|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
majkafa napsal(a):
Když přijdu na návštěvu a nebydlím tam, není mi nic do toho, jak to dotyční doma mají. Je to jejich věc. Byť jsou to mí rodiče.
Ano, je to jejich věc, ale není mi to jedno. Zrovna tak rodiče, kteří vidí, že v partnerství jejich dětí jsou neshody, nezasahují (tedy neměli by, jen ve výjimečných a vážných případech), ale není jim to jedno. O tom je řeč, přeciž.
Upravil(a) Vanda (10. 12. 2008 20:44)
Nepíšu, že je mi to jedno.
Píšu, že mi do toho nic není, je to jejich vztah.
majkafa napsal(a):
Nepíšu, že je mi to jedno.
Píšu, že mi do toho nic není, je to jejich vztah.
No vidíš, a Kukačka psala, že jí to není jedno (vpodstatě). Ale to už je teď taky jedno, jen by to taky chtělo líp číst.
Kukačka se ptala, jak má říct tatínkovi, jak má říct mamince atd. atd.
Já jí odpovídala, že nijak, že je to jejich vztah.
Ale je to vážně fuck.
Majko, přečti si příspěvek 14.
Protože vás obě znám, myslím si, že ti tady na tom vlákně spíš naběhlo, opravdu bez ironie, tvoje oblíbené zrcadlo.
A to je fakt všechno k tomuhle vláknu, přeju všem krásný pohodový den.

Myslím si, že plést se někomu DOSPĚLÉMU do života, je nevhodné. Každý člověk je svobodný a má právo na vlastní rozhodnutí, na vlastní chyby. Neberme jim toto právo, neberme jim jejich sebeúctu.
Není tady
často jsem pak usazena od obou "ty jsi naše dítě, ty nás nemáš co poučovat..."
Kukačko, když tě takhle rodiče odbydou .... tak se jim do toho asi fakt nemontuj. Třeba si v těch hádkách rochní .. co ty víš ....
Není tady
KALIK napsal(a):
Myslím si, že plést se někomu DOSPĚLÉMU do života, je nevhodné. Každý člověk je svobodný a má právo na vlastní rozhodnutí, na vlastní chyby. Neberme jim toto právo, neberme jim jejich sebeúctu.
Hmmm svým rodičům rozhodně neberu sebeúctu, neberu jim jejich styl života. Neplést se do života pro mě neobnáší jim neříct:"Hele vy dva, přestaňte na sebe řvát kvůli hovadině." Moje názory na jejich prožívání čehokoliv jsou korektní v rámci nevměšování se. Jsou dospělí, jak píšeš, pro to si myslím, že ať řeknu cokoliv s jejich sebeúctou, právem na řešení to nezahýbe. Je tenká hranice mezi onou korektností, nekorektností a sklouznutím k tomu, že je úplně buřt jak se mají, abych se jim nedejbože nepletl do života. Žiju zřejmě v jiné rodině, ale u nás se názory na rodinné problémy říkají, pomáháme si v krizích osobních, partnerských a přesto nemám pocit, že se nenecháváme žít, jak chceme. Ono z přemíry touhy po svobodě ducha, z přemíry žít a nechat žít vzniká i odcizení, kdy se lidé přestanou vnímat, protože všechno je někoho pouze někoho osobní problém.

Víš, mám ten názor, že až bude někdo chtít poradit, jistě se zeptá. Do té doby je to čistě na něm 
Není tady
Pak je to v pořádku, my za sebou chodíme a říkáme si o radu. Leckdy jen o ucho. 
Moc hezky jsi to Hrošánku napsala. Jak já ti rozumím.
Není tady
Hrošánku - děkuji.
hlavně já jsem nikde nenapsala, že by mě někdo (otec, matka) o radu žádali...že by máti plakala "prosím tě, řekni tátovi..."
Už toho nechte.
Opakuji po stý, že se nikomu do života nepletu, nedávám nevyžádáné rady a podobně.
Není tady

Já jsem jenom zvědavá, Kuki, jestli budeš mít odvahu založit ještě někdy vlákno...

Není tady
Neblázni Kuki, tohle vlákno mělo svůj smysl. Došlo na ona nenáviděná a přesto opravdová zrcadla, střety a porozumění. Během tohohle vlákna mi třeba došlo, že máti koupím lístky do divadla pro mě, mamku a ségru. Mám jí ráda, její život s mým přese všechno mnou milovaným otcem jí nezávidím nechňápu, vím, že je to její volba a je takhle přese všechno šťastná. I kdyby byla vědomě nešťastná, tak je to její volba, můžu jí dát jen kousek své lásky, aby bylo líp. Beru jí do divadla, protože bude mít o další důvod víc si uvědomit vypadnouc od něho, proč má toho cholerického dědulu tak ráda. 
Za tvými písmenky (za všemi písmenky) vždycky vidíme jen to, co nám dovolí odkrýt. A vždycky je v tom kus sebe. 
Upravil(a) hrosanek (11. 12. 2008 14:59)

KALIK napsal(a):
Víš, mám ten názor, že až bude někdo chtít poradit, jistě se zeptá. Do té doby je to čistě na něm
Moja mama nie. Ona bude fňukať, ale na názor či radu anespýta, radšej si nechá ruku odseknúť. Ale ja už buď poradím(ccheš-necheš), alebo ju zruším so slovami: "Mama, neskuhraj, ale zmeň to." Drsné, ale odmietam donekonečna počúvať niečo, k čomu nemám právo vyjadriť sa.
Není tady
Smažu to.
Život je krátký.
Upravil(a) majkafa (11. 12. 2008 22:58)
Majko stačí si přečíst pravidla, jest to tam. Včetně banu, který je moderátorech. Vzpomínám si na jednu diskusi k banu, kde jsi je docela dobře znala.
A co si budou myslet "ostatní" je fuk.
Upravil(a) hrosanek (11. 12. 2008 22:53)
pravidlům babinetu odporovaly právě ty vulgarity
nikdo z uživatelů babinetu zásah nežádal
no, a než to napíšu, tak zmizí příspěvek, na který reaguju... to je dneska den...
Upravil(a) tina (11. 12. 2008 22:58)
Není tady
hrosanek napsal(a):
Majko stačí si přečíst pravidla, jest to tam. Včetně banu, který je moderátorech. Vzpomínám si na jednu diskusi k banu, kde jsi je docela dobře znala.
A co si budou myslet "ostatní" je fuk.
Znala. Ale mně se to nedotklo, nebylo to o mně, ale o druhé straně. Takže mi to tentokrát neva.
Vlastně jsou to mé zkoušky, jestli jsem OK. Tahle mi potvrdila, že se cítím dobře, že umím zvládat i krizovky. Učím se to, v práci jich mám nepočítaně.
Kukačce děkuju. I ostatním. BI.
No, krizovky. Mě se to skutečně vůbec nedotklo. Přemýšlím nad tím.
Mizing, bo jsem mimo téma.
Upravil(a) majkafa (11. 12. 2008 23:04)
tino, omlouvám se.
Je mi jedno, jestli si budou myslet, že jsem žádala já.
Já vím, že nežádala a to je pro mě důležité.
Ale děkuji ti za tvé vyjádření.
Tak na tomhle vlákně mám velmi silný pocit "dežavi" (né, Deža ví
- i když ten možná taky)...
Tohle už tu bylo. Včetně slov Majky, jejího mazání napsaných příspěvků, přemíry děkovaček a slušnosti vůči všem zúčastněným.
To si stokrát raději přečtu jedno upřímné poslání do prd..e.

hrosanek napsal(a):
KALIK napsal(a):
Hmmm svým rodičům rozhodně neberu sebeúctu, neberu jim jejich styl života. Neplést se do života pro mě neobnáší jim neříct:"Hele vy dva, přestaňte na sebe řvát kvůli hovadině." Moje názory na jejich prožívání čehokoliv jsou korektní v rámci nevměšování se. Jsou dospělí, jak píšeš, pro to si myslím, že ať řeknu cokoliv s jejich sebeúctou, právem na řešení to nezahýbe. Je tenká hranice mezi onou korektností, nekorektností a sklouznutím k tomu, že je úplně buřt jak se mají, abych se jim nedejbože nepletl do života. Žiju zřejmě v jiné rodině, ale u nás se názory na rodinné problémy říkají, pomáháme si v krizích osobních, partnerských a přesto nemám pocit, že se nenecháváme žít, jak chceme. Ono z přemíry touhy po svobodě ducha, z přemíry žít a nechat žít vzniká i odcizení, kdy se lidé přestanou vnímat, protože všechno je někoho pouze někoho osobní problém.
Rodinný problém je, jaká se koupí televize, kdy se bude malovat a z čeho se to zaplatí. Pokud mají dva lidé z rodiny mezi sebou při, je to jejich soukromá věc, obzvláště, pokud jsou to partneři.
Není tady