Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 26. 11. 2008 21:16

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Re: Proč to tedy dělají?

anna-mary napsal(a):

Amriana napsal(a):

anna-mary napsal(a):

No pan, není to jen zbožné přání,dumbom kolik jich znáš mimo svých a mých rodičů, tedy zrozenců v 3O letech?

Ale to, že naši rodiče jsou spolu 40- x let neznamená, že je nikdy nezaujal někdo jiný přece...to nevíme nikdo z nás.

No právě, jen žili v jiné době, ale ta dnešní s sebou nese jiná stanoviska a jiné vztahy. Potkáme se, předáme se zkušenosti... nebo jen tělesné tekutiny stolt a hurá pro jiné zkušenosti. Ono se to dříve taky dělalo, jen to nebylo tak vidět. Ale je tu ještě jeden důležitý bod a tím je osobní zodpovědnost. Když půjdem do důsledků, tak kdo si vybral toho nevěrníka za manžela? No přeci já, takže nesu za celou situaci svůj díl zodpovědnosti. Nejde všechno hodit jen na jednoho a litovat se. Pandora vás naučí, jak chodit s hlavou vztyčenou i když máte chuď se plazit pod zemí, že?

Nééé zvednout se a jít musí každej sám víš ? Jen mu může někdo ukázat, že když bude chtít, tak to třeba půjde, ale zdali to půjde, to je jen na něm ...Tím chci jen říct, že naučit se to od někoho nedá ..můžeš jen dostat kopanec kterej tě nasměruje...Tak ted je to celý smile

Upravil(a) Amriana (26. 11. 2008 21:20)

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#27 26. 11. 2008 21:23

Olympia
Host

.

Upravil(a) Olympia (14. 4. 2010 16:58)

#28 26. 11. 2008 21:38

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Olympia napsal(a):

Proc to delaji, je mi zahadou.
Muj BM si nasel prvni milenku v dobe, kdy jsme se snazili o dite, a jejich vztah trval cele moje tehotenstvi, az do cca pul roku miminka. V te dobe uz jeho milence zacalo vrtat hlavou, proc se ten nas rozvod tahne, kdyz ona uz planuje svadbu ..... BM ji napovidal, ze se rozvadime, o cemz ja nemela tuseni, a tak jsem byla dotazana, proc jim stojim ve stesti.

Jé, něco podobného se mi stalo taky ... dcerce byly myslím 3 měsíce a já měla radost, že jsme konečně překonaly hranici 3 kg - faktem je, že jsem do té doby měla o ni takový strach, že mi bylo úplně jedno, co a s kým kde dělal můj bývalý manžel - což se mi pak jevilo jako moje chyba. A dnes si říkám, že ne ... že to tak mělo být, abych se dostala tam, kde jsem teď stolt

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#29 26. 11. 2008 21:54

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

to je zase téma smile proč, proč, proč?
to že chlap opustí těhotnou ještě neznamená, že za to může jen on, že otěhotnění plánovali, že on nebyl k tomu uhnán protože jí tikaly biohodiny. Nejde někoho odsoudit na základě informace "opustil těhotnou ženu". Jasně že to není nic hezkého, hlavně pro to dítě, ale ve většině případů bude důvodem něco jiného než to, že ho žena s břichem přestala přitahovat. Nikdy není vina pouze na jednom z páru

Není tady

#30 26. 11. 2008 22:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

roll Peter, prečítaj si príbehy Nabuko, Barusje a iných... Dlhoročn évzťahy, plánované miminko - a bác! Nehovorím, že nie sú aj iné prípady, ale tieto tunajšie sú dosť jednoznačné. hmm

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#31 26. 11. 2008 22:32

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Selima, já vím, četl jsem ty příběhy, ale je blbost aby to bylo všude stejné. Navíc četl jsem příběhy očima žen, zajímavé by bylo číst co by psali ti jejich muži kdyby věděli že to nebudou číst jejich ženy.
Tyto příběhy jsou jednoznačné z jednoho pohledu, v žádném případě se těch chlapů nechci zastávat - protože podle těch informací co máme jsou dost nezodpovědní. Třeba to miminko ženě odsouhlasili z nějakého důvodu aniž by si ho skutečně přáli, třeba nebyli spokojení a mysleli si jak se ten vztah dítětem zlepší.

