Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 7. 12. 2008 19:27

mawoo
♥------

bandáž žaludku

Ahoj děvčata, moje maminka má jít za 10 dní na laparoskopickou bandáž žaludku, nemáte s tím, prosím, nekterá zkušenost? Díky Denisa

Není tady

#2 7. 12. 2008 20:49

kocík
♥♥-----
Web

Re: bandáž žaludku

Ahoj mawoo,posílala jsem ti zprávu na mail s bandáží mám zkušenosti a ráda poradím   ahoj   JANA rock

http://lilypie.com/pic/090526/ukIf.jpghttp://b2.lilypie.com/H5Llp2/.png

Není tady

#3 7. 12. 2008 21:26

ex1
♥♥-----

kocík napsal(a):

Ahoj mawoo,posílala jsem ti zprávu na mail s bandáží mám zkušenosti a ráda poradím   ahoj   JANA rock

Docela mně to zajímá, můžeš mi taky napsat svoje zkušenosti?

Není tady

#4 8. 12. 2008 0:17

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Byla na tom ta právnička Samková-Veselá a platila jí to pojištovna, protože obezita je nemoc.

Není tady

#5 8. 12. 2008 18:01

kocík
♥♥-----
Web

Ahoj Aneri to je sice pravda,že to hradí pojišťovna,ale zase to není tak jednoduché.Záleží na BMI a na zdravotním stavu atd.

Není tady

#6 8. 12. 2008 18:04

kocík
♥♥-----
Web

ex1 ráda se podělím o zkušenosti,ale takhle to je tak se moc na dlouho a nevím jak začít tak se ptej ráda vše zodpovím ahoj  Jana

Není tady

#7 8. 12. 2008 19:01

mawoo
♥------

Ahoj holky, psala jsem Janě na mail, ale asi bychom se tu o zkušenosti mohly podělit všechny.. takže stručně co jsem se ptala... jak to probíhá a hlavně zda má bandáž nějaký dlouhodobý efekt. Moje maminka se na ni rozhodla jít. Je jí 52 a celý život se trápí dietama, které mají samozřejmě přechodný efekt. Vždycky nabere ještě víc než zhubla. Ty jsi tu bandáž, Jano, absolvovala? Je ti bezprostředně potom špatně? A zhubla jsi?
A také zda nemá člověk potíže se zvracením a zda musí jít stále kašovitou stravu?

Díky moc
Denda

Není tady

#8 8. 12. 2008 19:19

ester0
♥------

jsem rok a pul po bandáži, nejvíc se dozvíš na bandingklubu.cz, aneri nemáš pravdu klára samková nemá bandáž , má bypass to je jiná operace jak provedením tak fungováním. Věk 52 let není moc dobrý pro hubnutí, metabolismus je již spomalený a hubnutí jde povětšinou polalejší i s bandáží. Kolik má mamka BMI a kam jde?

Není tady

#9 8. 12. 2008 21:04

kocík
♥♥-----
Web

cAhoj já jsem podstoupila bandáž loni v červnu.Operace je laparoskopická,takže to ani není tak moc bolestivé.Většinou se druhý den po operaci jde domu pokud nejsou žádné komplikace.První den po operaci se jenom pije.další týden se "jí" pouze tekutá strava a potom asi měsíc strava kašovitá.Kdy se musí vše mixovat.Asi potom měsíci se začíná jíst strava "normální" jen se musí vše pořádně rozkousat.Samozřejmně se doporučuje vynechat sladká jídla a sladké nápoje ....... rodna Se zvracením problémy nejsou,jen se musí dávat pořád pozor na dobré rozkousání jídla a pomalé jedení.A s tím hubnutím nejvíc se hubne ten první týden,kdy jsem zhubla 6 kilo no a potom do půl roku jsem celkem zhubla asi 14 kilo jenže jsem pak zázrakem otěhotněla,takže nevím jak to bude s dalším váhovým úbytkem.ale Je pravda že za celé těhotenství jsem přibrala díky bandáži jen tři kila.Teď po půl roce jsem se konečně objednala na kontrolu tak uvidím v lednu jak to bude dál.Jinak manžel podstoupil operaci 23.10.2008 a od té doby už má dole 14 kilo a je mu 51 let a je bez problémů.                                                                                                                                             Protože tu zprávu píšu asi 3 hodiny (musela jsem u toho uspat dceru)tak jsem si všimla že mě předběhla ester0,která ti dala odkaz na ty stránky banding klubu,kde se opravdu dozvíš úplně vše.Tak se zatím měj hezky a ať to tvojí mamince dopadne moc dobře    Jana

Není tady

#10 8. 12. 2008 21:45

ex1
♥♥-----

kocík napsal(a):

ex1 ráda se podělím o zkušenosti,ale takhle to je tak se moc na dlouho a nevím jak začít tak se ptej ráda vše zodpovím ahoj  Jana

díky, já jsem mezi tím našla banding klub, tak pročítám tam.

Není tady

#11 8. 12. 2008 21:54

ester0
♥------

no kocíku, oni mužský mají jiný metabolismus než ženský, takže jim hubnutí jde lépe. Že by nebylo zvracení není až tak vždy pravda, však se dočte i bandingu. Já zhubla 20 kilo po bandáži, 10 před,ale měla jsem problémy , a možná ještě budu mít, kdoví. ale pokud to někomu funguje a že je nám je to sqelé.

Není tady

#12 9. 12. 2008 9:50

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Není tady

#13 9. 12. 2008 18:08

ester0
♥------

ano to je ten článek, píše se v něm o žaludečním by- passu ne o žaludeční bandáži. smile

Není tady

#14 24. 1. 2009 17:23

rainbow
♥♥♥----
Místo: Praha

Zdrávím všechny, holky :-) já jsem 3. den po gastrické bandáži, kterou mi dělali v ISCARE v Praze v Holešovicích. V den operace a ještě včera mi bylo celkem krušně (ale bylo mi už hůře) a dnes jsem zvládla už i cca 20 minutovou procházku.
Už teď vím, že jsem udělala dobře.....

Upravil(a) rainbow (24. 1. 2009 17:23)

Okamžik, kdy je člověk pánem svého osudu, se nevyskytuje nikdy dvakrát. /Zeyer/

Není tady

#15 24. 1. 2009 18:07

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Prosím, kolik je hranice BMI na tu bandáž? co je lepší? Mám 30 kg navíc, stačí to? Nejsem nad cent.

Není tady

#16 25. 1. 2009 13:54

rainbow
♥♥♥----

Musim napsal(a):

Prosím, kolik je hranice BMI na tu bandáž? co je lepší? Mám 30 kg navíc, stačí to? Nejsem nad cent.

Nad BMI 40.... ale operace se dělá už i u BMI nad 35, pokud člověk trpí nějakými zdravotními komplikacemi (cukrovka, artróza, vysoký tlak...)
Nejlepší je zavolat přímo do nějakého centra a objednat se na konzultaci... já konkrétně jsem bandáž podstoupila v www.iscare.cz a jsem s jejich přístupem nadmíru spokojená.

Není tady

#17 25. 1. 2009 23:53

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Dobře, nechtěla jsem napsat, že mám 35,4...ale beze srandy mám i těžké kosti + i prsa nejsou malá. No, zdravotní důvody by se našly. Tak žeby?
Tak jsem se tu adresu www. podívala a rozhoduje má výška. Jestli ještě mám 164 cm, tak jsem OK pro operaci. Jestli přiznám 165, jak jsem měla celý život, tak jsem pod hranicí vhodnou na operaci dle BMI. Dle pasu, taky vhodná.
Zaujalo mne to. Půjdu tam, možná i ten příští čtvrtek na pokec a podívat se. dík.
Jak dlouho se čeká na operaci, jak dlouho se poté tam leží? a kdy se může do práce?

Upravil(a) Musim (26. 1. 2009 0:04)

Není tady

#18 25. 2. 2009 14:32

rainbow
♥♥♥----

Ahoj děvčata... omlouvám se Musim, že jsem nenapsala dříve.... tak to napravuju.... podstoupila jsem bandáž 22.1.2009 a dnes mám o 11 kg méně.
Opravdu jsem nevěřila, že by v mém případě mohlo mít ještě něco úspěch... jím po 2 hodinách (max. po 3) malé porce okolo 100 - 150 ml (člověk se časem naučí to od oka odhadnou) - a kila letí dolu jako blázen. Poprvé v životě hubnu bez stresu a buzení se v noci hlady.  Jsem šťastná, že jsem to podstoupila a kdo si už neví se svou velkou nadváhou rady, ať to také zkusí. Sama vím, jaký je to boj. Měla jsem to podstoupit už dávno....
Jinak na samotnou operaci jsem čekala od 1. vyšetření přes 4 měsíce, hospitalizace je (pokud nejsou komplikace) 2 noci a do práce jsem šla asi za týden. Zezačátku to trochu bolí, ale dá se to vydržet.
Tak kdybyste se chtěly ještě na něco zeptat, tak jsem k dispozici...

Upravil(a) rainbow (25. 2. 2009 14:34)

Není tady

#19 13. 6. 2009 13:41

ddasa
♥------

Také já mám za sebou laparos.bandáž žaludku,dělali mi ji v Holešovicích-velice příjemný personál,lékaři,skvělé prostředí.Několik dní jsem jedla polévku,jogurty,doma pak více jídel,ale rozmixovaných.Tohle byla ta dobrá stránka věci-v mém případě jsem zhubla 3kg -patrně patřím ke12°/° pacientů u kterých se nedostaví žádaný efekt/dle slov lékaře/.Ani následné kontroly a doplnování tekutiny do bandáže,omezený přísun  potravin  mě nenastartoval ke zhubnutí.Snažila jsem se dělat maximum-cvičení pod lékařským dohledem,návštěvy a zkušenosti v ban.klubu....a tak se raduji z jiných hezkých maličkostí...

Není tady

#20 15. 6. 2009 11:14

rainbow
♥♥♥----

to Ddasa:
já jsem zhubla asi 17 - 20 kg (kolísá to). Byl to stejně boj - pokud má člověk rád sladké a jídlo vůbec, musí se dost ovládat.  Poslední 3 - 4 měsíce se mi hubnutí zastavilo úplně, taky díky tomu, že jsem poněkud povolila ve striktních stravovacích omezeních. Já se bez toho sladkého a bílého pečiva zkrátka neobejdu, ale vyřešila jsem to tak, že jsem začala každý den poctivě hodinu cvičit. Kolikrát mě bolí celý tělo a jsem opravdu úplně hotová, ale za ten pocit, že si pak můžu dát bez špatnéhos vědomí něco dobrého, to skutečně stojí. Nehledě na to, že přes stále vyšší váhu mám zpevněné tělo - a je mi fajn. Hezkej den :-)

Není tady

#21 20. 9. 2010 22:55

nomy
♥------

Prosím podívejte se na můj blog o bandáži žaludku v Iscare.Děkuji http://www.nomy.blog.cz/

Není tady

#22 7. 10. 2011 18:43

Verča 21
♥------

Dobrý den jmenuji se Veronika Zoubková. Chtěla bych vás požádat zda by jste mi pohomhli získat informace o bandáži žaludku. Jsem studentkou a nyní pracuji na bakalářské práci která se týká pacientů po bandáži žaludku. Bohužel je těžké najít lidi,kteří by byli právě na bandáži. sad Mohli byjste mi poradit v jakých nemocnicích vám bandáž udělali popřípadě jaký lékař? Byla bych vám moc vděčná.  smile

Není tady

#23 7. 10. 2011 19:20

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

taky bych si ji chtela nechat udelat,ale BMI nad 40 nemam.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#24 7. 10. 2011 22:18

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

eremuruss napsal(a):

taky bych si ji chtela nechat udelat,ale BMI nad 40 nemam.

a co tak zvýšit výdej energie a pořádně se začít hýbat wink .

Není tady

#25 10. 3. 2012 21:34

jeanne68
♥------

Žiju si spokojeně jeden rok s bandáží žaludku:).  Jestli někdo chcete napíši  víc.........

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí