|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Proto,ze se me osobne podarilo divat se na sve byti,na svuj zivot dnes jinak nez predtim co se muj zivot ponoril do tmy, verim,ze kazdy ma potencial a moznosti v sobe!
Mezi nami neni zadny rozdil. 
Kazdy by mel vedet ze jeho ceta je jen v jeho volbe. Zadna neni lepsi nebo horsi,jen proste jsou zde na vyber.Kazda at patri tomu kdo si ji vybral. 
Neco k zamysleni okopiruju.
Ten kdo ma zajem at cte,kdo ne,necht necha byt. 
Je to opravdu dlouheeee a je potreba vic nez trpelivost a cas.
Napadlo me to dnes kvuli jednomu vlaknu a kvuli tomu o cem tam byla rec. 
http://www.mujweb.cz/www/dhammafriends/ … keptik.htm
Není tady
heeeeej, Hir, to je tak dlooouhej článek CBCBCB, že se to snad ani nedá sníst v rychlovce.
Ale jedno vím. Hodně jsi se změnila 
Také jsi ušla kus ztezky:)
Vím, že hledáš 
Jsem rád, že jsi na Babinetě 
Prostě..samá pozitiva.... Asi jsi jiná holka, než ta loni

Není tady
abych tak nějak podotkl... duchovní svět mám dost rád, jenomže něco mě poslední dobou vede k jiné formě-duchovno v hrsti, ale jednat v souladu s fyzičnem, současností, momentálním okamžikem.
Prostě momentální a navíc globální pohoda.
Řekl bych to slovy klasika, ale asi to bude trochu vulgární: "prostě... tak nějak mě nic ani nesere.."
Neberu drogy, nefetuji, nejsem alkoholik a ignorant, .. jen mám radost ze života 
Není tady
Kazalin napsal(a):
heeeeej, Hir, to je tak dlooouhej článek CBCBCB, že se to snad ani nedá sníst v rychlovce.
Asi jsi jiná holka, než ta loni![]()
Neeee to se neda v rychlovce priteli. 
Neco si preju abys vedel co si myslem zase ja.-Ty jsi jinej nez ten loni. 
A jak pises o tom ze nic Te proste nesere a mas radost ze zivota ,tak to me hreje u srdce. 
Není tady
Není to zase tak dlouhý
dá se to zvládnout a je to moc pěkné, hlavně zcela konkrétní. Víš, Hir, ty to myslíš dobře, ale není ti rozumět. Vyjadřuješ se nekonkrétně. Ono poznat duchovní stránku života, najít klid sama v sobě je velice záslušné, ale druhým to není k ničemu, když to, co znáš neumíš přenést do slov. Máš pravdu, každý má svou cestu, všechny jsou jedinečné a žádná se neopakuje. Svou cestu si každý musí najít sám a je zcela nepodstatné, co si o ní myslí druzí - nakonec všichni směřujem k jedinému a společnému cíli. Možná je to jen můj dojem, ale z některých příspěvků cítím něco jako nadřazenost, to sice slučuje s určitým úsekem Cesty, ale už tolik ne s Budhismem.
Není tady

Mě by spíš zajímala tato věta:
hirondel napsal(a):
Proto,ze se me osobne podarilo divat se na sve byti,na svuj zivot dnes jinak nez predtim co se muj zivot ponoril do tmy...
Co znamená?
Není tady
No, to bys mohla, Hir trochu otevřít, jestli si Tím nebudeš ubližovat. Co Ty na to?
Není tady
anna-mary napsal(a):
Není to zase tak dlouhý
dá se to zvládnout a je to moc pěkné, hlavně zcela konkrétní. Víš, Hir, ty to myslíš dobře, ale není ti rozumět. Vyjadřuješ se nekonkrétně. Ono poznat duchovní stránku života, najít klid sama v sobě je velice záslušné, ale druhým to není k ničemu, když to, co znáš neumíš přenést do slov. Máš pravdu, každý má svou cestu, všechny jsou jedinečné a žádná se neopakuje. Svou cestu si každý musí najít sám a je zcela nepodstatné, co si o ní myslí druzí - nakonec všichni směřujem k jedinému a společnému cíli. Možná je to jen můj dojem, ale z některých příspěvků cítím něco jako nadřazenost, to sice slučuje s určitým úsekem Cesty, ale už tolik ne s Budhismem.
Anna-mary
vim ze se vyjadruju nekonkretne. Mnozi si i myslely-i ze jsem natvrdla a ze nechapu prave tohle.
Ale ver never,v tom v cem nekdo nevidi smysl(ze je to k nicemu), v tom ho ja presto najdu.
Jinak kolik z Vas uz na babi reklo ze se neco neda popsat,nebo vysvetlit. ? Myslim ze se s tim kazdy uz setkal.
A taky nejsem ucitel,ten vetsinou mluvi moc,no ne??
Ja nevim, priznam se. 
O Buddhistickou ztezku se opiram,presto nejsem Buddhista. Z prispevku citi kazdy to, co citit dokaze,ma to svuj smysl.
Nepreju si a neni to ani mozny vyvracet pocity tech druhych citicich. Patri jim. Ztotoznili se. 
Vzpominam si kolikrat jsem mela pocit z nekoho ze je takovy a makovy a pritom to bylo jeste uplne jinak.
Tesi me ze se Ti ten odkaz libi a ze je konkretni. A taky je supr zes ho cetla a ze nebyl tak dlouhy. 
Není tady
Miso,
vzdycky se cloveku nejrychleji rozsviti kdyz je na dne=ve tme. To je stara znama vec.To jsem mela na mysli.
A pokud se me Misko ptas co bylo tou tmou,necham Ti prostor predstavit si jakekoli lidske trapeni,nemoce a celkovou nespokojenost.
Libil se Ti ten odkaz?
Helus,
neublizilo by me to,ale psat o tme si fakt nepreju.Mam rada svetlo. Vim ,vim jsem fakt na ranu
,ale takova jsem byla vzdycky. Nezlobis se?
Jsem taky rada ze se Ti ten odkaz libi. 
Upravil(a) hirondel (2. 12. 2008 14:22)
Není tady

hirondel napsal(a):
Miso,
vzdycky se cloveku nejrychleji rozsviti kdyz je na dne=ve tme. To je stara znama vec.To jsem mela na mysli.
A pokud se me Misko ptas co bylo tou tmou,necham Ti prostor predstavit si jakekoli lidske trapeni,nemoce a celkovou nespokojenost.![]()
Libil se Ti ten odkaz?
Je dlouhý, ale přelouskala jsem ho ... Myšlenka dobrá, ale šlo by to klidne zestručnit 

Né je to pěkný, kdyby nebylo venku blato, šla bych zametat listí, takhle jsem šla včera po přečtení na procházku se psem a mělo to vcelku stejný účinek, až na to, že mi pak dalo fušku vrátit mu zpět jeho bílou barvu
...
K té tmě - zajímalo mě spíš, proč jsi to tu naťukla, protože jsem dosud nikde nezaznamenala, že bys mluvila o svém životě ... a to je docela zvláštní ... v kontextu s tvou odpovědí Helušce - nepíšeš o životě - nechceš psát o tmě ..... chceš psát o světle - světlem v tvém životě jsou tvé myšlenky ..... Můžu jen doufat, že pro tebe není tvůj reálný život tmou, ale někdy mám pocit, že ano ..... čímž se dostávám zpět k tomu, proč mě ta tvá věta zaujala.
Není tady
Hirondel: moc krásný článek!
Není tady
.... až na to, že mi pak dalo fušku vrátit mu zpět jeho bílou barvu
...
Misa Kulicka napsal(a):
K té tmě - zajímalo mě spíš, proč jsi to tu naťukla, protože jsem dosud nikde nezaznamenala, že bys mluvila o svém životě ... a to je docela zvláštní ... v kontextu s tvou odpovědí Helušce - nepíšeš o životě - nechceš psát o tmě ..... chceš psát o světle - světlem v tvém životě jsou tvé myšlenky ..... Můžu jen doufat, že pro tebe není tvůj reálný život tmou, ale někdy mám pocit, že ano ..... čímž se dostávám zpět k tomu, proč mě ta tvá věta zaujala.
To natuknuti ma spojitost prave jen s tim odkazem. S tim jak vnimam sve byti. 
Jen sis to interpretovala po svem Miso.
Ze jsem nekdo kdo nepise o svem zivote a to ze jsem napsala Helusce ze si nepreju psat o tme nema spolu nic spolecnyho.
V te vete pisu: "ze dnes se divam jinak nez predtim" Predtim co zivot zahalila tma.Nepisu tam ale preci nic o tom, ze je ted muj zivot ve tme.
Pak nasledovala veta o potencialu a o tom ze nejsme rozdilny.To vsechno kvuli tomu odkazu ktery nasledoval na zaver.

Proc vlastne je tolik dulezity znat neci zivot k tomu abychom zde mohli-y napsat sve nazory.? 
Není tady
Ivana napsal(a):
Hirondel: moc krásný článek!
Moc me tesi. 
Upravil(a) hirondel (2. 12. 2008 17:06)
Není tady
Hironel, když vím o člověku, jak žije, čím se zabývá, co ho živí, jaké má koníčky, nějak úspěšneji dovedu pak pochopit , jaké pohnutky ho asi dovedly k tomu či onomu názoru, postoji, přesvědčení... a následně nemusí pak tento zbytečně mlžit, pouze uvede konkrétní okamžik, událost, nevím..- místo.., souvislosti a ejhle, všechno se stane jasnější hmatatelnější , reálněší a tedy pro mně lépe stravitelnější.
Nemyslím žádný dotazník,ani hloubkový průzku Tvého života, ..ale opravdu, jsi tu déle než já a stále je to děsně neosobní, víš , takové, jako když Ti někdo nesevře ruku. Nemusí mi ji rozmačkat, ale chci tu druhou ruku cítit.
Opakuji znova svou otázku z jiného příspěvku. Děláš se tajemná záměrně, nebo to jinak neumíš a nechceš umět.?
Ono to fakt zavání tím, že se snad považuješ za něco víc, než jsme my ostatní, nejsme dost dobří, abychom o Tobě věděli víc ?
Připadáš si tak vyjímečná, že bychom Ti nerozuměli?
Je to ovšem možnost, že něco skrýváš i sama před sebou , nedovedeš se s něčím srovnat a tím pádem nemáš zájem, aby to věděli i jiní.
Víš, každého z nás alespoň jednou v životě zahalí tma, nejistota, život se jeví jako černá bezedná hrobka a cesta ven je zahalena urpením, smutkem a zoufalstvím.
Jen si to nesmíme v sobě moc dlouho hýčkat, ale někde zachytit pevný bod a pak jen stoupat ke světlu.
Nic , co prožíváš, není tak vyjímečné, aby to už někdo neprožil. Jen to možná vnímáš melodramatičtěji, než jiní.Máš na to samozřejmě právo, každý to máme jinak, že jo.
Mně zafugovalo jednoduché a prosté se z bolesti vykřičet, vyřvat, vyplakat, vypovídat, vypsat a průběžně na sobě pracovat.
Upravil(a) Heluška (2. 12. 2008 18:41)
Není tady

hirondel napsal(a):
Misa Kulicka napsal(a):
To natuknuti ma spojitost prave jen s tim odkazem. S tim jak vnimam sve byti.
Jen sis to interpretovala po svem Miso.![]()
Ze jsem nekdo kdo nepise o svem zivote a to ze jsem napsala Helusce ze si nepreju psat o tme nema spolu nic spolecnyho.
V te vete pisu: "ze dnes se divam jinak nez predtim" Predtim co zivot zahalila tma.Nepisu tam ale preci nic o tom, ze je ted muj zivot ve tme.![]()
![]()
Pak nasledovala veta o potencialu a o tom ze nejsme rozdilny.To vsechno kvuli tomu odkazu ktery nasledoval na zaver.
Proc vlastne je tolik dulezity znat neci zivot k tomu abychom zde mohli-y napsat sve nazory.?
Neinterpretuju jen jednu větu, ale dlouhodobý pocit z toho, co tu píšeš. Je moc dobře, že je ta tvá "tma" už minulostí ... přeji ti to ... nebo spíš, přeji ti, aby to tak bylo. Mám-li být upřímná, tak na mě moc spokojeně nepůsobíš.
A proč je důležité znát lépe člověka, se kterým diskutuji? Protože pokud jsou jeho názory nekompatibilní s těmi mými, potřebuji vědět, na základě jaké zkušenosti k těmto názorům dospěl, abych mohla případně přehodnotit ty své. Není to o počtu přečtených knih, je to o konkrétních zkušenostech, o tom, co máme odžito, o tom co nějak ovlivnilo naše hodnoty ... Příklad - neschvaluji rasismus a xenofobii, ale dokážu pochopit člověka, kterého k rasismu přivedl dlouhodobý pobyt v Chánově - stále ještě nesouhlasím s jeho názorem, ale mohu ho alespoň pochopit. Ty lidem nedáváš šanci pochopit tvé názory... ale to je tu potom sděluješ vcelku zbytečně. Chápeš?
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Neinterpretuju jen jednu větu, ale dlouhodobý pocit z toho, co tu píšeš. Je moc dobře, že je ta tvá "tma" už minulostí ... přeji ti to ... nebo spíš, přeji ti, aby to tak bylo. Mám-li být upřímná, tak na mě moc spokojeně nepůsobíš.
A proč je důležité znát lépe člověka, se kterým diskutuji? Protože pokud jsou jeho názory nekompatibilní s těmi mými, potřebuji vědět, na základě jaké zkušenosti k těmto názorům dospěl, abych mohla případně přehodnotit ty své. Není to o počtu přečtených knih, je to o konkrétních zkušenostech, o tom, co máme odžito, o tom co nějak ovlivnilo naše hodnoty ... Příklad - neschvaluji rasismus a xenofobii, ale dokážu pochopit člověka, kterého k rasismu přivedl dlouhodobý pobyt v Chánově - stále ještě nesouhlasím s jeho názorem, ale mohu ho alespoň pochopit. Ty lidem nedáváš šanci pochopit tvé názory... ale to je tu potom sděluješ vcelku zbytečně. Chápeš?
Chapu!
Presto zkus ale pochopit i ty me -pokud si prejes.
Rekla jsem ze pro mne neni zbytecne nic.
Dokazes tedy pochopit takovy vnitrni postoj ktery se uvnitr me nijak neztotoznuje s podminkami ? 
Zeptam se primo.Chapu to spravne,ze by jsi chtela znat neco kvuli cemu jsem dosla k nazorum ktere mam? 
Není tady

hirondel napsal(a):
Zeptam se primo.Chapu to spravne,ze by jsi chtela znat neco kvuli cemu jsem dosla k nazorum ktere mam?
Jistě, jen mě teď nenapadá konkrétní názor. Až se k tomu někdy dostanem, tak se přímo zeptám, ju?
Upravil(a) Míša Kulička (2. 12. 2008 21:06)
Není tady
Heluška napsal(a):
....... víš , takové, jako když Ti někdo nesevře ruku. Nemusí mi ji rozmačkat, ale chci tu druhou ruku cítit.
Opakuji znova svou otázku z jiného příspěvku. Děláš se tajemná záměrně, nebo to jinak neumíš a nechceš umět.?
Ono to fakt zavání tím, že se snad považuješ za něco víc, než jsme my ostatní, nejsme dost dobří, abychom o Tobě věděli víc ?
Připadáš si tak vyjímečná, že bychom Ti nerozuměli?
Je to ovšem možnost, že něco skrýváš i sama před sebou , nedovedeš se s něčím srovnat a tím pádem nemáš zájem, aby to věděli i jiní.
Víš, každého z nás alespoň jednou v životě zahalí tma, nejistota, život se jeví jako černá bezedná hrobka a cesta ven je zahalena urpením, smutkem a zoufalstvím.
Jen si to nesmíme v sobě moc dlouho hýčkat, ale někde zachytit pevný bod a pak jen stoupat ke světlu.
Nic , co prožíváš, není tak vyjímečné, aby to už někdo neprožil. Jen to možná vnímáš melodramatičtěji, než jiní.Máš na to samozřejmě právo, každý to máme jinak, že jo.
Mně zafugovalo jednoduché a prosté se z bolesti vykřičet, vyřvat, vyplakat, vypovídat, vypsat a průběžně na sobě pracovat.
K prvni vete: V momente podani Tve ci neci vlastni pevne ruky ,podam ja tu svou a pevne ji sevru. 
Helus vis proc jsem Ti neodpovidala na Tvou otazku o tom jestli se delam tajemna zamerne? Protoze dokus si to budes myslet,nema cenu Tve pocity ktery Ti patri,pretvaret.Jedinej clovek kterej to muze udela jsi Ty.Zalezi na tobe at je jak je.
Sejne tak Tve domnenky o tom ze neco mozna skryvam, zastiram sama pred sebou. Dnes jsem psal ze to nepotrebuju vyvracet.Protoze se s tim neztotoznuju.
Jinak,chci rict ,Vy jste vsichni bezvadny! Opravdu ano. 
Ten odkaz se Ti libil pises. Proc myslis ze jsem ho poslala?
Není tady
Ano, maminko a paní učitelko. 
majkafa napsal(a):
Ano, maminko a paní učitelko.
Jejda Majky 
Není tady
hirondel, opravdu to nevidíš? Že ty si nás děláš šprťouchlata, ty jedna potfůrko? 
majkafa napsal(a):
hirondel, opravdu to nevidíš? Že ty si nás děláš šprťouchlata, ty jedna potfůrko?
Ale houby Majky.
Jako ja vazna urcite nejsem,ale sprtouchlata si z Vas delat nebudu.
Co mam videt?
Není tady
MOC DOBŘE víš, co ti píšu. Nejsem tvá žákyně, mě zkoušet nebudeš.
Hironel , nevím, co Ti na to napsat.
Jsme každá někde jinde , já stále hodně ve hmotě s denodenními provozními starostmi
a Ty s hlavou plnou teorie.
Přeji Ti, abys ji dokázala uvést i do praxe a moc si nenabila a nebo nebyla zklamaná. Občas přes své ego nejsi schopna vnímat, co Ti ostatní píšou. Neboj nic, dovedeš protistranu bravurně dostat do stejného stádia.
Snad proto na Babi ráda chodím, že tu můžu sdílet s ostatními každodenní trapasy, problémy, lásky a zklamání, bolest, radost , to všechno co dává životu lidský rozměr.
Není tady
majkafa napsal(a):
MOC DOBŘE víš, co ti píšu. Nejsem tvá žákyně, mě zkoušet nebudeš.
Ty nejsi zak,ja taky ne.Ty nejsi ucitel,ja taky ne. Je to tak v poradku potvurko? Tvuj smysl pro humor se me libi. 
Není tady