Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 3. 12. 2008 13:42

Vandaloo
♥------

Otok po vyronu kotniku

Ahoj babinetky,
podobne tema tu uz pred casem bylo, ale me zajima co delat s pretrvavajicim otokem . . .jsem uz 3 tydny po sundani sadry a otok stale uplne nezmizel, pravidelne promazavam a masiruju, ale zajimalo by me, co dal . .. .ma nekdo naky napad??? Slysela jsem ze pomahaji i bylinkove zabaly, ale az na nalozeni do hermanku s tim nemam zadnou zkusenost, maji byt teple nebo studene, na jak dlouho, co je nejucinejsi????
Dik za pomoc.

Není tady

#2 3. 12. 2008 14:39

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Otok po vyronu kotniku

Pokud mᚠotok po sundání sádry už 3 týdny, tak bych zašla znovu k lékaři. Víš, ona to může být banalita,ale taky embolie... Svědí tě to? Bolí? Necítíš pnutí až v celém lýtku? Nech si udělat UZ,a jsi v klidu.
Jinak furt chladit, dávat nohu nahoru.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#3 3. 12. 2008 15:01

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Mě  po zvrtnutí kotníku a následném sundání sádry napsal ortopéd rehabilitace a vůbec to nebylo zbytečné.

Není tady

#4 3. 12. 2008 15:18

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

No tak to 100% RHB nejsou zbytečné. Jen každý lékař nepíše sad(

Není tady

#5 3. 12. 2008 15:20

Vandaloo
♥------

Dik za info,
nesvedi, neboli, bez pnuti, jen stale snizena pohyblovist ktera se rehabilitaci zlepsuje . . .ale otok zustava . . .budu dal chladit . .dik.

Není tady

#6 3. 12. 2008 15:22

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Vandaloo napsal(a):

Dik za info,
nesvedi, neboli, bez pnuti, jen stale snizena pohyblovist ktera se rehabilitaci zlepsuje . . .ale otok zustava . . .budu dal chladit . .dik.

To může být i intenzivní rehabilitací, jak se to namáhá,tak to otéká. Zkus tedy chladit (klidně mražený špenát) a dávat co nejvíce nahoru. Dobrá je tak po RHB výřivka. Ale to ti nedají všude.
Až dokončíš RHB a otok nesplaskne do měsíce. Jdi na ten UZ.

Není tady

#7 22. 12. 2008 23:03

Musim
♥♥♥♥♥♥-

NO, mne nedal ani sádru a ani RHB. Já si to po vyvrnutí z předpoledne zavázala tak, že se otok nevyvinul, pravda, večer už jsem na nohu nestoupila a šla do nemocnice. Tam to sundal a kotník byl hned jak balon. Tři týdny velkého otékání po kolika týdnech? sádry mne nepřijde úplně normální.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí