Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#51 27. 11. 2008 12:01

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Proč to tedy dělají?

Kydž bylo možno uzákonit možnost oficiálního partnerství lidé stejného pohlaví, proč by nemohla být uzákoněna možnost mnohoženství (mnohomužství...) ?
Nemluvím o nutnosti , ale o možnosti.
Po přijetí zákona registrovaného parnterství se přece hromadně lidi nepřeorientovali na jiné pohlaví wink

Upravil(a) Jessika (27. 11. 2008 12:02)

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#52 27. 11. 2008 12:10

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Jessika napsal(a):

Kydž bylo možno uzákonit možnost oficiálního partnerství lidé stejného pohlaví, proč by nemohla být uzákoněna možnost mnohoženství (mnohomužství...) ?
Po přijetí zákona registrovaného parnterství se přece hromadně lidi nepřeorientovali na jiné pohlaví wink

lol.Věřím, že by spousta lidí byla pro a Ti kterým by to nevyhovovalo by hezky zůstali při tom jednom ..svým .. jako ale zasmála jsem se lol.to zasejc bude podrážděných vos co zabzučí ..

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#53 27. 11. 2008 12:20

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Amriana napsal(a):

Jessika napsal(a):

lol.Věřím, že by spousta lidí byla pro a Ti kterým by to nevyhovovalo by hezky zůstali při tom jednom ..svým .. jako ale zasmála jsem se lol.to zasejc bude podrážděných vos co zabzučí ..

lollollolloltummenupp

Není tady

#54 27. 11. 2008 12:22

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Jessika napsal(a):

Jenže to registrované partnerství je právě o tom, že spolu chtějí být jen 2 - pár a demonstrovat to oficiálně před světem.

Myslím, že mnohoženství u nás nemá tradici, takže si nemyslím, že by se ujalo. I když odhlédneme od křesťanství, tak už i staří Řekové a Římané měli tradiční manželství - jeden muž s jednou ženou. A na těchto tradicích stojí naše evropská civilizace. Proč by takové soužití trvalo tak dlouho, když by to bylo tak strašně nepřirozené? I když nevím - to že je žena podřízena muži taky trvalo dlouho....

Není tady

#55 27. 11. 2008 13:01

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

.... i Řekové a Římané měli tradiční manželství - jeden muž s jednou ženou. A na těchto tradicích stojí naše evropská civilizace. Proč by takové soužití trvalo tak dlouho, když by to bylo tak strašně nepřirozené? I když nevím - to že je žena podřízena muži taky trvalo dlouho....

... ještě nedávno bylo NEPŘIROZENÉ a NEMYSLITELNÉ říct "jsem gay (lesbička)"

Není tady

#56 27. 11. 2008 13:07

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jessika napsal(a):

No, pokud je 2000 let málo na to, aby se homo sapiens choval dle nařízení křesťanů, kolik tedy ještě bude trvat let, než se na světě vrátíme ke svým pradávným zvykům skupiny plodící mláďata schopných samců jakékolikv samičky a starající se o všechny dohromady?

No tak třeba já - Naši se kdysi prohodili s jiným párem, takže nás vyrůstalo pohromadě 5 dětí + 2 maminky + 2 tatínci a dvojnásobný počet dědečků a babiček, strýčků a tetiček ... Má to jednu nesp*rnou výhodu - nikdy jsme nebyli bezprizorní děti s klíči na krku a bez dozoru (né že by nás to tehdy nějak nadchávalo) ... a další, pro některé sp*rnou, máme zažité určité vzorce, ke kterým naši spoluvrstevníci složitě dospívají až dnes - třeba to, že když se s někým rozvedu, tak nepřestává být automaticky členem rodiny, dokonce je do ní přičítán i jeho partner, což je např. velmi přínosné pro mou dceru smile.

Upravil(a) Míša Kulička (27. 11. 2008 13:08)

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#57 27. 11. 2008 13:11

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Jessika napsal(a):

Jenže to registrované partnerství je právě o tom, že spolu chtějí být jen 2 - pár a demonstrovat to oficiálně před světem.

Myslím, že mnohoženství u nás nemá tradici, takže si nemyslím, že by se ujalo. I když odhlédneme od křesťanství, tak už i staří Řekové a Římané měli tradiční manželství - jeden muž s jednou ženou. A na těchto tradicích stojí naše evropská civilizace. Proč by takové soužití trvalo tak dlouho, když by to bylo tak strašně nepřirozené? I když nevím - to že je žena podřízena muži taky trvalo dlouho....

Ivano na veřejnosti se hodně poukazuje na ono párové manželství v Římě. Pravdou však je, že bohatí měli po ruce jak početný stav otroků/kyň tak i velice slušné veřejné domy. U chudých to byly jen "vykřičené domy".

V době Říma byla mnohdy prostitutka na stejném společenském žebříčku jako ostaní "spořádaný" člověk.

Navíc ještě dodám, že v Římu byly rozvody velice běžné a tak nějak jako dnešní doba, jen s nástupem křesťanství se pojem manželství jinak pojal i s pohledem na muže a ženu v tomto svazku.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#58 27. 11. 2008 13:17

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Míšo Kuličko , to je naprosto SUPER!!!  tummenupp  úplně mně to nadchlo... jsem prostě unešená smile
já uvádím jen teorii, ale ještě jsem se nesetkala s praxí (bohužel)

Není tady

#59 27. 11. 2008 13:18

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tak Pisateli, tohle mělo zase jednou hlavu i patu...

Není tady

#60 27. 11. 2008 13:23

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Kukačka napsal(a):

Tak Pisateli, tohle mělo zase jednou hlavu i patu...

To víš snažím se, aby..... (děkuji pochvala od tebe mě těší)

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#61 27. 11. 2008 13:43

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Pisateli, však jo, ale tady jde o manželství.

Není tady

#62 27. 11. 2008 14:00

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ivanka, pre kresťanov je manželstov finančná inštitúcia, nič si nenahovárajme. big_smile A také romantické dušičky ako ty sa im akurát hodili do krámu... Aj celibát je len o majetku a o tom, aby sa cirkvi nerozkotúľal. Nenahovárajme si, že tzv. cirkevnej morálke ide o niečo iné ako o peniaze. Nakoniec, ani mnohým moralistom nie. wink Len to lepšie znie, zaštítiť sa morálkou, ako narovinu povedať: "Nechce sa mi deliť pracne naškudlené majetky." stolt Nič proti hromadeniu majetku alebo racionálnym vzťahom kvôli nemu, božeuchovaj... .ale potom pekne narovinu, materialisti! dumbom

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#63 27. 11. 2008 14:15

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

...teď jsem někde četla, že po roce 2012 už lidi mají šanci nebýt materialisti smile
takže uvidíme, možná se dočkáme i jiných změn  rock

Není tady

#64 27. 11. 2008 14:17

eset
♥♥♥♥---

Selima napsal(a):

Ivanka, pre kresťanov je manželstov finančná inštitúcia, nič si nenahovárajme. big_smile A také romantické dušičky ako ty sa im akurát hodili do krámu... Aj celibát je len o majetku a o tom, aby sa cirkvi nerozkotúľal. Nenahovárajme si, že tzv. cirkevnej morálke ide o niečo iné ako o peniaze. Nakoniec, ani mnohým moralistom nie. wink Len to lepšie znie, zaštítiť sa morálkou, ako narovinu povedať: "Nechce sa mi deliť pracne naškudlené majetky." stolt Nič proti hromadeniu majetku alebo racionálnym vzťahom kvôli nemu, božeuchovaj... .ale potom pekne narovinu, materialisti! dumbom

ai by bolo na mieste rozlišovať medzi kresťanskou vierou a cirkvou - to  je dosť podstatný rozdiel

Ak ťa opantala jeho pokojná sila alebo jej čaro, ak sa očarený oddáš, to nie je láska, ale porážka.

Není tady

#65 27. 11. 2008 14:18

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Nevím, když se tak koukám kolem sebe- mají problémy se dohodnout dva spolu- jak by to asi vypadalo v 5členném manželství.... Možná by  v případě převahy žen , manželky  toho dotyčného uštěkaly.... A co v případě , že by si žena pořídila víc samečků?  Tak by večer hromadně čučelo do bedny 5 chlapů a ženská myla talíře po večeři.... ?! va

Nemám moc ráda takové ty účelové řeči o tom, jak to bylo, když jsme ještě lezli po větvích. a že  "to chlapi mají v genech".... Ono totiž když se hrábně do etologie, mělo by se vyhrabat všechno a ne jen to, co se momentálně  v rozkroku  vstřícné populaci hodí.... Třeba to, jak smečka  vytlačí na okraj slabé a nemocné- pro přežití skupiny nepotřebné jedince. Co vy na to lidičky , kteří se třeba blížíte důchodovému věku, nebo jste zrovna na běhu mezi internou a onkologií? Jak se Vám líbí tato teorie převedená do lidské společnosti?
Nebo  že moudrá příroda nechá zahynout  podzimní vrhy nedorostlých  zvířat- postará se tím o potravu přeživších.. Co na to vy, kdo  přes zimu zachraňujete malá ježčata? Nebo nedejbůh Vy , kterým se narodilo nějak postižené nebo jen inkubátor potřebující mimi. Pokud si tohle také aplikujete na lidskou společnost, zjistíte, že ono na tom vývoji  " z větví dolů" také něco je.... Ne že by vše bylo v důsledku pro vývoj lidstva asi přínosem, ale vymlouvat se na atavismus jen v případě  sexuální apetence mi přijde poněkud více než účelové.....

Upravil(a) zuzi777a (27. 11. 2008 14:19)

Není tady

#66 27. 11. 2008 14:25

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

No, Zuzi, já bych to viděla tak:
Kdyby někdo chtěl, tak by prostě mohl ofiko mít více partnerů...
A kdyby někdo chtěl a měl více partnerů, tak proto, že by si to chtěl užít (teď nemyslím jen sex)
...jsou totiž lidi, kteří si umějí užít i to čumění do bedny nebo šudlání talířů  ... záleží na pohledu na život smile

mmch - ženská, která by dokázala urvat 5 chlapů ke společnému soužití, by určitě po večeři nešudlala talíře lol

Není tady

#67 27. 11. 2008 14:31

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jessika napsal(a):

A kdyby někdo chtěl a měl více partnerů, tak proto, že by si to chtěl užít (teď nemyslím jen sex)
...jsou totiž lidi, kteří si umějí užít i to čumění do bedny nebo šudlání talířů  ... záleží na pohledu na život smile

mmch - ženská, která by dokázala urvat 5 chlapů ke společnému soužití, by určitě po večeři nešudlala talíře lol

Jen aby! lol Já mám takové ty představy katastrofických scénářů- jako že ti chlapi odcházejí houfně "na jedno" a ona  šůruje... Představa obletované krásky s nalakovanými nehtíky v tangách mi tam nějak nenaskakuje..... lollol

Není tady

#68 27. 11. 2008 15:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

eset napsal(a):

Selima napsal(a):

ai by bolo na mieste rozlišovať medzi kresťanskou vierou a cirkvou - to  je dosť podstatný rozdiel

O viere ako súkromenj vnútornej záležitosti jednotlivca v mojom príspevku nepadlo ani slovo. Ty ho tam niekde vidíš? Lebo ja som to tam určite nedávala. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#69 27. 11. 2008 15:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Inak, nechápem vašu potrebu mať to mnohženstvo alebo mnohomužstvo "oficiálne posvätené". Veď neoficiálne to tu už existuje, čo by sme si nahovárali - a načo teda treba nejaký dekrét? wink Kvôli deťom? Ale choďte, pozrite si štatistiky, koľko detí sa v ČR rodí mimo manželstvo - a je ich stále viac. stolt

Brita

Není tady

#70 27. 11. 2008 16:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

eset napsal(a):

Jaký?
Asi jako mezi starým dobrým a věřícím komunistou a KSČ/KSČM?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#71 27. 11. 2008 17:03

eset
♥♥♥♥---

tak tentoraz si sa poriadne sekla

Ak ťa opantala jeho pokojná sila alebo jej čaro, ak sa očarený oddáš, to nie je láska, ale porážka.

Není tady

#72 27. 11. 2008 17:24

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Mikeš napsal(a):

Selima napsal(a):

No, toto vlákno asi bolo založené kvôli tomu, aby sa ozvali tí, ktorí to robia a objasnili prečo... ale pochybujem, že takléto odpovede prídu.

Taky pochybuju... a ani nechápu - já osobně bych ženě, která čeká se mnou dítě, nezahnul... pro mě je to sviňárna nejtěžšího kalibru... sad

Tak to si myslim taky.Clovek ktery tohle udela je bezcharakterni magor,ktery netoji vubec za nic.A byt milenkou takoveho magora,ktery me toto oznami tak ten by se me razem zhnusil.

Mě jenom fascinuje ta potřeba házet kamením a dělat obrovský ramena na nerozlišenou masu těch podle mě "horších" lidí (zde mužů nevěrných těhotným). Ono to ale vůbec není o nevěře těhotným- ono je to vždy o tom konkrétním člověku. Kdo to je, proč to dělá, jak to dělá, jak si to zpracuje a co z toho DOBRÉHO vznikne.  Pro chlapa je tohle období, zdá se mi, takový křest ohněm- skutečná dospělost, skutečná zodpovědnost, schopnost vidět větší celek, a většina z nich ji zvládne. Je skvělé, když to muž i žena daj bez klopýtání, ale nejdůležitější podle mě je, aby ve výsledku vznikla z páru (či z  mneší rodiny) rodina, kterou všichni berou za svou a je jim tam dobře. A myslím, že hodně mužů tohle období bere jako speciální období hájení svojí ženy. To, že existují muži v jejichž slovníku vztah, popř. rodina a zodpovědnost není, je taky pravda. Že existují muži, kteří si celý život užívají mnoha žen a partnerství pro ně znamená pěknou babu s trojkama, teplou večeři a předavatelku jeho genů, a další kteří by to rádi dělali jenom na to nemají, je pravda. Co s tím? Nic. Tohle je na každý holce, jak se s takovýmhle partnerem srovná, nebo nesrovná.

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#73 27. 11. 2008 17:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

eset napsal(a):

tak tentoraz si sa poriadne sekla

Ano?
Nechám si to ráda vysvětlit. Zkus to.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#74 27. 11. 2008 17:34

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Nharte, ale tá základná otázka ... no, možno nebola dobre položená. Ale priznám sa, že aj mňa zaujíma, lebo podľ amňa je to obdobie, keď napríkald žena nemá a priori rovnaké možnosti ako muž(povezdme zahnúť, alebo nájsť si tiež druhého partnera), a teda tak akosi už z pohľadu férovosti a potreby ochraňovať tých MOMENTÁLNE znevýhodnených... No nič, už mlčím. Asi "mirekdušínujem" na nesprávnom mieste.

Brita

Není tady

#75 27. 11. 2008 17:36

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

zuzi777a napsal(a):

Jessika napsal(a):

Jen aby! lol Já mám takové ty představy katastrofických scénářů- jako že ti chlapi odcházejí houfně "na jedno" a ona  šůruje... Představa obletované krásky s nalakovanými nehtíky v tangách mi tam nějak nenaskakuje..... lollol

To je zajímavý! Mně naskakuje nádhernej barák v přírodě s obrovskou knihovnou a večerní filo-pilo-vědo debaty. Na nádobí je prosím pěkně mašina a na vaření sličný kuchař (něco jako u Nero Wolfa:)). I sličná kuchařka by mohla být (och jak jsem nesmírně tolerantní big_smile).

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí