Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#201 28. 11. 2008 12:53

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jak jste na tom s řízením auta?

Maryt napsal(a):

Klubko napsal(a):

...předjíždění i když jede v protisměru auto a tebe natlaší na svodidla.

Dneska je na seznamu.cz zpráva o podobné nehodě sad

a bohužel to zaplatili životem zase nevinní lidé hmm

Není tady

#202 28. 11. 2008 13:00

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Kdo je z nás nevinný? big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#203 28. 11. 2008 13:18

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Po ziskani ridicaku jeste pred osmnactinami jsem neridila devet let. Pak jsem se nastvala na stehovani bytu rucne - MHD, neustale doprosovani o odvezeni, privezeni, zavezeni, sebrala uspory a sla si koupit auto. Jak ve mne hrklo, kdyz me pan prodejce postavil pred predvadeci vuz a pozval k predvadeci jizde! No, trosku auto rvalo, ale treba si myslel, ze testuju  otacky.
Reknu vam, kdyz auto dorazilo a ja si ho mela jit vyzvednout a ODJET s nim domu, noc pred tim jsem nespala. Ale zadarilo se. Od te doby dvacet tisic kilometru bez nehody, z toho patnact tisic v italskem provozu: neni lepsi skoly. Hodne veci mam uz automatickych, ale porad se musim dost vedome soustredit. Na dalnici je to nejhorsi, tak po trech hodinach musim zastavit a vypnout mozek, protoze mi nejde vypnout behem jizdy (prazdna dalnice, sucho, svetlo... ale stejne se pekelne soustredim). Hudbu si nepoustim, protoze ji stejne nevnimam, jen kdyz je velky provoz a posouvam se v kolone, poustim si mluvene slovo.
Ze by me rizeni nejak bavilo, relaxovalo, to ne, beru to jako nutnost k preprave z mista A do mista B, neobtezuje me, ale ani nenaplnuje.

Není tady

#204 28. 11. 2008 13:23

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

kaliku..myslim že nikdo není natolik vinný, aby si zasloužil, aby ho nějaký debil co neumí jezdit zabil...jako vtip to je dost nevhodný.

Není tady

#205 28. 11. 2008 13:27

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

No, karmisti by ti možná oponovali big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#206 28. 11. 2008 13:33

Dajaja
♥♥♥♥♥♥-
Web

Já mám řidičák 9 let, z toho jsem přes 7 let neřídila. Několikrát jsem to zkoušela, ale jsem celkem nervák a zmatkař, takže jsem vždy dojela uplně zpocená. Stačilo mi, že mi auto chcíplo na křižovatce, někdo za mnou zatroubil a já už jsem celá rozklepaná nebyla schopná rozjet. Vytvořila jsem si na řízení takovou malou fobii smile Nicméně jsem se chtěla naučit řídit, ale nějak to nešlo zlomit. Asi rok a půl zpět jsem si pořídila automat. S tím, že odpadne tolik ovládaní auta. Až si zvyknu na provoz, tak zkusím auto s manuální převodovkou a když se to i tak nezlomí, holt budu celý život řídit automat. Autíčko s automaten nezklamalo. Zvykla jsem si na provoz, už jsem nebyla vycukaná z každé drobet nestandardní situace a teď už si krásně drandím pár měsíců s manuálem smile Přejít z automatu na manuál bylo pak jednodušší, protože jsem už nebyla vystreslá z provozu, tím pádem mnohem víc v klidu a pak šlo i samo ovládání auta. Řídím tedy rok a půl a z toho tak půl roku normální auto. Neříkám, že jsem super řidič, ale je to pořád lepší a lepší. Důležité podle mě je, aby si ty sama cítila pokrok a měla z toho dobrý pocit.

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/24121.png

19.11.2009 v 5:48, 2370g, 7.12. váha 2680g, 22.12. 3180g, 17.1. 3930 g, 3.2. 4270g 54 cm, 3M 4650g 57cm, 4M 5170g, 6M 6230g, 10M 6980g 68 cm

Není tady

#207 28. 11. 2008 13:36

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

lindaB napsal(a):

Maryt napsal(a):

Klubko napsal(a):

...předjíždění i když jede v protisměru auto a tebe natlaší na svodidla.

Dneska je na seznamu.cz zpráva o podobné nehodě sad

a bohužel to zaplatili životem zase nevinní lidé hmm

Každý den cesta PCe -HK do práce a zpět. Tam je silnice o dvou širších pruzích,takže idiot začne předjíždět i když je naproti nakálaďák, protože si myslí, že já se uhnu až za krajnici. No ale proč? Co když tam bude cyklista,kterých tu bezesvětla jezdí hodně, nebo stará pneu, kus nákladu atd. Tak se vysmahnu do příkopa já.
To není o řidičském umu, to je o bezohlednosti.
Mě třeba nevadí "kochající se" řidič/ka na vedlešjí okresní silnici. Ať si jede klidně 70-80sát. Já jí předjedu a jsem spokojená a šupajdím dál.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#208 28. 11. 2008 13:46

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

ADFka2 napsal(a):

KALIK napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

Věc názoru, zeptej se autorky, jestli má pocit, že ji shazuju.

Dle mého názoru si ji neshazovala, jen odrazovala big_smile

To je možný. Měla jsem z ní pocit, že se bojí, tak jsem jí napsala, že pokud je to tak vážný, ať prostě nejezdí. To ostatní bylo jenom moje rozčilování nad současným stavem na silnici. Vždyť je to o život, vyrazit někam autem. No vidíš, už se zase rozčiluju lol
Už mlčim, mlčim...

Problem je , ze dneska je to dost casto nutnost. Ja mam taky ridicak a nejezdim, protoze mi to nejde . Ale stale nevylucuju , ze se to treba nekdy podari, protoze by mi to moc pomohlo a nemusela bych porad otravovat s odvezenim nekam.

Není tady

#209 28. 11. 2008 14:52

Kuba
♥♥♥♥---

Daniela S. napsal(a):

Na dalnici je to nejhorsi, tak po trech hodinach musim zastavit a vypnout mozek, protoze mi nejde vypnout behem jizdy (prazdna dalnice, sucho, svetlo... ale stejne se pekelne soustredim).

To je normální, ne? Já tedy když jedu někam dál, tak dělám desetiminutovou přestávku každý cca dvě hodiny - prostě se potřebuju chvilku projít, protáhnout... Šílence, který jezděj x hodin nonstop považuju za nebezpečný.

Není tady

#210 28. 11. 2008 16:39

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Autoskolu jsem delala v Praze v zime (mokre a s naledim).  Dochazela jsem tam se stazenym zaludkem, ale touha po ridicaku byla mocna, tudiz jsem vytrvala. Taky uz bylo ke konci lepsi pocasi a mene to klouzalo. smile. Jezdit jsem zacala hned a sama, coz bylo dobre, prevodovka mozna jednou, dvakrat dostala zabrat, ale moje nervy byly usetreny - nikdo nemel poznamky a neradil a naucila jsem se spolehat jenom na sebe. Nevim, presne jak dlouho mi trvalo nez jsem se vyjezdila, mozna pul roku? Proste zadana hvezda, co se narodila s volantem v ruce jsem nebyla a jsem presvedcena, ze drtiva vetsina lidi se slusne ridit nauci.
Poslednich patnact let jezdim prakticky denne a zivot me zaval tak poruznu, ze jsem si uzila i pet let jezdeni v Rime (bez jedineho skrabnuti), coz vubec neni takova hruza, jak se muze na prvni pohled zdat. A vubec jsem se v Italii citila na silinici mnohem bezpecneji nez v Cechach, protoze Italove i pri svem zpusobu jizdy zdaleka tak hloupe neriskuji a nejsou bezohledni jako Cesi.

Myslim ze jezdim velice slusne a skutecne nemam problem s couvanim, paralelnim parkovanim, hledanim v mape a podobne, ale protoze jezdim hodne a jsem lina, doprala jsem si v aute vsechno, co mi to ulehcuje od "bezklicoveho" otvirani dveri a startovani (to blaho, kdyz nemusim strachat v kabelce, abych vylovila klicky), pres GPS, zadovou kameru a ruzne jine serepeticky a vseho si uzivam, akorat aktivni cruise control nejak neuziju. Jenze genialnim nastavenim paketu ho neslo nemit.

Upravil(a) elena007 (28. 11. 2008 16:43)

Není tady

#211 28. 11. 2008 16:41

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Kuba napsal(a):

Daniela S. napsal(a):

Na dalnici je to nejhorsi, tak po trech hodinach musim zastavit a vypnout mozek, protoze mi nejde vypnout behem jizdy (prazdna dalnice, sucho, svetlo... ale stejne se pekelne soustredim).

To je normální, ne? Já tedy když jedu někam dál, tak dělám desetiminutovou přestávku každý cca dvě hodiny - prostě se potřebuju chvilku projít, protáhnout... Šílence, který jezděj x hodin nonstop považuju za nebezpečný.

Taky stavim co dve hodiny, potrebuji.  Pri te prilezitosti se opetovne necim naliju a dasli pauza je zarucena. big_smile

Není tady

#212 28. 11. 2008 16:52

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Nepatrim mezi ridice, co by jim byl dan talent od Boha na rizeni. Kazdopadne jedine, co pomohlo bylo pravidelne rizeni, klid za volantem a plne soustredeni. Strach jsem musela odhodit, protoze jsem diky nemu delala naprosto neuveritelne kraviny. Zezacatku me znervoznil kazdy blb, co nutne musel troubit i kdyz videl, ze mam znacku zacatecnika ale pak jsem se nejak hodila do klidu. Snazim se ridit, tak abych nebrzdila ale ani neohrozovala provoz. Zasadne nepredjizdim, protoze na to proste nemam a kdyz vim, ze jsou cesty, ktere by me vyhodily z rovnovahy (Praha je jasny priklad), tak si bud vezmu spolujezdce klidase nebo nejedu vubec.
Jak tu nekdo psal, za volantem je treba mit respekt a ne strach. Osobne si myslim, ze ridici, co maji prehnane strachu jsou nebezpecnejsi nez namachrovani mistri.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#213 28. 11. 2008 17:08

elena007
♥♥♥♥♥♥-

taurus, jak ti ten spolujezdec pomuze? BI Ocenim spolujezdce jedine jako spolecnika zahanejiciho nudu pri dlouhe jizde, jinak jako by tam nebyl.

Není tady

#214 29. 11. 2008 22:45

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

elena007 napsal(a):

taurus, jak ti ten spolujezdec pomuze? BI Ocenim spolujezdce jedine jako spolecnika zahanejiciho nudu pri dlouhe jizde, jinak jako by tam nebyl.

Hodne me znervoznuje, kdyz jedu nekde, kde to neznam, takze mi pomuze, kdyz tam nekdo vedle me sedi a radi mi treba kudy jet a rika mi, v klidu, zadny stresy (napr. moje segra, protoze uz me zna). To u me dela naprosty zazraky. A naopak spolujezdec s kupou blbejch reci (kam to jedes, kam koukas, co delas???) me dokaze naprosto vyvest z rovnovahy.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#215 30. 11. 2008 14:00

Dana 1
♥------

Jazdit,jazdit a jazdit.Vodičák mám 35 rokov,boli aj nejaké štuchance.Jazdila som denne okolo 100 km.Asi 4 mesiace nejazdím a ked idem sama s autom do obchodu,zisťujem,že to už nie je ako predtým.Chýba mi jazdenie.

Není tady

#216 30. 11. 2008 15:07

verunielka
♥♥♥♥---

Ahojky Maryt,
já mám řidičák dva roky od bouračky nejezdím, nebo teda jako občas ale bojím se.Ty do té "věci na kolečkách" aspoň sedneš a jedeš,ale já se prostě bojím.Když vím den dopředu že někam pojedu, tak se mi začnou klepat nohy, rozbolí mě břicho a jsem celá nesvá.Auto pro mě asi není, radši pojedu autobusem kapitulation
Pak si ale zase říkám, že až budu mít miminko, tak budu potřebovat tím autem jet, přece ho nebudu tahat po busech, tak se rochu snažím vissla
Tobě přeju moc dní odježděných aťt je z tebe dobrá řidička!

Není tady

#217 1. 12. 2008 9:55

Maryt
♥♥♥♥♥♥-

verunielka napsal(a):

Ahojky Maryt,
já mám řidičák dva roky od bouračky nejezdím, nebo teda jako občas ale bojím se.Ty do té "věci na kolečkách" aspoň sedneš a jedeš,ale já se prostě bojím.Když vím den dopředu že někam pojedu, tak se mi začnou klepat nohy, rozbolí mě břicho a jsem celá nesvá.Auto pro mě asi není, radši pojedu autobusem kapitulation
Pak si ale zase říkám, že až budu mít miminko, tak budu potřebovat tím autem jet, přece ho nebudu tahat po busech, tak se rochu snažím vissla
Tobě přeju moc dní odježděných aťt je z tebe dobrá řidička!

Děkuju hjarta smile O víkendu jsem řídila  (ujela jsem asi 150 km), a než jsem vlezla do auta, myslela jsem na naši diskuzi smile Jela jsem i po dálnici, naštěstí nebyl provoz. Jen mi dělalo problém zařadit se z připojovacího pruhu, protože v obou pruzích jela auta a za mnou prosím pěkně taky. No nakonec jsem se zařadila, ale příjemný to nebylo. va smile

Tam, kde jsem to znala, to bylo ok, ale místa neznámá jsou furt oříšek roll

http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/UVbiIdT.jpghttp://lb4f.lilypie.com/UVbip2.png

http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/me94swj.jpghttp://lb2f.lilypie.com/me94p2.png

Není tady

#218 1. 12. 2008 12:23

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

verunielka napsal(a):

Ahojky Maryt,
já mám řidičák dva roky od bouračky nejezdím, nebo teda jako občas ale bojím se.

To je případ mé mamky, po nehodě už za volant nevlezla. Psychologové proto doporučují po nehodě začít co nejdříve zase jezdit.
Držím ti palce, ať to brzy překonáš, s miminkem to auto budeš opravdu potřebovat...

Není tady

#219 2. 12. 2008 10:19

verunielka
♥♥♥♥---

Ahoj Fidorko,
jj, vím, že bych měla jezdit, a fakt se snažím, ale taky vím, že auto nikdy nebude můj kamarád a jako můj přítel nikdy! jezdit nebudu sad
Vím, že to auto budu potřebovat s dítětem,ale zase si říkám, když nebudu aspoň trošku jezdit a pak se budu snažit s malým, tak se něco může stát, nevím, no, možná bych měla jezdit asi spíš tím busem kapitulation
Ale jinak koukám, že ty čekáš chlapečka, tak gratuluju!
Mě bude teď v prosinci 24, taky bych už chtěla, ale budem rekonstruovat, takže až pozdějc.

Není tady

#220 2. 12. 2008 13:08

janina1
♥♥♥♥♥--
Místo: Vysočina
Web

Maryt,, musíš jezdit denně,, pokud máš možnost.. a víc si troufat do provozu...

Na cestách je dost bláznů a naučit se myslet ještě za ně a předvídat co ti udělaj,, to je opravdu hodně náročný!! a chce to praxi.. smile no a o namistrovaných, předvádějících se frajerech, kteří neuznávají ženy za volantem,, o těch už ani nemluvím... dumbom lol
k cestě po dálnici ti gratuluji.. to je správný, jet za menšího provozu, aby sis na to zvykla... tummenupp

Jezdím už 25 let a řízení  beru, už to tu někdo přede mnou napsal, jako obrovskou relaxaci,,, je to prostě super...
Nejvíc jsem ocenila že umím jezdit, když jsem měla děti malé - kroužky, k lékaři, nákupy a pod.,
prostě jsem nebyla  nikdy na nikom závislá...

Jen tak dál a mnoho štěstí na cestách!!! smile

http://dl5.glitter-graphics.net/pub/328/328225zhc4yt2zn4.gif

Není tady

#221 2. 12. 2008 13:56

Maryt
♥♥♥♥♥♥-

janina1 napsal(a):

Maryt,, musíš jezdit denně,, pokud máš možnost.. a víc si troufat do provozu...

Na cestách je dost bláznů a naučit se myslet ještě za ně a předvídat co ti udělaj,, to je opravdu hodně náročný!! a chce to praxi.. smile no a o namistrovaných, předvádějících se frajerech, kteří neuznávají ženy za volantem,, o těch už ani nemluvím... dumbom lol
k cestě po dálnici ti gratuluji.. to je správný, jet za menšího provozu, aby sis na to zvykla... tummenupp

Jezdím už 25 let a řízení  beru, už to tu někdo přede mnou napsal, jako obrovskou relaxaci,,, je to prostě super...
Nejvíc jsem ocenila že umím jezdit, když jsem měla děti malé - kroužky, k lékaři, nákupy a pod.,
prostě jsem nebyla  nikdy na nikom závislá...

Jen tak dál a mnoho štěstí na cestách!!! smile

Děkuju par V sobotu jsem na té dálnici měla takový křečovitý pocit, ale v neděli to bylo lepší :-)

http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/UVbiIdT.jpghttp://lb4f.lilypie.com/UVbip2.png

http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/me94swj.jpghttp://lb2f.lilypie.com/me94p2.png

Není tady

#222 2. 12. 2008 14:33

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

jééé to jsem měla nedávno taky na dálnici, křeče v rukou při předjíždění... já mám malý slabý autíčko, který není na dálnici dělaný... ten pocit znám big_smile

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#223 2. 12. 2008 15:58

Maryt
♥♥♥♥♥♥-

Želvička17 napsal(a):

jééé to jsem měla nedávno taky na dálnici, křeče v rukou při předjíždění... já mám malý slabý autíčko, který není na dálnici dělaný... ten pocit znám big_smile

No právě, naše auto ještě pamatuje Šemíka jako hříbě big_smile

Není tady

#224 3. 12. 2008 17:35

rebi
Host

Daniela S. napsal(a):

Po ziskani ridicaku jeste pred osmnactinami jsem neridila devet let. Pak jsem se nastvala na stehovani bytu rucne - MHD, neustale doprosovani o odvezeni, privezeni, zavezeni, sebrala uspory a sla si koupit auto. Jak ve mne hrklo, kdyz me pan prodejce postavil pred predvadeci vuz a pozval k predvadeci jizde! No, trosku auto rvalo, ale treba si myslel, ze testuju  otacky.
Reknu vam, kdyz auto dorazilo a ja si ho mela jit vyzvednout a ODJET s nim domu, noc pred tim jsem nespala. Ale zadarilo se. Od te doby dvacet tisic kilometru bez nehody, z toho patnact tisic v italskem provozu: neni lepsi skoly. Hodne veci mam uz automatickych, ale porad se musim dost vedome soustredit. Na dalnici je to nejhorsi, tak po trech hodinach musim zastavit a vypnout mozek, protoze mi nejde vypnout behem jizdy (prazdna dalnice, sucho, svetlo... ale stejne se pekelne soustredim). Hudbu si nepoustim, protoze ji stejne nevnimam, jen kdyz je velky provoz a posouvam se v kolone, poustim si mluvene slovo.
Ze by me rizeni nejak bavilo, relaxovalo, to ne, beru to jako nutnost k preprave z mista A do mista B, neobtezuje me, ale ani nenaplnuje.

Tak to doufam ze me tvuj pripad nakopne:-) ja mam ridicak 6 let a neridim...(az na vyjimky ktery tady radsi nebudu zminovat..)
Neumim to, neverim si... A navic kdyz uz tak ridim jen automat...s manualem si nerozumim uz od autoskoly...
Parkovani...neznam, netrefim, neodhadnu...tot asi vse..

#225 3. 12. 2008 21:03

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Želvička17 napsal(a):

Petruša napsal(a):

já mam řidičák 9 let, vždycky jsem střídavě jezdila a nejezdila. Nějak jsem se neskamarádila s manuální převodovkou. Teď jsme koupili automat, jsem maximálně spokojená řízení mě baví a jsem bez stresu tummenupp

já se zase nemůžu skamarádit s automatem, protože musím furt mít v ruce tu převodovku a jak tam není, tak mám nerva....

se ti ani nedivím ,,já bych ho nechtěla ani zadarmo!!!

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí