Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 6. 3. 2006 10:13

Diana
Host

Re: Plastika nosa

Ahoj Sue

U Dr. Fábryho ma odráza hlavne to, že je to v lokálnej anestéze. Inak by som už viac neváhala. Vravel, že zatiaľ to všetci vydržali, tak prečo nie ja?  Preto chcem ísť do B.B., pôjdem na konzultácie autobusom sama - aby som si urobila prieskum a nezaťahovala do toho rodinu a keď sa rozhodnem pre neho, taktiež na operáciu pôjdem autobusom, aby nikto nemusel ísť kvôli tomu so mnou a spať naprázdno. Po operácii si nablízku zaplatím hotel, kde sa pár dní spamätám a môžem ísť odtiaľ aj na kontrolu a potom pôjdem do BA - autom. Ale najlepšie by bolo, ostať ležať pár dní v nemocnici a potom ísť domov autom. Ale neviem, či je to možné, lebo niekto tu písal, že sa to nedá.

Bojím sa lokálky, hlavne injekcií, to musí poriadne bolieť. Ja som bola na operácii slepého čreva - samozrejme v celk. narkóze a viem, čo to obnáša.  Je to pohoda, normálny spánok, nič necítite, zaspíte a po zákroku sa zobudíte a máte to hotové. Žiadnu bolesť som necítila ani po prebratí z narkózy, ani ma nebolela hlavne, skrátka nič.

Bolo by fajn, keby sa zapojil niekto do diskusie, kto má už po zákroku. Lebo jediná to má za sebou Pavlínka. Ona chváli Kováča, lebo je nadmieru spokojná, ale myslím, že aj druhý lekári už odviedli dobrú prácu, len nikto o nich nepíše na týchto stránkach. Keby nám Pavlínka poslala foto ale myslím, že je to veľmi "osobné"  aby sa takto zverejnila.

Do B.B. pôjdem asi o dva týždne, potom napíšem, ako som pochodila.                 Diana

#77 6. 3. 2006 11:52

Sue
Host

Ahoj Dianka,
samozrejme, že každý z chirurgov je dobrý, ale tí čo podstúpili zákroky sa tým už nemusia zaťažovať a preto ani nemusia chodiť na takéto stránky, a mnohí o nich ani nevedia. Každý ti ale povie len vlastnú skúsenosť a každá jedna operácia je aj tak individuálna. Mne stačia referencie o Dr. Kováčovi lebo sa venuje iba nosom, tak im musí aj najviac asi rozumieť :-) Inak o Kováčovi som už počula nielen od Pavlínky...
Je super, že sa chystáš do BB už tak skoro, som veľmi zvedavá, inak nemohli by ti teoreticky urobiť už aj tie predoperačné vyšetrenia? Vieš, aby si tam nemusela potom chodiť opäť...ak by to nebolo drahé, tak ja by som to riskla, zabiješ dve muchy jednou ranou...

#78 6. 3. 2006 20:03

zuzka
Host

Sue napsal(a):

Ahojte baby - Pavlinka, Sofia, Dianka!!!
Celý víkend som rozmýšľala čo s tým nosom :-). Aj ja som chcela Pavlinku poprosiť, či by mi neposlala fotku pred a po takže si ma Sofi predbehla...:-))) Aj pre mňa je to rozhodovanie ešte stále veľmi ťažké. Ide o to, že skúsenosť s rhinoplastikou je neprenosná, t.z.že každý je spokojný so svojím chirurgom preto, lebo vždy je to lepšie ako mať veľký nos, ale nakoľko nikto nemôže jednu operáciu absolvovať u viacerých tak to nikto nemôže skutočne porovnať. Nosy by sa mali robiť tak, aby sa hodili k celkovej symetrii tváre, ale ja si myslím, že každý chirurg má jeden svoj postup a tak robí každý nos.

Ešte som chcela poprosiť Pavlínku - neodpísala si mi, či sa po vybratí tampónov teda dá už dýchať nosom alebo ešte stále nie kvôli sádre...Je to pre mňa dosť dôležité lebo sa toho asi najviac bojím...Ďakujem.

Dianka - k Dr. Fabrymu - ja som počula, že on to nerobí v celkovej anestéze, len lokálnej - to si trúfaš???? Čo sa týka Dr. Gubu - keď sa tu bavíte o tom veku chirurga, on mi pripadal dosť mladý, tak na 35, aj to ma teda odradilo, keď som tam bola. A ako sa chystáš do BB? Autom, či busom? Ja tam chcem ísť autom s priateľom, ale ešte ho musím spracovať lebo o tej operácii nechce ani počuť...:-((((

Čo sa týka tých modrín a podliatin po operácii tak jedna dievčina z Prahy mi napísala, že je na to výborný krém Lioton 100 000, takže keď do toho pôjdem tak si ho určite kúpim. OK, tak vám držím palce pri rozhodovaní a píšte!!!

Pokial viem, primar ULK ma 41 rokov. Nevyzera na to, ale poznam viacerych ludi, co vyzeraju mladsie nez su v skutocnosti. Dlhe roky pracoval pod Dr. Kostalom a je teda jeho odchovanec.

#79 6. 3. 2006 21:31

Pavlinka
Host

Ahoj Sofi

No nevim to uz zasahuje moc do soukromi,poradim se vsim ale stou fotkou nevim...
Ty bys poslala nekomu koho ani neznas sve foto?mad

#80 6. 3. 2006 21:58

Ditulin
Host

Pavli,
vždyť o nic nejde. Vyfoť se jen z boku zblízka a pro porovnání dej starší fotku z boku. Já jsem si teď mejlem taky vyměnila fotku s kočkou, která se odhodlává na plastiku a chtěla si porovnat, z čeho má komplex někdo jiný - jestli si jen nenamlouváme, že máme děsný nos, ale obě jsme se shodly, že nám plastika je třeba.

#81 7. 3. 2006 9:00

Sue
Host

Košťalov "vytvor" som videla, ďakujem pekne...:-)

#82 7. 3. 2006 19:58

sofia
Host

Pavlinka napsal(a):

Ahoj Sofi

No nevim to uz zasahuje moc do soukromi,poradim se vsim ale stou fotkou nevim...
Ty bys poslala nekomu koho ani neznas sve foto?mad

Ahoj Pavlínka,
Samozrejme, že keď nechceš tak sa nič nedeje..Ja to chápem..len som sa pýtala smile

#83 8. 3. 2006 9:09

Sue
Host

Pavli,
ešte mám jednu otázku k tomu dýchaniu, keď ti vybrali tie tampóny, dalo sa už dýchať  nosom, alebo ešte nie kvoli tej dlahe na nose...??? Diki moc.

#84 8. 3. 2006 15:52

eva novik
Host

Sue napsal(a):

Co mas na mysli - ten Kostalov vytvor? Dakujem za odpoved. Inak  ja som pocula o Dr.G. len same chvaly. Tak co mas na mysli???

#85 9. 3. 2006 8:13

Diana
Host

Sue napsal(a):

#86 9. 3. 2006 8:21

Diana
Host

Diana napsal(a):

Sue napsal(a):

Ahoj Sue,

aj mňa by zaujímalo,  ako vyzeral nos, ktorý robil Dr. Košťál.  Zatiaľ ho tu všetci chválili. Napíš nám prosím obšírnejšie, či to vlastne myslíš. Určite nám všetkých pomôžeš.  Napíš prosím, či si ten "noštek" videla aj pred zákrokom, aj po ňom. Bol škaredý? Neprirodzený? Alebo úplne na ...... teda  horšie ako predtým. Možno že aj vieš, ako na takýto "výtvor" reagoval sám lekár, či to mienil korigovať, alebo on bol spokojný a len konštatoval  "že robil, čo mohol".  Lebo aj to sa stáva. Lekár potom zvalí vinu vlastne na klienta, že v "jeho" prípade to bohužial lepšie nešlo.Ďakujem za odpoveď

#87 9. 3. 2006 8:28

Diana
Host

Ahoj Sofia,

prosím Ťa, ako si na tom? Už si sa rozhodla ku komu pôjdeš? Ja chcem ísť do B.B. na budúci týždeň, teda pokiaľ nebude stále tak snežiť a budú dobré cesty.  Ak pôjdeš ku Dr. Gubovi - tak to už by malo byť teraz v marci? Ozvi sa prosím. Možno Ty by si nám mohla potom poslať foto., aby sme konečne videli, čo ten doktor dokáže. Napíš mi, či to  Guba robí len v lokálnej anestéze a či sa toho neobávaš. Povedal Ti postup práce, teda toho ako bude pichať tie injekcie a či to budeš, resp. nebudeš cítiť.  A vlastne prečo to nechcú robiť v celkovej anestéze v ULK?  Ďakujem

#88 9. 3. 2006 9:20

Sue
Host

Ahoj Dianka,
ja vychádzam len z toho čo som videla. Mám kamarátku, ktorá bola u Dr.Košťála ale ešte predtým než sme sa zoznámili cca tak pred 6 rokmi tam asi bola. Jej "starý" nos som videla len na videu ale stačilo mi, je fakt pravda, že tvár sa jej zmenila o 180 stupňov, je kočka, s malým noštekom vyzerá oveľa mladšie ako predtým keď mala 20 a veľký nos. Ide len o to, že podľa mňa by to nemalo byť na prvý pohľad vidno, že človek má plastiku. A keď som sa s ňou zoznámila, som o plastike nemala ani páru ale hneď som videla, že je "neprirodzená". Ale je jasné, že ona je spokojná, však na jej mieste aj ja by som bola, keď si zoberiem ako vyzerala predtým. Tým chcem len povedať, že vpodstate je úplne jedno kto vám nos bude robiť, vždy to bude lepšie ako predtým a určite budete všetky spokojné, samozrejme každá bude chváliť toho svojho chirurga. Je pravda, že nikoho iného osobne kto má plastiku nosa nepoznám, takže nemôžem moc porovnávať. A samozrejme všetko je úplne individuálne, možno ona je výnimka, závisí to aj od celej tváre a pod. O.i. jej to robil v lokálnej anestéze, čo, ako si určite počula sa neodporúča, lebo ten nos môže mať iný tvar, kvoli tomu lokálnemu umrtvovaniu či čo.
Takže, aby som to uzavrela, verím tomu, že aj Dr. Guba, aj Košťál aj hocikto iný je dobrý chirurg, inak by to nemohli robiť, majú spokojné klientky, čo je len dobre. Ale tak isto by tu mohol písať aj niekto, kto nie je spokojný s výsledkom toho najlepšieho chirurga. Mne ide len o jedno, aby môj nos nepôsobil umelo a aby som sa moc dlho "netrápila" s tými tampónami v nose.
Záver: Nech si vyberieš kohokoľvek, vždy bude výsledok určite lepší ako je to teraz. Asi sa len stačí s lekárom dohodnúť ako si to ty predstavuješ, a aby to akceptoval...a to závisí od charakteru lekára.

#89 9. 3. 2006 19:07

sofia
Host

Ahoj Dianka,
Aj ja sa chystám do BB..nabudúci týždeň..už som objednaná na konzultáciu aj na zákrok..akokoľvek sa rozhodnem, či už pre MUDr. Gubu alebo pre MUDr. Kováča operácia ma čaká v marci..Už to nechcem stále odkladať, lebo to nakoniec nebudem mať hotové ani za rok..Pomaly už o ničom inom ani nerozmýšlam, len o tej operácii..Teším a bojím sa zároveň..
MUDr. Guba robí operácie nosa len v lokálnej anastéze, pýtala som sa na to..Dôvod neuviedol..
Napíš ako si na tom ty..Díky.

#90 10. 3. 2006 11:29

dani
Host

sofia napsal(a):

Ahoj Dianka,
Aj ja sa chystám do BB..nabudúci týždeň..už som objednaná na konzultáciu aj na zákrok..akokoľvek sa rozhodnem, či už pre MUDr. Gubu alebo pre MUDr. Kováča operácia ma čaká v marci..Už to nechcem stále odkladať, lebo to nakoniec nebudem mať hotové ani za rok..Pomaly už o ničom inom ani nerozmýšlam, len o tej operácii..Teším a bojím sa zároveň..
MUDr. Guba robí operácie nosa len v lokálnej anastéze, pýtala som sa na to..Dôvod neuviedol..
Napíš ako si na tom ty..Díky.

v lokalke sa preto robia zakroky, leco celkova anasteza je vzdy riziko. A ak maju lekari moznosti, radsej neriskuju a nedavaju celkovu anastezu, je to bezpecnejsie pre pacienta. I ked mozno pre lekarov by bola lepsia celkova, takto mozno niekedy musia tisit vylakanych a nervoznych pacientov.
Takze ak lekar z oboch moznosti presadi radsej lokalku (a to sa tyka akehokolvek zakroku, kde sa to da) - svedci to o profesionalite a dobrom pristupe k pacosovi.

#91 12. 3. 2006 13:27

Pavlinka
Host

Tak to neni pravda,v lokalnim umrtveni se to dela pro to ze je to lehci nez v narkoze pro chirurga.a to zase utvrzuje pravidlo ze v narkoze pracuji lepsi zkusenejsi chirurgove,operace pod narkozou je pro chirurga narocnejsi,ten kdo provadi operace v narkoze musi byt zkuseny a zdatny chirurg,taky jsou daleko lepsi vysledky nez v lokalnim umrtveni...
Se sadrou se dycha spatne.

#92 12. 3. 2006 17:05

ozka
♥------

dovolim ti oponovat, su operac.zakroky, ktore musia byt vykonavane v celkovej anesteze a niektore vzhladom k potrebnej spolupraci pacienta je lepsie ich vykonat v lokalke.nezavisi to od sikovnosti lekara aku anestezu si zvoli! uvedomme si ze zdravie mame len jedno a celkova anesteza ma negativny vplyv ako na srdiecko, tak aj na cievy a mozog. ja som mala operaciu nosa robenu v lokalke, ale bola som napichana proti bolesti a spolu s naladovkou som skoro celu operaciu prespala.mudr.Guba jednoznacne vylucil celkovu anestezu,lebo potreboval pri zakroku urcitu aj ked len minimalnu komunikaciu so mnou.tamponadu som mala 3dni/dychanie ustami/ a sadrovu fixaciu asi 14 dni,ale s nou sa uz dychat da dobre.treba si len kupit vatove tycinky a cistit si nosne dierky,lebo pri hojeni dochadza k zahlienovaniu.ale to je uz detail...

Není tady

#93 12. 3. 2006 18:34

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

v lokalnim umrtveni se to dela pro to ze je to lehci nez v narkoze pro chirurga,operace pod narkozou je pro chirurga narocnejsi,ten kdo provadi operace v narkoze musi byt zkuseny a zdatny chirurg,taky jsou daleko lepsi vysledky nez v lokalnim umrtveni...
To jsou naprosté blbosti co tady Pavlinka napsala...

Upravil(a) Bety (12. 3. 2006 18:35)

Strach je malá smrt...

