkná svině.A táhne se to celé mé manželství.Prý hážu všechny tchýně do jednoho pytle,ale tak to není.Dlouho jsem si dělala svoje a neposlouchala její tzv.rady.Protože ona je chodící encyklopedie..Ale,když vás člověk pořád sleduje,nadává do nehorázných p...,tak to je prostě velký malér.Manžel se mně dlouho nezastal-prý si myslel,že to dusno dělám já.A pak jednou přišel z práce dřív a nestačil se divit...Mám tříletého chlapečka-samozřejmě,že jsem podle tchýně špatná matka.Chtěla a jdu do práce,že jej pohlídá.A teď jsem zase pořád jen v práci(i když dělám na zkrácený úvazek).Třikrát týdně jsem v práci a zbytek se starám o syna-chodíme na procházky,hrajeme si,bruslíme atd.A mezitím musím uklízet dům,protože moje hodná a milá tchýně se nezvedne z křesla u televize.A když mi manžel volal do práce,že malý si vzal od tchýně žehličku,zapl jí do zásuvky a díval se,jak se škvaří koberec-málem mně ranila mrtvice.Tchýně řekla,že jen něco dělala vedle a že mi dá na nový koberec.Ale vysvětlit jí,že se něco mohlo stát synovi,nejde.Jednou mu dala,když měl tak dva roky,pít čaj z tenké sklenice.Já vařila v kuchyni a slyšela jsem,jak se něčím dusí.On tu sklenici ukousnul a plival sklo...Když jsem tam vletěla,tak tchýně řekla,že to nic není,že nevěděla a že už mu to vytáhlá...Dáda měl plnou pusu skla a krve..A tak tu žijem.A takových věcí je spousta,protože ještě přistavujeme dům,což nám na klidu taky nepřidá...nezlobte se na mně,ale já si vyřvala samostatný vchod a ještě jsem řekla,že ho obeženu ostnatým drátem nabytým elektřinou...Opravdu jsem se jí snažila pochopit a taky jsem jí to řekla,ale nemůžu pochopit takového zlého člověka...Mně by taky hrabalo,kdybych seděla celý den jen u televize a nic nedělala...A ona mi taky řekla,že mně za snachu nechce a že jsem rozmazlený hajzl.To už se snažit,s takovým člověkem vycházet,nejde.Snažila se rozdělit i mně a manžela-sice máme krizi,ale to bývá v každém manželství,ale v tomhle držíme naštěstí při sobě.Teď už se naštěstí zamyká,protože prý se bojí,abych jí něco neudělala(byla jsem nemocná a beru jedno antidepresivum).Tak nevím,jestli by jsme ji neměli poslat k doktorovi,protože jestli to takhle půjde dál,tak se asi zblázní doopravdy.Na tchýně se dělá hodně vtipů,ale málokteré je vlastně opravdu špatná.Spousta věcí se dá pochopit,ale já tu svoji opravdu nikdy nepochopím.....

Není tady

 

#39 2. 3. 2009 16:47

Daniela S.
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 26. 11. 2006
Příspěvky: 914

Re: zase ta tchyně...

Na odlehceni... Tchyne zacala po ctyriceti letech znovu ridit, a tak nekdy prijede na nedeli k nam a to se dejou VECI.

Neresim, ze se postavi vedle mycky a rucne myje hromady nadobi, neresim, ze se chopi hadry a kbeliku a vytre mi ctyri mistnosti, ale obcas mi zustava rozum stat. Tuhle jsem ji pristihla, jak sklada hromadu mne povedomych svetru. Byly to ty z geologicke vrstvy obleceni meho muze v jeho "pracovne", kam pro klid duse nevstupuju a zabyvam se vyhradne tim oblecenim, ktere se objevi v kosi na spinave pradlo. Ona tu hromadu rozebrala, vynesla jednotlive kusy vyvetrat ven na slunicko a pak je peclive skladala a rovnala do kominku do skrine. S lehkou vycitkou se me ptala, jak dlouho jsem "mu tam to obleceni nechala lezet". Uprimne, vazne me nenapadlo mu nosit kosile vencit na zahradu!

Nemluve o jejim dotazu, kdy tak myslim, ze mu odnesu zimni bundu do cistirny, jaro na krku... va

Není tady

 

#40 2. 3. 2009 18:37

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 7. 1. 2007
Příspěvky: 13354

Re: zase ta tchyně...

ita napsal(a):

Sisi, to jsme na tom stejně. Pořád si říkám, jak jsem ty děti vychovala, že si vybírají partnery, co je naprosto ovládají. Doma byla až moc velká demokracie.

jo a problém je .,že se stím nic nedá dělat!!!


http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

 

#41 2. 3. 2009 18:56

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 7. 1. 2007
Příspěvky: 13354

Re: zase ta tchyně...

helena napsal(a):

Kočenky stěžovací, vy ale nejste reprezenativní vzorek snach, že ne? http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Když něco dělám, něco řeknu, tak mám pocit, že je to podle ní špatně a z jejích řečí jsem vycítila, že mě má za blbečka, co nic neví. Mrzí mě to... Tak si říkám, že prostě nemám šanci se jí zavděčit.
Všechno ví nejlíp a neustále radí. Můj argument... ji nezajímá, mele to pořád.
Co mě akorát deptá..ty jejich předváděčky,na které neustále chodí.,protože pak si jen stěžujou ,že nemaj prachy.
...mluvila nám úplně do všeho
...neustále nám vypráví, jak jiné děti se o matku starají a my si jezdíme na chatu
Za ty peníze, co jsme vrazili do oprav starého baráku, jsme mohli mít nový a byli bychom sami. Nᚠsyn bydlel v podkrovní mansardě a když si tam chtěl udělat byt, dělala vše možné (dokonce mu nabízela byt jinde), jen aby s námi nebydlel.

Když tak koukám na tyhle výroky, dokážu pochopit, že vás to štve, ale na druhou stranu - rady se dají vyslechnout a stejně si udělat podle svého, na "výčitky" buď nereagovat nebo říkat "ano, možná se vám to tak zdá, ale já/my to dělám/e jinak" a když máte možnost jiného bydlení (viz ita), přece s ní bydlet nemusíte. Někdy se mi zdá, že tchyně jsou apriori ty... prostě "tchyně".

já už rezignovala..nic neplatím ,a tím mě nic nedeptá..lol,a´t si choděj na kolik chtěj předváděček..lol


http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

 

#42 4. 4. 2009 11:38

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5900

Re: zase ta tchyně...

Já mám hodnou tchýni.  Udělá první poslední, -.............. to je to nejdůležitější, že ?

A když bude při tom ještě držet hubu a paní snaše salutovat, bude už skoro ideální.

Holky, uvědomte si, že stejně tak, jako jste si nevybraly vy ji, ona si nevybrala vás - přece není nutné se milovat, stačila by trochu úcty a nadhledu.
Já s tchyní problém nemám. Je ale fakt, že to už je druhá tchyně a já už zralejší, než ve 20. Beru to tak, že mi byla přidělena a nikdo není dokonalý - ani já. Bavíme se o neutrálních tématech, občas se jí na něco zeptám, aby měla radost, vezmu jí na nákupy, na kafíčko v cukrárně............. ježíši, vždy ony to přece myslí dobře


Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

 

#43 4. 4. 2009 11:52

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 15647

Re: zase ta tchyně...

mashanka napsal(a):

Holky, uvědomte si, že stejně tak, jako jste si nevybraly vy ji, ona si nevybrala vás - přece není nutné se milovat, stačila by trochu úcty a nadhledu.
Já s tchyní problém nemám. Je ale fakt, že to už je druhá tchyně a já už zralejší, než ve 20. Beru to tak, že mi byla přidělena a nikdo není dokonalý - ani já. Bavíme se o neutrálních tématech, občas se jí na něco zeptám, aby měla radost, vezmu jí na nákupy, na kafíčko v cukrárně............. ježíši, vždy ony to přece myslí dobře

stolt a i my dříve nebo později  budeme tchýně  kapitulation

Není tady

 

#44 4. 4. 2009 12:36

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5900

Re: zase ta tchyně...

Daniela S. napsal(a):

Na odlehceni... Tchyne zacala po ctyriceti letech znovu ridit, a tak nekdy prijede na nedeli k nam a to se dejou VECI.

Neresim, ze se postavi vedle mycky a rucne myje hromady nadobi, neresim, ze se chopi hadry a kbeliku a vytre mi ctyri mistnosti, ale obcas mi zustava rozum stat. Tuhle jsem ji pristihla, jak sklada hromadu mne povedomych svetru. Byly to ty z geologicke vrstvy obleceni meho muze v jeho "pracovne", kam pro klid duse nevstupuju a zabyvam se vyhradne tim oblecenim, ktere se objevi v kosi na spinave pradlo. Ona tu hromadu rozebrala, vynesla jednotlive kusy vyvetrat ven na slunicko a pak je peclive skladala a rovnala do kominku do skrine. S lehkou vycitkou se me ptala, jak dlouho jsem "mu tam to obleceni nechala lezet". Uprimne, vazne me nenapadlo mu nosit kosile vencit na zahradu!

Nemluve o jejim dotazu, kdy tak myslim, ze mu odnesu zimni bundu do cistirny, jaro na krku... va

Jsi správná holka, že to bereš s nadhledem. No, je na krku jaro, tak proč nosit do čistírny zimní bundu. To snad jedině, až bude na krku zima, ne ? lol (si jí tam odnese sám) lol


Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

 

#45 4. 4. 2009 23:07

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC
Registrovaný: 14. 6. 2006
Příspěvky: 24389

Re: zase ta tchyně...

Danielo - tak ted si mě vážně pobavila lollollol
Jo jo, taky budu jednou tchyně. Zatím si říkám ted, že do ničeho mladým nebudu kecat - ale kdo ví, říká se, že ve stáří člověk blbne.
Já svou tchyni nemusím (na návštěvu k ní nechodím) ona k nám někdy ano, třeba dneska přinesla chlebíčky - a já prostě ve chvíli, kdy přijde - dělám, jak mám hodně moc práce. Vyslechnu ji, odkejvám, ale nehádám. (nemá to cenu - to jsem zjistila po 14 letech manželství)


Každý den je jen jednou za život

Není tady

 

#46 5. 4. 2009 13:28

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 15. 5. 2007
Příspěvky: 7001

Re: zase ta tchyně...

mashanka: "tak, jako jste si nevybraly vy ji, ona si nevybrala vás - přece není nutné se milovat, stačila by trochu úcty a nadhledu. Beru to tak, že mi byla přidělena a nikdo není dokonalý - ani já. Bavíme se o neutrálních tématech, občas se jí na něco zeptám, aby měla radost, vezmu jí na nákupy, na kafíčko v cukrárně.............

Zlatá slova, mashanko - mně je občas příšerně smutno po tchýni, nebyla s námi dlouho sad.
Než jsme si na sebe kdysi zvykly, chvíli to trvalo - VELMI jsem vybočovala z jejich rodinného "režimu" big_smile wink, ale po narození dítka to byla mezi námi krása. Pro mě bylo příjemným překvapením, že mi byla ochotná třeba vyžehlit prádlo, když byla dcerka mrňavá... Vážila jsem si toho. Byla jsem totiž vychovaná tak, že každý si má poradit a udělat všechno sám. V jejich rodině to bylo jinak.
Je tedy fakt, že mi nikdy neotevřela žádný šuplík a nedirigovala moje představy o domácnosti, které z jejího pohledu určitě byly naivní a nedokonalé.... smile Zato jsme spolu občas vyjely do ciziny nakupovat, vařila jsem jí - ráda - prima papáníčko, které oni doma nevařívali, a pokecaly jsme při kafču o všem možném.
Když náhle zemřela, poprvé v životě jsem se žalem opila skoro do němoty grater  a dost špatně snáším vtipy o tchýních.
Ale chápu, že někdy se ty povahy tchýní a snach nesejdou smile, v tom případě je asi ideální trvat na pouhých kávových "slušnostních" návštěvách a na tom, že moje domácnost je moje výsostné území.
Znám některé maminky mých kamarádů a fakt bych je za tchýně nechtěla big_smile (ale myslím, že je to všecko nějak "osudově" provázané, protože bych pod jednou střechou nechtěla ani ty jejich syny)  wink big_smile

Aprill: " stolt a i my dříve nebo později  budeme tchýně  kapitulation "

...přesně tak, a taky možná neodhadneme, co se mladým líbí a co už ne, viď.... smile

Není tady

 

#47 6. 4. 2009 10:51

Daniela S.
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 26. 11. 2006
Příspěvky: 914

Re: zase ta tchyně...

Ale jo, ja si to celkem nepripoustim, ze me pomluvi ve svym okoli, tak co... Koneckoncu ja muzu, ja jsem ta lehce podezrela osoba z Balkanu (nemuzeme po tchyni chtit zemepisnou presnost), tam se mirna bordelizace predpoklada.
Nakonec pripravu navstevy resivame s muzem stylem "chce se ti uklizet nebo na to kasleme? Chce se ti na nakup nebo predlozime spagety?" a podle momentalni nalady se toho bud nekdo chopi, nebo ne. Teda ne ze by se hoste lepili k podlaze, to zas ne, ale nad zaklad "hygienicka kuchyne a hygienicka koupelna" je vse nadstandard zavisly na nalade.
Vcera si nadsene odnesla zbyle karbenatky v pytlicku, pry nic takoveho nikdy nejedla. Takze z nouze ctnost stolt , v lednici byla kapusta a jedno vajicko vissla

Není tady

 

#48 6. 4. 2009 21:17

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava
Registrovaný: 16. 4. 2008
Příspěvky: 1011

Re: zase ta tchyně...

Danielo, odkud jsi? va


Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů