29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dakujem velmi pekne DIANA.
Urcite sa mu ozvem. Ja som rozmyslala, ze keby som isla do Prahy k Mestakovi, tak mozno by to bolo lepsie, lebo predsa len v CR zije viac ludi, cize teoreticky by mal mat viac praxe, ale kto vie. Mosno aj dr. Kovac ma vela praxe, len som o nom pred tym nepocula a o plastiku sa zaujmam uz 2 roky. Ale na kozultaciu s nim urcite pojdem.
Dakujem este raz.
~Jess
Diana napsal(a):
Ahoj Jess,
áno Mudr. Kováč sa špecializuje iba na nosy. On je vlastne ORL-chirurg a má atestáciu s plastickej chirurgie, takže ovláda celkovú stavbu nosa, nielen tú akože "estetickú". Robí to v celkovej anestéze. Termíny má tak do jedného mesiaca od konzultácie. Treba si dať urobiť predoperačné vyšetrenia, najprv samozrejme prísť na konzultácie k nemu a ostatné Ti povie osobne.
Môžeš sa na neho obrátiť cez mail, kde Ti on osobne odpíše. Mne odpísal do troch dní. www.orlklinika@stonline.sk
Tu sa ho môžeš všetko opýtať, čo Ťa zaujíma. Určite ti odpovie, aj ja som tak urobila a potom som išla k nemu osobne. Ale neviem, ako si už iste čítala, či pôjdem k nemu. Pýtala som sa aj sestričiek ako sú spokojní pacienti? Tie povedali, že on robí doslova "superné" nosy. Dojem na mňa urobil veľmi dobrý, je pozorný, má prehľad, nesľubuje nemožné, rozpráva veľmi zrozumiteľne a je vyrovnaný - teda rozhodnutie nechal na mňa. Pýtala som sa ho, že keby bol on pacient - teda klient, ktorý si chce dať operovať nos, či by si on vybral sám seba. Zasmial sa a povedal, že áno.
Veľa sa ho pýtaj, tak sa veľa dozvieš. Nestačí len vidieť fotky, ktoré nakoniec nemusia byť ani jeho. Ja som sa preto pýtala aj sestričiek, ktoré s ním bývajú na sále a na kontrolách po zákrokoch. Hovorili, že mu môžem dôverovať, že tam nezažili nejaké sťažnosti, alebo opravy a niekoľkonásobné už vôbec nie.
Ja sa bojím injekcií, preto som bola u neho, nielen preto, že je "vraj" dobrý. Zajtra navštívim Dr. Gubu a potom napíšem, ako som pochodila.
Kováč Ti dá aj číslo telefónu, na ktoré sa môžeš objednať na konzultácie. Nájdeš ho ak v starších príspevkoch.
Zdraví Diana
Ahoj Dianka,
Ďakujem za odpoveď..
Chápem, že si ešte nie si rozhodntá..Je to veľmi ťažké rozhodnutie, s ktorým budeš žiť celý život..
Čítala som si tu príspevky a dosť som sa nalakala, keď tu niekto písal, že celková anastéza je dosť veľké riziko aj pre zdravého človeka..Už tento pondelok idem na operáciu k MUDr. Gubovi, dúfam, že teraz to už vyjde..
Tak potom ti napíšem ako to všetko prebiehalo..
Prosím, ak budeš mať niečo nové, daj mi vedieť..Samozrejme, že aj ja sa ti ozvem..
Akokoľvek sa už rozhodneme dúfam, že to nebudeme ľutovať..
Zatial sa maj pekne.
Ahojte dievcata,
ktore ste boli na konzultacii u Dr. Kovaca, kolko stoji operacia u neho? A ako je to s vyberanim tamponov a kontrolami, ked na operaciu pride niekto mimo BB?
Ahojte baby,
ja už rozmýšľam dobré dva roky o plastike nosa. Chcem sa spýtať, či niekoho v BA nepoznáte,kto je dobrý na nosy. Neviete niektorá niečo o klinike v Piešťanoch? Je dobrá? A kde robia plastiku v celkovej narkóze, lebo mám dosť veľký strach z nástrojov a tak, veď možno to aj niektorá poznáte.
Co sa týka tej celkovej anestézie, ja neviem, myslím si, že ak by to bolo také riziko tak by to robili len v lokálke. Okrem iného si zoberte, že ak vás zajtra napr. zrazí auto a hneď vás budú musieť operovať tak sa vás nikto nebude pýtať či je to riziko alebo nie, a to nehovorím o tom, že na to nebudete vôbec pripravené (t.j. nejesť pred tým, rôzne vyšetrenia, zdravotný stav a tak). Viem, že je to rozdiel a nedá sa to moc porovnávať, ale v konečnom dôsledku je to to isté (čo sa anestézie týka). Teda aspoň ja sa tak uspokojujem, takže ak niekedy do toho pôjdem, tak len v celkovej. A tiež si myslím, že oni nedávajú silnú dávku anestézie, veď nejde o nejaký náročný zákrok. Aspoň Dr. Dráč mi povedal, že dávajú celkovú anest. ale ide skôr o také pritlmenie či čo... Takže žiadne strachy a netrpte zbytočne pokiaľ nemusíte :-)))
Ahoj Dianka,
Tak ako? Bola si dnes za MUDr. Gubom? Aký na Teba spravil dojem?
Prosím napíš, veľmi ma zaujíma Tvoj názor..Dík.
Ahoj Dada.
Skus dr. Kovaca v BB, alebo dr. Mestaka v Prahe (www.esthe.cz). Aspon mne sa zatial pozdavaju, i ked som na konzultacii este nebola.
Dufam, ze som Ti trochu pomohla.
Jess,
dakujem velmi pekne. A ak sa smiem spytat, tak preco sa ti pozdavaju? Na zaklade coho, ked si u nich na konzultacii nebola?
Ahoj Sofi,
bola som u Dr.Gubu. Je to hrozné, fakt neviem, čo urobiť. Teda asi takto. Urobil na mňa dobrý, presvedčivý dojem. Ukázal mi aj fotky, aj tie boli pekné. Robí to v lok. anestéze. Injakcie dávajú podľa potreby, občas šesť, občas osem. No hrôza. Desí ma to. Nepísala som v utorok, lebo som myslela, že do stredy sa rozhodnem. Ale ešte stále neviem, čo urobiť. Na jednej strane to mám blízko, lebo som z BA, na druhej sa bojím, že to risknem a nebudem spokojná. Urobím už len to, že v piatok pôjdem za ním znovu, aby som stretla niekoho, kto má po zákroku a chcem počuť na živo, čo mi niekto povie. V utorok som nestretla žiadnu dievčinu po zákroku, tak v piatok sa tam zdržím dlhšie, aby som niečo viac zistila osobne. Vieš, tie reči, ja som bola spokojná, ja tiež, človeka veľmi upokoja. Tak ako tu písala Ozka.
Ty si už vyrovnaná s tou zmenou? Veď pondelok sa rýchlo blíži. Daj vedieť v nedeľu, ako si sa dušenve pripravila. Veď Guba, alebo Kováč, je nám to jedno, len nech to pekne urobí. Sofia, Ty sa nebojíš tých injekcií a toho že budeš niečo cítiť.? Napíš mi prosím o tom. Teším sa na
odpoveď Diana
Ahoj Dianka,
Tak teraz si presne v takej situácii ako som bola ja.. teda, ešte stále váham, či som sa rozhodla správne..Ale už to nechcem odkladať, lebo to nebudem mať hotové ani za rok..
Potešila si ma, že na Teba MUDr. Guba spravil dobrý dojem..trošku ma to podporilo:) A mal taký istý názor na úpravu Tvojho nošteka ako MUDr. Kováč?
TAk čo sa týka tej zmeny..trošku sa bojím, že to bude šok, keď sa po prvý krát po operácii uvidím v zrkadle, ale ak to bude pozitívna zmena, tak si na to rýchlo zvyknem A tiež sa trošku bojím ako na to zareaguje okolie, pretože okrem mojej rodiny a zopár blízkych priateľov o tom nikto nevie..Ale ako som už napísala, ak to bude pozitívna zmena, v čo pevne verím, tak to nebude až taký problém..
A čo sa týka tých injekcií..Tiež sa bojím injekcií, myslím ako väčšina ľudí..Ale tie injekcie budú trvať len chvíločku..ZAtnem päste, zavriem oči a vydržím to..A predsa to nemôže byť taká nevydržateľná bolesľ..Keby bola,určite by sa to v lokálke nerobilo..
Prosím, napíš ešte v piatok, či si stretla niekoho po operácii a ako to opisovali..
Do pondelka ešte určite napíšem..Zatiaľ sa maj pekne.
To je len taky moj odhad . Mozem sa mylit plus niekedy plasticky chirurg moze byt dobry, ale Tvoje telo to nemusi az tak dobre prijat atd...
Takze mudr. Mestak sa mi pozdava kvoli tomu, ze vsade na chatoch a clankoch som pocula o nom chvaly a vela bab ho doporucovalo, dokonca i niektori doktory z tohto fora a taktiez robil nosy vela znamym ludom (tak to si myslim, ze oni by si dali zalezat na tom koho si vyberu) a taktiez vyzera mat uz dost velku prax. Je ale dost drahy. Myslim, ze to vychadza okolo 30 000- 40 000 CZK. Na konzultaciu by som s nim isla velmi rada, ale najblizsi termin ma az v novembri! Takze budem musiet cakat .
No ale ved to az tak neponahla. Ked som vedela vydrzat s nosom, ktory sa mi az tak nepaci 22 rokov, tak myslim ze dalsich par mesiacov, alebo rok ma nezabije!
No a dr. Kovac z BB sa mi pozdaval kvoli tomu, ze sa specializuje iba no nosy a nie len po estetickej stranke, ale i vnutornej a funkcnej (ci ako sa to hovori ). No proste pozitvne je, ked plasticky chirurg je zamerany iba na jednu oblast, ktorej dava celu pozornost.
A Teba sa niekto pozdava?
Daj vediet.
Pa
~Jess
dada83 napsal(a):
Jess,
dakujem velmi pekne. A ak sa smiem spytat, tak preco sa ti pozdavaju? Na zaklade coho, ked si u nich na konzultacii nebola?
Tak jestli se nekdo boji narkozy tak nesmi ani do lesa nebo jet autem,prejit silnici,jet vlakem,vzdyt kolik lidi denne chodi na operaci pod narkozu,treba jen s rukou ma ji zlomenou a jde na operaci proc se teda taky neprovadi v lokalnim umrtveni?lidi premyslejte,jestli chcete opravdu pekny nos narkoza je nezbytna jestli chcete jen mensi upravy tak ta operace nema ani smysl za ty prachy!
Jess napsal(a):
To je len taky moj odhad
. Mozem sa mylit plus niekedy plasticky chirurg moze byt dobry, ale Tvoje telo to nemusi az tak dobre prijat atd...
Takze mudr. Mestak sa mi pozdava kvoli tomu, ze vsade na chatoch a clankoch som pocula o nom chvaly a vela bab ho doporucovalo, dokonca i niektori doktory z tohto fora a taktiez robil nosy vela znamym ludom (tak to si myslim, ze oni by si dali zalezat na tom koho si vyberu) a taktiez vyzera mat uz dost velku prax. Je ale dost drahy. Myslim, ze to vychadza okolo 30 000- 40 000 CZK. Na konzultaciu by som s nim isla velmi rada, ale najblizsi termin ma az v novembri! Takze budem musiet cakat.
No ale ved to az tak neponahla. Ked som vedela vydrzat s nosom, ktory sa mi az tak nepaci 22 rokov, tak myslim ze dalsich par mesiacov, alebo rok ma nezabije!
No a dr. Kovac z BB sa mi pozdaval kvoli tomu, ze sa specializuje iba no nosy a nie len po estetickej stranke, ale i vnutornej a funkcnej (ci ako sa to hovori). No proste pozitvne je, ked plasticky chirurg je zamerany iba na jednu oblast, ktorej dava celu pozornost.
A Teba sa niekto pozdava?
Daj vediet.
Pa
Ahoj Jess,
no mne sa tiez pozdava doktor Kovac, len ta dialka, ja som z BA a momentalne na materskej, tak to chcem vybavit este pred nastupom naspat do roboty. Pisala som mu mail, na druhy den som mala odpoved, dal mi aj cislo, kam sa mam objednat na konzultaciu, robi operaciu v celkovej narkoze, co mne teda dost vyhovuje a nie je ani taky drahy, vratane narkozy 15-20 000 mi napisal... A termin od konzultacie na operaciu vie dat uz o dva, ci tri tyzdne... takze asi by som isla k nemu... len ta dialka ma tak trosku odradza...
Dada
~Jessdada83 napsal(a):
Jess,
Ahoj Dianka,
Tak ako? Bola si dnes v ULK? Stretla si tam niekoho, kto už to mal za sebou?
Pŕosím, napíš mi..pondelok sa blíži..a som zvedavá pre koho si sa nakoniec rozhodla..Ďakujem.
Ahoj Sofia,
bola som tam. Stretla som dve dievčatá, nedalo sa s nimi rozprávať. Oni samé boli trochu v šoku, boli po štyroch dňoch po zákroku a dosť zle rozprávali. Vôbec im ešte nebolo do reči,lebo samé nevideli výsledok. Len leukoplasty a modriny pod očami a v okolí. Iba toľko, že sa to dá vydržať, bolí to napichovanie, hlavne z vnútra nosa, cez nejakú chrupavku - či-čo?? Ale boli radi, že to majú za sebou. Vraj si to predstavovali oveľa horšie, jedna cítila viac bolesť, druhá menej. Aj s leukoplastami a modrinami vyzerali už podľa mňa dobre, teda nemali "veľké nosy".Ale nikto nevie, čo je pod tým, taká malá dlaha, ešte keď ju dajú dole, tak to bude vyzerať zase menši ten noštek.
Nedaj sa ničím odradiť, určite to prežijeme. Ved sa to robí takmer bežne, keby to vraj bolelo,tak Ti pridajú ďašiu injekciu.
Ja pôjdem najskôr do B.B., len kvôli tej narkóze, lebo už som bola raz v narkóze a bola to pohoda, zobudila som sa a všetko /slepák/ bolo OK.Mám dva termíny. Počkám ešte na Tvoje "zážitky" a skutočné pocity, potom Ti možno poviem, že idem ku Gubovi. Ozvem sa skoro
Děvčata vy jste tady ze Slovenska a na STV1 chodíval takový pořad - Zmenáreň a tam jednou byla plastika nosu v ukázaná úplně celá...neviděly jste to? Bylo to zajímavé... Ještě jsem v tom pořadu viděla operaci odstátých uší u mladého děvčete, potom korekci jizvy u nějakého muže a operaci tukových polštářků po očima u starší ženy, byly to moc zajímavé pořady. Nevím jestli se to nedá najít na internetových stránkách u vás...
Upravil(a) Bety (31. 3. 2006 19:26)
Není tady
cawte baby!! citam si vsetky vase prispevky a uplne vas chapem,ze ste vystrasene a tiez si neviete vybrat toho spravneho chirurga,ktory by vam ten nostek spravil co najlepsie.ja mam teraz pomaly rok,co som si dala upravit nos u doktora fabryho v lokalnej anestezii.tiez som nepripustala,zeby som si to dala urobit len v lokalke a hladala som doktora,ktory mi to spravi v celkovej.tiez som bola aj na konzultacii u doktora gubu,ale ten ani pocut nechcel o tom,zeby sme to robili v celkovej,takisto pan fabry to zamietol hned na zaciatku,tak som nakoniec prekonala ten velky strach a sla som do toho a nelutujem to vobec.takze nemate sa coho bat si myslim,aj ked kazdy to preziva rozne,ale co sa tyka mna,tak o ziadnej bolesti behom operacie ani po nej nemozem vobec povedat a to mi nos skracoval,zuzoval a aj vyrovnaval a s vysledkom som spokojna aj ked som si na neho samozrejme musela chvilu pockat,u mna to bolo tak priblizne pol roka kym sa mi uplne vytvaroval.
Dievčatá, prosím Vás ako robia v Česku známy chirurgovia plastiku nosa? V celkovej narkóze, alebo len v lokálnej ? Keď v lokálnej, ako Vám to oni zdôvodňujú, prečo len v lokálnej. Ďakujem
Ahoj Dianko,
prošla jsem u nás spoustu stránek a na všech to dělají v celkové. U nosu jsem se s lokální nesetkala, takže ti bohužel neodpovím, proč někteří upřednostňují lokální. Ale já bych se toho nebála, spíš naopak. Kdyby to šlo, tak zvolím lokální umrtvení. Já mám termín 25.4.
Ahoj Sofia!
Tak to si dostala rychlo termin,to je super.Strasne, strasne drzim palce so vsetkymi co som rozpravala,tak hovorili ze ich nic nebolelo ani pred ani po operacii.Dufam, ze mi napises vsetko o tvojej operacii.A ja som sa predsa rozhodla ist na operaciu v Maji uz by som asi nemala nervi to stale prekladat.
pa
Není tady
Cafte baby!
chcela by som ist na plastiku nosa!uz som si precitala vsetko o lokalke a anestezii ale viete mi niekto povedat co ma caka po operacii?viem ze okolo 2 tyzdne musis mat na nose sadru a potom...?niekde som citala ze niektore baby museli dalsie 3 tyzdne spavat so sadrou aby si ten nos neposkodili!a musi sa potom chodit na nejake masaze nosa?alebo to si robi kazda sama! prosiiim poradte mi velmi na tom zalezi! dakujem babenky a vsetkym drzim palceky
Není tady
Sofia, veľmi, veľmi Ti držím palce. Budem zajtra na Teba myslieť, verím, že to dopadne vynikajúco. Ešte raz veľa šťastia, málo bolesti a hlavne nádherný nošek ..... Diana
Sofi, taky na tebe myslím, tak se brzy ozvi, jaké máš pocity.
Sofi, dúfam, že si v poriadku a už si to vychutnávaš, že máš po tom!
Ozvi sa, budem čakať. Ďakujem.
Ahojte.
Chcela by som sa spytat ci bol niekto na operacii nosa v PRO SANUSE. Vraj je tam doktor, co ma s tym uz 30 rokov skusenost.
Dakujem
Jess