29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
majkafa napsal(a):
Jak hodně je na tomto vlákně znát, kdo UŽ VÍ.
Skoro mi přijde, že pokud někdo opravdu VÍ, nemá ani tak moc potřebu hlásat, že UŽ VÍ To teda hádám, páč já NEVÍM
Upravil(a) Kubula (5. 12. 2008 8:50)
Není tady
majkafa napsal(a):
Jak hodně je na tomto vlákně znát, kdo UŽ VÍ.
jj, a někdo Ví, a někdo si MYSLÍ, že VÍ
Není tady
už jsem se z toho vyspala...
nikomu do vztahu nekecám a nikdo nekecá do vztahu mě. Jak psala tina - jsou to moji rodiče a já jsem jejich, takže naše vazby, prožitky a hovory, trávení času a tak různě, jsou naše společné. Pomáhám jim a oni mě.
Přišlo mi jich líto, že si zbytečně znepříjemňují život a neumějí (nebo nechtějí) se navzájem chápat.
Není třeba dělat z toho kovbojku
Upravil(a) Kukačka (5. 12. 2008 8:59)
Není tady
Hm, mně bude osmatřicet a maminka mi občas říká "Tak jdeme spát, Hanino, už je půl jedenáctý"
Není tady
Kubula napsal(a):
Hm, mně bude osmatřicet a maminka mi občas říká "Tak jdeme spát, Hanino, už je půl jedenáctý"
![]()
Kakraholte, reaguju na něco, co už tady není!
Není tady
Klubko napsal(a):
Máš právo být naštvaná a zafňukat si klid.
Je fakt, že jsem byla vždy totálně vykolejená z diskuzí u rodičů bývalého. Otec byl žálivý cholerik,takže jeho manželka přijela z lázní a on na ní "tak jak sis, zašu.kala". Tenkrát mě vypadla sklenice málem z ruky....
Tak to je tedy síla... Na takovouto sprostou invektivu mě napadá okamžitá odpověď, být ta manželkou: "No skvěle, stokrát líp než s tebou, nakonec - proč myslíš, že do těch lázní jezdím?"
Kukačko, chápu, že jsi ze situace u vás smutná, taky bych byla. A někdy pomáhá se aspoň vypovídat, pomůže to člověku s tou situací se vyrovnat. Nakonec, o tom je většina vláken tady na babinetu, na málokterou životní situaci existuje jednoznačná RADA.
Aspoň víš, že něco takového nezažíváš jen ty sama ( i když chápu-tvůj smutek to nezmírní..). Nenech se otrávit nějakými zbytečnými šarvátkami tady, já myslím, že hodně lidí s tebou soucítí.
Kubulo, klid.
Já jsem ležela nedávno v nemocnici a volá máma, jak mi je. Tak říkám, dobrý, dobrý, dobrý. No co jí mám říkat, že je mi na umření?
A ona furt mele" a hlavně jim řekni, co ti je, já tě znám, a ať se snaží a ať tě pošlou na vyšetření a ještě tohle..." To pak jen přepínám na hlas na reproduktor, vezmu si křížovku a až skončí, tak se jen zeptám "všechno". Ona se začne smát, že mě jednou zastřelí
Není tady
Kubulo - promiň , jo, i já jsem občas za malýho haranta, zvlášť po rozvodu
ale lepší se to a stále na tom pracuju (i bez školičky)
Blossom - já ani nejsem smutná, to jsou prostě oni. Znám je. A děkuji!
Upravil(a) Kukačka (5. 12. 2008 9:06)
Není tady
Blossom, to mi povídej. Já bych si to taky nenechala líbit. Vždyť je to taková ubohost. A hlavně, že si to dovolí říci předemnou, jako návštěvou.
Jeho syn z toho byl vždy hotovej. Vždy se mámy zastal a už byl oheň na steše...
Není tady
Klubko napsal(a):
Kubulo, klid.
Já jsem ležela nedávno v nemocnici a volá máma, jak mi je. Tak říkám, dobrý, dobrý, dobrý. No co jí mám říkat, že je mi na umření?
A ona furt mele" a hlavně jim řekni, co ti je, já tě znám, a ať se snaží a ať tě pošlou na vyšetření a ještě tohle..." To pak jen přepínám na hlas na reproduktor, vezmu si křížovku a až skončí, tak se jen zeptám "všechno". Ona se začne smát, že mě jednou zastřelí
Já už poměrně v klidu jsem, akorát teda dostávám záchvaty smíchu, když odjíždím a ona mi řekne "jeď opatrně a buď hodná"
Není tady
Kukačka napsal(a):
Kubulo - promiň
, jo, i já jsem občas za malýho haranta, zvlášť po rozvodu
ale lepší se to a stále na tom pracuju (i bez školičky)
Blossom - já ani nejsem smutná, to jsou prostě oni. Znám je. A děkuji!
Jinak já ti asi celkem rozumím, mám v rodině nějaký vyhrocený vztahy poslední dva roky (ne mezi mnou a někým, ale mezi jinými sourozenci) a ačkoliv snad všichni děláme, co je možný dělat, moc se to nelepší.. taky je mi z toho někdy smutno, i když si myslím, že jsme všichni ušli kus cesty
Není tady
Cha chaááá, cestování.
Hele, já jezdím od dětství na hory, tak od 5ti let na lyže. S rodičky, kámoši, na lyžáky atd. A vždy před odjezdem moje babička zavolá,ať si do auta dám deku, co kdybych někde po cestě ve sněhu zapadla. No comment, v těchto našich zimách,kdy sněží až od 1 000m n.m.
A ať se dobře obléknu.
Vždy jí musím slíbit, že jakmile rtuť teploměru ukáže pod 10 st nad nulou,tak se zahalím do kožešin.
Není tady
"jeď opatrně a buď hodná"
No - musím se přiznat, že já mám občas taky tyhle úlety vůči dospělým dětem - mámy jsme holt nafurt...
Teď jsem byla s kámoškou na víkend venku (ona je starší a má doma samé kluky) a slyšela jsem: "máš klíče?... vzala sis šálu?... nezapomněla jsi?..." Tak jsem už jen odpovídala "ano, mami" ... ale vcelku jsem jí rozuměla
Není tady
Np ba, to jsou všechno projevy lásky
Není tady
Jessika napsal(a):
Np ba, to jsou všechno projevy lásky
![]()
Já nepochybuju, že to myslí dobře Akorát mi to zní jako "nebuď hubatá na paní učitelku", což mi přijde komický, páč už patnáct let jsem paní učitelka jááááá
Není tady
páč už patnáct let jsem paní učitelka jááááá
A nejsi hubatá na paní ředitelku a pány inspektory, viď?
Není tady
helena napsal(a):
páč už patnáct let jsem paní učitelka jááááá
A nejsi hubatá na paní ředitelku a pány inspektory, viď? http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Ředitel agentury je můj spolužák z vejšky a na hospitaci mi včera byla bývalá kolegyně... ty už si zvykli, že jsem držka
Není tady
Kubulo, oni možná jo... ale mamince by se to určitě nelíbilo... - "Spolužák nespolužák, jednou je to tvůj nadřízený..."
Není tady
helena napsal(a):
Kubulo, oni možná jo... ale mamince by se to určitě nelíbilo... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png - "Spolužák nespolužák, jednou je to tvůj nadřízený..." http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Já jí to radši neříkám, šetřím její chatrné nervy
Není tady
Tak je to správne... tak to má byť...
Není tady
Kukačko,
když se naši hádali, je pravda, že už je to řadu let, už x let ani nežijí, tak jsem dělala všechno možné i nemožné, abych hrany obrousila. rozesmívala jsem je , uklidňovala, dělala příjemnou atmosféru, kašpárka, cokoliv.....Mnohdy se napětí skutečně uvolnilo. Ale to jsem vlastně byla ještě mládě. Náctileté. Dneska toho nelituju, udělala bych to zase. A´t už je to jejich život nebo ne, dotýkalo se mě to také.
A vlastně děkuju, protože jsem u tohoto vlákna dost vzpomínala...jaké to bylo.
Přijde mi, že některé přispěvatelky chtějí předvést radami a usměrňováním svůj obrovský duševní (duchovní)nadhled, ale dokazují pravý opak.. Když dělají dva totéž, není to totéž. Tak si to neber osobně, je to jejich problém, jejich mindrák.
Není tady
majkafa napsal(a):
tina napsal(a):
majko, kdyby to tak bylo u mě, je to jejich, - ale oni jsou moji - já nevím, nedokážu to takhle oddělit...
chybí ti životní zkušenosti. Nic víc. Představ si sebe a svého manžela za X let a představ si, jak vám děti kecají do vztahu. Japa se asi budete cítit?
Nebo stačí představit si tvé rodiče, jak vám kecají do vztahu. Jak ti bude? Prima?
já neříkám, že jim do toho budu kecat nebo kecám, jen že se tím nedovedu netrápit - vidíš, co jsem nenapsala...
nevím, píšeš, že víš, ale přitom z tvých příspěvků tady na mě jde málo klidu a hodně zjitřených emocí - přesně v protikladu s většinou příspěvků ostatních
Není tady
čoveče,Majko, ty si připadáš jako mladá a člověk,který nerad do něčeho kibicuje,ale s touto větou...
chybí ti životní zkušenosti. Nic víc...
mi příjdeš horší, než moje 80ti letá babi
Není tady
Klubko napsal(a):
čoveče,Majko, ty si připadáš jako mladá a člověk,který nerad do něčeho kibicuje,ale s touto větou...
chybí ti životní zkušenosti. Nic víc...
mi příjdeš horší, než moje 80ti letá babi
To je tvoje, ne moje.
Životní zkušenosti nemají nic společného s věkem. To sis tam přiřadila jenom ty. Někdo ve 20 může mít takových životních zkušeností jako jiný v 80.