|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Probirame svatbu s pritelem. Chteli jsem se puvodne vzit v zahranici bez pribuzenstva. Nicmene se to zmenilo a svatbu chceme nakonec realizovat doma. Myslela jsem si, ze svatba bude radost,ale je to spise starost a nervy. Bavili jsem se o svedcich. Ja jsem chtela, aby muj svedek byl nas rodinny lekar - kamarad, ktery me zna od detstvi a nespocetnekrat mi v zivote pomohl(at jiz, kdyz jsem studovala, byla nemocna, potrebovala poradit atd.) . A jeho misto svedka je opodstatnene. Muj snoubenec ma predstavu, ze svedci maji byt vzdy zena a muz. Ja s tim moc nesouhlasim, ale prizpusobim se. Tudiz on by mel mit zenu. Zvolil si jako svedkyni svou byvalou pritelkyni. Nejsem jeji kamaradka, za celou dobu co spolu s pritelem jsem ji videla trikrat. Nemyslim si, ze je to spolecensky vhodne. Co si o tom myslite?

Není tady
Simono, nevim jestli je dulezite jak je to vhodne spolecensky.
Podle mne je dulezite jak to je ti vhodne osobne. Jak pises, svatba by mela byt prijemna radostna udalost, co nejmene starosti, stresu a nervu.
Pokud je ti pritomnost byvalky na svatbe v roli svedkyne neprijemna, rozhodne mas na to pravo!
Není tady
No tak to nením nevím já sem vcelku tolerantní žena,ale tohle by mi vadilo.Já bych do toho nešla a trvala na jiném svědkovi.
Záleží na Tobě a vztahu k ní..................
Není tady

tak to by mě teda taky vadilo..Lidi mají různé úchylky,ale tohle..To bych opravdu nemusela,
Není tady
Ta byvala pritelkyne mi nikdy neublizila a nemela jsem s ni zadny problem. Presto mi to jako neveste vadi, ze by tam byla. Zvlast, kdyz vsichni jeho pozvani kamaradi vi, ze spolu chodili. Ode mne to nikdo nevi a ani ji nikdo nezna. Pritel mi vysvetluje, ze ji nebere jako byvalou pritelkyni, ale kamaradku a ze je to clovek ke kteremu ma hodne blizko.

Není tady
Ne každá bývalka je "zákeřná" bývalka
Záleží na tom, jak dlouho jsou od sebe, jaký vztah mají TEĎ a na dalších okolnostech....Tvůj snoubenec má asi důvod, proč jí chce za svědka, ne? Zeptala ses ho na to? Nebo je to opravdu jen kvůli tomu, že to mám být muž a žena? Já bych z toho nedělala tak rychlé závěry...
Není tady
Já myslím, že pokud ti to vadí, ať už bys k tomu měla jakýkoli důvod, tak on snad nemusí kazit vaši svatbu tím, že si ji vezme za svědka??
Není tady
tak to je síla, to už rovnou můžete pozvat všechny vaše bývalé partnery jako svatební hosty.
to je opravdu silné kafe. Já osobně bych popřemýšlela o důvěře k muži který si chce vzít za svědka svou bejvalku. A rovnou bych se ho zeptala jestli by chtěl aby ti šel taky za svědka bejvalej s tím že až tě unesou tak budeš s ním někde a kdo ví kde 
Není tady
Ale on si přece nebere bývalou přítelkyni, bere si Simonas a to je důležité. Když tak nad tím přemýšlím, tak by mi to možná ani tak nevadilo, aspoň bych viděla, jaký měl vkus a hlavně - já jsem pro něho ta pravá a jediná a ne ona!! A navíc - třeba to bude nakonec fajn baba, ne? 
Není tady

Simonas napsal(a):
Pritel mi vysvetluje, ze ji nebere jako byvalou pritelkyni, ale kamaradku a ze je to clovek ke kteremu ma hodne blizko.
Když k ní má tak blízko,tak proč se sní.kdysi rozcházel???..no moc to nechápu ,abys jednou nedopadla jako jeho bývalá přítelkyně..Kdyby byli kamarádi ,tak klidně at jde za svědka,ale takhle..jak to vůbec přítele mohlo napadnout??
vůbec ti dát takovej návrh..
Není tady

Zoubeček napsal(a):
Ale on si přece nebere bývalou přítelkyni, bere si Simonas a to je důležité. Když tak nad tím přemýšlím, tak by mi to možná ani tak nevadilo, aspoň bych viděla, jaký měl vkus a hlavně - já jsem pro něho ta pravá a jediná a ne ona!! A navíc - třeba to bude nakonec fajn baba, ne?
to si sice nebere ..to máš pravdu..Ale jako ,aby šla za svědka??? 

Není tady
Ja nevim, zda me tim pritel nechtel provokovat. Jsme spolu tri roky. On s ni chodil stezi 9 mesicu. Nevim proc se rozesli, ale ma k ni nejaky citovy vztah. Je to jeho stredoskolska laska, jsou ze stejneho mesta. Kdyz se rozesel s moji predchudkyni ( to byl nekdo jiny) a mel obdobi bez vztahu, tak se s tou "svedkyni" vyspal. Ona v te dobe chodila s klukem a pry jim to neklapalo. Od te doby, pry s mym pritelem nespali, ale jsou nadale dobri kamaradi. Oba pry vedi, ze by jim vztah nefungoval. Me to jejich kamaradstvi ze zacatku nevadilo, nebot jsem si rikala, ze je prece se mnou a nema cenu se tim zatezovat. Do te doby, nez mela opet problem s pritelem a zacala psat pritelovi, ze ji to trapi a ze je smutna a kdyby nemela kolem sebe lidi, kteri ji maji radi, tak ze by si i neco udelala. Pritel je citlivy a obetavy a neustale by ji pomahal. A to byl moment, kdy jsem durazne vystoupila a pozadala ho, aby kontakt s ni omezil. Neni pece jeji horka linka a ze si holka musi resit problemy sama. Mrzelo ho to, ale kontakt s ni omezil. Kdyz jsem se nakonec dohodli udelat svatbu v Cesku, tak jsme si rekli, ze to chceme pro kamarady a minimum babicek, teticek. Ja jiz pribuzne nemam a ani nemam sourozence. Pritel zacal vyjmenovavat sve kamarady a jako jedinou kamaradku, ktera na svatbe nesmi chybet je tato divka. Ze pry s nikym se tak s holek nekamaradi, aby byl duvod je zvat na svatbu.
Samozrejme mu nechci branit v tom, aby si pozval kamaradky a kamarady, nebot to neni jen ma svatba. Ale vadi mi ten podtext byvala pritelkyne.
Mohla bych to taky brat tak, ze ji vlastne tim chce da najevo, ze jsem ta jedina. Nicmene mit ji v zadech opravdu nechci.... Co byste delali, kdyz vite vic informaci?

Není tady
Jo a jeste k jednomu dotazu, zda jsem mu navrhla, ze si vezmu sveho byvaleho pritele za svedka ja. On nebyl proti. Vi, ze k byvalemu priteli mam nostalgicky vztah. Ma vsak jistotu, ze se s byvalym pritelem nestykam a nekomunikuji.Toto rozhodnuti jsem udelala hned na zacatku vztahu se soucasnym pritelem, nebot jsme vedela, ze kdybych i nadale komunikovala s byvalym pritelem, tak bych nebyla schopna navazat novy normalni vztah. S byvalym pritelem jsme se rozesli z duvodu, ze kazdy je pracovne vytizeny a on nadale zije v Londyne a líta po svete. Vime dodnes, ze se mame radi, ale kazdy je jinde a kazdy ma novy jiny zivot.

Není tady
Simonas napsal(a):
Ja nevim, zda me tim pritel nechtel provokovat. Jsme spolu tri roky. On s ni chodil stezi 9 mesicu. Nevim proc se rozesli, ale ma k ni nejaky citovy vztah. Je to jeho stredoskolska laska, jsou ze stejneho mesta. Kdyz se rozesel s moji predchudkyni ( to byl nekdo jiny) a mel obdobi bez vztahu, tak se s tou "svedkyni" vyspal. Ona v te dobe chodila s klukem a pry jim to neklapalo. Od te doby, pry s mym pritelem nespali, ale jsou nadale dobri kamaradi. Oba pry vedi, ze by jim vztah nefungoval. Me to jejich kamaradstvi ze zacatku nevadilo, nebot jsem si rikala, ze je prece se mnou a nema cenu se tim zatezovat. Do te doby, nez mela opet problem s pritelem a zacala psat pritelovi, ze ji to trapi a ze je smutna a kdyby nemela kolem sebe lidi, kteri ji maji radi, tak ze by si i neco udelala. Pritel je citlivy a obetavy a neustale by ji pomahal. A to byl moment, kdy jsem durazne vystoupila a pozadala ho, aby kontakt s ni omezil. Neni pece jeji horka linka a ze si holka musi resit problemy sama. Mrzelo ho to, ale kontakt s ni omezil. Kdyz jsem se nakonec dohodli udelat svatbu v Cesku, tak jsme si rekli, ze to chceme pro kamarady a minimum babicek, teticek. Ja jiz pribuzne nemam a ani nemam sourozence. Pritel zacal vyjmenovavat sve kamarady a jako jedinou kamaradku, ktera na svatbe nesmi chybet je tato divka. Ze pry s nikym se tak s holek nekamaradi, aby byl duvod je zvat na svatbu.
Samozrejme mu nechci branit v tom, aby si pozval kamaradky a kamarady, nebot to neni jen ma svatba. Ale vadi mi ten podtext byvala pritelkyne.
Mohla bych to taky brat tak, ze ji vlastne tim chce da najevo, ze jsem ta jedina. Nicmene mit ji v zadech opravdu nechci.... Co byste delali, kdyz vite vic informaci?
Já mám pocit, že oni dva ten vztah vyřešený nemají...
Já bych takovou svědkyni nechtěla.
Možná bych mu řekla "jestli chceš tuhle holku za svědkyni, tak si Tě nevezmu"... tvrdý, ale kdybych to tak cítila, asi by přes to nejel vlak...
Seš si jistá, že si ho opravdu chceš vzít? I s touhle svědkyní?
Není tady
Jak často se s bývalkou stýká?
Není tady
Nestyka se s ni. Myslim, ze ji naposled videl na Velikonoce, kdy jsme k nim jeli poprat. Jinak sem tam nejaka sms mezi nimi probehne. My bydlime v jinem meste, nez kde bydli ona. Navic jeste studuje, takze kdyz jsme na vikend u rodicu, tak zrejme ona je nekde na kolejich nebo se soucasnym pritelem.

Není tady
Simonas napsal(a):
Nestyka se s ni. Myslim, ze ji naposled videl na Velikonoce, kdy jsme k nim jeli poprat. Jinak sem tam nejaka sms mezi nimi probehne. My bydlime v jinem meste, nez kde bydli ona. Navic jeste studuje, takze kdyz jsme na vikend u rodicu, tak zrejme ona je nekde na kolejich nebo se soucasnym pritelem.
Víš, tohle záleží na tom, jak to cítíš.
Já jsem měla za to, že ženská má svědkyni - ženu a muž svědka - muže.
Nebo že si svědčí sourozenci a tak.
Já až se budu vdávat (pokud to nastane :-) tak mám jako svědkyni kamarádku, má to slíbený už od mých 19-ti :-)
A přítel má zase kamaráda.
Já osobně si třeba nedovedu představit - a není k tomu žádný důvod - zvát jako svědka svého bývalého kluka - no oni by si museli ještě střihnout, protože bývalých je víc. Ale, s žádným nemám tak "dobré" vztahy, abych ho na svatbu vůbec zvala! Proč taky. Předchozí vztahy skončily a teď je důležitý jen ten současný vztah.
A protože to řešíš, je jasný, že s tím srozuměná nejsi, že to tak je.
Jestli máš ještě do svatby čas, zkus popřemýšlet, proč Ti to vadí, třeba ještě přijdeš na nějakou vnitřní "motivaci"... a pokud máš pochybnosti, co se svatby týká - to je na celý život, být Tebou vdám se jenom když si budu jistá že to chci.
Není tady
To, ze si vezmu pritele nebylo rozhodnuti okamziku. Miluji ho, je hodny, tolerantni, pohodovy, starostlivy. Snesl by mi modre z nebe. Ma samozrejme taky nejake nedostatky, ale jsou zanedbatelne. Jsme spolu radi. On lpi na kamaradech, nebot jich v detstvi moc nemel. Taky nemel sourozence a jemu chybi. Ja sourozence nemela, ale nikdy jsem nepocitila, ze bych nejak postradala.
Jeho svedkyne mi vadi z duvodu - 1/ byvala pritelkyne, 2/ jeho citovy vztah k ni (nic ti neudelala, je hodna, vyrustali jsme spolu) 3/ to ze mela pritele a pritom se s nekym jinym vyspala. Vim, ze muj pritel nebyl jediny. (Nevis jak se k ni jeji pritel choval, bavil se s jinyma holkama a ji prehlizel, je to jeji vec jak to resi). Nemyslim si, ze to co k ni citim, je zarlivost. Spis opovrzeni.

Není tady
Davat priteli nejake ultimata typu Bud ja nebo ona. Je nesmysl. To by se v nem vzbudily bojovne pudy a postavil by se proti me. Myslim, ze by mel pocit, ze ho chci manipulovat a ovladat.

Není tady
Simonas: zkusit mu naznačit, že to má být TVŮJ velký den v životě a tímhle by ti ho naprosto, na celý život pokazil? Já bych to taky nechtěla!
Není tady
A že by jí tím chtěl ukázat, že Ty jsi ta první žena v jeho životě??? Tím že ona půjde za svědka???
To by jí přece nejlíp ukázal tím - že by ji na svatbu vůbec NEPOZVAL!!!
Není tady
Já nevim, kdyby si můj přítel chtěl na svatbu pozvat svou bejvalou, se kterou maj celkem dobrý vztahy (v tom smyslu že je v partě kamarádů, se kterou se občas potká v hospodě) a já jsem se s ní nedávno seznámila a je fajn, tak by mi to vadilo už jen z principu. Vím, že to byla první holka se kterou spal a i kdyby to byla moje kámoška tak na mojí svatbě nemá co dělat a bojovala bych za to, aby tam nebyla.
Kdyby chtěl pozvat holku, o který vím, že jí strašně moc miloval a kterou vůbec neznám, tak by mě to asi šíleně mrzelo a zase by mi v hlavě vyvstaly otázky, jestli už s ní má opravdu všechno vyřešený. Teď se neptám, protože nejsem připravená na jinou odpověď než že to vyřešený má. Ale kdyby šlo o svatbu tak bych se ho rozhodně zeptala. A kdyby vyřešený měl, tak by na svatbu nešla. Kdyby neměl tak bych nešla ani já.
Bejvalky prostě na svatbě nemaj co dělat a už vůbec ne jako svědkyně.
Není tady
Holky, co to do vás vjelo? Třeba je to úplně normální holka, která má se svým bývalým přítelem normální kamarádský vztah...Já ho mám se svým prvním bývalým taky. A kdyby to byl můj nejbližší přítel, tak bych ho na svatbu za mýho svědka klidně pozvala...Pokud vím, tak to není bývalka hned "před" Simonas ale je to až ta "další"...takže o co jde? O to, že měla přítele a vyspala se s jiným? Podle toho se dneska hodnotí lidi? No, Simonko, aby se to jednou nestalo i tobě, když máš takové tvrdé a "jasné" postoje a názory....Nikdo není omylný a každý dělá chyby. Třeba zrovna tohle byla její chyba. Na druhou stranu mi přijde nefér pro ženicha, mu jeho svědkyni zakázat nebo dát ultimátum "buď já a svatba nebo ona"....
Není tady
No nevím, já se s jedním nebo dvěma bývalými taky docela kamarádím, ale ani ve snu by mě nenapadlo si někoho z nich vzít za svědka. Neříkám dávat ultimátum, ale když jí to vadí, jde přece o svatbu, to má překousnout takovouhle věc?? Podle mě jsou věci, se kterými by měli souhlasit oba a když to jednomu vadí opravdu hodně, tak by to měl ten druhý přijmout.
Není tady
Sandro a jak to čtu, nevidím nikde že by Simonas měla nějaké tvrdé postoje nebo mluvila o té holce ošklivě. A píše že žádná ultimáta dávat nechce. Ale já fakt nevidím důvod, proč by měla akceptovat za svědkyni bývalku svého přítele i kdyby to byla světice.
Není tady