29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den, nevím jestli píšu do správného sloupku, ale moc prosím o radu.
Trpím strašnou únavou a to už aspoň rok. Vstávám, a už se cítím unavenená. A to se aspoň jednou týdně i vyspím i do 10h. Poradíte mi někdo nějaké vitamíny, nebo něco co mi pomůže? Moc děkuji.
Není tady
Mě chybí železo, a jsem pořád grogy, mám i slabší ledvinu, i to způsobuje únavu. Já bych teda šla k dr. ať ti vezme krev a moč.
Není tady
Unava může být příznakem mnoha nemocí. Můžou to být vnitrobuněčné infekce, ze kterých ještě nevypuklo zatím žádné onemocnění, oslabená imunita, předzvěst mnoha vážných nemocí. Ale v pořádku to není , může to být i tím, že spíš na spodních proudech vody. Může to býti nadměrná produkce hormonu spaní, pokud jsi mladá, těžko lze určit, kde začít. Třeba se časem něco objeví dál....
Není tady
zkus komplex vitaminu v kombinaci se selenem, zelezem a zinkem.
nezkoušela bych žádný vitamíny, ale šla bych k dr a nechala si vyšetřit krev a moč jak tu někdo psal.
aneri,hormon spaní?co to je?
Není tady
termín vnitrobuněčné infekce je zavádějící, taky to může být nevnitrobuněčná infekce...ale po roce by se asi většina běžných onemocnění projevila. nech si vyšetřit štítnou žlázu,boreliozu, a hlavně bych se nechala od praktika hned někam poslat.
Není tady
Mirko, to jste asi ještě nebrali, ale to neznamená, že to není! Zkus se poptat !
Není tady
v žádné učebnici se hormon spaní nevyskytuje. prostě se mi jen nezdají tyhle odhady vedoucí k ničemu, když by tazatelka měla hned jít k doktorovi.
Není tady
No, já si myslím, že pokud pacient stabilně unaven, není to normální, měl by si nechat udělat základní vyšetření, krevní obraz, Aslo, CRP, ledviny, játra, případně imunologii a mělo by se přijít na to, CO způsobuje únavu !
Ale může to být i štítná žláza, únavu způsobuije mnoho nemocí, může to být ale i stres, předzvěst cukrovky, ale i alergická reakce na něco způsobuje únavu a ospalost, musí se na to jít vylučovací metodou.
Není tady
Ahoj, jestli máš dlouhodobě pocit únavy, tak zajdi na imunologické vyšetření. Určitě ti pomůžou internetové stránky imunologie.cz. Věnují se tam únavě a únavovému syndromu, dokonce je tam i poradna - můžeš napsat mudr. Nouzovi, který ti ochotně odpoví a poradí.
Není tady
Ano, MUDr Nouza je uznávaný imunolog, poradí zdarma ve všeobecné rovině - t.j. o ničem, asi jako my tady. Jinak vyšetření dělá první 2.500,- Kč plus další asi 1.000,- pokud už ceny nešly nahoru! A někdy napíše i léky.....
Není tady
Ja trpím prisernou unavou cca 5 rokov, neviem si rady, je to des, neviem ako budem raz vstavat do prace a to mi rodicovska dovolenka uz pomaly konci
Není tady
No, tak to bys už měla začít něco dělat ! Po pěti letech máš chronicitu, at je to cokoliv ! Nejhorší je, že únavu způsobujte téměř každá nemoc, od nedostatku vitamínů, přes nedostatek minerálů až po vážné onemocnění. Takže k lékaři a začít - krev, imunologie, infekce a ono se na to přijde, CO ti únavu způsobuje. Syna posílali roky na psychiatrii s únavou, až konečně přišli na boreliozu a tu má dnes asi každý druhý člověk
Není tady
Aneri - ja som behala po doktoroch od 20tich a nic nenasli, takze som to potom uz vzdala, cele 2 týždne vkuse na nejake vysetrenia, komu sa chce, neviem co to je, boreliozu nemam na to mi krv brali, len nieco v tele nefunguje dobre, sa ji myslim, ze moze ist o nejaky chronicky zapal, tazko povedat presne z coho, spat musim 9-10 hodin aby som ako tak fungovala, resp. sa musim priznat, ze mam trosku prehodeny rytmus co som na materskej chodim spavat o 1-2hej v noci
Není tady
No jo, špatně lékaři hledali, že nic nenašli! Já jsem chodila rok po různých vyšetření, až našli ! Chronický zánět je z neléčených infekcí, na které ti nepřišli.....každý jsme jiný a to, co pomůže jednomu, nemusí pomoci druhému. No, hlavně, že jsi s tím smířená, uvidíš, jak dlouho to vydržíš.....tvůj stav se může horšit, až ho nezvládneš....
Není tady
Mohla bych Vám poradit Squalene 1000. Ten dodá energii při chronické únavě - zvyšuje vitalitu. U mojí tety to opravdu fungovalo. Je to extrakt ze žraločích jater.
Není tady
Jednu dobu jsem měla stejný problém, začala jsem si nastavovat i budík, abych nevyspávala a něco z toho dne měla. Začala jsem mít i větší stresové situace v práci, kolegyně mi doporučila x-espeed a docela se mi ulevilo a spím i lépe a méně.
Není tady
Já velmi bojuji se stresem v práci když je toho hodně, zatím jsem ale si nic nevzala, bojím se, že pak budu závislá. Asi není na škodu vyzkoušet něco přírodního..
Není tady
mne pomahaji CBD kapky https://www.konopnafarmaliptov.cz/kategoria/cbd-oleje/
Není tady