Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#176 1. 12. 2008 23:16

anna-mary
♥♥-----

Re: Proč to tedy dělají?

Jo, jo - ono je děsně jednoduché meditovat a být duchovně "na výši", když není žádná povinnost, žádné starosti. Ale dodržovat všechny duchovní zákony, meditovat a žít s klidem a mírem v srdci, když v nájemním bytě běhají hladové děti, chlap zmizí v nenávrátnu i s alimenty, v práci propouštějí a babičky na druhé straně republiky (v tom lepším případě) - to je umění!!! Až se Hir setkáš se životem, uvidíme, jak si s tím poradíš. Vždycky, když je člověk pevně o něčem přesvědčen, dostane zkoušku, jak obstojí v pevnosti svých zásad.  Mistři kabaly říkají, že toto učení může pochopit člověk až po čtyřicítce, a vědí proč. Do určité doby je život hrou, i když se tak nezdá, ale od určité věku - kolem třicítky - to jde "natvrdo" a tam se teprve ukáže, jak silné je duchovní přesvědčení.

Nejkrásnější a nejhlubší pocit jaký může člověk zažít je poznat tajemno.

Není tady

#177 2. 12. 2008 0:07

hrosanek
Host

Holky já si myslím, že meditovat se dá i s dětmi i bez dětí. O tom to není, spíš o tom, zda jakékoliv poznání je poznáním a ne obrazem, jak by bylo krásné, aby to bylo. Neznám Hir a netuším, co prožila, že má pocit, že došla k nějakémukoliv hodnotnému poznání. Mě spíš překvapuje, že se střídá člověk tzv. na úrovni s člověkem s projevy přízemní holky. Ta druhá tvář se objevuje kdykoliv po ní chce kdokoliv vnímat jeho názor, ne natlačit, změnit ten její, jen vnímat. Proč jinak, tak často použitý tenhle smilík-wink, který automaticky zkazí pocit vnímaní a celkem nezaměnitelně má uvrhnout do pocitu, že stejně nic neví? smile

Každá(ý) jsme z nějakého důvodu na tomhle fóru a většina, protože se jich to bytostně dotýká. Zatím jsem tu nepotkala nikoho, kdo by si jen tak meditoval nad tématem nevěra, byť se ho nikdy osobně nedotkla.

#178 2. 12. 2008 0:27

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Jisté je jedno, Hir založila vlákno, takže už snad nebudeme zanášet tohleto a směle můžeme  na návštěvu k Hironel. Už jsem tam byla a její odkaz se mi líbil.
Hrošánku, dost si to tu čtu a vím asi , co myslíš.  stolt Někdy mi to přijde tak nějak překombinované, že přeskakuju. No tak...

Není tady

#179 2. 12. 2008 5:35

majkafa
Host

hirondel napsal(a):

Majko, manupulce? Proc?  Mas chut dnes semnou o tom mluvit,nebo ne?

hirondel, nemám chuť se s tebou pouštět do sáhodlouhých debat, které tady občas zahlédnu, ale nemám touhu číst je. Raději žiju. Je to pro mě smysluplnější.
Raději vezmu koště a budu zametat chodník. U toho si budu přemýšlet.  smile
Přeji ti hezký život a více reality. pussa

Upravil(a) majkafa (2. 12. 2008 12:48)

#180 2. 12. 2008 21:53

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

hirondel napsal(a):

Majko, manupulce? Proc?  Mas chut dnes semnou o tom mluvit,nebo ne?

hirondel, nemám chuť se s tebou pouštět do sáhodlouhých debat, které tady občas zahlédnu, ale nemám touhu číst je. Raději žiju. Je to pro mě smysluplnější.
Raději vezmu koště a budu zametat chodník. U toho si budu přemýšlet.  smile
Přeji ti hezký život a více reality. pussa

Majko diky.  smile

Jestli k tomu zametani chodniku muzu neco dodat?  Majky az to budes delat,nepremyslej.  smile

Preju Ti taky hezky zivot a vice nereality.   pussa

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#181 2. 12. 2008 22:07

majkafa
Host

Budu dělat, co uznám za vhodné. smile
Přemýšlet se dá o lecčem. smile

Upravil(a) majkafa (2. 12. 2008 22:17)

#182 4. 12. 2008 14:52

eset
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

eset napsal(a):

Zvláštní je, že reaguješ naprosto stejně jako například právě oni zmínění komunisté. A to přesně ve stylu: kdo nejde s námi, jde proti nám!
Já tě nenapadám. Takže se opravdu nemusíš obhajovat. Divné je, že tu potřebu vůbec máš a není to poprvé, co takhle reaguješ.
Já jsem se pouze zeptala, jaký konkretní rozdíl TY vidíš mezi těmito dvěma vírami - tou křesťanskou, pravděpodobně - hádám a to nerada - v tvém případě katolickou, a tou komunistikou.
A ptám se pouze proto, že mne to zajímá.
Nic víc, nic míň.

ja som sa vyjadrila jedine v pripade, ze treba rozlisovat medzi krestanskou vierou a cirkvou a to na zaklade tvrdenia Selimy: "pre krestanov je svadba len financnou zalezitostou, co si budeme navravat" - CO JE ABSOLUTNY BLUD, do manzelstva som isla s inymi pohnutkami a milion ludi tiez, a nielen do krestanskeho, brali sa aj pohania.
Komunistov si do toho zatiahla Ty,  ja som ich nikde nespominala, podotykam ze som osoba nezasiahnuta komunizmom a ani neviem ako taky komunista vyzera, totiz v case padu totality som mala 13rokov. A ano na 1. maj som ako dieta chodila, kto nechodil? Ono dnes uz komunistom nebol nikto, vsak?
Pokrstit som deti dala, lebo o.i. verim aj v anjela strazneho a anjelov celkovo a aj tomu ze dusa je nesmrtelna.
Ano, dnes sa tomu vravi" respektovat ich slobodu" za totaca to vsak ani niektori urobit nemohli, pripadne to bolo  "nevyhodne"
Do kostola , preto, lebo ho vnimam ako umelecke dielo a citim good energiu, rovnako tak ako ked sa v lese prihovorim dubu.
Zmanipulovatelne je naozaj uplne vsetko....mňa viera neobmedzuje, cirkev ano.
Bolo to poprve...

Ak ťa opantala jeho pokojná sila alebo jej čaro, ak sa očarený oddáš, to nie je láska, ale porážka.

Není tady

#183 4. 12. 2008 15:50

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Eset. s akými pohnútkami si šla do manželstva ty, je kresťanskej cirkvi šumafuck... fuckyou Sľúbila si, že budeš vychovávať deti z neho vzídené v kresťanskej viere, že sa nerozvedieš a nerozdelíš majetok(až kým vás smrť nerozdelí) a čo je v tvojej hlave a srdci navyše, je naozaj čisto tvoja súkromná vec. Ale tvoja viera sa týmto stala inštitutcionalizovanou, či sa ti to páči alebo nie. Pokiaľ ide čisto o vieru, v kresťanského Boha môžu slobodne veriť aj vyznavači mnohoženstva(a aj to robia, napr. Mormóni). Ale tým, že človek pristúpi na "cudzie" rituály, stáva sa súkromná viera vecou verejnou, inštituticonalizovanou a podliehajúcou prísnym alebo menej prísnym pravidlám. S tým nič nenarobíme ani ty, ani ja.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#184 4. 12. 2008 18:27

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

eset,
vidím, že já o voze a ty o koze.. a nebo naopak? No to je v celku fuk.

Jen jedno: pokud vím, tak podle bible jsou církví VŠICHNI věřící.
A o tom to bylo a je.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#185 4. 12. 2008 19:25

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Heluška napsal(a):

Hir, je tu ovšem hrozba, že pak bude svět plný duchovně vyspělých žen, které budou mít pro sebe a rozjímání hafo času, ale taky budou asi bez dětí, to aby měly ten čas a to mi promiň, To by pak byl svět plný  poustevníků Scholastiků. Určitě si pamatuješ Drdovu pohádku. Tento svatý muž si myslel, že je svou zbožností vyvolený ke spasení a  ne ti hříšníci, kteří za jedno polepšení jsou před Bohem na stejné úrovni jako on, ba hůř, pro jeho necitelnost přišla odplata.
Ne ne, i s dětmi se dá žít duchovně, jen není  tolik času na hluboký a vyčerpávající ponor do čehokoliv.
Když  svou teorii proženeš mateřstvím, s mnoha postoji a názory se rozloučíš, protože přestanou fungovat, jak fungovaly. Mateřství tomu dá hloubku, kterou Ti nedá žádná kniha.
Dítěti nemůžeš říct, teď nevařím , medituji, ale u vaření můžeš vykonat mnoho bohulibé práce- povídat si s dětmi, dohlížet na úkoly, zpívat si, učit se slovíčka nebo- modlit se, povídat si s anděly- tedy vlastně i  meditovat.

Takže za sebe- raději trochu nepohodlí s dětmi, než celý život v meditaci bez nich.

jednou to vyjádřil krásně OSHO. nevím, jestli to bude naprosto přesně, určitě to pochopíte: není problém meditovat pro mnicha žijíciho sám pro sebe, ale přidejte mu děti a manželku a pak se pozná , jak zvládá osvícení .

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí