|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
vera napsal(a):
malounko jsem v pr....
Ale nejsi ...jsi na cestě a už víš kam ta cesta vede ..to je důležité.
Nenech se vybočit .. 
Není tady
Vero, odteď bude už jenom líp. Ještě to není vidět, možná ti bude připadat, že je to naopak - ale uvidíš za čas.
Já jsem si v podobných chvílích říkala - je to jenom dnešní den, ten přežiju a bude zase dobře
.
Máš před sebou hodně krásného, tohle je jenom časově omezené období, které skončí.
Drž se.
Věrko, je to stále kolotoč. Držím ti palce, abys to ustála a brzy to mělo "nějaký" konec.

To bude dobrý, Věro.
Není tady
díky za podporu
mimo jiné..............tak já ti to teda usnadním.........jako, že si něco udělá
tak toto mě dostalo..........to je velká podpásovka.........zatvrdila jsem se.........a nebudu se s ním stýkat.......email jenom.............a přes právníka.................to bude peněz
Není tady

Dneska jsem slyšela od jednoho právníka otázku: "Nakolik si ceníte svého klidu?" Přišlo mi to těžce manipulativní, ale když jsem o tom přemýšlela, můj klid pro mne znamená mnohem víc, než peníze, které za něj dám.
Držím ti palec, vero.
Není tady

vera napsal(a):
díky za podporu
mimo jiné..............tak já ti to teda usnadním.........jako, že si něco udělá
tak toto mě dostalo..........to je velká podpásovka.........zatvrdila jsem se.........a nebudu se s ním stýkat.......email jenom.............a přes právníka.................to bude peněz
.tak já ti to teda usnadním.........jako, že si něco udělá...kdyby si chtel neco udelat tak by to udelal uz davno ,....NE...... jen se citi tet chudacek byt zhrezy,...nebod on se tak snazi ,.....pozde ,....mel se snazit driv
...... penize budou a mi nebudem ,.....zdravi a dusevni rovnovaha ta je dulezita
Upravil(a) Charlota (26. 2. 2009 22:27)
Není tady
Charloto - promiň, nedá mi to - píšeš - peníze budou, my nebudem - pokud je to opravdu Tvůj názor tak proč na jiném vláknu ty peníze a finance tolik rozebíráš?
Charlota napsal(a):
vera napsal(a):
díky za podporu
tak toto mě dostalo..........to je velká podpásovka.........zatvrdila jsem se.........a nebudu se s ním stýkat.......email jenom.............a přes právníka.................to bude peněz.tak já ti to teda usnadním.........jako, že si něco udělá...kdyby si chtel neco udelat tak by to udelal uz davno ,....NE...... jen se citi tet chudacek byt zhrezy,...nebod on se tak snazi ,.....pozde ,....mel se snazit driv
...... penize budou a mi nebudem ,.....zdravi a dusevni rovnovaha ta je dulezita
Není tady
Vero- neustupuj, jestli můžeš tak se obrň..... Ani kdyby si hodil mašli, NENÍ to tvoje chyba.... Je to strašně kruté , ale v případě alkoholika bych já už byla velmi tvrdá.... Zvlášť pokud jsi jeho pokusy o změnu strávila tolik let....
Není tady
věrko, vem to tak že se sebevraždí už roky alkoholem. DOposavád neúspěšně. A tys mu celou dobu dělala publikum. Třeba to fakt bude to dno od kterého se odrazí... třeba ne.. ale to už není tvoje volba
Není tady
tak jsem si oficiálně podala žádost o rozvod, 10.3. je pozvaný M k mé advokátce, beze mě, to bude lepší. v pondělí dostane dopis...............jdu do toho..............zvládnu to.............ale to dělení majetku.........nechám to taky na něm........o nic ho nechci okrást..........všechno na polovinu............doufám, že bude rozumný.........hm....po včerejšku pochybuju................vůbec se neozval...........mám o něj strach..........to jsem hloupá, že........
zítra přijede anděl........ke mně............syn odjíždí na dovolenou, dcera nepříjde, hm...........to by byla náhoda, kdyby přišel skoro po 4 měsících M..........ale náhoda je blebec..........uvidíme........v neděli napíšu sem, dom
u nás svítí sluníčko...............to potřebuju..................moc
Není tady
Kuki..............
Není tady
mít strach o někoho s kým jsi dlouho žila je normální. Přece jen je to už jako příbuzný...
Není tady
Věro jsi statečná holka, dobře si vedeš....
Možná by bylo lepší se s mužem osobně nestýkat, protože tě to vždy rozjitří a "neubráníš se ".
Já jsem ve finále také zrušila osobní schůzky i telefony, jen mail. Musela jsem to udělat. Neslyšel co říkám a mně to bylo strašně líto , protože jsem chtěla, aby mě pochopil a on nechtěl, a já z toho byla nešťastná....Nedomluvili jsme se nikdy. Dneska je mi úplně jedno, jestli mě pochopí, souhlasí, nesouhlasí, dělám vše tak, jak uznám za vhodné. pokusů jsem měla 100. nevedlo to k ničemu.
Já vím, že je těžké se vymanit z pocitu zodpovědnosti za někoho, ale je to opravdu jeho věc a jeho rozhodnutí a vím, co se ti asi honí hlavou. Když se vše bude řešit prostřednictvím advokátky, tak je šance na věcné řízení
Není tady

veru, držím ti moc a moc palce
Aspoň touto cestou se Ti pokusím dodat trochu kuráže a rozptýlit Tvoje obavy, které s sebou zákonitě Tvoje situace nese:
- to, že se Tvůj manžel neozval znamená jen jedno: šel se napít na žal a následně vyspávat opici 
- sebevraždou vyhrožuje každý závislý a opouštěný partner, zejména když mu dojde že to ten druhý myslí s rozvodem smrtelně vážně - a nemusí se jednat vždycky o alkoholika, že
Na psychické vydírání a citovou manipulaci nesmíš přistoupit, jinak máš nakročeno na pověstnou cestu do pekel vydlážděnou Tvými dobrými úmysly, ohledy a soucitem 
- ohledně komunikace s manželem nemáš na vybranou: osobní kontakt k ničemu nepovede, konstruktivní společné domluvy na praktických záležitostech se v žádném případě nedoberete a každá schůzka face-to-face Tě tak psychicky rozseká, že něco takového nemáš zapotřebí. Jsi řidička, takže Ti nemusím zdůrazňovat co Ti hrozí když po takových nervácích usedneš za volant, že. Komunikuj s mužem prostřednictvím mailu či přes právníka, v zájmu zachování svého duševního zdraví jinou možnost prostě nemáš.
U nás je situace na mrtvém bodě - manžel mi nebere telefony, odmítá se mnou komunikovat, dceru - o kterou jako o nezletilou jde - baňkuje proti mně a předestírá jí katastrofické scénáře ohledně sociálky, která do rozvodového řízení bude vstupovat jako dceřin opatrovník. Dcera má dvouletou známost, přespává u přítele a tatínek ji straší, že si na ni právě v tomto bodě sociálka posvítí (nezletilá přespává mimo domov). Takže věř tomu, že manipulace ze strany manžela si plnými doušky dopřávám i já
a taky to budu muset začít řešit, abych se k něčemu kloudnému dopracovala. Manžel teď podobnými akcemi hraje o čas, aby získal odklad aspoň na půl roku, tedy do doby kdy bude dceři osmnáct. Pak už mu nepomůže ani svěcená voda a M tohleto velice dobře ví ...
Není tady
holky díky
teď odešel anděl, byl u mne celý den, tak jsem se těšila..........ale pro něj neznámé prostředí asi sehrálo ehm.....krutou hru.................uvidím, jak se z toho dostane.......moc mu držím palce..........miláčkovi
kurňa, ten život je ale složitej, že
Není tady
Ahoj Vero, já ti psala u nás ale tam je takovej frmol , že se to asi ztratilo 
To dopadne dobře, neboj, myslíme na tebe. Zvládneš to , ten rozvod. Jsi sakra silná , když jsi prožila takovéhle manželství.
A anděl to zvládne taky 
........ složitej , ale i hezkej.
teď jsem telefonovala s M........dostal dopis od právničky.....pozvání na schůzku.........co se děje?.......ty se chceš rozvádět? .......a proč ?.......tos mi nikdy neřekla..........to je od tebe zrada...........nechceš mi pomoct.......já to zvládnu atd..................nevím už, jestli je tak mimo.................nebo je takový divadelník..........rozdejchávala jsem to pěkně dlouho.............ale nic se nemění............jedu dál
zítra mám andělské odpoledne.....................po tom telefonátu se ani netěším
Není tady
vero na tohle ti jen naznačím - každý strůjce štěstí svého - nekaž si den
Není tady
vera napsal(a):
teď jsem telefonovala s M........dostal dopis od právničky.....pozvání na schůzku.........co se děje?.......ty se chceš rozvádět? .......a proč ?.......tos mi nikdy neřekla..........to je od tebe zrada...........nechceš mi pomoct.......já to zvládnu atd..................nevím už, jestli je tak mimo.................nebo je takový divadelník..........rozdejchávala jsem to pěkně dlouho.............ale nic se nemění............jedu dál
zítra mám andělské odpoledne.....................po tom telefonátu se ani netěším
boží mlýny melou pomalu,ale jistě...2x poznala na svou kůži
Není tady

Veru, vždyť je to typické citové vydírání. Neřeš to a užij si andělské odpoledne
... koneckonců, času na změnu měl dost a dost a že jí nevyužil je jeho blbost.
Není tady
Vero, vzpomněla jsem si na jednu větu, která mi svojí obrazností pomohla pochopit, jak neřešit něčí starosti,aniž bych se cítila provinile. Je to známé rčení pro čitatele "psychoučiva" a to " "nejste povinni vybírat každý protihráčův míč".
Já se těším, až se za rok ohlédneš zpět a řekněš si - čím jsem se to proboha zabývala, co jsem to já .."bláhová" ..řešila...
Muž je (posté) dospělý svéprávný zodpovědný člověk a pomocí hysterické manipulace "vítězí". Věrko, kdybych takto postupovala já.. a vydírala a úspěšně, (kohokolv) a ten dotyčný by mi na základě škemrání umožňoval status quo, tak se babrám ve svém životě a postávám a přešlapuju na místě ( myslím v roli alkoholika) - dodnes.
Jediná léčba je radikální řez, bez keců, akce, a vidíš....jak mi to šlo k duhu
.Tuto metodu propaguju. léčba šokem. Člověku to konečně dojde. Uvědom si, že i v tomto případě, to může být pro muže "konec srandy" a jde se vážně makat. Dodnes mu stačilo párkrát fňuknout a poprosit, se slzami se politovat a odposit a měl to v kapse. Proto je stále na místě. teď ho akcí donutíš k něčemu. Co vybere, to je jeho věc. Za to fakt nepřebíráš zodpovědnost.
Já sice dnes také mnohdy přebírám starosti svých (našich klientů), chci jim pomoci, ne jednou jsem pomáhala i vlastními prostředky, ale vím, že nemusím. Netrápím se. Nenadávám, nebulím..Dělám to jen z vlastní blbosti a zcela dobrovolně. Jen se pak smějeme s kolegyní, která z nás je "blbější", když sčítáme ztráty..
Nejsi sama, co "vybírá" ty míče - ale vybírat jen protože chceš!
Není tady
Wiki napsal(a):
Vero, vzpomněla jsem si na jednu větu, která mi svojí obrazností pomohla pochopit, jak neřešit něčí starosti,aniž bych se cítila provinile. Je to známé rčení pro čitatele "psychoučiva" a to " "nejste povinni vybírat každý protihráčův míč".

Vero, slíbila sis, že budeš s ním jen v písemném kontaktu ...stálo by za to si to v tomto období dodržet. To by se tak nemohl na tebe lepit a vysávat tě citově jako pijavice ...
Neboj, všechno přejde, bude dobře 
Není tady
holky díky.................ale já cítím, že to zvládnu...................Wiki, ano, toto je jeho poslední možnost se zachránit, asi jsem potřebovala si TO znovu uvědomit...............cosi ze mne spadlo............cítím se lehčeji
Koloběžko, máš pravdu...............ale zvoní telefon, zvednu sluchátko.........a je to M..........a zpočátku chce něco konkrétního..........dopis, který mu přišel, chce přinést nějaké věci, boty............on se chce vrátit, to jo, ale,chce žít se mnou, jako by se nic nestalo!!!.............řekla jsem mu, že okamžitě odcházím k matce.................tak on nechce zásadně vkročit do našeho domu..................musím mu to dovést na určité místo, kde bude čekat
přiznám se, že mi to víc vyhovuje.................předám, jdu..............kdyby přišel, odešel by? a kdy ?
mám to vyřešené, rozvod
Není tady