Podívej, moje ex také ještě několik dnů před tím než mne opustila tvrdila okolo, jak jsem její miláček, přestože podle všeho byla rozhodnuta ukončit manželství určitě půl roku dopředu

Upravil(a) PetrHl (26. 11. 2008 22:34)

Není tady

#32 26. 11. 2008 22:40

anna-mary
♥♥-----

Amriano, proč si říkat o kopance, když se to můžu naučit i bez nich? Máš pravdu, každému lze ukázat cestu, ale jít po ní musí sám. Jenže, jak půjde, když ho nikdo nenaučí chodit, neukáže mu směr? Všechno se musíme učit, i žít ve vztahu se učíme právě všemi těmi problémy. Nakonec stará učení mluví jasně : "Cesta do Síně moudrosti vede přes Síň učení". Celý život je učení a naučit se lze všechno. O tom, zda v životě použiješ to, co ses naučila, už si ale rozhoduješ sama.

Nejkrásnější a nejhlubší pocit jaký může člověk zažít je poznat tajemno.

Není tady

#33 26. 11. 2008 22:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No, toto vlákno asi bolo založené kvôli tomu, aby sa ozvali tí, ktorí to robia a objasnili prečo... ale pochybujem, že takléto odpovede prídu.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#34 26. 11. 2008 22:49

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

No, toto vlákno asi bolo založené kvôli tomu, aby sa ozvali tí, ktorí to robia a objasnili prečo... ale pochybujem, že takléto odpovede prídu.

Taky pochybuju... a ani nechápu - já osobně bych ženě, která čeká se mnou dítě, nezahnul... pro mě je to sviňárna nejtěžšího kalibru... sad

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#35 26. 11. 2008 22:52

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

big_smile kdybych o někom kdo opustil těhotnou ženu věděl, zeptal bych se ho

Není tady

#36 26. 11. 2008 23:02

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

Selima napsal(a):

Taky pochybuju... a ani nechápu - já osobně bych ženě, která čeká se mnou dítě, nezahnul... pro mě je to sviňárna nejtěžšího kalibru... sad

Svatá prostoto. Myslíš, že je to menší sviňárna než říct ženě, se kterou žiju 20 let, že vypadá jak vlak a ať se sebou něco dělá? I kdyby ve srandě..
Myslím, že to zcela záleží na to, kdo se dívá. Pro tebe ano, pro mě ani náhodou. Prober se Mikeši, nebo taky nikdy?

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#37 26. 11. 2008 23:12

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja už som asi prišla na to, prečo mi to tak vadí: Lebo viem pochopiť, že sa niekto zamiluje, že je neverný/á... aj v tehotenstve. Ale ťažko s ami chápe to, že niekto opustí sotva narodené dieťa a ženu, ktorá je v čase starosltivosti oň prakticky bezbranná a odkázaná práve na toho muža. To je celé. Pre úplnosť: rovnako hrozné mi pradá opustiť chorého človeka v najhoršom štádiu, v bezmocnosti, v psychickej kríze. Dobre, ak choroba trvá 20 rokov a zo života sa stáva peklo, povedzme, že to ten človek (muž, žena, to je jedno) nevydtží. Ale v akutúnej fáze... hmm

Brita

Není tady

#38 26. 11. 2008 23:27

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Selimo, to vadí asi každému kdo se nad tím zamyslí. To, že na to doplatí ta žena, to je sice smutné, ale mohla to ovlivnit, partnera vybírala sama a určitě dobrovolně s ním otěhotněla. Ale jak k tomu přijde to malé? To, které po narození potřebuje od rodičů cítit lásku, pohodu a vyrovnanost, a zatím místo toho všeho cítí jen lásku matky, ale rozhodně ne pohodu a vyrovnanost.

Není tady

#39 26. 11. 2008 23:37

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Nabuko0 napsal(a):

Salen napsal(a):

A já zase říkám, že těhotná žena se neopouští a nepodvádí a zralý muž dobře ví, že v tomto stavu od ní může čekat i zcela nečekané :-) a je na to připraven.

Salen, BM určitě nepředpokládal, že se zachová takto. Byl připraven, chtěl dítě, chtěl ho se mnou, chtěl se mnou být do konce života. Ale .... okolnosti se změnily. Třeba už jen proto, že potkal někoho, s kým chtěl tyhel věci mnohem víc.

Ze všeho nejvíc jsem zklamaná (s malým z smile), protože jsem si to všechno představovala jinak. Ale věřím, že stejně je zklamaný i on.

NABUKO !!!??? Ty jsi ve fázi přijímání viny na svoji hlavu? :-) Nepřeháněj to! To je styl dítěte - něco mám, ale vidím něco lepšího, tak to  musím vyměnit - já přece mám právo mít jen to pro mě nejlepší.  Zplodit dítě prostě JE závazek a v tom souhlasím s tím Ivany citátem. Tvůj muž odsoudil svoje dítě k tomu, že s ním nebude vyrůstat. Místo toho vychovává cizí dítě. Ty budeš ta, která to jednou budeš muset svému synkovi vysvětlit tak, aby z toho táta vyšel se ctí. Já bych ho neomlouvala a ani nehrála místní oblíbenou hru na "tolik ti to přeju, abys byl šťastný ve svém novém vztahu" - promiň :-).

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#40 26. 11. 2008 23:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Salen napsal(a):

Nabuko0 napsal(a):

Salen napsal(a):

A já zase říkám, že těhotná žena se neopouští a nepodvádí a zralý muž dobře ví, že v tomto stavu od ní může čekat i zcela nečekané :-) a je na to připraven.

Salen, BM určitě nepředpokládal, že se zachová takto. Byl připraven, chtěl dítě, chtěl ho se mnou, chtěl se mnou být do konce života. Ale .... okolnosti se změnily. Třeba už jen proto, že potkal někoho, s kým chtěl tyhel věci mnohem víc.

Ze všeho nejvíc jsem zklamaná (s malým z smile), protože jsem si to všechno představovala jinak. Ale věřím, že stejně je zklamaný i on.

NABUKO !!!??? Ty jsi ve fázi přijímání viny na svoji hlavu? :-) Nepřeháněj to! To je styl dítěte - něco mám, ale vidím něco lepšího, tak to  musím vyměnit - já přece mám právo mít jen to pro mě nejlepší.  Zplodit dítě prostě JE závazek a v tom souhlasím s tím Ivany citátem. Tvůj muž odsoudil svoje dítě k tomu, že s ním nebude vyrůstat. Místo toho vychovává cizí dítě. Ty budeš ta, která to jednou budeš muset svému synkovi vysvětlit tak, aby z toho táta vyšel se ctí. Já bych ho neomlouvala a ani nehrála místní oblíbenou hru na "tolik ti to přeju, abys byl šťastný ve svém novém vztahu" - promiň :-).

Salen,
zadrž prosím smile
"Vina" se pochopiterlně většinmou dělí dvěma a já myslím, že Nabuko ten svůj díl umí velmi dobře rozlišit.
Tvrdit, že její ex ODSOUDIL jejich syna k tomu, že bude vyrůstat bez otce, bych si tedy nedovolila. Jednak my nevíme nic o tom, co si DUŠE toho malého chlapce zvolila jako svou lekci, navíc nevíme vůbec nic o tom, s KÝM bude jednou vyrůstat. Jak jsem tu poznala Nabuko, vůbec bych se nedivila, kdyby její syn měl jednou DVA úžasné otce - jednoho doma, druhého "na tlefonu".
Navíc znám dost dětí, které mají otce doma a raději by ho neměly vůbec.
Znám hodně brutálních osudů dívek a chlapců, které rodiče poznamenali takovým způsobem, že by dnes raději nebyli, hroutí se jim následně nejen vztahy s partnerem, s dětmi, ale hroutí se jim všechno...celý život.

Možná důvod odloučení jednou vysvětlí synovi jeho otec sám, možná nebude třeba vůbec žádného vysvštlování. Vzorce, které platí v jedné rodině, nemusejí vůbec  platit ve druhé.

Myslím,že Nabuko přes své vlastní tužby už dnes nic nehraje a skutečně DOKÁŽE svému ex přát štěstí. Ona není tou, kterou by bolelo až tolik Ego, jí víc bolí srdce a tahle bolest se většinou rychle utiší. Když bolí Ego, je to daleko větší masakr... však víš smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#41 27. 11. 2008 6:15

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Salen napsal(a):

Já bych ho neomlouvala a ani nehrála místní oblíbenou hru na "tolik ti to přeju, abys byl šťastný ve svém novém vztahu" - promiň :-).

K mým oblíbeným hrám totož patří "kdo miluje někoho jiného než mě, ať je nešťastný", "kterak zůstat co nejdéle zatrpklá", "kdo je vinen", "kdo má na co právo"  a podobné zábavné hry. Když je hraju, cítím se tak nějak morálně. roll

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#42 27. 11. 2008 7:48

KatynaR
♥------

právě, já dovedu pochopit, že se muž i žena (samozřejmě)mohou zamilovat někde jinde...to je jasný, já  prostě jen nechápu, proč když mám doma těhotnou ženu..jde třeba na nějakou seznamku a hledá tam....naváže nějaký kontakt a ta druhá(nejprve nic netušící žena se do něj zblázní, zamiluje), on jí to také tvrdí(že je do ní zamilovaný, ale nakonec jí prozradí, že má doma těhotnou ženu, kterou nehodlá opusti..ale do této nové známosti se strašně zamiloval, jako už dlouho do nikoho..), já nevím bližší podrobnosti, jen jsem nad tím uvažovala...kamarádka se samozřejmě do ničeho dalšího pouštět s oním mužem nechce, sice jí moc přitahuje....., ale právě, že myslí na tu těhotnou, jak je doma a čeká miminko a o ničem(asi ) netuší...
samozřejmě, že pak člověk uvažuje, že se to může stát i jemu(to, že ho muž bude podvádět nebo podváděl v těhotenství), proto to proč...zrovna V TĚHOTENSTVÍ
ale pravdou je, že mohli mít problémy, že muži to těhotenství asi neprožívají jako něco bůhví co, že už tu svou ženu, i když je těhotná a plánují s ní společnou další budoucnost, nemilují....nevím...no a asi nikdo, kdo se zamiloval jinde, když jeho žena čekala miminko sem nenapíše, a já žádného takového muže osobně neznám , tak se to asi nedozvím, no a taky je opravdu pravda, že všude, kde se to stalo, je důvod zcela jiný...
jen jsem chtěla vědět,nebo si ujasnit....jestli lze právě o takovém muži jednoznačně říct např.fuj, to je, ale hajzl...jak jí to mohla udělat, když je v "tom".....tento "kamarád"mé kamarádky(dle toho co vím) : odcházet od své těhotné ženy nechce, do kamarádka se, ale zamiloval...jak to bude dál, nevím...důvod jí ještě neuvedl, myslím, že se ho ještě ani nezeptala....řekl jí to nedávno, jak jsem již psala...

Není tady

#43 27. 11. 2008 8:03

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já ale nějak vůbec nechápu, proč lidi (a teď  nemyslím jen muže) neřeší problémy ve vztahu se svým partnerem, ale když něco neklape (a že se vždycky najde něco, co neklape), hledají někoho jiného. Mně to hlava nebere.
Já chápu, že v dlouholetém vztahu se může stát, že se mi zalíbí někdo jiný, ale ten vztah by měl mít vždycky přednost. Přece mám rozum, umím se ovládnout, ne?
Moje tchýně s tchánem jsou spolu už od roku 1950. Vím, že tchýni se líbil jeden kolega v práci, i ona se mu líbila. Ale manželství a rodina byla pro ni přednější, ani ji nenapadlo svůj vztah s manželem rozbíjet. prostě to nechala vyšumět. A s tchánem mají dosud báječný vztah, je vidět, jak se mají moc rádi. To je pro mě takový zářný vzor, myslela jsem, že to taky tak budu v životě mít. No, nemám...

Není tady

#44 27. 11. 2008 8:21

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ivana napsal(a):

Já ale nějak vůbec nechápu, proč lidi (a teď  nemyslím jen muže) neřeší problémy ve vztahu se svým partnerem, ale když něco neklape (a že se vždycky najde něco, co neklape), hledají někoho jiného. Mně to hlava nebere.

Možná je to spíš o vyzrálosti partnerů ... a o důvodech, proč se rozhodli žít spolu ... Já třeba vím, že na počátku konce mého manželství byla svatba, o kterou jsem až tak nestála - ale po 4 letech už se to slušelo a nevhodný život "na hromádce" a blablabla ... Prostě jsem se rodiči a příbuznými z obou stran nechala dotlačit k něčemu, o čem jsem sama vnitřně nebyla přesvědčená. A dnes myslím, že kdybychom se nevzali, tak jsme to rozsekli do několika měsíců. Takto nám to trvalo 10 let hmm. Ale zasejc mám super dceru, tak to za to stálo stolt

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#45 27. 11. 2008 8:53

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

Selima napsal(a):

Tak to si myslim taky.Clovek ktery tohle udela je bezcharakterni magor,ktery netoji vubec za nic.A byt milenkou takoveho magora,ktery me toto oznami tak ten by se me razem zhnusil.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#46 27. 11. 2008 9:19

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ivano,
holt problemy mezi partney ve vztahu se dají někdy uspokojivě řešit pro OBĚ strany , ač s tím zprvu jedna - většinou ta, co má JEN rozum - nesouhlasí, právě a jen civilizovaným rozchodem.
Je to prostě jedna z možností a právo volby mají oba.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#47 27. 11. 2008 9:57

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

KatynaR napsal(a):

jen jsem chtěla vědět,nebo si ujasnit....jestli lze právě o takovém muži jednoznačně říct např.fuj, to je, ale hajzl...jak jí to mohla udělat, když je v "tom".....tento "kamarád"mé kamarádky(dle toho co vím) : odcházet od své těhotné ženy nechce, do kamarádka se, ale zamiloval...jak to bude dál, nevím...důvod jí ještě neuvedl, myslím, že se ho ještě ani nezeptala....řekl jí to nedávno, jak jsem již psala...

Jednoznačně obecně to říct nejde, záleží to na vztahu těch dvou a v každém vztahu jsou jiné okolnosti.
Možná že kdybys znala všechny informace, že bys to pochopila (to Ti ale nikdo neřekne).
On určitě nějaký důvod má, jinak by to nedělal.

Není tady

#48 27. 11. 2008 10:25

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

No, pokud je 2000 let málo na to, aby se homo sapiens choval dle nařízení křesťanů, kolik tedy ještě bude trvat let, než se na světě vrátíme ke svým pradávným zvykům skupiny plodící mláďata schopných samců jakékolikv samičky a starající se o všechny dohromady?

Předpokladám, že spíše muži touží po více ženách v současnou dobu, vím, že  spíše muži jsou v politice a přesto na většině kontinentů nebyl nikdo schopen říct (uzákonit) - ano - chceš více manželek, více dětí - tak si je pořiď - když budou ony chtít... a starej se a užívej si smile

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#49 27. 11. 2008 11:13

hrosanek
Host

Já myslím, že neexistuje žádné pro to a pro to...

Na vedlejším vlákně je svěření se od Chiky, uplně normální holky, která se zabouchla do chlápka, který hezky líbá. Třeba on má doma zrovna těhotnou ženu, třeba má doma stárnoucí ženu, třeba má doma úplně normální ženu. Já myslím, že neexistují žádné morální chvíle, kdy je v podstatě z etického hlediska možné páchat nevěru. Jako lidé ve střední Evropě jsme byli vychováni k systému 1+1=2 později 3,4 (myslím s dětmi).

A instantní návod, jak zabránit tomu, aby mi ten druhý byl nevěrný neexistuje. Resp. ani instantní návod, aby mě ten druhý neopustil, protože už mě nebude chtít. A ani s instantním návodem, jak si najít kompatibilního partnera, to není vůbec jednoduché. Skoro bych řekla, že dokážu pochopit leccos, ale z institutu partnerství mi hlavu už nebere jen to, když nechá svou původní rodinu ve finanční sračce, vykašle se na děti a přestane jim být otcem.

Bylo by prima naučit se nepřemýšlet proč, ale jak to udělat v nové realitě, kde holt už lidé ne vždycky dělají to, co by se mělo...

#50 27. 11. 2008 11:53

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Jessika napsal(a):

No, pokud je 2000 let málo na to, aby se homo sapiens choval dle nařízení křesťanů, kolik tedy ještě bude trvat let, než se na světě vrátíme ke svým pradávným zvykům skupiny plodící mláďata schopných samců jakékolikv samičky a starající se o všechny dohromady?

Předpokladám, že spíše muži touží po více ženách v současnou dobu, vím, že  spíše muži jsou v politice a přesto na většině kontinentů nebyl nikdo schopen říct (uzákonit) - ano - chceš více manželek, více dětí - tak si je pořiď - když budou ony chtít... a starej se a užívej si smile

Návrat k pradávným zvykům skupiny - myslíš skupinu pračlověků? Kteří teprve dalších několik x stovek let pomalu přemýšleli a vývojem pak došlo k jejich rozumové výši nad zvířaty? Takže jako vrátit se zpět a přitom si to umět "zdůvodnit"? Já osobně pochybuju, že k tomu dojde.
a s tím druhým odstavcem - jistě, pokud je to taková touha mít víc "samiček" ve svém kruhu, pročpak to páni v parlamentech a vládách už neuzákonili, že? Jde ale o to, zda i kdyby to bylo uzákoněno, zda by to vlastně vůbec bylo aplikovatelné - muži by chtěli - budou chtít i ženy?
Včera v noci v jednom dokumentu zazněla slova - a řekl je člověk z oblasti, kde mnohoženství je možné.
Neexistuje absolutní svoboda, postupem času člověk došel k poznání, že určitá pravidla se musí respektovat a určitá pravidla musí být. Právě proto, aby jeden druhému nemohl ubližovat. Pravidla vymyslel člověk k lepšímu životu, není to o manipulování a moci. A všude určitá pravidla jsou, není oblast, kde by se žilo bez pravidel.

I v partnerství se žije podle určitých pravidel, buď se žije podle již zažitých, nebo si ti lidé nastaví vlastní pravidla - ale nelze nastavit určité pravidlo bez souhlasu toho druhého. Pak mohou spolu být v pohodě. Nastaví-li si někdo svévolně své pravidlo a chce, aby ten druhý to akceptoval, buď ten druhý se podřídí a respektuje , nebo se prostě nepodřídí , protože nastavené pravidlo partnera mu nevyhovuje a buď se udělá kompromis, nebo se vyjednává (řeší) a pokud ani toto nikam nevede, je lepší se rozejít. V současnosti v našich životních podmínkách je nepsané, že lidé žijí v páru a člověk vstupující s druhým do soužití to ví - já tedy to vím, kdybych to nevěděla, nežiju se svým mužem jen sama, ale žiju přeci v nějaké skupině žen, a vůbec nebudu přeci přemýšlet nad tím, proč má další ženy. Npřemýšlela bych o tom, kdybych žila v oblastech, kde mnohoženství je normální. Tady normální ale není.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí