18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
prosim o male vysvetleni. Pred tremi lety jsem v ceske republice zalozila stavebni sporeni. Dva roky jsem jej platila nepravidelne ( 2x - 3x za rok) ale vzdy vetsi castkou, takze jsem dostavala i provize od statu. Tenhle rok jsem uz nezaplatila nic, nemam chut dal setrit, chci sve penize ktere jsem tam doposud vlozila vybrat. Je to mozne hned (predpokladam ze ano) a nebo musim cekat az ke konecnemu datu smlouvy? Predpokladam, ze prijdu o tri roky provizi od statu, ale to je mi celkem jedno a uver si od nich brat nechci, takze nevidim prekazku ani v tom, ze prestanu platit... jak to je? Bohuzel jsem nekde ztratila smlouvu a mam jen potvrzeni o vkladu a cislo uctu.
Není tady
Nevím, zda je to pravda,ale kdy si je vybere dříve a nepouije na stavební účely, bude muset vrátít státní podporu,kteoru jsi dostala od státu.
Není tady
tak to mi zase tak nevadi. vic by mi vadilo, kdybych prisla o penize, ktere jsem tam vlozila, je to dost vysoka castka
Není tady
Dito, je to v pohodě. Taky jsem měla st. spoření a vybrala jsem ho. Svoje peníze jsem dostala zpátky (minus nějakou pokutu, nebyla velká, protoe jsem to chtěla hned).
Take dostane peníze zpátky, ale podporu ne.
e nemá smlouvu by nemělo vadit, má doklad totonosti a ten stačí.
Zajdi/zavolej tam, poádej o formulář na výpověď a podej ho.
Není tady
Je to jen tvoje věc,proč chce vybrat peníze předčasně ze stavebka,ale jestli je to kvůli obavám z fin.krize,tak můe být v klidu.Stavební spoření u nás,narozdíl od fondů nebylo a není a ani nebude krizí nijak postieno a je jediné,který si drí stále stejnou míru výnosnosti a klienti na něj nejsou ani nebudou ztratní.Je to hlavně proto,e stavební spořitelny půjčují pouze své peníze,nikoli jako klasické banky,které si musí půjčovat na úvěry pro své klienty také na mezibankovních trzíh.Stavebky hospodaří toti pouze s vklady svých klientů.
Na výpověď jinak nemusí mít úřední formulář,stačí napsat výpověď na čistý papír,ale musí tam být ověřený úředně tvůj podpis a kam chce peníze poslat.
Není tady
Mne spoření u skončilo a taky uvauji, e si peníze vyberu. Výplata peněz-ukončení se dává 3 měsíce předem, stačí normální dopis. Ale nevím, jak to je u předčasného ukončení. Nevím, zda ti něco neztrhnou.
Není tady
Vybírejte opravdu jen ve finanční nouzi, protoe stavební spoření je v současnosti asi nejlepí investice (pokud nad tím nechcete přemýlet a investovat třeba do akcií). Kde jinde dostanete 4500 ročně jen tak za nic a k tomu cca 3-4procentní úrok.
Není tady
Stavební spoření se nevyplatí ruit předčasně. Prodělá se na tom. Pokud to není ivotně nutné, tak neukončovat předčasně.
Penále je standartně 0,5 % z cílové částky, o státní příspěvky přijdete.
Není tady
petrV-odkud jsi vzal ty procenta na urokach?Liska ma 2 a tech ubohych 4500 statniho prispevku da dohromady s bidou 2,5 coz v dnesni dobe je terno jako hrom,jedina vyhoda je ze se ty penize nedani,jinak nechat je tam lezet neni zrovna nejlepsi reseni.
Není tady
Já jsem u Hypo a základní úrok je sice 2 %, ale při dodrení odmínek je tam nějaké úrokové zvýhodnění, take opravdu tak, jak píe Petr - 3-4 %. Aspoň tak mi to bylo řečeno. Stavební spoření rozhodně neruím, zvlá, kdy ho mám uzavřené jetě za starých podmínek.
Není tady
ajaE napsal(a):
petrV-odkud jsi vzal ty procenta na urokach?Liska ma 2 a tech ubohych 4500 statniho prispevku da dohromady s bidou 2,5 coz v dnesni dobe je terno jako hrom,jedina vyhoda je ze se ty penize nedani,jinak nechat je tam lezet neni zrovna nejlepsi reseni.
Větí úroky ne 2% jsou u starých smluv,proto buďte hodně obezřetní a u Vás zazvoní fin.poradce a bude Vám chtít tuto smlouvu navyovat(leda snad v případě reálného úvěru ano).Jestlie toti budete mít zrovna vy smlouvu s vklady úročenými 3%,tak navýením přijdete minim.o 1/3 úroků,co dělá u smluv,kde je naspořena velká částka mnoho tisíc na těchto úrocích.Takové smlouvy je dobré dospořit do výe cíl.částky,pak vypovědět a zaloit novou smlouvu.
Na tento fakt doporučuji se osobně informovat i na více obch.místech,protoe Vámbohuel někde mohou podat zavádějící info ve svůj obch.prospěch.
Ubohá st.podpora 4500Kč?-no coment
Není tady
Musím říci, e a tak detailně jsem smlouvu nečetl, ale zase při navýení zůstane původní prémie (max. 4500), zatímco při zaloení smlouvy nové u jsou ty státní příspěvky mení, ne?
Pokud má někdo na stavebku milión, tak 4500 samozřejmě vypadá slabě, ale naopak pokud někdo teprve nedávno začal, tak je to pěkný bonus, řekl bych.
Není tady
PetřeVprostudj si hlavně výpis,který chodí zač.kadého roku a tam je uvedeno kolika % má úročeno.
Jinak pokud navýí tuto starou smlouvu zůstává ti i stará st.podpora 4500,-.
Pokud má někdo na stavebku milion jak píe a k tomu občas někde jen tak lehce přijde třeba zrovna k těm 4500,-,tak jsou pro něj tyto peníze opravdu almuna.
osobně jsem se jetě ale nesetkala s případem,kdy jedinec spoří a spoří a.... a má tam po x letech milion a pořád spoří.Ví určitě i ty taky dobře jako u dnes spousta lidí,e stavebko je jen odrazový můstek nebo má v ideálním případě být např. pro dalí investice do nemovitostí,aby si v určitém věku se u třeba nemusel otravovat s pravidelným docházením do práce,ale aby ti stačilo jen 1x v měsíci myslet na tu příjemnou povinnost vybrat si od svých podnájemníků pěkně penízky za nájem a zase se pěkně vrátit do svého pěkného bytečku či domečku.Vedu k tomu a mluvím o tom i před svými klienty a kolikrát je to pro ně příjemné zjitění,jaké konkrétně oni mají monosti a ne jen posílat někam celý ivot po tisícovce.
Není tady
Kuty napsal(a):
ajaE napsal(a):
Větí úroky ne 2% jsou u starých smluv,proto buďte hodně obezřetní a u Vás zazvoní fin.poradce a bude Vám chtít tuto smlouvu navyovat(leda snad v případě reálného úvěru ano).Jestlie toti budete mít zrovna vy smlouvu s vklady úročenými 3%,tak navýením přijdete minim.o 1/3 úroků,co dělá u smluv,kde je naspořena velká částka mnoho tisíc na těchto úrocích.Takové smlouvy je dobré dospořit do výe cíl.částky,pak vypovědět a zaloit novou smlouvu.
Na tento fakt doporučuji se osobně informovat i na více obch.místech,protoe Vámbohuel někde mohou podat zavádějící info ve svůj obch.prospěch.
Ubohá st.podpora 4500Kč?-no coment
Finanční poradce nezvoní, to dělají pouze pojiováci a dealeři stavebních spořitelen:-)))
Ale překvapuje mě, e sem napíe občas i nějakou pravdu a e Vás naučili, co dělat v případě, e klient dosáhl cílové částky:-)
Není tady
Protoze jsem spojila jiz 3 pojistky dohromady,je tam jiz slusna castka,takze ta statni podpora je absolutne nezajimava,ale jiz jsem vypovedela v lednu bude vyplaceno a penize se investuji jinam.
Není tady
ted uz je st.podpora max.3OOO za rok a musi se sporit 1700...driv to bylo 4500 a 1500 mesicne..ale u tech starych smluv co prakticky uz budou koncit..nebo ne?
Není tady
misha88 napsal(a):
ted uz je st.podpora max.3OOO za rok a musi se sporit 1700...driv to bylo 4500 a 1500 mesicne..ale u tech starych smluv co prakticky uz budou koncit..nebo ne?
Misho, ta stavebka uzavřená podle "starých" podmínek končit nemusí. Pokud ti to dovoluje cílová částka a peníze nepotřebuje, tak je výhodné smlouvu nevypovídat a spořit dál, protoe tam bude mít vyí státní podporu i vyí úrok ne u nové smlouvy (a vlastně jetě uetří peníze za zaloení smlouvy nové). Taky jsem takvou smlouvu měla, a vypověděla jsem ji loni na jaře po asi 7 letech, protoe jsem myslela, e si koupím auto, auto jsem si nakonec nekoupila, a teď mě to docela tve, protoe vlastně "přicházím" o několik tisíc ročně
to jo lutásku,ale kdy staré nemám,ted uzavřu nové první, tak jedu dle nových podmínek - tj. 3tis. st.podpora za 1700 měsíčně...takhle jsem to myslela,...
Není tady
°°°
Upravil(a) mipi (5. 2. 2009 15:22)
Není tady
misha88 napsal(a):
to jo lutásku,ale kdy staré nemám,ted uzavřu nové první, tak jedu dle nových podmínek - tj. 3tis. st.podpora za 1700 měsíčně...takhle jsem to myslela,...
Aha. Jak to jo
Tak si ho spoň uzavři v době, kdy budou mít "akci", abys za uzavření smlouvy nemusela platit plnou cenu.
Dobrý den,moc Vás prosím o radu. S tatkou u se nestýkám asi 5-6 let,před rokem v sedmnácti mi napsal sms,e mám zaloené stavební spoření.V neděli mi je osmnáct a já bych si ty penízky chtěla v pondělí vybrat.Dají mi to hned? Nebo tam je nějaká lhůta a musím na ně čekat? Prosím o odpověď. Moc Vám děkuji.
Není tady