Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 29. 11. 2008 7:44

vera
♥♥♥♥♥♥-

Musím vám to říct...................a poradíte?

Můj příběh asi znáte, ale jenom rychle..........33let manželství, děti odrostlé, nežijí s námi, poslední leta neveselo, truchlivo, stereotyp, M si našel přítelkyni tajně, kuk na SMS, já šla za ní a řekla, že patří k nám, ke mně a že o něj budu bojovat a bla.......skončilo to, nic jsem nevyčítala, vědoma si svých chyb a prožívali jsme rok líbánky.
Většina našich hádek, před dnem D/ se týkala alkoholu, já mu to vyčítala, nebyl opilý, ale "jen" napitý, jinak mluvil, usmíval se...........nezasvěcený by to nepoznal.
Po D jsem pokaždé odešla pryč, na zahradu , za hodďku se vrátila a nebavili jsme se o tom, zkrátka jsem to neřešila, rok to fungovalo.
Pak nastalo velké zhoršení, pil častěji, opil se, že si musel sednout, lehnout a za 2 hoďky byl OK, omlouval se, sliboval, že už ne...............neustálé zhoršování.
Podzimní deprese má odjakživa, letos to vyvrcholilo, přes týden se drží, ale v pátek, sobotu a neděli to byla hrůza, už jsem to nevydržela a proběhla hrozná hádka a před 14 dny znovu, urazil se a odešel k rodičům, cestou si koupil vodku a tak se opil, že mu někdo zavolal záchytku a  odvezli ho tam.
Šel bydlet k rodičům, tam řekl pravdu, mně napsal, že ví, že se to nedá dopustit, že nechce rozvod, a že tam bude bydlet, pčispívat mi na domácnost...............máme totiž dvojdomek a vedle bydlí moje 80 matka a ženatý syn, který si staví dům a bude tam asi 2 roky ještě bydlet...........v této době to nejde majetkově vyřešit, nelze prodat 1 dům, jsou hodně propojené.....................musí se prodat oba dva naráz.
Když jsem byla u Juli, tak večer volal, že se mu stystá a.........poprosila jsem ho, aby mě nekontaktoval týden, že si to musím rozdýchat............druhý den poslal SMS večer..........dobrou noc........já neodepsala........druhý den znovu, odepsala jsem, aby mi nepsal a nechal mě napokoji, že mi tím ubližuje.
Týden nic, včera večer volal, že se mu stýstká, že mě má moc rád, že si toho hezkého života nevážil, že teď trpí  a že mu to patří............prosil, ať mu dám ještě šanci...............to už znám.
Řekla jsem mu, že ho mám pořád ráda, ale že takto žít nemůžu a že se to ani nesmí................
Nakonec jsem mu řekla, že když rok nebude pít, budem žít odděleně, tak se může vrátit.........mockrát děkuji
Já ho miluji moc...........chtěla bych život s ním, ale už mu nedávám žádnou šanci, trpím, jsem sama doma, teď ty Vánoce.............ale vydržím, to vím
Ale jak dál? Děti stojí jednoznačně za mnou, chtějí, aby se už nevracel.
ODMÍTÁ  LÉČENÍ. Prý to zvládne sám.Před 5 lety se pokusil o sebevraždu, děti ho odvezly do ČERNOVIC a tam pobyl týden, odmítl léčbu, 3 měsíce nepil vůbec, pak lehce a...............
V pondělí jdu k psychologovi, tak uvidím.....................
Mám 56 let, čtu Hanule na Psychologické.
Babinet mi doposud moc pomohl, nebrečím, brala bych, kdyby odešel k milence a postavil se na nohy.......prý žádná není

Není tady

#2 29. 11. 2008 7:57

majkafa
Host

Re: Musím vám to říct...................a poradíte?

vero, nevím, co říct. pussa
Čtu tě moc ráda. Je mi to tak líto.
Ty závislosti. Dokud sami nechceme skončit, nikdo nám nepomůže. :-(
Drž se, holčí.

Upravil(a) majkafa (29. 11. 2008 7:57)

#3 29. 11. 2008 8:09

Somaia
Host

Vero, pokud člověk  někdy nepadne až na samé dno, tak se  většinou sám nerozhodne své závislosti zbavit. To je obecné pravidlo, které ti ze zkušeností řekne každý psycholog nebo psychiatr. Pro okolí ( hlavně pro tebe, v tomto konkrétním případě)  to do bude vždycky  očistec, zkouška vytrvalosti a důslednosti. Jak říká Pandora: někdy není zbytí a musí být hůř, aby bylo líp.
Můj dojem je ten , že vztah s tvým mužem nemusí být definitivně v rozkladu, ale je to jen a jen na něm, zda si v této chvíli dá odborně pomoct, ale rozhodně ne žadoněním o další šance. Šanci musí dát ON sobě , ne ty jemu. Jediné , co asi můžeš v tuto chvíli pro něj udělat, je trpělivě ho stále směrovat k tomu, že odborná pomoc je nevyhnutelná, pokud o tebe a vaše manželství stojí.
Hodně síly, lásky a trpělivosti ti přeji. hjarta

#4 29. 11. 2008 8:34

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

vero hjartahjarta
jednoduché to nebude.

Není tady

#5 29. 11. 2008 8:48

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

To je mi moc líto...

Strach je malá smrt...

Není tady

#6 29. 11. 2008 9:16

Růža
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Morava

Vero    pussa    Jak jsme to probraly u Juli -  léčba depresí bez alkoholu je asi nezbytná  - dlouhá cesta, ale  nakonci je světlo v podobě Tebe a dětí.   To by měl pochopit.  Dáme příští týden slet???

Není tady

#7 29. 11. 2008 9:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Hm, to je ťažká situácia, pre všetkých zúčastnených - ale vyriešiť ju môže len jeden.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#8 29. 11. 2008 10:42

Jdhehajnx
♥♥♥♥♥♥-

Moc držím palce, podobný problém "řešíme" s mojí mámou, už postoupila tak "daleko", že si uvědomuje, že má problém, ale to je všechno.
Držim palce, ať to nějak zvládneš ať už s ním, nebo bez něj par

Není tady

#9 29. 11. 2008 11:11

rentle
♥♥-----

Také držím palce, ale bude to hrozně těžké. Podobný problém jsem kdysi řešila i s mojí mámou, ale nevyřešila. Máma si nikdy nepřipustila, že je alkoholička a že má problém, okolí celá dlouhá léta nic nevědělo, matka to pečlivě tajila - byla typická domácí alkoholička, pouze jsem to věděla já a můj otec. Na téma alkoholismus se pokaždé odmítla bavit. Na následky celoživotního pití bohužel také zemřela sad

Není tady

#10 29. 11. 2008 11:47

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Myslím, že víš, co a jak dělat, a myslím, že to máš nastavené dobře. Nevím co radit víc, tak aspoň držím palec smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#11 29. 11. 2008 17:07

vera
♥♥♥♥♥♥-

Moc děkuji za radu a podporu, jestli můžete, tak pište.............moc mi to pomáhá, vlastně tady doma, na Babi si můžu naprosto ulevit.............před matkou a dětmi dělám hrdinku, která to má zmáknutý...........ale oni asi vědí...........
Je domácí alkoholik, pije jenom doma, v práci, když mají oslavu, tak se nikdy neopil, co, nikdy neměl ani "špičku".
Problém jsem asi já.............hm.
Jsem sama doma, uklízím, venku mlha, škaredě, musela jsem si vzít Lexaurin...........hulím jednu za druhou.
Děti mi říkají, ať si najdu někoho jiného.............absolutně nejsem schopna, i dkyž vím, že existuje někdo, kdo by o mě stál..........
Moc mi pomohly príběhy na Babinetu, když někteří/é zvládli těžké situace a teď už jsou za vodou..........jsem závlislák, to vím, dnes se mi dcera ptala, jak ho můžu milovat.............ach jo, miluju ho stejně jako za svobodna, to jsem asi pěkný vůůůl...............
Zítra jdu tlumočit nějaké belgické delegaci..............to bude trapas, už to vidím
Ale musím to dokázat, být silná, když třeba moje Juli zvládne to, co zvládne...........je mi na zvracení, přímo na blití, když se podívám na sebe do zrcadla.
Můj úkol je, být na Vánoce bez něho...........u rodičů nemá med, ti mu to vyčítají a určitě ho tlačí domů.
Bude sám, bez nás, 25. prosince chodí dcera s rodinou, 3 rozkočná vnoučátka, no nevím, nevím.
Uvidím, co mi řekne psycholog v pondělí, ale jaksi nic moc převratného neočekávám, to vy mě nabíjíte energií asi víc
Růži, moc ráda se zase s vámi všemi setkám............už teď se těším............Lexaurin zabírá, jdu umývat záchody.
Mám vás moc ráda.

