18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den vespolek...
u jsem začala nesnáet reklamy na různé aviváe, jak mají heboučké a měkoučké ručníky... já je mám jako myrgl, a dám avivá nebo nedám, a peru na 40,60,90... nic nepomáhá... novej ručník je fajn, ale nesaje, a po pár vyprání ztvrdnou. Nedá se s nima kolikrát ani utřít, kdy jsou čerstvě vypraný. Můete mi poradit jak toho docílit? Děkuji.
Není tady
markéta napsal(a):
Dobrý den vespolek...
u jsem začala nesnáet reklamy na různé aviváe, jak mají heboučké a měkoučké ručníky... já je mám jako myrgl, a dám avivá nebo nedám, a peru na 40,60,90... nic nepomáhá... novej ručník je fajn, ale nesaje, a po pár vyprání ztvrdnou. Nedá se s nima kolikrát ani utřít, kdy jsou čerstvě vypraný. Můete mi poradit jak toho docílit? Děkuji.
dej je do suičky . Já osobně ručníky ehlím a jsou měkoučké .
Není tady
Sbírej na ně deovku.
Není tady
Tak na to je snad jen susicka nejlepsi-moje zkusenost.
Není tady
Asi si kup kvalitnějí ručníky.
S těmi co nesajou , měkost nedocílí , ani kdyby jsi se .......
Není tady
No to jsou rady...
Na suučku nemám místo...
deovku? A jak jí pak naleju do automatky??
Kvalitní ručníky mám sajou krásně, jsou hebké...ale jen tak 3-4 vyprání... máme dost tvrdou vodu, nemohlo by to být tím?
Není tady
Některé suičky nemusí mít odpad, můe je mít na chodbě nebo v komoře .
Není tady
Tak zkus do praní přidat sodu.
markéta napsal(a):
No to jsou rady...
Na suučku nemám místo...
Kvalitní ručníky mám sajou krásně, jsou hebké...ale jen tak 3-4 vyprání... máme dost tvrdou vodu, nemohlo by to být tím?
Není tady
aprill napsal(a):
markéta napsal(a):
Dobrý den vespolek...
u jsem začala nesnáet reklamy na různé aviváe, jak mají heboučké a měkoučké ručníky... já je mám jako myrgl, a dám avivá nebo nedám, a peru na 40,60,90... nic nepomáhá... novej ručník je fajn, ale nesaje, a po pár vyprání ztvrdnou. Nedá se s nima kolikrát ani utřít, kdy jsou čerstvě vypraný. Můete mi poradit jak toho docílit? Děkuji.dej je do suičky . Já osobně ručníky ehlím a jsou měkoučké .
Mekoucke budou pokud je budes susit venku ve vetru.
Není tady
markéta napsal(a):
No to jsou rady...
Na suučku nemám místo...
Markét bohuel je to tou vodou, tchýně má tentý problém. Kdy jsme u ní bydleli, tak mi taky ruřníky za chívli ztvrdly, přestoe jsem prala pořád ve stejném práek, pouívala stejnou avivá a suila venku jako vdycky.
Tvrdá voda je na tohle hrozná.
Není tady
Přidávej k práku na praní Calgon, ten vodu výrazně změkčí a bude mít i prádlo měkoučké a mnohem lépe vyprané.
Není tady
Měla jsem stejný problém, ale zjistila jsem, e hlavně záleí na kvalitě ručníku. Levné ručníky budou vdy jenom krabadla, proto jsou taky levné. Hodně lidí si myslí, e 100% bavlna a 100% bavlna je to samé, ale opak je pravdou. Přesvědčila jsem se o tom, kdy jsem si koupila ručníky na e-shopu reklama - doporučuji. Je ale také pravda, e suička dělá s ručníky divy!
Upravil(a) mala.popelka (22. 2. 2011 22:56)
Není tady
amba napsal(a):
Přidávej k práku na praní Calgon, ten vodu výrazně změkčí a bude mít i prádlo měkoučké a mnohem lépe vyprané.
Na co Calgon?Zbytečně drahé.Stačí Namo nebo něco obdobného na namáčení prádla.Krásně to změkčí vodu.
Není tady
Jé, Namo, to jsem neměla u pár let. Dřív jsem ho také pouívala, ale ne přímo do pračky, spí na namáčení hodně pinavých bílých ponoek a tak. Moná se mýlím, ale mám nejasný pocit, e v něm je mýdlo a to s tvrdou vodou moc nekamarádí. Ty dává Namo přímo do pračky? Má tvrdou vodu?
Já pouívám Calgon. Ne kvůli pračce, jak uvádí reklama, ale proto, e z tvrdé vody, která obsahuje hodně solí je "vychytá" a vlastně peru v měkké vodě. Spotřebuji a o dvě třetiny méně pracího práku a prádlo mám krásně vyprané. Jen září, nic nemám ani dlouhodobým opakovaným praním zaedlé.
Opravdu záleí na kvalitě bavlny, ze které jsou ručníky vyrobené. Suička to jistí i bez aviváe.
Není tady
lucka028 napsal(a):
Měla jsem stejný problém, ale zjistila jsem, e hlavně záleí na kvalitě ručníku. Levné ručníky budou vdy jenom krabadla, proto jsou taky levné. Hodně lidí si myslí, e 100% bavlna a 100% bavlna je to samé, ale opak je pravdou. Přesvědčila jsem se o tom, kdy jsem si koupila ručníky na e-shopu reklama - doporučuji. Je ale také pravda, e suička dělá s ručníky divy!
Nevim jestli je to o kvalite.Ja mam rucniky nakoupene do vybavy od moji mamky ze 70 let.To byla jeste kvalitni bavlna.Jsou jako struhadlo taky.Pomuze tomu opravdu nez to,ze je pradlo susene venku na vetru.To jsou krasne heboucke jako z reklamy.
Není tady
ROnjo, tak zkus ocet s pár kapkami éterickoho oleje, třeba levandulového.... úa...
Není tady
Ronjo, bamabusové jsou super Ale říká se (mezi látkařkama), e zrovna ocet na bambus není vhodný. Def určitě bude vědět. Já právě vůbec avivá nepouívám, dávala jsem ocet, ale ze strachu o pleny u nedávám.
Není tady
Také dávám místo aviváe ocet - asi tak jednu velkou líci a prádlo octem cítit není. K pracímu práku přidávám sodu (koupená v drogerii určená přímo do praček). Avivá pouívám zcela vyjímečně a spí jen na svetry. Vdy chemie je vude kolem dost a dost, tak proč se jí nevyhnout.
A s těmi ručníky - moná to bude v té kvalitě, protoe je fakt, e některé mám měkčí a některé tvrdí a to je peru dohromady.
Není tady
Na bambus ocet ne-e. Do normálního prádla klidně, je atibakteriální a pohlcuje pachy (alespoň se mi to zdá). Pokud to nepřeene s mnostvím, tak prádlo po octu smrdět nebude
Schválně to vyzkouej třeba a bude prát hadry na podlehu, nebo na utírání stolů
A jetě ocet fixuje barvu
To, e odstraňuje vodní kámen, víme asi vichni, take i pračka z něj bude mít radost
Není tady
Také dávám ocet, suím venku na vzduchu a je to super
Peru jen v v mýdle, po přidání octa není prádlo vůbec zaedlé a ručníky mám od té doby měkoučké.
Pokud jsem prala v práku, mohla jsem přidávat mraky aviváe, prádlo děsně čpělo a stejně bylo jako struhadlo. Vesnická voda, no
Není tady
Eri a jaké mýdlo pouívá?
Není tady
Tak přítě přidám ocet místo calgonu. Je pravda, e stabilizuje barvy, je antibakteriální , rozpoutí vodní kámen a pohlcuje pachy, pokud se mnoství nepřeene.
Nemám ráda ádnou vůni v pracích a úklidových prostředcích, je to jen zbytečná chemie a prádlo mi stejně nevoní, směsice různých vůní mi páchne. Pro vůni si dávám do skříní tampon, na který kápnu stejný parfém, který aktuálně pouívám.
Prádlo suené venku voní samo o sobě.
Není tady