Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 7. 12. 2008 20:11

pírko
♥♥♥----

Nevím jak z toho ven

Mám syna 3r. a 1měs. Neměla jsem trpělivost se dívat jak sám jí, protože se vůbec nenajedl a hlavně do dneška drží příbor dvouma prstama a to úúúúplně na konci příboru, takže mu to věčně padalo. No a klukovi je teď kolik mu je a neumí se sám najíst a když ho to chci naučit nenají se, nechce držet příbor. Co mám teď dělat, vím že je to má chyba, ale co teď. Rozčilovat se na něj si nedovolím když jsem to podělala já. Zkouším to s ním každý den, ale marně dokonce mi po tom od jídla odchází, že jíst teda nebude.

http://www.mytickerz.com/tickers/ypz5apoievjo441n.png

Není tady

#2 7. 12. 2008 20:29

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Re: Nevím jak z toho ven

Pírko, především si myslím, že máš přehnané nároky. U nás ve školce, a určo to není jediná školka, jedí příborem pouze předškoláci. Ona motorika je záludná věc, chce to i rozvinutý mozek a koordinovat vidličku a nůž dohromady, natož chtít uřezat kousek. Uf. Moje skoro čtyřletá dcerka (a že jsou holky na vše šikovnější) zvládá zatím jen lžíci a vidličku.  Než ho odrazovat od jídla. Vrat se krok zpět a domluv se s ním, že příbor začne používat později.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#3 7. 12. 2008 20:49

pírko
♥♥♥----

Blbě jsem to napsla, já po něm tohle rozhodně nechci a nikde jsem nepsala o noži. Myslela jsem tím, že si sám neveme ani třeba pudink natož lžíci polévku. Ale jsetli je to tak jak píšeš... vím že každé dítě je jiné, ale on si neveme do ruky ani krajíček chleba aby se najedl sám, musím ho pořád krmit.

Není tady

#4 7. 12. 2008 21:14

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

pírko - pak je řešení jediné. Hlad. On si tě prostě ochočil a naučil. Pro něj je to takhle moc jednoduché. Ví, že bude dělat ciráty a maminka pomůže a on se nemusí snažit. CO takhle nechat hlad, aby ho naučil jako Dalibora na housle? wink

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#5 8. 12. 2008 8:20

pírko
♥♥♥----

Budu to muset zkusit.

Není tady

#6 29. 12. 2008 18:21

Reni39
♥♥-----

Milé pírko,
můj 4,5 letý syn od svých 8 měsíců stále chce jíst sám. Všude vše zbabrané, zakypané, rozkmatlané. Já se stala otrokem utěrky a hadříku. No a teď, kdy přijde odpoledne ze školky domů, tak chce, abych ho krmila. Asi vše má svůj čas, buď trpělivá, zkus to formou hry, dej mu do ruky lžíci a druhou si vezmi ty a něco si vymysli, krmte se na střídačku. Počítej s nepořádkem, ale to je to nejmenší :-)
No a když to nepomůže, zkus hlad. On si nakonec ten rohlík vezme. Hlavně to nepřežeňte, třeba zjistí, že to není tak hrozné a za pár dnů to bude O. K. Ony , ty naše dětičky, jsou moc rozmazlené :-)

Není tady

#7 3. 1. 2009 22:25

Adamíra
♥♥♥♥---

Reni39 napsal(a):

Milé pírko,
můj 4,5 letý syn od svých 8 měsíců stále chce jíst sám. Všude vše zbabrané, zakypané, rozkmatlané. Já se stala otrokem utěrky a hadříku. No a teď, kdy přijde odpoledne ze školky domů, tak chce, abych ho krmila. Asi vše má svůj čas, buď trpělivá, zkus to formou hry, dej mu do ruky lžíci a druhou si vezmi ty a něco si vymysli, krmte se na střídačku. Počítej s nepořádkem, ale to je to nejmenší :-)
No a když to nepomůže, zkus hlad. On si nakonec ten rohlík vezme. Hlavně to nepřežeňte, třeba zjistí, že to není tak hrozné a za pár dnů to bude O. K. Ony , ty naše dětičky, jsou moc rozmazlené :-)

Jako bych byla u nás, v březnu budou synovi 4 roky a doma vyžaduje, abych ho krmila. Jinak nejí. Samozřejmě zvládá jíst sám (na chalupě u babičky, ve školce-pokud něco sní),ale doma odmítá a u tchýně (pokud tam je), tak nesní vůbec nic-že až doma u maminky. Jsem přesvědčená,že jsem si to zavinila sama-byla jsem více na čistotu v miminkovském období,kdy začínal jíst sám, že jsem ho chtěla spíš krmit a tak jsem zmeškala toto období a mám to skurt
Ale u nás se dost osvědčuje (tedy zatím u jiných věcí, u jídla nemám nervy), že se musí rozhodnout sám (odstranit dudlík, flašku atd.),takže to zase nechávám na něm

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí