4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny! 4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka 4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička |
|
|
Milé babinetky,letos budu poprvé v životě na vánoce vařit rybí polévku(můj nový přítel je rybář).
Už mám jeden recept od kolegyně z práce,ale určitě existuje spousta receptů.Napište mi jak vaříte rybí polévku vy.Já ji zatím jedla jednou v životě od mé první tchýně a byl to docela hnus,smrdělo to a samá kost.
Není tady
Ivčo, zde můžeš nabrat inspiraci.
http://www.google.cz/search?q=Ryb%C3%AD … =firefox-a
Není tady
Ivčo, kosti tam nemusí být. Já vařím zvlášť hlavy, zvlášť porci kapra, co má moc kostí , páteř a odřezky a zvlášť na másle osmažím nastrouhanou kořenovou zeleninu. Vše povařím, přidám sůl, nové koření, bobkový list a pepř. Pak oberu hlavy a zbytky kapra (pečlivě, aby tam nebyly kosti), rozmixuji povařenou kořenovou zeleninu. Smíchám vývar z ryby a hlav a rozmixovanou zeleninu, povařím, dochutím a usmažím nakrájené rohlíky.
Držíme dietu, tak nedávám zásmažku.
Není tady
Rybí polévka je moje doména. V podstatě jak píše Ita. Ale! Hlavu a odřezky ryby do studené vody, ne jikry a mlíčí, vařit měka půl až hodinu. Vzít trochu vývaru a v něm vařit jikry a mlíčí cca 10 minut. Do síta dát utěrku a slít přes to vývar. Až vychladne maso, pečlivě obrat od kostí. Udělat zásmažku, nalít do ní vývar, uvařené jikry a mlíčí, přebrané maso, upraženou zeleninu na másle, dokořenit, Ita zapomněla na muškát. oříšek, zelená potržel. Výborné je přitat trochu smetany.
Upravil(a) Petr100 (20. 12. 2008 18:49)
Někde tu je...
Jsi se díval na Babicu,že jó?!?
Není tady
Myslíš to vaření v telce? Kousek jsem toho viděl, polívku vařím absolutně stějně, nedával jsem utěrku do síta, letos vyzkouším. Je to dobrá fligna, nepřecedí se ani nejmenší kostička. Tak dobrou chuť.
Někde tu je...
Už na ní pracuju,díky.
Není tady
Polívka se mi prý povedla,sklidila jsem velkou pochvalu.
Není tady