Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 2. 12. 2008 10:38

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Opravdu, opravdu nevim, co na sebe

kapitulation Snad se tu najde nekdo vic zivotem protrely...
Svagr se bude v kvetnu zenit, muj muz mu pujde za svedka. Svatba probehne BUD venku na pozemcich toskanske usedlosti, NEBO ve florentskem domu. Ja jsem normalni zenska, ktera netusi, jak se na takovehle udalosti oblict. Z meho muze nic nevytahnu, ten to neresi. Chtela jsem se logicky zeptat snoubencu, ale tchyne mi to zakazala, jelikoz to pry neni vhodne - zenich jeste oficialne nepozadal o ruku, tak se o svatbe nema mluvit va
Resim to uz ted, protoze na Vanoce pojedu do Ceska a s vyhodou bych tam koupila latku na saty. Snoubence pravdepodobne az do svatby neuvidim.
Hledala jsem aspon nejake fotky z podobnych udalosti, ale nic moc vysledek. Ja snad napisu Spackovi....
Babo raaaaad! kapitulation

Není tady

#2 2. 12. 2008 10:41

ita
♥♥♥♥♥♥-

Re: Opravdu, opravdu nevim, co na sebe

Myslím, že pan Špaček by to pojal jako velkou společenskou událost, takže nejménně malé společenské šaty.

Není tady

#3 2. 12. 2008 11:12

lovemusicsun
♥♥-----

To je prekerni situace.. Nikdo nevi jak bude v kvetnu.. Koupila bych si nejake jednobarevne jednoduche slavnostni saty. Idealne s necim co se da pres ne prehodit, kdyby byla svatba venku a byla zima, a aby se to dalo sundat kdyz bude teplo.. Ja byla na svatbe minuly rok v cervnu a myslim, ze je vzdy lepsi vypadat slavnostneji nez byt oblecena "levneji" nez ostatni. A jako pritelkyne (ci manzelka) svedka bys mela byt asi krasne a vkusne oblecena. Dnes se prodavaji krasne saty vsude. Nemyslim, ze by s tim byl problem..

Není tady

#4 2. 12. 2008 11:32

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Ja si je usiju, jen nevim, od ceho se odpichnout. Dekolt? Rolak? Po kotniky? Klobouk a rukavicky? Achjo.

Není tady

#5 2. 12. 2008 11:55

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Danielko - já jsem minulé léto na svatbě měla klasický šaty do áčka, pravda že za svědka jsem nebyla lol ale slavila jsem docela úspěch. Na klobouk se ale určo zeptej, my je měly nařízený povinně wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#6 2. 12. 2008 11:56

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

Danielo, já byvh volila klasiku, mám ráda jednoduché šaty, klidně dlouhé, po straně bych si udělala velký rozparek, pokud máš pěkné nohy, klidně až trošku nad koleno. Já mám ráda pouzdrové, určitě jednobarevné, k tomu bych měla sako nebo nějaký velký šál, aby ses mohla zahalit, kdyby byla zima. Na rukavice bych se vyprdla. Klobouk podle toho, jestli je nosíš ráda:)

Není tady

#7 2. 12. 2008 12:00

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Klobouk jsem na hlave v zivote nemela. S rozparkem opatrne, ukazala jsem muzi sve saty (ty jedny, ktere vlastnim) a byly zavrzeny - jsou nad kolena, nevhodne. Juj, to bude jeste legrace.
Dobre, pujdu do jednobarevnych, to je rozumny napad, nepohorsi, neurazi. Nejaka svetle seda, to snad proboha projde i v katedrale. Smarja, dama v kostele sundava klobouk nebo ne???

Není tady

#8 2. 12. 2008 12:03

kukusa
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Humpolačka

Dani

pokud jsi normalni obyc zenska, ktera ma rada pohodlne obleceni, shanela bych byt tebou neco jednoducheho, jednobarevneho (spis pastelove odstiny, na svatbu podle me neni prilis hezka cerna barva) a pohodlneho. Co treba tubove saty ke kolenum s lodickovym vystrihem a k tomu sacko stejne delky + klasicke lodicky. Proste elegantni klasika.

Nevim o jak velkou spolecnost se jedna ale urcite neudelas ostudu v jednoduchych elegantnich satech. Navic kdyz si nechas udelat slusivy uces a poridis si treba i elegantni klobrc, ktery by tomu vsemu mohl dodat jeste vic smrncu.

http://lilypie.com/pic/090312/7zB3.jpghttp://b3.lilypie.com/Bbt9p1/.png

http://lilypie.com/pic/081130/UxM5.jpghttp://bd.lilypie.com/DrzCp1/.png
kontrola u gyndr 16.3.

Není tady

#9 2. 12. 2008 12:23

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Danielo, nevím, jak se znáš s ostatními pozvanými - ale co se zeptat jich, aby tedy dekórum bylo zachováno a nedotazovala ses snoubenců? Co takový "dámský dýchánek", klidně pod jinou záminkou - a na svatební oblečení může přijít řeč, ne?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#10 2. 12. 2008 12:24

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Daniela S. napsal(a):

Klobouk jsem na hlave v zivote nemela. S rozparkem opatrne, ukazala jsem muzi sve saty (ty jedny, ktere vlastnim) a byly zavrzeny - jsou nad kolena, nevhodne. Juj, to bude jeste legrace.
Dobre, pujdu do jednobarevnych, to je rozumny napad, nepohorsi, neurazi. Nejaka svetle seda, to snad proboha projde i v katedrale. Smarja, dama v kostele sundava klobouk nebo ne???

Na takovýchto událostech si dámy klobouky v kostele nesundavají, viz svatby královských rodin big_smile
Já bych šla do jednoduché ale slušivé elegance. Nevím, jakou máš postavu. Ale klasické pouzdrové šaty se sáčkem, ladící s barvou bot a kabelky. Rukavičky mohou být taky, záleží, co máš ráda a co už je na tebe "moc". Klobouček to stejné. Jen mi volila nějakou jinou barvu než šedou a černou. Svatba je veselá událost, tak můžeš klidně volit světlé odstíny jakýchkoliv barev. Doufám, že pak pošleš foto big_smile

Není tady

#11 2. 12. 2008 12:27

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Dobře také vypadá černobílá kombinace smile Je to prostě klasika.

Není tady

#12 2. 12. 2008 12:42

lovemusicsun
♥♥-----

Kloubouk si dama nemusi sundavat snad nikde.. Podle meho nazoru klobouk ani neni moc potreba. Myslim, ze vycesane vlasy do nejakeho slusiveho drdolu jsou elegantnejsi.. Ja bych volila little black dress nebo neco v tom stylu. Cerna neni na svatbe na skodu, zvlast kdyz se obzvlastni nejakym barevnym doplnkem. Byla jsem na trech svatbach a vzdy cerne saty vypadaly elegantne a velmi vhodne. Kdyz jsem obcas videla panicky v letnich satech s blaznivym kvetovanym vzorem, tak jsem padala pod stul.. Jednobarevnou klasikou nikdy nic nezkazis. Kazdopadne budu drzet palce a taky doufam, ze se tu objevi nejaka hezka fotka! smile

Není tady

#13 2. 12. 2008 13:51

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Tak já bych 100% šla do jednodchých šatů v délce pod kolena (a s výstřihem, který není až po pupík smile ). Barva nějaká světlá nebo pestelová - určitě ne černá, ta se na svatby nehodí. K tomu nějaké lehčí sáčko nebo "pašmínu"(jak se jim honosně říká) v barvě, která šaty doplní. Já osobně bych klobouk ani rukavičky neřešila.

Není tady

#14 2. 12. 2008 14:08

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Danielo, jsem názoru, že čím jednodušší, tím lepší. Koktejlky těsně nad kolena,  klidně třpytivou šálu přes krk, Jeden výrazný šperk a konec. lodičky a silonky a je to.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#15 2. 12. 2008 14:18

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

Danielo, já jsem šla na svatbu kamarádky v šatech modrobílá kombinace, připadala jsem si v nich jako blbec. Na druhou jsem šla klasicky v černých šatech ke kolenům a v pohodě. Uričtě si vyber barvu podle toho, kterou máš ráda. Klobouk bych volila pokud máš krátké vlasy, jestli máš delší, dala bych na holky a nechala si udělat drdol:) A nezapomeň i na jemné decentní líčení.
Trošku se popiš, jak vypadáš, aby jsme věděly, co Ti bude slušet:)

Není tady

#16 2. 12. 2008 17:50

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

No já bych to viděla na jednobarevné šaty do půl lýtek kopírující postavu, bez rukávů, ale ne na ramínka, pozdrový střih a  vodu ve výstřihu. Barva béžová, bílý kafe nebo meruňková. Tak aby se užily na víc příležitostí.

Iveta X

Není tady

#17 2. 12. 2008 18:02

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Já bych asi taky volila pouzdrovky těsně nad kolena, k tomu nějakou šik šálu.Barvu - nevím jaký jsi typ, světle zelenkavá, bleděmodrá, krémová, meruńková a nebo i taková světle šedivá - kovová.Kabeuku , boty a klobrc v jedné barvě + decentní šperky.

Není tady

#18 2. 12. 2008 18:07

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Romi, kapěluš, to je nápad, v lednu asi jdu zase na svatbu a v tom určitě oslním tummenupp .

Není tady

#19 2. 12. 2008 18:10

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

va komu? Mám si také pořídit šaty?

aprill napsal(a):

Romi, kapěluš, to je nápad, v lednu asi jdu zase na svatbu a v tom určitě oslním tummenupp .

Není tady

#20 2. 12. 2008 18:11

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Romča napsal(a):

va komu? Mám si také pořídit šaty?

aprill napsal(a):

Ne, není třeba. Matesův synovec a doufám, že už bude klid!

Není tady

#21 2. 12. 2008 23:38

Laskonka
♥♥♥----

Přítel - Ital, šel v červnu taky za svědka svýmu nej kamarádovi. Jedinou věc, kterou můžu o italskejch svatbách říct - snobárna. Takže určitě něco elegantního, svatba mně připadala spíš jako módní přehlídka, Italky oblečení strašně řešej a Italové taky, ti jsou na hadry ulítlý stejně jako ženský (no prostě zem, ve který móda vládne...). Já jsem měla černý obtáhlý šaty na ramínka, kousek nad kolena. V něčem kratším bych je naprosto urazila. Jo a hlavně - do kostela mít zahalený ramena!!! Tam i nevěsta, co měla šaty s korzetem, měla ze stejný látky udělanej přehoz přes ramena - do kostela naprostá nutnost (nebo šálku, lehounkou halenku, cokoli). Jo a v květnu tam bude už pěknej pařák, takže něco lehkýho...

Není tady

#22 3. 12. 2008 8:16

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Laskonko, ona to není asi snobárna. Příjde mi, že prostě Italky mají švih a rády se dobře obléknou a není pravda že mají vždy značkové věci. Jsou to i občas "fejky".
A že musíš mít zahalená ramena v kostele. Ano jsou dost věřící. Já jsem ateista, dost velký a na šaškárnu si nepotrpím,ale když jsem pozvaná na svatbu, tak se musím podřídit.
Jednou jsem se zůčastnila pravoslavné svatby na Ukrajině. Taky jsem musela mít šátek jako babča a hodinu jsem držela korunu nad nevěstou než Pop ukončí svou řeč,až mě chytaly křeče do ruky.
V Řecku svatba o 80ti lidech je malá svatba. Jsou prostě jiní.

A zpět k oblečení. Hlavně si vem co je ti pohodlné. Já jsem taky sportovní typ. Nepotrpím si na čučorádičky a kanýrky. Takže ty pouzdrovky nebo koktejlky, jak popisovala myslím Romča nemáš co zkazit.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#23 3. 12. 2008 17:44

Laskonka
♥♥♥----

Snobárna ta svatba byla, ale kdeže jsem řekla, že se mně nelíbila! I já si potrpím na módu, ale neutrácím za ní šílený peníze, jako toho jsou schopný Italové. Je paráda dívat se na ty krásně ustrojený lidi. A protože i já jsem tam žila, tak vím, že prostě oni vkus maj, ale samozřejmě, že si nekupujou jen značkový věci, to jsem vůbec netvrdila....možná ten můj příspěvek vyzněl jinak, než jsem chtěla...u nich na svatbě prostě není nikdo oblečenej nevkusně a hrůzostrašně jako jsem to mnohokrát viděla na svatbách u nás (a někdy tý hrůze vládli svědkové:-)) Takže se těš, bude to událost.

PS-s těma ramenama v kostele, to je fakt nutnost, ale já jsem o tom věděla dopředu, proto jsem se tomu bez problémů přizpůsobila... a proto jsem i psala, aby s tím Daniela počítala

Není tady

#24 3. 12. 2008 21:07

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Diky za nazory, devcata.
Takze cerna ne, cerna jo... Seda ne, seda jo... Klasicky pouzdrovy strih pod kolena je moc sikezni, ale bohuzel ne pro me slovanske pozadi a nohu do O. Zkusim risknout po kolena - tj. kolena viditelna, stehna ne. Jen se musim vyhnout pri pripravach tchyni, ta me tuhle pred pohrbem poslala oblict pres saty bez rukavu dukladne zakryte dvojitym salem jeste bavlnene tricko s napisem, hlavne aby rameno nedejboze nevykouklo va
Nebudu v pastelovych satech vypadat jak cukratko? Svetle bezove a bile kave bych se radeji vyhnula, kvuli neveste. Nevim, jak bude oblecena ona, a bohuzel krome snoubencu a tchyne dalsi ucastniky neznam. Zkusim prece jenom zkontaktovat nevestu, snad me jako zenska pochopi.
Dalsi vec je, ze ani to misto neni jednoznacny, samozrejme do kostela (a snad vazne florentske katedraly) pod Bruneleschiho kopuli bych to resila jinak nez na travnik venku. To uz mam zkusenost - lodicky se zapichuji do terenu!
Vlasy mam dlouhe, asi zajdu do prodejny Tonaku a optam se, jak se resi drdol pod kloboukem. Jestli ony to nebudou ty proslule jehlice do klobouku!

Upravil(a) Daniela S. (3. 12. 2008 22:18)

Není tady

#25 3. 12. 2008 22:23

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

No mne se ani nezda, ze by se Italky umely oblikat. Ony dobre vedi, co je v mode, jenze za tim slepe jdou, aniz by braly ohled na svou postavu, vek, typ, prilezitost. I proto se Italove domnivaji, ze Cesky jsou krasnejsi - nejsou, ale umi se "prodat". Ty povisle paze a svrastela stehna zralych dam v letnich satickach, uffff. A precasto maji na sobe i naprosto neodpovidajici velikost, to si vzdycky rikam, ze asi moc touzi po konkretnim kousku a nedbaji, ze je usity na nekoho o dve cisla stihlejsiho s prsy o dvacet centimetru vys.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí