19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Dobrý den, chtěla bych vás poádat o radu....je mi 17 a chtěla bych začít brát antikoncepci, ovem gynekoloka mi řekla, a si ji vyberu sama, e mi nemůe radit...co je dost divný, ale dobře...nemoh byste mi tedy někdo poradit, jaká antikoncepce je pro začátek nejlepí? (nejlépe konkrétní...značka...) Díky moc...spěchá....
Není tady
Já brala od 16 asi tři roky pramino, pak Cilest a doteď. Vyhovovalo mi obojí, Cilest je levnějí.
Nechápu, proč ti doktorka nechce poradit, mě se můj doktor pořád ptá jestli mi vyhovuje a kdyby nevyhovovala tak mi určitě doporučí okamitě nějakou jinou. Ale jestli ti říká, e můe mít jakoukoli, tak bych si zvolila spí nějakou levnějí, a za to nemusí zbytečně utrácet.
Není tady
Je to smutný, ale bohuel to doktorky tak dělají... Já jsem brala jako první Cilest, a pak Pramino... pak jsem chtěla lepí (a draí) a teď mám Jeanine...
Koukni na stránky, já jsem docela dlouho hledala po internetu ne jsem si vybrala. Taky mi doktorka řekla "a co teda chcete"?
Je rozdíl jednofázová antiko a třífázová... Cilest i Jeanine je jednofázová, Pramino 3-fázová. Rozdíl je ten, e kdy má 1-fázovou (tj. vechny pilulky mají stejný obsah hormonů), tak můe plata spojit (neudělá pauzu) a třeba v létě tím posune menstruaci. Je to praktický.
Není tady
Martinko v čem je ta draí lepí? Jako ptám se ze zájmu, protoe jsem přemýlela, jestli to pro mě bude mít nějaké výhody pokud bych brala draí? Něco jako zlepení pleti, vlasů? Nebo dlouhodobé zdravotní hledisko?
Není tady
Dcera bere logest
Není tady
henrietta napsal(a):
Martinko v čem je ta draí lepí? Jako ptám se ze zájmu, protoe jsem přemýlela, jestli to pro mě bude mít nějaké výhody pokud bych brala draí? Něco jako zlepení pleti, vlasů? Nebo dlouhodobé zdravotní hledisko?
Podrobnosti najde, kdy si Jeanine dá vyhledat do googlu. I diskuzí je o tom na internetu dost.
Já u si přesně nepamatuju podrobnosti, proč jsem si ji vybrala... mám ji u tak rok a půl... ale tenkrát jsem chtěla něco, co by bylo nejetrnějí, a tohle bylo nové, spolu s myslím Yadine - ten je ale jetě draí. (Jeanine na posledy co jsem kupovala kolem 700,- Kč na 3 měsíce, Yadine ten bude tak aspoň 900,- Kč...)
Měly by tam být nízké dávky hormonů.
No ale přečti si na internetu.
Musím říct, e tenkrát jsem na tom internetu tak 14 dní strávila ne jsem to vechno prolezla a tohle se mi zdálo z HA nejlepí.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
henrietta napsal(a):
Podrobnosti najde, kdy si Jeanine dá vyhledat do googlu. I diskuzí je o tom na internetu dost.
Já u si přesně nepamatuju podrobnosti, proč jsem si ji vybrala... mám ji u tak rok a půl... ale tenkrát jsem chtěla něco, co by bylo nejetrnějí, a tohle bylo nové, spolu s myslím Yadine - ten je ale jetě draí. (Jeanine na posledy co jsem kupovala kolem 700,- Kč na 3 měsíce, Yadine ten bude tak aspoň 900,- Kč...)
Měly by tam být nízké dávky hormonů.
No ale přečti si na internetu.
Musím říct, e tenkrát jsem na tom internetu tak 14 dní strávila ne jsem to vechno prolezla a tohle se mi zdálo z HA nejlepí.
Dobrý den, chtěla bych vás poádat o radu....je mi 17 a chtěla bych začít brát antikoncepci, ovem gynekoloka mi řekla, a si ji vyberu sama, e mi nemůe radit...co je dost divný, ale dobře...nemoh byste mi tedy někdo poradit, jaká antikoncepce je pro začátek nejlepí? (nejlépe konkrétní...značka...) Díky moc...spěchá....
No, kamarádka přila s tím, e jí nagyndě vzali krev, aby udělali testy a zjistili jaká antiko pro ní bude nejlepí
Jinak já brala Harmonette a spokojenost, teď beru Novynette a taky ádnej problém.
Být tebou se spí kouknu na cenu - je taky dost pilulek s úplně stejným sloením, ale jiným názvem a cenou
Není tady
Martinko, Yadine beru já Jednu dobu jsem brala Logest a nikdy víc!! Dlouhá, silná menstruace, bolesti, přibírání, nechu na sex...
Yadine je super! Sice stojí na 3 měsíce asi 850,- , ale kdy si to člověk rozpočítá na jednotlivé měsíce, tak to není velká poloka. 100% mi zlepila ple, mám kvalitnějí vlasy, nehty, nepřibrala jsem ani gram (spí naopak), s mou chutí na sex vůbec nic nedělá ... No prostě mi naprosto vyhovuje.
Není tady
no, tak ja rozhodne nepovazuju za normalni ze doktorka rekne, at si slecna vybere antiko sama... me doktorka brala krev, a na zaklade vysledku, a na zaklade myho zdravotniho stavu mi predepsala Lindinette, coz ma malo hormonu a vseho moznyho, protoze mam problem s ucpavanim cev.. kdybych si vybrala antiko sama, tak taky muzu brzo umrit.. ne kazda je vhodna pro kazdyho, takze v tomhle pripade bych si nasla jinou doktorku....
Není tady
Je fakt, e tohle mi taky přijde divné. Mi teda doktor nedoporučil práky na základě rozboru krve (krev mi bral kvůli jaterním testům). Antiko mi doporučil takovou,která podle něj byla nejvhodnějí a se kterou má dobré zkuenosti.
Není tady
Dcera má náplasti evra. Jsou velmi etrné. Je po operaci srdce, práky jí vůbec nedoporučovali, s evrou souhlasí i kardiolog.
dcera taky začala brát chloe a je nadená ze zlepení pleti...
jinak jsem slyela samou chválu na jeadine... jen je tam výrazný rozdíl v ceně, take bohuel
Není tady
jájo, s tím souhlasím, taky se mi po chloe dost zlepila ple vreya mě v tomhle docela zklamala, pilulky jsou na chu dost sladké a měla jsem po ní straně zvýenou chu k jídlu, proto jsem poádala dr. o změnu. chloe mě vrátila "do normálu", nemám návaly ravosti
Není tady
Straně moc en z mojeho okolí mělo problémy s Logestem, bolesti hlavy se stupňovaly a do migrény, a přestaly ho brát...
Není tady
Bety napsal(a):
Straně moc en z mojeho okolí mělo problémy s Logestem, bolesti hlavy se stupňovaly a do migrény, a přestaly ho brát...
Logest jsem kdysi brala taky, a bolela mě to měn dost hlava, tak jsem ho brát přestala. U ani ádnou hormonální antikoncepci nechci.
Není tady
moje první HA byl triquilar - vydrela jsem s ním rok, ale ty migrény a náladovost - se divím, e partner vydrel a nezahnul kramle... po vysazení jsem u do HA nela, ve bylo zase O.K. - take z mé zkuenosti, triquilar nebrat!
Není tady
Mně dal kdysi doktor Ha takovou, která se tehdy prostě dávala, nějak se mě neptal jakou chci, tehdy ani nebylo moc moností jak si o ní něco zjistit, tak mi asi dal to, na co ho farmaceutické firmy ukecaly. stejnou HA bralo hodně holek kolem mě, byl to Minisiston. Ale po čase jsem začala pinit mimo MS, take jsme zkusili Cilest. Opakovalo se to. Take přila na řadu 3 fázová antiko - Triquilar. Opět po čase stejný problém, take změna na Marvelon. I při braní tohoto jsem pinila, během braní (myslím e Cilestu) i dost přibrala. Ani jedna HA nebyla z těch drahých (300 - 460Kč), předpokládám, e hodně mladých holek, studentek se dívá i na cenu. Pak jsem se vdala, objevila jiné monosti antikoncepce a HA u nechci ani vidět. A propo, od vysazení nepiním vůbec. Zato mám jiné problémy. Tělo se zatím učí pracovat samo. Kdybych si mohla znova vybrat a měla takové monosti dovědět se o antikoncepci to, co dnení mladé holky, vůbec bych s HA nezačínala. Uetřila bych si dnení problémy.
Není tady