Není tady

#94 12. 3. 2006 20:36

Pavlinka
Host

to nejsou blbosti podstoupila jsem celou rekonstrukci nosu to chces rict ze v lokalnim umrtveni by to slo?to asi tezko tobych trochu kricela.nemuze byt vysledek z lokalniho umrtveni lepsi jak z celkove narkozy nemuze,chirurg upravi nos jen minimalne jinak by to asi bolelo.to ze operace jsou lehci v lokalnim umrtveni to je jasny,nechapu proc se te potreboval behem operace na neco ptat jako jak to ma udelat?to si v pulce nevedel rady?hm.odceho je pak predoperacni vsetreni?aby se potvrdilo tvoje 100procentni zdravi a aby operace byla  ok

#95 12. 3. 2006 20:53

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Prosímtě co to tady pleteš o nějakém ptaní se? Žádný doktor se tě nebude ptát uprostřed operace jak to má udělat!!! To, že někdo operuje v lokálním umrtvení vůbec neznamená, že to není zdatný chirurg, to je naprostá blbost, i to že v celkové narkóze operuje jenom zdatný chirurg. To, jestli je operace pro chirurga náročnější nebo ne závisí na tom, jak je rekonstrukce rozsáhlá a ne na tom, jaká je narkóza! A též nevím proč píšeš: Nechápu proč se te potreboval uprostred operace na neco ptat- kde jsi na to přišla? Nic takového jsem nenapsala!

Strach je malá smrt...

Není tady

#96 13. 3. 2006 7:30

dani
Host

Pavlinka napsal(a):

Tak to neni pravda,v lokalnim umrtveni se to dela pro to ze je to lehci nez v narkoze pro chirurga.a to zase utvrzuje pravidlo ze v narkoze pracuji lepsi zkusenejsi chirurgove,operace pod narkozou je pro chirurga narocnejsi,ten kdo provadi operace v narkoze musi byt zkuseny a zdatny chirurg,taky jsou daleko lepsi vysledky nez v lokalnim umrtveni...
Se sadrou se dycha spatne.

Ja pracujem na operacnej sale. Nie sice na plastickej chirurgii, ale na tom nezalezi. pre pacienta je JEDNOZNACNE lepsie a bezpecnejsie mat lokalku, nez celkovu anastezu. Kazda celkova anast.nesie riziko! I u zdraveho cloveka.

#97 13. 3. 2006 7:39

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

dani to je naprostá pravda je menší riziko trombózy a embolie, ale neznamená to že by chirurg byl více nebo méně zdatný....znamená to pouze, že je to bezpečnější z hlediska zdraví pacienta. S tím naprosto souhlasím.

Strach je malá smrt...

Není tady

#98 13. 3. 2006 9:50

Diana
Host

ozka napsal(a):

dovolim ti oponovat, su operac.zakroky, ktore musia byt vykonavane v celkovej anesteze a niektore vzhladom k potrebnej spolupraci pacienta je lepsie ich vykonat v lokalke.nezavisi to od sikovnosti lekara aku anestezu si zvoli! uvedomme si ze zdravie mame len jedno a celkova anesteza ma negativny vplyv ako na srdiecko, tak aj na cievy a mozog. ja som mala operaciu nosa robenu v lokalke, ale bola som napichana proti bolesti a spolu s naladovkou som skoro celu operaciu prespala.mudr.Guba jednoznacne vylucil celkovu anestezu,lebo potreboval pri zakroku urcitu aj ked len minimalnu komunikaciu so mnou.tamponadu som mala 3dni/dychanie ustami/ a sadrovu fixaciu asi 14 dni,ale s nou sa uz dychat da dobre.treba si len kupit vatove tycinky a cistit si nosne dierky,lebo pri hojeni dochadza k zahlienovaniu.ale to je uz detail...

Ahoj Ozka,

prosím Ťa, napíš mi, kedy si bola na plastike nosa? Chcela by som vedieť, aký veľký zákrok Ti Dr. Guba robil? Naozaj si nič necítila? Ani tlaky, bolesť, rezanie a podobne? Ako dlho to asi trvalo a ako dlho si tam musela ostať po zákroku. Ja som Dr. Gubu spočiatku vylúčila, že k nemu nepôjdem.... ja teraz naozaj neviem.  Hlavne sa bojím tej lokálky - že to budem cítiť a spanikárim, alebo vystresujem lekára. Napíš mi prosím ak máš čas podrobnosti tej operácie a hlavne či si spokojná s výsledkom. Ak Ti to nerobí problém, napíš aký si mala nos predtým a aký po operácii. Neurobil Ti ho veľmi "dohora"? Keď si Ti dali dole sadru, aký bol  Tvoj prvý dojem, hneď si videla zlepšenie, alebo si si povedala "pre boha", tak toto som nechcela!!!!  Alebo "super"  "skvelé´". Prosím  píš skoro. Ja som chcela ísť tento týždeň do B.B. ku Dr. Kováčovi na konzultácie, ale kvôli počasiu pôjdem až okolo 23. marca.  Medzitým zájdem za Dr. Gubom, záleží to od toho, čo mi napíšeš Ty. Prosím Ťa, tiekla Ti pri operácii aj krv z nosa, alebo nie.           Ďakujem, ďakujem za odpovede na veľa otázok.                               Dian

#99 13. 3. 2006 10:25

ozka
♥------

ahoj dian,
boli tomu uz dva roky,co som mala robeny nos,ale kolko si pamatam,tak ti opisem moj stav a pocity:
ja som nemala nos hrbolaty,len dlhsi so sirokou spickou,myslela som,ze mi mudr.guba doporuci len korekciu makkych casti nosa-t.j.len spicky,ale jednoznacne chcel urobit nos cely.pri operacii,pokial nahodou nezaspis,tak necitis nic,lebo lokal.anesteza tomu zabrani,maxim.pocujes rozhovor operatera so sestrickami.co som duto citila-ale nie bolestne bola uprava kosti,aby nos dostal svoj tvar,tak ich bolo treba trochu "nalomit"(dufam ze to nevyznelo odstrasujuco). moja operacia trvala cca1,30hod,ale ubehlo to hrozne rychlo.cas na paniku dianka nebudes mat.po zlozeni sadry(po14 dnoch) som bola maximalne spokojna,lebo uzka spicka a skrateny nos dali vyniknut mojim ociam,ktore nos "trochu" zatienoval.ja som s vysledkom spokojna aj s pristupom lekara.nostek sadal este asi do pol roka a hlavne sa spicka netaha dohora,je perfektna.ja som mimo blavy asi 150km, dochadzala som na kontroly,mozno rovnaku vzdialenost som mala aj do BB,ale osobne si myslim,ze v blave je dobrych odbornikov dost.pozdravujem a ak mas este nejaky dotaz tak napis.
ozka

Není tady

#100 13. 3. 2006 16:22

Diana
Host

Ahoj Sofi,

kedy ideš k Dr. Kováčovi na konzultácie? Keď sa vrátiš, napíš svoje dojmy.  Ja idem asi 23. marca, tak dúfam, že sa to vydarí. Ty si mala termín aj k Dr. Gubovi - to sa už blíži.  Ale ešte nie si rozhodnutá.  K Dr. Fábrymu nejdem, lebo "jeho" nosy išli všetky dohora. Tak mi ostal len Kováč a Tvoj prvý zvolený Dr. Guba, lebo Ozka ma celkom presvedčila, ja sa hlavne bojím tej bolesti pri operácií, ani nie tak kvality práce. Myslím, že keď sa to má podariť, tak sa to podarí.  Určite má každý z nich vačšinou dobré výsledky.   Ozvi sa, ako si pochodila v B.B. ak teda pôjdeš. Ešte mi napíš, kedy máš termín na operáciu k Dr. Gubovi - budem Ti držať palce, nech to skvele dopadne.     Píš  Diana

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí