Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 28. 11. 2008 6:54

Kakulik
♥♥♥♥---

Žádost o provedení důkazu

Můžete mi poradit... Mohu já, jako účastník na soudním řízení požádat ( písemně) soud o zjištění-provedení důkazu, co se týče přivýdělku druhého účastníka řízení ve společnosti Avon? Potřebuji dokázat, že i když je příjem toho člověka jaký je, prodává měsíčně kosmetiku firmy Avon až v hodnotě 10.000 Kč, což může činit čistý výdělek cca 1.500 Kč.
Bohužel bojujeme o každou "kačku" příjmu navíc...
Děkuji za rady
K

Není tady

#2 28. 11. 2008 7:29

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Žádost o provedení důkazu

Ano. Jako účastník řízení máš právo na to, aby jsi navrhovala soudu ke skutečnému zjištění stavu věci provedení všech důkazů, o kterých víš nebo mohli v minulosti nastat a mají souvislost s projednávaným sporem.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#3 28. 11. 2008 8:07

Kakulik
♥♥♥♥---

Děkuji! smile

Není tady

#4 28. 11. 2008 9:04

Kakulik
♥♥♥♥---

Můžu ještě doplňující dotaz...Musím do toho návrhu napsat, z jakého důvodu chci provést ty důkazy? Nebo prostě jen navrhnout ten a ten důkaz a je to...
Díky

Není tady

#5 28. 11. 2008 9:16

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Podávat návrhy na provedení důkazů je možné kdykoli. Tedy jak při psaní návrhu tak i v průběhu samotného jednání soudu aniž by soud vyzval strany. Soudce ale musí vždy před ukončením sdělit nebo požádat, aby strany ještě případně navrhly důkazy, které mohly vyvstat ze samotného jednání a strany zatím nereagovaly.
Odůvodnění se činit nemusí, ale je lepší odůvodnit, proč tento důkaz je pro stranu "zásadní".

Není tady

#6 28. 11. 2008 9:19

Kakulik
♥♥♥♥---

Ještě jednou díky! godlike
K

Není tady

#7 28. 11. 2008 9:32

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Kakulik napsal(a):

Ještě jednou díky! godlike
K

není zač.

Není tady

#8 28. 11. 2008 10:40

Kavasaki
♥♥♥♥---
Místo: Zlínsko

Kakuliku,docela by mě zaujímalo,jak dopadne tento případ.
Protože při registraci na Avonlady ti řeknou,že se nemusíš bát,protože je to neprokazatelné.Paní,co si od ní někdy beru tuto kosmetiku,říkala,že se zatím nepodařilo nikomu nic prokázat.
Např. jakási paní žádala o zvýšení alimentů,jako důvod uvedla její nízký příjem.Její BM věděl,že ona prodává Avon známým a u soudu uvedl,že jeho bývalá žena si ještě přivydělává prodejem kosmetiky.Paní neprokázali nic,je jen Avonlady a alimenty dostává zvýšené.

Upravil(a) Kavasaki (28. 11. 2008 11:03)

Není tady

#9 28. 11. 2008 10:47

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mars

Počkej,jde o to že ten druhý si přivydělá 1500 a ty potřebuješ kvůli tomu zvýšit alimenty?Chápu to správně?

http://sign.kards.ru/images/sign/0a/00/10.jpg?rnd=6500
Člověk se narodí nahý,mokrý a hladový.Pak se věci začnou zhoršovat.

Není tady

#10 28. 11. 2008 11:05

Kavasaki
♥♥♥♥---

Tajgr napsal(a):

Počkej,jde o to že ten druhý si přivydělá 1500 a ty potřebuješ kvůli tomu zvýšit alimenty?Chápu to správně?

Tajgr,trochu jsem,to co jsem napsala,poopravila.To co píšu,není případ Kakulika

Není tady

#11 28. 11. 2008 14:25

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

Kavasaki napsal(a):

Tajgr napsal(a):

Tajgr,trochu jsem,to co jsem napsala,poopravila.To co píšu,není případ Kakulika

Já vím,ale ten případ Kakulika jsem tak pochopila.

Není tady

#12 1. 12. 2008 5:43

Kakulik
♥♥♥♥---

Ne, nechci zvýšit alimenty. BM mého muže si udělala další dítě s někým jiným, toho někoho neuvedla do rodného listu jako otce, tím pádem nedostává na své nové robátko alimenty ani nedostane příspěvek na otěhotnění a slehmutí, ani příspěvek na svobodnou matku do 2 let dítěte. U soudu odmítla uvést jméno otce. Jezdí si v novém autě a u soudu jí osvobodí od všech poplatků...atd.No a nyní chce zvýšit alimenty na dceru 12, kterou mají s mým manžou a to na 5000 Kč měsíčně ( z nynějších 2400) 2 roky zpětně. Podotýkám, že máme s manžou v péči 17 syna ( který je  taky její) a na něj ona platí 300 Kč ( museli jsme podat návrh na výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy, nebpť nehctěla platit) taaak, a manža ví, že v době, kdy byli spolu, prodávala avon měsíčně i za 10000, což při provizích od 15-30 % může dělat měsíčně docela příjemnou částku.
Sama jsem zvědavá, jak to dopadne,moc tomu ale nevěřím...uvidíme, každopádně se manža chce bránit, komu by se chtělo dotovat vlastně úplně cizí dítě, jenom proto, že má totálně sobeckou a nezodpovědnou matku!
Manža není žádný zámožný "podnikatel", má cca 19 tis čistého, ale 5000 na 12 dceru se mi zdá hodně ( když máme doma 17 kluka, který dostává od matky 300)

Upravil(a) Kakulik (1. 12. 2008 6:17)

Není tady

#13 1. 12. 2008 7:56

Kavasaki
♥♥♥♥---

Kakuliku,ptala jsem se a s tím Avonem je to neprokazatelné,ledaže by mu to dokázali lidi,co jim kosmetiku prodávala.
Rozdíl v alimentech 300 x 2400(5000),tak to je nějaké divné.
Přece sociálka má právo zjišťovat,zda si někdo nežije nad poměry.
Známá má dvě děti 16+19,obě na stř.škole.BM jí dával 2200+1800kč.Nedávno se st.dítko nastěhovalo k tátovi.
Domluvili se,že on jí ani ona mu nebude dávat alimenty.
Už kvůli dětem by se měli rodiče domluvit.

Není tady

#14 1. 12. 2008 9:38

Kakulik
♥♥♥♥---

To je na dlouhé vyprávění Kavasaki. Naše drahá BM to vzala řádně do rukou, je na mateřské ( rodičáku ), nudí se a tak řeší úplně vše. No a když jí aloše nedává otec  ( u soudu tvrdila soudci, že neví kdo je otcem dumbom ) jejího nového dítěte a ona je tím pádem na pokraji životního minima, chce penízky dostat z mího manži, však co, ono to možná vyjde ne, tak proč to nezkusit... Zatím se nic neděje, jednání bylo přesunuto na neurčito, tak jen čekáme a sháníme nějakou obranu.
Jí jde prostě o to, že když nedostává aloše na malýho, tak si chce nechat šíleně zvýšit aloše na dceru. Kdyby nebyla hloupá, mohla uvést otce, dostávat alimenty a krom toho, ten malý drobek mohl mít otce...teď nemá nic, jen svou sobeckou vypočítavou maminečku!

Není tady

#15 1. 12. 2008 10:10

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

Kakulik napsal(a):

To je na dlouhé vyprávění Kavasaki. Naše drahá BM to vzala řádně do rukou, je na mateřské ( rodičáku ), nudí se a tak řeší úplně vše. No a když jí aloše nedává otec  ( u soudu tvrdila soudci, že neví kdo je otcem dumbom ) jejího nového dítěte a ona je tím pádem na pokraji životního minima, chce penízky dostat z mího manži, však co, ono to možná vyjde ne, tak proč to nezkusit... Zatím se nic neděje, jednání bylo přesunuto na neurčito, tak jen čekáme a sháníme nějakou obranu.
Jí jde prostě o to, že když nedostává aloše na malýho, tak si chce nechat šíleně zvýšit aloše na dceru. Kdyby nebyla hloupá, mohla uvést otce, dostávat alimenty a krom toho, ten malý drobek mohl mít otce...teď nemá nic, jen svou sobeckou vypočítavou maminečku!

Aha,tak ted' to chápu...To by měl manžel uvést že ji jde i o její prospěch,když 12 letá dcera potřebuje 5000tis. tak 17-letý syn v tom případě potřebuje 10 000 hmm .Sice je tohle offtopic ale měly by se sem kouknout některé matky z jiných vláken wink .

Není tady

#16 1. 12. 2008 10:37

Kakulik
♥♥♥♥---

No jo Tajgr, naše BM to bere jinak, když já slušně vydělávám, tak proč by z toho taky nemohla něco mít, že...Holt, některé matky jsou fakt k pláči! To ani nemluvím o tom, že jí z manželství zůstal družstevní byt 3 + 1... dudlik
Co na to říct...
K

Není tady

#17 1. 12. 2008 14:09

Kavasaki
♥♥♥♥---

Něco podobného jsou živnostníci,po ročním zúčtování daně jim výjde min.mzda a jak se jim dokáže,že mají kšefty,které nepřiznají.Jak jim to dokázat,když za tyto peníze jedou třeba na dovolenou Býval.manželka se může snažit o zvýšení alimentů,jak chce:dumbom:

Není tady

#18 1. 12. 2008 23:21

plnou parou bek
♥♥♥♥---

Paní Kavaski, také si necháte ráda opravit např. pračku "bez papírů", protože je to levnější? Také nakupujete oblečení pro děti u čongů?
Hlasuji pro zrušení všech živností a zavedení pracovní povinnosti ve státních podnicích. Stejně všichni živnostníci jen okrádají stát (někteří i vlastní děti) a nedá se to kontrolovat, tak co s tím jiného?

A co třeba si také otevřít nějakou živnost? Budete mít mraky kšeftů, odrbete finanční úřad a budete také jezdit každý rok na Kanáry, ...

Já bych do toho na Vašem místě šel bez váhání.

Není tady

#19 1. 12. 2008 23:27

Helča2
♥♥♥♥♥--

Kavasaki napsal(a):

Kakuliku,ptala jsem se a s tím Avonem je to neprokazatelné,ledaže by mu to dokázali lidi,co jim kosmetiku prodávala.

Myslím si,že AVON přece vede účetnictví - skladové zásoby a určitě si evidují kolik který pracovník koupil zboží a za kolik.

http://ticker.7910.org/as1cA1P0g410010Mzk0MTIxfDAwMDY3NDRkfCBadXphbmthIG3h.gif
nar. v úterý 15.5.2007 ve 23:55 hod v Motole, váha  3,60 kg a  49 cm *

Není tady

#20 1. 12. 2008 23:49

plnou parou bek
♥♥♥♥---

A pak že to nejde zjistit! Všechno jde, když nemáte prázdno pod čepicí.

Není tady

#21 2. 12. 2008 6:11

Kakulik
♥♥♥♥---

Nic na světě není jen černé a bílé...Jsou živnostníci ( i běžní smrtelníci smile ), kteří i když již nežijí s matkou či otcem dětí, své děti podporují, a to i bez přikázání soudu, že musí platit tolik a tolik. Dělají to dobrovolně, protože si to mohou dovolit, i když trošku pozmění daňová přiznání, však jsou to jejich děti ne? Pak jsou tací, kteří opouštějí své manžele či manželky a s vydinou nepřiznaných "miliónů" se vrhají do náručí milenců a milenek, s kterými objíždějí celý svět a na své dítě nejsou schopni přispět ani pětník! Na druhé straně jsou matky a otcové, kteří čekají jen jedno a to vysoké alimenty a sami pro získání pěkného výdělku neudělají zhola nic! Parazitují na společných dětech, razí heslo, když jsi mě opustil/a, nemáš právo normálně žít! A udělají pro to vše! No a nakonec jsou zde takové povahy, které se spokojí s rozsudkem soudu i když ví, že jejich BM užívá hojně hmotných statků...své děti se snaží zabezpečit sami, postavit se na vlastní nohy!
Proto říkám pane plnou parou bek, svět je hodně pestrý, jsou pestré povahy a osudy lidí! Jeden zažil to, druhý zase tamto...
Kavasaki použila dobré přirovnání, protože opravdu jsou na světě tací, kteří jsou schopni zapomenout na to, že někdy nějaké dítě zplodili a mají za něj zodpovědnost! Takže nepleťme zde politiku, už jen proto že se jedná o děti!
Bohužel jsme se všichni nenarodili s talentem obchodníka, nebo nemáme na živnost prostě chuť! Asi by to ani nebylo dost dobře možné, aby jsme všichni podnikali že, kdo by Vám drahý pane v obchodě prodal rohlíky že...
AŤ si kdo chce okrádá berňák, nebo si jezdí na Kanáry, ale hlavně ať se postará o své děti!!! O tom to je!
K

Není tady

#22 2. 12. 2008 6:19

Kakulik
♥♥♥♥---

Helča2, taky si myslím, že to půjde! Už jsme to podali na soud, tak uvidíme, jak se s tím poperou...

Není tady

#23 2. 12. 2008 7:08

lištička
♥♥-----

Docela by mě zajímalo,jak to dopadne.Asi před 2lety měl můj přítel tentýž problém,ale nakonec to vše vypadalo tak,že Avon svou "avonlady" evidentně" kryl",takže nakonec to soud ani nerozebíral.Držím pěsti:-)

Není tady

#24 4. 12. 2008 8:11

Kavasaki
♥♥♥♥---

plnou parou bek napsal(a):

Paní Kavaski, také si necháte ráda opravit např. pračku "bez papírů", protože je to levnější? Také nakupujete oblečení pro děti u čongů?
Hlasuji pro zrušení všech živností a zavedení pracovní povinnosti ve státních podnicích. Stejně všichni živnostníci jen okrádají stát (někteří i vlastní děti) a nedá se to kontrolovat, tak co s tím jiného?

A co třeba si také otevřít nějakou živnost? Budete mít mraky kšeftů, odrbete finanční úřad a budete také jezdit každý rok na Kanáry, ...

Já bych do toho na Vašem místě šel bez váhání.

To co napsala Kakulik2.12. - 6,11h,přesně vystihuje,co jsem tím chtěla říct.
Vy,plnou parou bek,myslíte asi jen na prachy a ne na děti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí