29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Ahojky holky už jsem se vás tu jednou ptala na toxoplazmozu v těhu ,no a ptám se znovu,jelikož to vypadá zle...moje kamarádka má termín 24. 01. 09 a zjistili jí před měsícem toxoplazmozu...chodila na různá vyšetření a teď z nějakých krevních testů zjistili prý že má tu toxoplazmozu už asi 4 měsíce a zítra si jde lehnout na bulovku na kapačky a další vyšetření...prý snad budou dělat i odběr plodové vody...je z toho fakt hotová a já se jí ani nedivím..je mi jí i holčičky strašně líto...byla bych ráda za jakékoli názory či rady když tak tak musím napsat,protože já opravdu nemám ani tucha...strašně se boojí o malou...
ptám se vás a prosím...může být miminko nějak postižené????A pokud ano jak?????
a co ten odběr plodovky?????Nemůže to nějak miminku uškodit???je už dost velké,ale kamarádka sye bojí,že se mimi třeba nějak pohne a oni ho tou jehlou píchnou..
Holky moje zlatý cokoliv o otm víte napište mi to poJe to tak hodná holka a na mimi se strašně moooc těší a mě je jí tak líto až bych brečela :grater
DĚKUJI VŠEM
Není tady
http://www.porodnice.cz/node/41037
snad to nebude tak zlé, držím palečky
Upravil(a) Romana (4. 12. 2008 16:12)
Není tady
Ježiš Fool, bohužel neumím poradit, ale je to hrozný - je mi kámošky a miminka tak strašně líto!
Ale je divné, že na to nepřišli už při těch odběrech krve v prvním trimestru.. nebo to ji měla ještě asi negativní možná, že.
já z toxoplazmozy měla taky strach, ale při vyšetřeních mi zjistili, že už jsem ji někdy měla a že mám už protilátky. Tak jsem se pak už nebála..
Držím vše, co má, aby mimčo bylo v pořádku!! Třeba nasadí nějaká antibiotika... a snad to zásadní miminko mělo vyvinuté už před nákazou..
O odběru plodovky tak pozdě jsem neslyšela ještě vůbec...
kéž by tak někdo uměl pomoc!
Není tady
Fool nevím, jestli tě to potěší, ale mojí mámě v těhotenství před 33 lety diagnostikovali toxoplaznózu, tenkrát s tím vůbec nic neuměli, byla už ve čtvrtém měsíci, a tak s hrůzou čekala, zda po porodu bude vše O.K. A narodila se ji úplně zdravá holčička 4 kg a 50 cm, dnes je sama těhotná, čeká duhé dítko a je bez následků. Tak držím palce.
Není tady
Tady jsem ještě něco našla.. ale to je spíš jen tak orientační...
http://www.cervnatka2008.estranky.cz/cl … xoplazmoza
a pak taky jsem našla v diskuzích několik dobře ukončených příběhů....jako Večerka napsala třeba.
Pár bohužel negativních....
Není tady
holky vy jste zlatíčka......
je mi z toho fakt do breku.....je mi jich tak moc líto a chtěla bych jim pomoct,což samozřejmě nejde....chjo.....
Není tady
Fool- Pokud jí chytla v průběhu těhotenství,tak miminku hrozí postižení. Vím,že to může způsobit vady zraku a sluchu (celé těhu mi babička tvrdila,že budu mít hluché dítě,protože máme doma kočku ),ale bohužel nic bližšího netuším.
Držím palce,ať to dobře dopadne!
Není tady
Fool nebezpečí skutečně hrozí, pokud toxku chytila v průběhu těhotenství. Je to tak, že čím dřív v těhotenství, tím je menší šance, že se to dostane k plodu (asi 10%), ale zase případné postižení, když už se to k plodu dostane, bývá závažné (až mentální retardace nebo potrat). Čím dále v těhotenství, tím je vyšší pravděpodobnost, že plod tu toxku chytne taky, ale postižení už nebývá tak závažné (choriorentritida atd., tj. problémy s očima, mnoho dětí se třeba v dětství léčí, ale v dospělosti jsou už úplně zdravé).
Jde tudíž o tom, v jaké fázi těhotenství ji chytla a jestli se to přeneslo na plod - to asi zjistí z té plodovky, nejspíš.
Není tady
no chytla to prý cca před 4 měsíci a termín má 24.ledna...takže tak......já se za ní úplně modlím...je to strašný....ona dnes tak moc plakala....chjo
Není tady
Foolinko ja mala tiez pozitivnu toxoplazmozu v tehu...moje odnoty ale asi neboli dramaticke lebo ma nehospitovali...drzim kamoske palceky a hlavne zodpovednych lekarov, ktori ju povzbudia
Není tady
Stránky: 1