Není tady

#12 29. 11. 2008 17:33

Růža
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Morava

Vero, budu v Brně určitě ve čtvrtek - nevím jak to má Juli - asi jí víc vyhovuje pátek nebo sobota, to bude asi bez dětí.  A co ty Pag - jak máš volno???

Není tady

#13 29. 11. 2008 17:35

rentle
♥♥-----

Milá Věro, napadlo mě, jestli tvůj muž nemá v sobě nějaký hluboko zasunutý problém z minulosti. Ja jsem se důvod celoživotního matčina alkoholismu dozvěděla až po její smrti a dost to se mnou otřáslo. Zvláště proto, že ten důvod jsem byla v podstatě já. Ale je to na delší psaní a nechci ti zanášet vlákno.

Není tady

#14 29. 11. 2008 18:11

petra72
Host

Veru, u Juli jsem tě viděla poprvé - jsi taková krásná ženská. Bože, udělej vše pro to, abys byla šťastná a spokojená. Já vím, miluješ ho. Je těžké ti radit. Asi jak říkají ostatní - nech ho spadnout na dno, buď se zvedne a pochopí a vrátí se k tobě, nebo se v tom uplácá. Pak to pro tebe bude vysvobození do budoucna. Určitě nechceš stárnout s problémy, ale s usměvavou tváří a pocitem štěstí a pohody.

"Žeru"  Juli, jak se krásně z toho zvedla. Ta taky spadla na "dno" a teď je to zářící ženská. Mám jí moc ráda a jsem ráda, že je jí lépe.

Asi ti fakt nezbývá nic jiného, že ho nechat a sama se soustředit na sebe, vnoučata a děti.  NEJSI SAMA, MÁŠ JE.

#15 29. 11. 2008 18:35

vera
♥♥♥♥♥♥-

Holky, díky. Já jdu za necelé 3 roky do důchodu, ani o minutu více, že Pisateli.............můj M taky, jde do tuhého, pije hlavně přes víkend, kdy má volno, v práci nic neví..........jezdí služebním autem!!!!!!!!!
Dávám si otázku............jaké by to bylo pak?, moc časeu nemám, ani on...........na změnu.
Mám už naplánované aktivity, na které se těším............ale se závislým alkoholikem by nešly.
Nejde tento problém odkládat...............musím ho řešit.
Petruško, dík, to potěší starou babu, trojnásobnou babi, hned si du dát masku na ksicht.

Není tady

#16 29. 11. 2008 18:36

vera
♥♥♥♥♥♥-

rentle, popiš to, prosííííííííím, moc mi to pomohlo..............ten problém jsem asi já

Není tady

#17 29. 11. 2008 18:46

Vanda
Host

Vero, já jsem takovýhle problém závislosti kolem sebe neměla, takže nevím na vlastní kůži, jak to vypadá. Jen se chci zeptat: on, když je u rodičů, tak taky pije? Jestli jo, tak to musejí vědět i oni...On si možná myslí, že problém zvládne sám, a když by šel na léčení, že by se to provalilo třeba na pracovišti, teď se mu to daří tajit...
Nemohli by ti pomoci jeho rodiče, aby šel odvykat? Mluvila jsi o tom s nimi? Promiň, že píšu k něčemu, o čem moc nevím, asi úplně mimo...já vím, že musí chtít on sám...ach jo. Přeju ti sílu to přečkat.

#18 29. 11. 2008 18:48

Vanda
Host

Vero, ty ten problém být nemůžeš, nepodléhej prosím takovému pocitu.

#19 29. 11. 2008 19:00

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Veri, strýko tiež údajne vždy "mal nejaký dôvod" piť... Dlho tvrdil, že ním je manželstvo s mojou tetou(jeho druhé), až kým sa jej nedostali do rúk jeho rozvodové papier. Aké prekvapenie - oficiálnym dôvodom rozvodu nebola ženina nevera - tak znela jeho verzia - ale JEHO PITIE! A násilie v alkoholickom opojení. Takže nie manželstvo, ale iné, zrejme hlbšie veci. Inak, z jeho troch vlastných bratov jeden sa výdatne upíja k smrti, druhý je abstinujúci alkoholik a tretí pije "zataiľ spoločensky". roll Ale tetina nebohá svokra by ani za nič na svete nepriznala, že by ejj synovia niečo robili zle. Koniec koncov, aj jej muž slopal a bíjaval ju ožratý, tak čo by to po ňom neopakovali aj synovia. dumbom Tie vzorce z rodín sú hrozná vec. Ako to má s rodinou a pitím tvoj muž? Nepije náhoodu aj jeho tatko, prípadne súrodenci?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#20 29. 11. 2008 19:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Vero,
proč jsi vůl, když miluješ svého muže? Já si naopak myslím, že tvoje láska k němu a to, že jsi ho poslala pryč, se vůbec nevylučuje, ba právě naopak.
Jak jinak bys to dokázela, když ne z lásky? Ten člověk ubližuje sobě, tobě, dětem - a právě a jen tím, že vás staví do rolí bezmocných diváků.
Nemůžete mu pomoci jinak, než že tu roli odmítnete hrát - necháte ho spadnout na dno. Zároveň tvoje láska je ale pořád S NÍM! Když už ji necítí sám k sobě, když se takhle chová, má šanci, že ucítí tu tvoji a ze dna se zvedne. Pak mu jistě ráda popmůžeš a až PAK taky tvoje pomoc bude efektivní.

Nic si nevyčítej. Ty neřídíš běh jeho světa, je to jeho vlastní rozhodnutí, že bude takhle pít.
Zakže on sám se taky musí rozhodnout, že pít přestane. Tohle za něj nemůže udělat NIKDO.
Netrap se.
Někdy můžeš druhého milovat sebevíc a pomoci mu nemůžeš, žít s ním nemůžeš...nejde to.
To se prostě stává.
Teď je to na něm.
A ty se asi musíš učit žít bez něho, abys třeba jednou zase mohla žít s ním.
Žít, rozumíš? Nikoliv přežívat a bát se, co se zase stane.
Neboj se.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#21 29. 11. 2008 19:33

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Pandorra stolt

Vero- sílu a radost hjarta. Podle mě- děláš dobře a s láskou, žádného vola nevidím.

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#22 29. 11. 2008 20:42

vera
♥♥♥♥♥♥-

Dík, s jeho rodiči jsem mluvila několikrát............nevidí a nechtějí vidět
Pila babička, otec, sestra..............hlavně při práci, aby jim to šlo.
Už jsou příliš staří, senilní, už jim to ani nedochází. Nemají mě rádi, že mu to vyčítám.........no trochu se napije, ta nadělá............komunikujeme minimálně................nemají zájem.
Pití je u nich v rodině...........pijí při práci, z flašky, v pracovním.Můj M má vodku v garáži, v dílně...........když si otevřu láhev červeného vína, vypije se mnou 1 deci, někdy nechce vůbec.........ráno vztanu a vidím, že je láhev prázdná.
Koupila jsem v Makru celé balení fr. červeného vína, 6 lahví...............za měsíc si chci ochutnat a jsou tam jen 2.
Teď mi volala dcera, že má strach, že vyměknu.
Nechci do toho tahat děti, mají svoje rodiny, nechci to s nimi tak moc řešit.

Není tady

#23 29. 11. 2008 20:58

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Vero - ty vánoce budou tvrdé hlavně pro něj - třeba to zrovna bude ta poslední kapka, aby přišel se slibem, že dobrovolně nastoupí léčbu. V tom případě bych mu tu poslední šanci ještě dala.

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#24 29. 11. 2008 21:39

vera
♥♥♥♥♥♥-

Ještě jednou díky, moc mi pomáháte............jdu spát, snad se mi to podaří.

Růži,mně by se ten čtvrtek hodil, v sobotu nemůžu, v neděli jo.

U nás je nečas, fuj, těším se na jaro, sníh jsem už viděla, to mi stačí.

Není tady

#25 30. 11. 2008 9:11

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Věruško,
co to tu čtu, to mě moc mrzí, že to u vás takhle vypadá! Když jsme se viděly naposled ve Vaňkovce, přišlas mi taková veselá, spokojená....
Myslím, že bys měla aspoň přes ty Vánoce vydržet a nevyměknout. Ber to tak, že i Vánoce jsou vpodstatě jen obyčejné dny - trvají 24 hodin jako jiné. Nepozvou tě na Štědrý den děti?
A prášky moc neber, já taky brala lexaurin v období rozchodu a rozvodu a vůbec mi to nepomáhalo.
Jsi úžasná bezvadná ženská a moc krásná, mysli na sebe!
Pokud byste někam šli, ráda bych se připojila, jen ve čtvrtek nemůžu.
Držím ti pěstě, ať to zvládáš!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí