|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
ffly napsal(a):
Kukačko stojím za tebou. Klidně si odnesu ban s tebou.
tak si budeme měsíc všechny jen esemeskovat 
Upravil(a) Somaia (10. 12. 2008 10:28)
Želvička17 napsal(a):
No Ando, mně vždycky napadne - z kterépak příručky je toto opsáno? Nebo - kterýpak psycholog to měl zase kde seminář? Spíš se tomu směju. Nechtělo by se mi být bloknutá kvůli té osobě, tady je spousta jiných lidí, se kterými je radost si psát a diskutovat.
tobě ještě nestojí za to být bloknutá , ale jsou lidi, kterým se z návalu informací prostě ustrhlo na džbánu ucho, tomu naprosto rozumím a chápu ... 
Upravil(a) Somaia (10. 12. 2008 10:31)

Somaia napsal(a):
ffly napsal(a):
Kukačko stojím za tebou. Klidně si odnesu ban s tebou.
tak si budeme měsíc všechny jen esemeskovat

My si založíme totiž jinou diskuzi na jiném serveru - a tam to bude bez blokace 

Není tady
Co k tomu říct?
Jenom se usmívám.
A děkuji vám za zajímavé náměty k přemýšlení.
Přeji vám všechno dobré. BI.

majkafa napsal(a):
Co k tomu říct?
Jenom se usmívám.
A děkuji vám za zajímavé náměty k přemýšlení.
Přeji vám všechno dobré. BI.
Tak hlavně že se všichni usmíváme
Posílám úsměv. 

Není tady
Jejde, tady už se jedná nějak...narovinu....nebo co.
Majkafo, myslím, žes dost ulítla Absolutně s tvým názorem nesouhlasím. Znovu jsem si četla 1. kukaččin příspěvek a je z něj cítit nejvíc starost o rodiče. Upřímná čistá otevřená zpověď. Kdo to udělá? Opravdu ne každý by takto odkryl karty.
Tys za tím cítila vměšování a manipulaci. Ta tam není. Ale pokud ji¨tam , a asi jako jediná vnímáš, tak ti doporučiji tvé oblíbené zrcadlo.
V tomto případě by pisatelka zasloužila příspěvky, které jí jakkoliv pomohou, nevyjímaje ani tvé doporučení o nemanipulaci a nevměšování, ale lze to napsat i tak, aby to bylo skutečně jen doporučení a jeden názor na věc. Ono, jak jsem psala, když dva (dvě) dělají totéž, není to totéž. Nepochybuju, že někdo (mám na mysli konkr. přispěvatelku) by to dokázal napsat názor stroze, jednoznačně, úsečně a trefně, ale to každý opravdu nedokáže. Pokud bys zůstala sama sebou, máš určitě co světu říct. Jinak je to o h......, no ..ztráta času.
Není tady

Já myslím, že nemá smysl posílát někoho někam, kde už dávno je...

Není tady
.....jj, co sto hove.n, dvěstě hove.n
Kuki, du do toho s tebou - toho banu 

Hlavně aby si nezačaly trhat občanky 
Není tady
KALIK napsal(a):
Hlavně aby si nezačaly trhat občanky
Nebo občany 
Není tady
To půjde dost těžko páč jsou zalitý v tom plastu nebo co to je ..

Není tady
teda občanky né občanky a už vůbec ne občané

Není tady

Když se chce, všechno jde. Případně pomůžou nůžky 
Není tady
No to jooo ale zase tady nesedí potom termíny - technický, jelikož nůžkama se stříhá ...ale to je fuk ..porcovat se dá všelijak 
Není tady
Kaliku, na tebe jedině bez nůžek 

Amriano , ty občanko 

Já nic .. to si začal Kalik ..

Není tady

Není občan jako občan a na občanky jedině nůžky nebo kuchyňský nůž 
Není tady
žjová...to je průjem.... 
tedy ehm..slovní.
Upravil(a) adra (10. 12. 2008 14:44)
Není tady

adra napsal(a):
žjová...to je průjem....
tedy ehm..slovní.

Není tady

Průjem sloní nebo slovní, v tom je totiž velikananánskej rozdíl 
Není tady

Počkejte až sem vlítne Tina - tak nám tady tu rodičovskou diskuzi hezky zatrhne... a podle všeho založí nové vlákno 

Není tady
Kukačko ... já jsem zažila něco podobného ... manža kdysi ... měl záchvaty vzteku a občas si neviděl do pusy ... a jednoho dne mi zase cosi řekl, já se vztekla a udělala rámus ... manža pak zapřel, že to z něj vypadlo a tvrdil, že si vymýšlím .... v tom prošel mladší syn kolem a řekl mu: taťko, to je pravda, řekl jsi to a bylo to od tebe hnusný .... a šel do pokoje. Manža zůstal jak opařený a můžu říct, že to VELICE pomohlo .... takže s tím zákazem vměšování bych byla opatrná ... někdy takový blesk z čistého nebe má fakt něco do sebe......
Není tady
BB napsal(a):
Kukačko ... já jsem zažila něco podobného ... manža kdysi ... měl záchvaty vzteku a občas si neviděl do pusy ... a jednoho dne mi zase cosi řekl, já se vztekla a udělala rámus ... manža pak zapřel, že to z něj vypadlo a tvrdil, že si vymýšlím .... v tom prošel mladší syn kolem a řekl mu: taťko, to je pravda, řekl jsi to a bylo to od tebe hnusný .... a šel do pokoje. Manža zůstal jak opařený a můžu říct, že to VELICE pomohlo .... takže s tím zákazem vměšování bych byla opatrná ... někdy takový blesk z čistého nebe má fakt něco do sebe......
Není nad Bakalářské Bajky od BB :-) Opravdu. Pekný.
Tenhle příběh téměř popírá všechny teorie o nevměšování...i když je to samozřejmě situace, kdy dítě ještě jedná rovnou, spontánně. A ne jako my dospělí, kteří nad vším dumáme a chceme často vnutit svou vůli ostatním.
Není tady
Dle mého názoru je jiná situace, když bydlí rodina pohromadě, viz příběh BB. Když je příjemná atmosféra doma, je to moc prima. Nevidím vyřčení názoru jakéhokoliv člena domácnosti za vměšování.
Něco jiného, když rodiče a děti bydlí sami a chodí k sobě na návštěvu. Když přijdu na návštěvu a nebydlím tam, není mi nic do toho, jak to dotyční doma mají. Je to jejich věc. Byť jsou to mí rodiče.
Já si myslím, že mi tedy do toho je. Když přijdu k našim a oni se do sebe pustí, tak mi to taky není příjemný, i kvůli dětem, které tam s nimi pořád žijí. Takže buď sedim a zarytě mlčim a dělám, že to jde kolem mě, nebo odejdu z místnosti a když se do toho snaží zatahovat mě, tak na ně "houknu" - v mezích slušnosti. Myslím si, že každému je do toho, co se děje v jeho rodině. A pokud tam mají někoho na návštěvě - a je jedno, jestli jsem to já, jejich dítě, nebo někdo jiný - tak by se měli ovládat a nevtahovat do toho další lidi, protože pak už to není jen JEJICH věc.
Není tady